Şimdi Ara

Hiç bu kadar maddi sıkıntıya girmemiştim... Öğrenciyim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok daralınca acilen içimi bir yere dökmek istedim, ne aileme ne de bir arkadaşıma bu denli detaylı anlatabiliyorum.

Çok fena maddi sıkıntıdayım. Öyle laf olsun diye değil harbi ilk defa böyle sıkıntıya girdim.

Öğrenciyim.

Bu sene son senem. Kpss sınavım var. Dershaneye yazıldım ve bu ay ev tutmam lazım. Ne yaparsam yapayım işin içinden çıkamıyorum. Kartlara 500 lira kadar borcum var. ev tutmak için 500 lira lazım. ilk ay geçinmek için de bi 500 lira filan lazım desek kafadan şu anda cepte 1500 liraya sahip olmam lazım ve bir şekilde bunu toparlamayı umuyorum evden ve halihazırda çalıştığım iş sebebi ile gelecek paradan 1000 1500 lira arası paraya ay sonu sahip olucam.

Tamam toparladık diyelim.. PEki sonra ne yapıcam düşünsenize?

7 8 ay okulda nasıl geçinicem hiç bir fikrim yok...

geçen seneler ne yapıyordun diyebilirsiniz belki..

her yaz çalışıyordum 2 3 bin lira birikim ile ilk ayları idare edip son 1 2 ayı yine borç yapıp yazın toparlıyordum 3 sene böyle idare ettim okulu... ama bu yaz işler yolunda gitmedi hem borca girdim hem çalışamadım..

Şu an tek düşüncem okul açıldıktan sonraki ilk ay hariç sonraki aylar afedersiniz ne b*k yiyeecğim..

günde 10 15 lira giderim olsa 400 lira kafadan para lazım... 200 lira dershane taksiti ve 250 lira da ev kirası derken 850 1000 tl arası her ay net para lazım.. 300 lira devlet kredisi var o gelecek hadi evdekilerden ayda 200 lira alayım desem ( ki en fazla bunu çıkarabilirler) ciddi ciddi 300 400 lira açık var ne yapacağımı bilmiyorum uyuyamıyorum resmen ... ve benim deli gibi kpss çalışmam lazım.. bu sene hayatımın en önemli senesi, tüm zihnimi boşaltıp der çalışmayı hayal ediyordum ve düşünün ne ara giyimime özen göstericem ne ara eğlenmek için para harcıcam vs vs.. bu benim sırf açlık sınırım..

niye bu hale geldim satacak bişe olsa satıcam kredi çekebilsem çekicem.. sırf şu seneyi atlayım istiyorum... sonra inş öğretmen olup atanıp herşeyi düzelticem...

• Tek çözüm part time çalışmak gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F246E119

Tek çözüm part time çalışmak gibi duruyor.
    Çözümün part-time işler kardeşim ya da cafe de akşamları cafe kapanana kadar garsonluk tarzı işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hero-

Çözümün part-time işler kardeşim ya da cafe de akşamları cafe kapanana kadar garsonluk tarzı işler.

Alıntıları Göster
    Elbette düşündüm ama kpss gibi hayatımın en önemli sınavını arka plana atmak istemiyorum. En basit bir part time işi bile önemli bir saatinizi alıyor, kafayı ne ara toparlayıp ne ara sınava çalışıcam çok düşündürücü... Ben deli gibi ders çalışmak istiyorum bu sene, işimi şansa bırakmadan o puanı almam lazım..
  • akif2780 A kullanıcısına yanıt
    Hocam hayat bu yapacak bir şey yok son sene deyip dişini sıkacaksın part time işe girip önce geçimini sağlayacaksın bir şeylerden fedakarlık edeceksin eğleneceğin zamanda ders çalışacaksın gerekirse her gün 1 2 saat az uyuyup ders çalışacaksın ve inş en sonunda sınavı kazanıp atanırsan emeklerinin karşılığını alacaksın ve o mutluluğu, haklı gururu yaşayacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: StipMG

