Şimdi Ara

Hiç dürüsüt bilgisayarcı kalmadı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masa üstü bilgisayarımda sorun var dır cd attığım cupusu yükselmiyor okuması çok uzun sürüyordu. D den c ye kopyalama da aynı şekilde, aklıma hdd artık göçüyor diye harici 1tbyt harici diske kopyalayıp , daha önce de alış veriş yaptığım bir bilgisayarcıya götürdüm. Durumu izah ettim kasayı bıraktım bir hafta sonra anakartın değişmesi gerektini söyledi elinde ikinci el varmış. 250tl saydı tamam değiştirin dedim.
    Değiştirdi. 250tl verdim , bağladım performansı güzel dvd filimleri takılmadan donmadan çalıştıryor . Kopylama yaptığında da oldukca iği başlatan bilgisayarı kapattım. Fişini çektim, sabah açıp bir baktım. Tarih 2007 diyor. Tarihi düzenleğip kapatıp fişini çekince tarih yine 2007 telefon edip durumu anlatım buraya getir hafıza pilini değişmesi gerektini söyledi , önce ki ana.kartın pilini taksam olur mu diye sordum olur dedi, ikisi de 3volt aynı boyda değiştirdim. Sonuç aynı
    , ana karta biyos ayarlarında hataların defuold edilmesini bilgisayarcı arkadaşa üstüne basa basa söylemiştim. Pili çıkartınca ana kart resetlendi , biyos ta saat ayarlarını düzenlemek için girdim önce bir f5 yapıp faprika ayarlarına döndüm saati ayarlayıp f10 ile kaydedip çıktım
    Aman yarabim ekranda disket sürücüsü a:/ olmadığı uyarısı çıkıyor. Kasayı aldığım gibi bilgisayarcıya gittim , ana kartın pilini değiştirdim ve f5 yapıp kaydetğimi söyledim. Bıraktım iki hafta sonra gidip sordum. Bilgisayarın fişini çekmiyecekmişim her çektiğimde de biyostan a:/ disket sürücüğü default edecekmişim .....
    çözüm olarak kasaya disket sürücüsü takmayı teklif etti , görünmesi gerekmiyormuş. Kasada gizli.olacakmış
    Tabi kabul ettmedim bilgisayarda autocad üzerinde çalışıyorum ufak bir donanım bana yetiyor. Sık sık yedekleme yaptığım için en son çalışmanığı tarihine bakarak ayırt ediyorum.
    Bu şekilde bilisayarı kullanamazdım . Bir başka kart ile değiştireceğini söyledi. Hemen vitrinin yanına bıraktım. İki ah bana depişecek drr2 kore du2 işlemci pim sayısına uygun ekran kartı bulamadığını söyledi. 2 ay boyunca her cumartesi yanına gidiyorum 3 günde bir telefon ediyorum. Çocuğunun doğum gününden tutunda belinin ağrıdığına kadar mazeretler
    En son yanına gidip artık sıkıldım ne düşünmem ne söylemem gerekiyor bilmiyorum dedim , ve artık buraya ne bu kasa için ne de başka bir sebebten dolayı gelmek isteniyorum dedim. 250 tl para verdim. Beni böyle mağdur ediyorsun dedim e şöylede böylede çok yoğunum bu kasaları hetiştirmem lazım işim yoğun , benim kasam da senin işin değilmi burda iki aydan daha fazla bekletiğin kasa var mı dedim
    Bu gün aradım sordum tamam alabilirsin dedi gittim aldım. Artık son bulduğu için sevindim. Kasayı bir açtım baktım üzerindeki kondansatörlerden teknolojisi eski olduğu net şekilde anlaşılıyor. Kasayı verdiğim de iki adet 2gb üzerine asset kalemle adımı yazıp imzamı atmıştım. Remlerden biri yok üzerinde ki bir tek rem de benim değil üzerinde ki entekreler kocaman kocaman , işlemci soğotucusunu söktüm toz içinde yanı daha önce hiç sokülmiş sökülmüş olsaydı kalıp halinde toz çıkmazdı. Kendi işlemcimin üzerin de ekran kartı güç kaynağı üzerine de adımı ve imzamı atmıştım. Tahmin ettiğiniz gibi işlemcide bana ait değil. Allah razı olsun 300gb hdd mi değiştirmemişte yerinde duruyor.

Telefon edip sordum kasayla simi ilgilendiniz yaptınız, remlerden biri eksik dedim. Şimdi dükkanı kapattım yarın alabilirsin dedi
    Ama benim remlerimin üzerinde imzam var modeli kirşoft ve 2gn iki adetti işlemci faturasunda kodu şu ve üzerinde de imzam mevcuddu dedim. ...
    Bu şerefsiz yarın remlerimi işlemcimi çıkartıp veremez ise camı çerceviği indirmeği düşünüyorum . Gelişmeleri de buraya yazarım.

İşin acı tarafısı 325 tl ye çok rahat işlemci pimine göre anakart buluna biliyor.
    Bir anakart değiştirmesi ne kadar zor olabilir ki , bir bir.şeyleri yanlış yapar diyer donanımları bozarım korkusu bir de bu kişiye.körü.körü ne.güvenmiş olmamdan bu durum ortaya çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hiç arkadaşım yok!
    2 yıl önce açıldı
    Hiç arkadaşım yok
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.