Şimdi Ara

Hiç gitmediğiniz bir şehirde ceza yemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, bir arkadaşıma mayıs ayında bursada radardan dolayı ceza kesilmiş, ancak arkadaşım bursaya hiç gitmedi. ama kesilen ceza onun plakasına ait.. cezaya itiraz etti ve mahkeme cezayı onadı. gönderilen cezada fotoğraf falan yok. cezayı kesip yollamışlar. şimdi nasıl bir yol izlemeliyiz, bilgisi olan arkadaşların yol göstermesini rica ediyorum. ayrıca cezayı ödemediği için faiz işliyor 400 küsür olmuş.

.- Evet benim
  • O tarihte aracın orada olmadığını ıspatlayan bir plakanın yazılı olduğu benzinlik fişi, yıkama faturası vs. belge varsa elinizde iptal edilebilir ceza.
    Büyük ihtimalle Bursadaki maliye çalışanının plakayı yanlış yazması sonucu size yazıldı ceza. Aynı şey başımıza gelmişti fakat cezayı yiyen kişi yediği hafta ödediği için bir problem yaşamamıştık. Bizim plakamız PA 985 onun plakası PD 985 idi.
    ceza direk adrese geldi, yani plaka renk marka model hersey doğru. ama o tarihte, tarihide bırak bursaya hiç gitmedi. işin kötü tarafı o gün izinliydi evden dışarı hiç çıkmamış. radar cezası kesilmişse fotoğraf olması gerekmezmi? fotoğraf yollamamışlar. aslında onların suçu işlediğine dair kanıt göstermesi gerekiyor yanlısmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 2 Aralık 2013; 0:15:10 >

.- Evet benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

merhaba arkadaşlar, bir arkadaşıma mayıs ayında bursada radardan dolayı ceza kesilmiş, ancak arkadaşım bursaya hiç gitmedi. ama kesilen ceza onun plakasına ait.. cezaya itiraz etti ve mahkeme cezayı onadı. gönderilen cezada fotoğraf falan yok. cezayı kesip yollamışlar. şimdi nasıl bir yol izlemeliyiz, bilgisi olan arkadaşların yol göstermesini rica ediyorum. ayrıca cezayı ödemediği için faiz işliyor 400 küsür olmuş.

Benim başıma da geldi. Mahkemeye dosya gönderdim itiraz dilekçesi. 2 ay sonra ceza iptal edilmişti. Kamera kaydı foto istedim sunamadılar. Mahkeme , ceza yazılanın yani benim savunma hakkımın emniyet tarafından kısıtlandığına kanaat getirdi. Resim vermedikleri için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Haklısınız sonuna kadar. Ancak sisteme plakayı yazdıkları an bütün çetelenizi görüyor emniyet görevlileri. Yanlış plaka girildiyse direkt olarak arkadaşınıza ulaşmıştır ceza. Kesilen ceza radar cezasıysa fotoğraf kesin olmalı diye tahmin ediyorum. Daha tecrübeli abilerim konuyu gördüklerinde daha detaylı yardımcı olurlar ilk kez duydum ben böyle bir olayı. @rambursman
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.