Şimdi Ara

Hiç antivirüs kullanmazsam ne olur ki?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
9.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genellikle DH,youtube,facebook,sporx gibi bildiğim tandıgım sitelerde dolaşıyorum.Öyle çalınacak bişeyimde yok pc de.Hiç antivirüs kullanmazsam bi sorun olacağını düşünmüyorum.avast 4.8 professional kullanıyorum.silmeyi düşünüyorum.arkadaşlar sizce siliyimmi? bi sorun olurmu

• quote:

Orjinalden alıntı: My_CaRizMa

Genellikle DH,youtube,facebook,sporx gibi bildiğim tandıgım sitelerde dolaşıyorum.Öyle çalınacak bişeyimde yok pc de.Hiç antivirüs kullanmazsam bi sorun olacağını düşünmüyorum.avast 4.8 professional kullanıyorum.silmeyi düşünüyorum.arkadaşlar sizce siliyimmi? bi sorun olurmu

bence hiç antivirüs porogramı kullanmamak.kışın montsuz dışarı çıkmak gibi birşey olur.virüs bu belli olmaz ki; msn den gelir, mailden gelir, kafasına göre gelir yine gelir.sistemi az kullanan bi programda olsa kullan bence.
  • bayadır kullanmıyorum arada bakıyorum ag baglantılarına patron 1- patron2 görunuyo:)
    dungece yıne yavasladı makina bu kez ask üzerinde patron1- patron2 diye baglantılar görunuyodu.. millet cırıt atıyo galıba zavallı makinamda. tamam girsinler sorun yokta makaina acayip kasıyo internet gidiyo. format atıyorum paso...
  • ileri düzey bir pc kullanıcısı deilseniz anti virüs gerekebilir.. kendinize güveniyorsanız kurulu olmasına gerek yok
  • evde iki adet bilgisayarım var,

Bir laptop, bir masaüstü

Masaüstü bilgisayarımda yaklaşık 1,5 sene hiç antivirüs kullanmadım,

Aynen arkadaşın dediği gibi makinada arada bir cirit attılar,
    zaten bilgisayar dl bilgisayarı içinde çok fazla kaybedecek birşeyim yoktu,
    yani keylogger falan korkum olmadığından çok rahattım.

belli başlı sitelere girdikten sonra pek problem olacağını sanmıyorum,
    hatta şuanda flash disk ile harici diskimde virüsler cirit atıyor, elleşmiyorum bile,
    onlarla barışık yaşıyorum, ama kesinlikle ve kesinlikle internetten alışveriş, banka vs gibi işlerimi,
    işyerindeki bilgisayarımdan yaparım.
  • Bilgisayarın kısa sürede çöker.
  • Ben uzun yıllar antivirüs kullanmadım ve arada sırada Kaspersky'nin bedava tarama programıyla bilgisayarı tarattığımda da bir şey bulamıyordu. Yani bilinçli kullanımla virüse yakalanmamak mümkün.

Ama son zamanlarda Malwarebytes Anti-Malware programını kullanıyorum ve gayet memnunum. Program zaten varla yok gibi, hem çok hafif küçücük hem de nice antivirüs programının temizleyemediği şeyleri temizleyebiliyor. Para verip lisans satın alacağım o derece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence kalsın her ihtimale karşı
  • Aslında kullanmasanda olur ama şöle yapıcaksın bütün herşeye format atıcaksın bütün özel kişisel bilgilerini dvd cd boş bir hdd yada taşınabilir hdd ye çekiceksin sonra laptopa sadece işletim sistemi kurup içine kendinle alakalı hiç birsey kurmayacaksın kullanmayacaksın sadece internet bilgisayarı olacak pc ye ise öbür kulllandığın herşeyi yükliceksin bi şey lazım oldumu dvd yada flash bellek ile pc den alıp laptopa aktarıcaksın eğer şüphelenirsen laptoptan çekmeden flash diske format atıcaksın büyük bir sorun olmadımı ömür boyu böle kullanbilirsin.Flash diskini başkalarının bilgisayarına takmamaya çok özen göstermelisin ve internet cafelerden de uzak durmalısın.internette gezerken uyanık olucaksın hiçbir uygulamayı kabul etmiceksin active x lere izin vermiceksin kişisel bilgilerini girmiceksin kimseye güvenmiceksin.Laptopuna sistemi kurduktan sonra güncelleme vs işlerini halledip deepfreze tarzı programlar kurabilirsin uzun lafın kısası başka bir arayüz kullanırsan ve genelde dediğin gibi güvenli yerlerde dolaşırsan pek bir sey olmaz.Ama şunu sölemeliyimki facebook dünyanın en güvensiz yerlerinden biridir.Biraz uğraştırıcı ama etkili ve kesin bir çözümdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Klasör -- 16 Ocak 2009; 16:46:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: self_control

quote:

Genellikle DH,youtube,facebook,sporx gibi bildiğim tandıgım sitelerde dolaşıyorum.Öyle çalınacak bişeyimde yok pc de.Hiç antivirüs kullanmazsam bi sorun olacağını düşünmüyorum.avast 4.8 professional kullanıyorum.silmeyi düşünüyorum.arkadaşlar sizce siliyimmi? bi sorun olurmu

bence hiç antivirüs porogramı kullanmamak.kışın montsuz dışarı çıkmak gibi birşey olur.virüs bu belli olmaz ki; msn den gelir, mailden gelir, kafasına göre gelir yine gelir.sistemi az kullanan bi programda olsa kullan bence.