Hocam hayat bu yapacak bir şey yok son sene deyip dişini sıkacaksın part time işe girip önce geçimini sağlayacaksın bir şeylerden fedakarlık edeceksin eğleneceğin zamanda ders çalışacaksın gerekirse her gün 1 2 saat az uyuyup ders çalışacaksın ve inş en sonunda sınavı kazanıp atanırsan emeklerinin karşılığını alacaksın ve o mutluluğu, haklı gururu yaşayacaksın
    Evet öyle olacak gibi görünüyor... Bir de ailemin yanında rahat edemiyorum. Kafam çok dolu. Onlara da belli etmek istemiyorum çünkü benim gibi bakamazlar olaya... O yüzden 1 ay önceden ev tutup yerleşip ders çalışmaya başlamak istiyorum. Bu da bir ay fazladan masraf demek ama psikolojimi toparlamam adına bir an önce yerleşip ders çalışmaya ve gerekirse part time işe başlamam gerek diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: akif2780

Evet öyle olacak gibi görünüyor... Bir de ailemin yanında rahat edemiyorum. Kafam çok dolu. Onlara da belli etmek istemiyorum çünkü benim gibi bakamazlar olaya... O yüzden 1 ay önceden ev tutup yerleşip ders çalışmaya başlamak istiyorum. Bu da bir ay fazladan masraf demek ama psikolojimi toparlamam adına bir an önce yerleşip ders çalışmaya ve gerekirse part time işe başlamam gerek diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Aynen hocam kafan ne kadar dolu olursa olsun gerçekten büyük bir hedef koyup yaşarsan hedefine ulaşma isteği hepsini baskılar
    Maddiyat öğrencinin belini büken en büyük konudur belki ancak şöyle düşün tek sen değilsin bu durumda olan senden daha kötüleri de illaki vardır olacaktır ne ilksin ne sonsun
    Bize büyüklerimiz herzaman sıkıntı çekmeden rahata eremezsin derlerdi sen önce maddi sıkıntını hallet hocam ders çalışılır az gezer az uyur az yer içersin yine çalışırsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aile yaninda hazirlan kpss sinavina.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Okulum farklı bir şehirde. Mümkün değil yani.
  • kredi alirken calisirsak kredimiz dusmuyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

kredi alirken calisirsak kredimiz dusmuyor mu?

burs düşüyor ama krediden tam emin değilim
  • Ailene soyle. Borç,harç hallederler tanıdıktan filan. Yoksa kredi filan çekme bence

• bence kpss yi okuldan sonraya birak

• quote:

Orijinalden alıntı: thepunisher38

bence kpss yi okuldan sonraya birak
    thepunishere katılıyorum. + ek olarak

devlet yurduna mazeret bildirip çıkabilirsin sanırım ki 120 130 lira civarındadır yemeğide verir.

ayrıca bana kalırsa bu sene okulunu bitirmeye bak seneye girersin kpssye daha rahat kafayla, ailenin yanında rahatça hazırlanabilirsin yemek barınma masrafın olmaz.

Allah kolaylık versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumyheros

thepunishere katılıyorum. + ek olarak

devlet yurduna mazeret bildirip çıkabilirsin sanırım ki 120 130 lira civarındadır yemeğide verir.

ayrıca bana kalırsa bu sene okulunu bitirmeye bak seneye girersin kpssye daha rahat kafayla, ailenin yanında rahatça hazırlanabilirsin yemek barınma masrafın olmaz.

Allah kolaylık versin

Alıntıları Göster
    Okul başladığında 2-3 ay part time işe gir, lazım olan parayı çıkarınca işi bırakıp sınava hazırlanırsın. Bu kadar kafaya takacak birşeyde değil, önünde uzun zamanlar var zaten. 1-2 ay sonra hesabını yaparsın baktın paran yetmeyecek, sende (benim için her ne kadar mantıksız olsada) 1 sene daha bekleyip öyle girersin sınava.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742793 -- 17 Ağustos 2014; 18:38:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Okul başladığında 2-3 ay part time işe gir, lazım olan parayı çıkarınca işi bırakıp sınava hazırlanırsın. Bu kadar kafaya takacak birşeyde değil, önünde uzun zamanlar var zaten. 1-2 ay sonra hesabını yaparsın baktın paran yetmeyecek, sende (benim için her ne kadar mantıksız olsada) 1 sene daha bekleyip öyle girersin sınava.

