selam dostlar. bu soruya pek çok kişi ''şu kadar ileri götürebilir'' veya ''maksimum şu kadar artırır'' gibi birtakım cevaplar verecektir elbette. fakat ben farklı bir şey yapacağım. bu sorunun cevabını deneyerek göstereceğim. öncelikle lise geçmişimden ve temelimden bahsedeyim. teog sınavından 483 gibi bir puan alıp iyi bir liseye yerleştim. şakasız 4 sene yattım. her sınav haftası bu sefer başlıyorum diyerek yattım hem de. son gece ezberleri, kopyalar, müzik beden tübitak projeleri derken 84 gibi bir obp ile mezun oldum. geçtiğimiz sene 12.sınıf olarak tamamen yattım yine hiçbir kitap çözmeden/bitirmeden. yks 2020 sonucum aşağıdaki gibidir; ![]() bir de düzenli olarak girdiğim tüm denemeleri bir uygulamaya kaydederim. deneme sonuçlarım da şu şekildeler; ![]() ![]() özet olarak 50-75 arası tyt 10-20 arası da ayt yapıyorum. mf öğrencisiyim. neredeyse hiçbir konuyu bilmiyorum. fonksiyon polinom gibi temel konular dahi işlenirken ya uyuyordum ya da derin hülyalardaydım. yarından değil hemen şimdi bu entryi foruma yolladıktan sonra çalışmaya başlıyorum. eğer bu entryi bir 11.sınıf olarak okuyorsanız sakın ileride başlarım yalanını kendinize söylemeyiniz/inanmayınız. hemen o an başlamazsanız mezuna kalır, mezunda da benim gibi yumurta gte dayanana kadar yatarsınız. hedefim izmir bakırçay üniversitesi bilgisayar mühendisliği. geçen sene 79k'dan almış. bu sene 65-70k arası bir sıralamadan alacağını düşünüyorum. geçen seneki netleri şöyle; ![]() geçen sene sınavın tuhaf olması, çalışan herkesin matematiği 40 yapması gibi şeyler bu sene de yaşanır mı bilmiyorum ama hedefim aşağı yukarı şu şekilde bir yks sonucu getirmek; ![]() tyt fen ve ayt harici yazdıklarıma yakın şeyler yapıyorum. bunun en büyük sebebi de bilgi eksikliği. yapabilirim ya da yapamam bilmiyorum. ama ne kadar yaklaşabilirim hatta geçebilirim onu deneyerek görmüş olacağız. her girdiğim denemenin sonuçlarını editleyeceğim. hepinize başarılar. (27.2.2021) |