bu söz cuk diye oturmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lasts0ul -- 16 Ocak 2009; 21:24:48 >

• belirli başlı güvenilir sitelere giriyorsanız sürekli antivirüs kullanmaya gerek yok. kaspersky online scanner ya da norton online scannerı belirli aralıklarla bilgisayarınızda tarama yapmak üzere görevlendirmenin kafi.
  • bir hacker sizin bilgisayarınıza girer tüm hack işlemlerini sizin bilgisayarınız üzerinden yapar sonunda kabak sizin başınıza patlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: karmaşık

bir hacker sizin bilgisayarınıza girer tüm hack işlemlerini sizin bilgisayarınız üzerinden yapar sonunda kabak sizin başınıza patlar

bunu engellemek daha çok portları kapatmaktan yani iyi bir firewall kullanmaktan geçmiyor mu?
  • Senelerce kullanmadım antivirus çünkü o zamanlar bir tek Norton u biliyorduk onun da sistemi ne hale getirdiği malum. Ama hiç birşeyde olmadı bilgisayarıma. Hangi siteye girdiğini ne yaptığını bilirsen kısacası azıcık uyanık olursan başına bir şey gelmez.

Daha 3-4 aydır falan kullanıyorum Antivirus o da zaten bilgisayarımda değil başkalarından aldığım usb belleklerde buluyor bi şeyler. Ama zaten Antivirus kullanmadan önce de ben bunları bulup temizliyordum. Bakıyosun usbde iki tane alakası olmayan program var, autorun falan çıkıyor sistem dosyalarını göster diyip siliyosun bütün alakasız şeyleri mis gibi oluyor, zaten Antiviruslerde benim yaptığımdan farklı bişey yapmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: karmaşık

bir hacker sizin bilgisayarınıza girer tüm hack işlemlerini sizin bilgisayarınız üzerinden yapar sonunda kabak sizin başınıza patlar

ya bende trojen var korkuttun şimdi beni
  • bir avira antivir kurması çok zor olmasa gerek, hem ücretsiz hemde hiç kasmıyor. dimi aslında kurmayacaksın sonra gireceksin donanımhabere "ben 20 kb ile download yapıyorum niyeee" yaparsın tabi birader kurmazsan antivirüs programı girer bilgisayarına virüs sonra başlar downloadlara. ne performans alırsın ne de rahat rahat internette gezinirsin, ne de forumdaki insanlara rahat verirsin...
  • "profesyonelsen kurmana gerek yok" işte "belliyse girdiğin siteler farkmaz" laflarınız külliyen yalan. anlayan adam firewallunu kurar antivirüsünü kurar bi de bilmediğimiz bişe kurar (anlıyo ya). sonra belli sitelerde gezinmek diyede bişide yok "ben şu siteye fazla takılıyorum" diye birşey var. ben inanmıyorum 1 ayda bi insan 4 siteye girsin. en az google aracığıyla bilmem neyle 20 30 siteye girer. kurun kurunda daha sonrada baş ağrıtmayın.
  • Antivirus kullanılmayan bir sistem normal bir kullanmda bile en geç bir ay içinde zıvanadan çıkar.İşletim sistemi bütün güncellemeleri yapıldıysa belki biraz daha şansınız olabilir ama yetmez.Arka planda çalışan tojanlar,arka kapılar vs.. cirit atmaya başlar.Hiç bir şey olmasa bant genişliğinizi yer bunlar.Bu mendeburlar hiç ummadığınız sitelerde,hiç ummadığınız dosyalarda karşınıza çıkabilir.Bu virusler bilgisayar dünyasının eşkiyalarıdır.Yazanların elleri kırılsın.Farkına bile varmayacağınız uyduruk sorunlardan bilgisayarınızda ciddi peformans kayıplarına kadar değişen spektrumda sorunlara neden oluyorlar.Bu arada dosyalarınıza gelecek zararlardan bahsetmiyorum.Önemli verilerim yok diyorsunuz.Ancak tek zarar gören siz olmazsınız.Farkında olmadan sizin bilgisayarınız da etrafa virus yollayan,bulaştıran bir canavara dönüşür.Maalesef internette dolaşan virusların büyük oranda nedeni bunlara karşı koruyucu önelm kullanmayan PC sahipleri oluyor.Antivirus kullanınca bütün viruslardan %100 korunacaksınız diye bir şey de yok.Ama riski azaltmak için şart.

Yani denemesi bedava.Sonuçta çok ciddi zarar göreceksiniz diye bir kural yok.Ben şahsen antivirus kurulu olmadan asla internete bağlanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 17 Ocak 2009; 16:25:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Vanq

bir avira antivir kurması çok zor olmasa gerek, hem ücretsiz hemde hiç kasmıyor. dimi aslında kurmayacaksın sonra gireceksin donanımhabere "ben 20 kb ile download yapıyorum niyeee" yaparsın tabi birader kurmazsan antivirüs programı girer bilgisayarına virüs sonra başlar downloadlara. ne performans alırsın ne de rahat rahat internette gezinirsin, ne de forumdaki insanlara rahat verirsin...

ben kurdum mesela bugün 3 trojan artı başka virüs buldu.

şimdi bir sorum olacak ben delete yaptım trojanları ama kesin gitmişmidir bu trojan yoksa formata gerek varmı?
  • quote:

zırt pırt format atarsın..kur bi avast yada antivir hem beleş hem kafan rahat olsun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.