Alıntıları Göster
    1 sene daha bekleme olayı öyle kolay bir şey değil arkadaşlar. Kesinlikle en son ihtimal olarak bile düşünmüyorum bu sene bekleyeyim seneye girerim sınava diye... En basitinden 1 yıl maaş demek bu. 1 yıl maaş 50 milyar para demek.

Birilerinden rica edip 2 bin tl kadar kredi çektirmeyi düşünmeye başladım. 24 aylık çeksem ayda 100 lira filan ödemesi olur. Onu aileme ödetirdim 2bin tl bana 6 ay kadar yeter gibime geliyor. Son aylara doğru yine borca girer inş sınavı kazanınca da herşeyi düze çıkartırdım. İhtiyacım olan 70 ile 80 arası bi kpss puanı sadece...

• Kardes seni anliyorum arkadasim da var senleayni derrtte aile yaninda calisamiyor kKPSS flan benim tavsiyem;
    Kesinlikle bulunduğun yerdeki HALK KUTUPHANESİ veya EtTUT SALONU tarzi yerlere git sabahtan aksama kadar calis aksama da al cayini sigarani yatmaya yakin eve geç o 500lira ile de keyif ya ki emin ol eve ciksan Halk Kütüphanesinde calistigin kadar8 saati geçiyor günlük evde calismazsin o kadar

Dipnot ben de kütüphanede 2ay dediğim gibi yaptim ve tip fakültesini kazandim

• akif2780 A kullanıcısına yanıt
    Hangi memurun 1 yıllık maaşı 50 bin hocam merak ettim.

• Şu an nereden baksan bir öğretmen 2500 lira maaş alıyor 12 aydan 30bin lira yapar. 50 değil elbette bir an kafam 2 yıla gitti ondan öyle yazmışımdır...

Kardeş, sen tam anlamadın heralde ben daha 4. sınıfım yani bir sene daha okula gitmem lazım ve üniversitem ile ailem aynı şehirde değil. Yani her halukarda başka bir şehirde barınmam gerekiyor. Zaten sorun da bu. Öğrencileri bu hale getiren de bu. Başka bir şehirde barınmak, ev tutmak, yemek, içmek dünyanın parası. Cidden Allah durumu olmayan öğrencilerin yardımcısı olsun... Eğitim bile para ile şu ülkede. 300 lira bir burs veriyoruz diye her mitingde bağırılıp çağırılıyor.. HEm ben hem kardeşim üniversiteye gidiyoruz, ikimize de kredi çıktı. Ne ev var ne araba, ne sigorta var ailede... Yemin ediyorum adımıza kayıtı tek birşey yok, iki kardeş üniversiteye gidiyoruz ve ikimize de kredi çıktı.. Okul biter bitmez de 15bin lira ona borcum olacak yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akif2780

Şu an nereden baksan bir öğretmen 2500 lira maaş alıyor 12 aydan 30bin lira yapar. 50 değil elbette bir an kafam 2 yıla gitti ondan öyle yazmışımdır...

Kardeş, sen tam anlamadın heralde ben daha 4. sınıfım yani bir sene daha okula gitmem lazım ve üniversitem ile ailem aynı şehirde değil. Yani her halukarda başka bir şehirde barınmam gerekiyor. Zaten sorun da bu. Öğrencileri bu hale getiren de bu. Başka bir şehirde barınmak, ev tutmak, yemek, içmek dünyanın parası. Cidden Allah durumu olmayan öğrencilerin yardımcısı olsun... Eğitim bile para ile şu ülkede. 300 lira bir burs veriyoruz diye her mitingde bağırılıp çağırılıyor.. HEm ben hem kardeşim üniversiteye gidiyoruz, ikimize de kredi çıktı. Ne ev var ne araba, ne sigorta var ailede... Yemin ediyorum adımıza kayıtı tek birşey yok, iki kardeş üniversiteye gidiyoruz ve ikimize de kredi çıktı.. Okul biter bitmez de 15bin lira ona borcum olacak yani...
    Part time işlere gir veya bu anket doldurma işleri var. İnternetten söyle arkadaşlarına doldursunlar hayrına.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.