Şimdi Ara

Hiç arabanıza yabancı birini aldınız mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
5
Favori
2.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bursa dağ ilçesinde görev yaparken köylü amcaları teyzeleri yoldan alırdım. Oralar güvenlik sorunu olmayan yerler, esnaf dükkanı açık bırakır namaza gider, birşeycik olmaz. Polisler sıkıntıdan sinek avlıyor.
    Ama büyük şehirde yabancı birisini aracıma asla almam. Bir kaç sene önce aracına aldığı kişilerce öldürülen müzisyeni hatırlatırım.
  • Bekarken, balkan ulkelerinden gecerken cok aldim Nasil almiyacan kardesim, kadinlari tanrinin bitirme tezi gibiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NotimeTodie


    quote:

    Orijinalden alıntı: Destdestron

    O zamanlar 9 yaşındayım. Akşam 11 izmir çeşme yolunda bi kadın otostop çekmişti. Babamda almıştı. Kadında baya güzekdi babama lütfen beni eve bırakın demişti. Tabi babam beni eve bırakıp kadını evine bırakacaktı. Sabah gelmişti.

    KARDEŞIN VAR MI ?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: NotimeTodie


    quote:

    Orijinalden alıntı: Destdestron

    O zamanlar 9 yaşındayım. Akşam 11 izmir çeşme yolunda bi kadın otostop çekmişti. Babamda almıştı. Kadında baya güzekdi babama lütfen beni eve bırakın demişti. Tabi babam beni eve bırakıp kadını evine bırakacaktı. Sabah gelmişti.

    KARDEŞIN VAR MI ?





  • Memlekette felan olursa arabaya alınır da büyükşehirde pek tavsiye etmem
  • İstanbulda yaşıyorum, ismi çok popüler türkiyenin marka bir şirketinde çalışıyorum ve o zamanlar bekarım. Bakırköy sahilden otostop yapan iki tane bayan aldım silivriye gidiyorlarmış bende tekirdağa gidiyorum.Neyse yolda başladık muhabbete vs derken sefaköy üst geçitin oraya geldik trafik çevirdi tam camı açtım baktım normal polis otosu yanaştı iki tane polis "araçtan inin bizim araca binin sizi gayrettepeye götüreceğiz dediler" tabii biz ne oluyor falan filan dedik ama adamlar bizi tınlamıyorlar,bindik polis otosuna doğru gayrettepeye gittik,yarım saat koridorda oturduk derken bizi içeriye aldılar.,Komser bunlarmı dedi "polisler evet bu ikisi ama genç beyefendinin bunlarala bir ilgisinin olduğunu zannetmiyorum dedi, Çünkü bunlar zaten B.köyde bekliyordu otostop yaptılar bu arakadaşta durdu onları aldı dedi.Komser sinirlendi,nerden biliyorsun belki onlarla daha evvelden tanışıyor işin içinde buda var falan filan,ama bu arada ben aptal aptal bakınıyorum ulan ne oluyoruz tezgahamı geldik mevzuu nedir hiç bir bilgim yok.Polis dediki yapmayın komserim biz kendi gözümüzle gördük bu bey sıradan bir vatandaş.! Komser; ulan görmüyormusunuz karıların üstünden .....puluk akıyor be diye bağırdı, öbür polis dayanamadı,iyide komserim bu arkadaşın üstündende beyefendilik akıyor .....venlik akıyor gibi bir hali varmı yani sizce dedi,komserde tık yok.Derken bana sordu ne iş yapıyorsun neden bu iki kadını aldın nereye gidiyordun bunları nereye bırakacaktın vs vs,Bende olayı başlangıcından sonuna kadar anlattım. Bir şey sorabilirmiyim dedim, evet dedi, Komserin arkasındaki duvardada büyük bir türkiye haritası var,komsere dedimki "bu haritadaki illeri gidip görme imkanınız oldumu hiç"! Komser şöyle bir yüzüme baktı polise dediki tamam bu arkadaşı serbest bırakın bu beyefendi bir insan ben anladım dedi Oysa Komseri ordan sürdürecek yada başka baskı yapacak arkamda ne bir tanıdığım var nede gücüm ama komser efendi tırstı ve ben serbest kaldım o gündür bu gündür kimseyi almam aracıma.
    Meğerse o arabaya aldığım bayanlar piyasada çalışan tiplermiş ve takip altındaymışlar,şans ya bu ben bunları arabaya aldığım an merkezden telsizle emir gelmiş bütün takipleri göz altına alın diye. Yani bizde kısa süreli gümbürtüye gittik ama Allahtan çabuk sıyrıldık olaydan




  • almışlığım vardır ancak şu anki koşullar içerisinde alınmasını tavsiye etmiyorum, herşeyi boşverelim, kaza esnasında araçta bulunanların sorumlulukları sürücünün üzerine yükleniyor, yolda kaza geçirmiş, ailecek zor durumda olanlar hariç,
  • Yüksek lisans için Hacettepe'ye giderken lisans öğrencilerini bol bol almışlığım, Eskişehir yolu sapağından kampüse, kampüsten şehre veya kampüsten sapağa kadar bırakmışlığım vardır.

