Şimdi Ara

HİÇ ARABAM OLMADI (ANLAMAM DA) TAVSİYE BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum sakinleri,

    Biliyorsunuz ki araç fiyatları her geçen gün ben galiba hiç araba sahibi olamayacağım dedirtiyor benim gibi düşük gelirli insanlara. Beklediğim her gün daha da pişman oluyorum araç sahibi olmadığım için.

    Sizlerden beklediğim yardımı detaylıca yazayım:

    1- Arabalardan teknik olarak hiç anlamam bir sorun olsa hemen çekici çağırırım. O sebeple az sorun çıkaracak araç lazım.
    2- Sürekli olarak kullanacağımı sanmıyorum hafta sonları sakarya-istanbul yaparım. Hafta içi bazı günler işe gidip gelirim 25km git gel mesafe.
    3- Mümkünse şu meşhur yatırımlık araçlardan olmalı. Çok araba değiştirecek biri olduğumu sanmıyorum aldığım bir şeyi uzun süre kullanan biriyimdir. Mesela 5 sene sonra arabayı değiştireceğim zaman iyi bir fiyata satmalıyım.
    4- Yakıtı ekonomik olmalı ama ben mesela sakarya-istanbul arası otobanda 90 la gitmeye dayanamam 120 ile giderim ona göre en iyi seçim nasıl yapılır bilmiyorum.
    5- Arabanın tipi markası umurumda değil hız sabitleyici park sensörü falan olsun işte işe yarayan şeyler.

    Bütçe: 90-100 bin tl







  • 75 bine sıfır Egea al geç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye edecektim ama O paraya o donanımda golf bulamazsın. Astra olabilir ama satarken prim yapmaz. Prim yapacak tek araba wv Türkiye de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    komşu golf satıyor 180 bin istiyor şaka gibi biz kaldık böyle galiba 60 nakit var elimde anca 100 e çıkarım yani
  • Dr. Robert Ford kullanıcısına yanıt
    Corolla 2015-2016 kasa dizel manuel alabilirsin.

    Otomatik istiyorsan da 2012-2013 model civic fb7 kasa bakabilirsin.

    Bu iki araba da yağını suyunu koy sorunsuz bin aracıdır.

    Arabayı daha almadan 5 sene sonra satarım olaylarını boşuna düşünme çok bir şey fark etmiyor.

    Git bin dene test et içine sineni al geç gitsin.

    Arabaya her bindiğinde iyi ki bunu almışım diyeceğin bir araba almaya bak, tek iyi hissettirecek şey bu aslında..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Aynen tek istediğim iyi ki bunu aldım diyebilmek zaten öyle olursa düşünmem yatırımlık vs olaylarını. Memnun kalmazsam zarar etmiyim kafasındayım
  • Dr. Robert Ford kullanıcısına yanıt
    Dediğim modelleri incelemeni tavsiye ederim özellikle honda temizini bulursan piyasası hızlıdır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iyi bir eksperle alınabilir,önden kaza var anladigim,airbagler,şase,podye temizse alınır.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-falez-plaza-dan-2013-cam-tavan-li-octavia-1.6-tdi-elegance-dsg-771483527/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt
    hiç octavia bakmamıştım baya güzel arabaymış 1.2 polo almaktan iyi gibi görünüyor
  • senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt
    Bu km'de, bu yılda DSG almak arkadaşın istediği ilk seçeneğe hafif aykırı olabilir. Civic Corolla gibi seçeneklere yönelmek daha mantıklı sanki.
  • DSG yerine manuellerine bakabilirsiniz
  • Huddleston kullanıcısına yanıt
    Tabi DSG bomba gibi bir şanzıman.Her an patlamaya hazır.Civic güzel ama o fiyata Lpgli araca binmek saçma geliyor bana.Corollarda da meşhur çekme sıkıntısı var.

    Tercihler değişir tabi ama octavia bana, gerek corolla gerek civicten konforlu,kaliteli geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Az sorun çıkaran araba istiyorum" diyen adama DSG'li araba önermek Bu kadar çok kullanmayın şu mereti, narkotik yakalar vallahi.

    Japon arabasından şaşma, Toyota al, Honda al geç. Volkswagen grubu (Seat-Skoda-VW-Audi falan işte) alma. Bu kadar basit.




  • senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt
    Bence de octavia civic ve corollaya göre daha konforlu ve kaliteli bir araç her ne kadar donanım olarak zayıf kalsa da konforuna bir şey diyen kullanmamıştır bence. Ama tabi bunlar 100.000 liraya alınan octavia için geçerli değil. 100.000 civarına alacağınız octavia 90-100 bin km üzerinde olacaktır. Kavrama bitirme riski yüksek ve 3-5 yıl kullandıktan sonra kmsi epey artacaktır.

    120-130 bin lirası olsa ve çok sık kullanmayacak olsa düşük kmli 2016-2017 bir octavia olabilirdi ama bu şartlarda konfordan çok bela olur.

    “O fiyata lpgli araca binmek saçma geliyor bana” ifadesi biraz garip geldi bana, neye göre belirlediğinizi anlayamadım ve merak ettim açıkcası..

    LPG li araçları bende sevmiyorum 2 sene punto 6 sene civic kullandım lpgli idi ikisi de. Bana göre dezavantajı sürekli benzinliğe gitmek ve aracın çekiş gücünün az olmasıydı özellikle civic sollama yaparken zorlanabiliyordu. Onun dışında bir dezavantajı yoktu. Şu an dizel bir araç aldım ve memnunum, ihtiyaca göre lpg de üzmez ama tamamen beklenti meselesi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Lpg şöyle, tamam az yakiyor ama kapalı alana giremiyorsun, toplumda lpgye bakılan kötü algı var yine, ee bagaj hacmi azalıyor ondan başka filtreli degistirmezsen veya değiştirsen bile motorda titreme sorunu vb.En basiti, yanlis algilamayin ama benzinliklerde sahinlerle yan yana gaz dolduruyorsun.Yoksa herkesin ekonomik bir durumu var kimseyi yadirgamiyor veya kucumsemiuoru..Ben de lpgli araba kullandim, ha belki gun gelir yine kullanirim ama 100 bin lira para verip Lpgli araç almazdım yukarıda saydiklarimdan dolayı.

    Civic çokça bindim, corolla ve octavia ise bizzat kullandım.Civiclerin yüksek devirlerde çıkan elektrikli süpürge sesi dahi bence en büyük konforsuzluk.Icindeki malzemeler plasik falan ne bileyim, hic hosuma gitmiyor benim.Corollalarda yol tutuşu, klima falan gayet güzel de gitmiyor araba.1.2 tsilar falan seni tokat manyağı yapıyor.B sınıfı corsalar bile çok daha atik.

    Octavia önerme sebebim hem malzeme kalitesi çok daha iyi, hem daha konforlu, hem daha iyi gidiyor.Dizel alsan da iyi gider benzin alsan tsi motoru da gayet performanslıdır.Tek sıkıntısı dediginiz gibi şanzıman.Yukarida attigim araç tabi ki masraf çıkarabilir, ama her araç da masraf çıkarabilir.Tamam bu Dsgden çıkarıyor da corollalar civicler ariza çıkarmıyor mu?Sıfır olup 20 bin kilometrede motor değişen araç da var 200 bin kilometrede olup tıkır saat gibi çalışan da.Hani şu bakış açısı yanlış,DSG şanzuman arızalı uzak durun.O zaman Golfler-pololar-passatlar-jettalar-octavialar-superbler hiç satilmasin.Dsg şanzıman doğrudur, özellikle 2015 ve öncesi sanırım sıkıntılı ama en akıcı-puruzsuz şanzıman olduğunu da söyleyelim.Obur şanzıman daha stabildir ama vites geçişlerinde sizi boksör Muhammed Ali gibi silkeler.
    Özetle sorun cikarir-cikarmaz olayı biraz da sans işi.Ama tabi ki siz bakımınızı yetkili serviste yaptirirsaniz, yakıtınızı saçma sapan yerlerden almazsanız, aracı eşek gibi kullanmazsanız sorun çıkarma ihtimalini en aza indirirsiniz.Mesela ozellikle dizel otomatik aracta gaz verip tam sonraki vitese geçerken gaz keserseniz ve bunu surekli yaparsaniz şanzımanı bozarsınız.Dsg de olsa bozarsın Eat8 de olsa bozarsın, Geartronic olsa da bozarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Robert Ford

    hiç octavia bakmamıştım baya güzel arabaymış 1.2 polo almaktan iyi gibi görünüyor
    Octavia iyidir. Bu forum zevatına bakma. Piyasadaki otomatiklerin yarısı dsg, onlara sorarsan hepsi bomba. Gayet güzel bir şanzıman ve bozulduğunda bir bmw şanzımanı gibi 80bintl (bu forumda konusu var) fatura çıkartmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japon iyidir. Skoda sağlam bir araba değildir, aklınızda bulunsun. DSG şanzıman olayını da atlamayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oneyy1905

    "Az sorun çıkaran araba istiyorum" diyen adama DSG'li araba önermek Bu kadar çok kullanmayın şu mereti, narkotik yakalar vallahi.

    Japon arabasından şaşma, Toyota al, Honda al geç. Volkswagen grubu (Seat-Skoda-VW-Audi falan işte) alma. Bu kadar basit.
    DSG ne oluyor tam olarak? Yarı otomatik mi? Ben de manuel araba süremem, sanırım ama otomatik, yarı otomatik farklarını hiç bilmiyorum.Hangisi sağlamdır, değildir vs :(




  • Galiba ilk araba olacak.Bu yüzden hatchback ve otomatik olması iyi olur bence. Bu fiyatlara ben olsam şahsen 50 bin KM ustu arabalara bakmam. Sınırım 50 bin KM olur. Ayrıca bence güvenliginin iyi olması da çok önemli bir konu. Sorunsuzluk deyince de Japon arabaları akla geliyor. Belli ki cok km yapılmayacak. Bu yüzden dizel olmasına gerek yok. LPGli olması mantıklı. Bu kriterlere göre benim aklıma Auris geliyor.

    Ben olsam Octavia alırdım ama benim kriterlerim farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • honda civic veya toyota corolla veya bulabilirsen mazda 3.

    vag grubu araçları bunların yanında sorun yumağı. ayrıca bu 3 model teknik altyapı olarak da octavia, golf, astra vs modelden üstün araçlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.