    Enteresan birkaç olay oldu. Birinde 2 kız otostop çekiyordu. Durdum. Bana kız erkek farketmez. Şaka bir yana, kız arkadaşım var, dışarda gözüm yok falan. Erkek olsalardı da dururdum. Neyse, ben durunca arkalarından 3 tane de sakallı oğlan çıktı. Kızlar vitrinmiş . 5 kişi 2 kapı cabrio arabaya sığıştılar. Yolda "ne ayaksınız oğlum siz, kızları vitrin mi yaptınız?" diye sordum. Gülüyorlar. "Başka türlü durmuyorlar abi, bir de 5 kişi için kim duracak?" dedi eleman. "E doğru, 5 kişi görsem bit kadar araba ile ben de durmazdım" dedim gene gülüştüler.

    Bir seferinde bir çocuğu aldım. Ön koltuğa biri oturunca emniyet kemeri için ötüyor araba. Çocuğa "senin kemere ötüyor" dedim. Çocuk iki saat debelendi. En son içinden geçmeye falan çalışıyordu. "Nasıl takılıyordu bu yaa?" dedi. En son içinden geçip bir şekil tokayı yerine oturttu. Ben de birşey demedim. Çok üzülmüştüm valla. Üniversitelere her yerden çocuk geliyor ve teoride hayatında arabaya binmemiş, binse de kemer takmamış ve hatta belki kemer görmemiş çocukların da olduğunu biliyoruz. Zorluk içinde yaşayan insanlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Söyleme gelince asgari ücretle aile geçindiren milyonlar var demeyi biliyoruz. Ama gözlerinle görüp şahit olunca insana ayrı bir koyuyor. Çocuk bildiğin kemeri giydi ya la?

    Bilkent'te öğrenci iken Otobüs durağında otobüsü kaçırmış olan ve geçen tanıdık arabalara el kol yapan, bir hafta sonra evleneceğim nişanlımı görüp, durağa yanaşıp, zaten iyi arkadaşım olduğu için "Yavrum! Götürelim anam!?" diye seslenmişliğim, sonra kopan kahkaha ve ardından "götürmek öyle kolay değil, arkadaşları da alman lazım!" demesi, benim de "tamam ulan!" diyip arabadan inip, bagajı açmam... O gün arabama toplam 10 kız bindi. 3'ü bagajda, 5'i arka koltukta, 2'si ön koltukta. Opel Frontera'nın nadir iyi taraflarından biriydi. Yolda içinde 5 apaçe olan bir şahin (bu arabalarda da bir imalat hatası falan var heralde. Beşlemeden sapsız çalışmıyor mu bu arabalar? ) kapalı trafikte yanıma yanaşıp "camı aç camı aç!" işareti yaptı. Açtım camı: "Abi biz daha 1 tane zor buluyoz ne yaptın sen yaa!?" dedi. Bizim arabanın içi kıkır kıkır, gün yapacaklar karılar içerde... Cevaben ben de çocuklara, "es keza bir kız arabana gelecek olsa arka koltuğa enlemesine mi yatıracaksınız? Yer mi var oğlum arabanda, hata ediyosun, en fazla 2 kişi gezecen o zaman bulursunuz." dedim. Onlar da gülüştüler.

    Bir kere ODTU'de aldım bir kız arabaya. Yıllar önce. Üni öğrencisi iken. Aslen yol sormak için ben yanaştım kıza. "Ben de oraya gidiyorum" diyerek arabaya atladı. Mal mıyım neyim, o kadar sohbet ettik falan, telefonunu alamadım kızın. Vermeye de meyilli gibiydi. Yani telefonunu... Bir telefonuna bakıp bakıp çevirirken, bir bana bakıyordu falan. Göremedim sonra o kızı bir daha. Şimdi bekar olsam affetmez yapıştırırdım, alırdım o telefon numarasını...

    Hacettepedekiler çok akıllı ve şirin. Ellerinde pankart taşıyorlar. Kimisinde "Biz olsak alırdık" yazıyor. Kimisinde "Almayanın motoru su kaynatsın!" yazıyor. Bir keresinde "bunu yazan tosun okuyana kosun" bile okudum. O çocuğu da durup aldım mesela. Devlet Bahçeli ses tonuyla "Şimdi senle biraz konuşacağğğz!"




  • Ankara'da gazi ünivin orda liseliler oluyor. geçerken alıyorum. eğlenceli oluyorlar :)

    KAstamonu yollarında herkesi alırım. dedelerden zarar gelmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pink Floyd

    2 hafta önce otostop çeken 2 kişiyi aldım, çeşmeye gitmek için otobana çıkıcaktım şehir içinden, bir kız bir oğlan otostop çekiyordu. Aldım 2 side yabancıymış, bindiler arabaya baktım hello, thanks filan demeye başladılar. Benim de ingilizcem iyi seviyede, baya sohbet muhabbet ede ede çeşmeye götürdüm onları. Hatta telefon numaramı filan da aldılar. Geçen hafta da aradılar beni nerdesin diye, ben yine çeşmeye gitmiştim, görüşelim filan dediler gittim yanlarına takıldık gün boyu.

    yabancılarda ki bu genişliği anlayamıyorum zaten
    deseydin ne var koçum arayıp durma yanında ki hatunada sahip çık nedir bu genişlik lan deseydin keşke




  • Hiç kimseye güvenmiyorum.. Neler var neler.. şeytanla aynı hücreye koysan şeytanın imdaat kurtarın diye bağırmasına sebeb olacak insanlar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabam olunca cogunlukla ogrencileri alirim ben

    Bir kere otobus kartimi evde unutup yuruyecektim eve kadar yaklasik 3 km felan karsi seritten bi araba durdu cagirdi beni buyur abi dedim atla gidelim dedi bindim muhabbet ettik birsz adamla eve epeyi yakin bir yerde birakti beni inerken kendisine tesekkur ettim allah kaza bla vermesin abi diye dua edip indim


    Prensib meselesi ama cogunlukla ogrencilerden zarar cikmaz otostop cekiyorlarsa alin %90 ya parasi yoktur ya da cok az kalmistir mesela kartimda 2.25 tl oluyor 75 krs icin 10 tl yuklemek istemiyorum eve kadar yuruyorum alan olursa kendileri aliyorlar yoksa otostop cekmeye utaniyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 6 Haziran 2014; 18:42:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Destdestron

    O zamanlar 9 yaşındayım. Akşam 11 izmir çeşme yolunda bi kadın otostop çekmişti. Babamda almıştı. Kadında baya güzekdi babama lütfen beni eve bırakın demişti. Tabi babam beni eve bırakıp kadını evine bırakacaktı. Sabah gelmişti.

    Ne yani baban kadına tecavüz mu etti ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ıamberke


    quote:

    Orijinalden alıntı: Destdestron

    O zamanlar 9 yaşındayım. Akşam 11 izmir çeşme yolunda bi kadın otostop çekmişti. Babamda almıştı. Kadında baya güzekdi babama lütfen beni eve bırakın demişti. Tabi babam beni eve bırakıp kadını evine bırakacaktı. Sabah gelmişti.

    Ne yani baban kadına tecavüz mu etti ?

    Etmis hocam :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bir keresinde yaşlı bir amcayı almıştım gitceği yere 5 6 km lık yol vardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ıamberke


    quote:

    Orijinalden alıntı: Destdestron

    O zamanlar 9 yaşındayım. Akşam 11 izmir çeşme yolunda bi kadın otostop çekmişti. Babamda almıştı. Kadında baya güzekdi babama lütfen beni eve bırakın demişti. Tabi babam beni eve bırakıp kadını evine bırakacaktı. Sabah gelmişti.

    Ne yani baban kadına tecavüz mu etti ?

    Yok hocam kadın işliydi kesin birşey yaptılar ama. Halen daha anlatır babam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Araba cenabet olmasın düşüncesini sadece bende var sanıyorum ağabey baya güldüm Bir kez geçen sene bayramda otobüs bekleyen ufak bebekleri olan bir aileyi almıştım yine görsem alırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne maceralar varmış arkadaş merakla takip ediyorum...

    Trabzon'da köyden merkeze inen insanlar aracında boş yer varsa hep alırlar yolda bekleyenleri, benim için gayet normal bir şey yani...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnym97

    Arabam olunca cogunlukla ogrencileri alirim ben

    Bir kere otobus kartimi evde unutup yuruyecektim eve kadar yaklasik 3 km felan karsi seritten bi araba durdu cagirdi beni buyur abi dedim atla gidelim dedi bindim muhabbet ettik birsz adamla eve epeyi yakin bir yerde birakti beni inerken kendisine tesekkur ettim allah kaza bla vermesin abi diye dua edip indim


    Prensib meselesi ama cogunlukla ogrencilerden zarar cikmaz otostop cekiyorlarsa alin %90 ya parasi yoktur ya da cok az kalmistir mesela kartimda 2.25 tl oluyor 75 krs icin 10 tl yuklemek istemiyorum eve kadar yuruyorum alan olursa kendileri aliyorlar yoksa otostop cekmeye utaniyorum

    Yürüyecektim eve ama karşı şeritteki durdu, beni çağırdı, aldi ve ben de onla gittim diyince aklima 3 soru geldi.

    1- Adam seni alinca gidecegi yönun tersine donup seni eve mi birakti?

    2- Adam karşı şeritte olunca sen de amaan eve gidip napacam çarşıya iniyim diye adamın gittıği yöne mi gittin?

    3- Karşı şeritten kastın ayni istikameteki ama yolun sol şeridinden giden arabanın sol şeritte durarak seni alması mıydı?

    Teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Combalac -- 6 Haziran 2014; 19:26:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.