Şimdi Ara

HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.272
Cevap
25
Favori
84.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet buldum.
    Cok kolay yerdeymis yahu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: isnuerog


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: isnuerog


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    3D indirecekler kıytırık riplerle uğraşmasın direk 48fps - 60fps 3D indirin. Dün bu zamana kadar çok popüler her önüne gelen gidiyor diye avatar filmini hiç izlememiştim. Baktım konuda da 3D mevzusu dönüyor, jurrasic world, The martian 3D versiyonlarından sonra bir de 48FPS HECV 10mbps H265x AVATAR 3D indirdim. Dedim usb format seçer kesin problem çıkar falan, benim çift çekirdekli pc de dona dona açılan pc yi kitleyen film tv de h264 'den 2 kat daha hızlı açıldı. 5gblık 2.5 saatlik film tıklamamla oynamaya başladı

    Kaliteye gelecek olursak dedi ya 23fps 25fps filmler çöpmüş ya 3D nin zevki yüksek fps de çıkıyor vallahi. Kota fazla gitmesin diye son dönemlerde yify release indirmeye başlamıştım ama eşek kadar tv de 1,5gblık film de tat vermiyor açıkçası, iyi film kendini hemen belli ediyor.

    @isnuerog
    Üstelik ne renklerde solukluk var ne de başka bir şey. AVM'lerdeki demok görüntüler gibi net ve canlı. Bence solukluk hissi tamamen bizim calibrasyonu bozuk türk kanallarından kaynaklı. TV de led panel olunca cool bir renk uzayı sunuyor. TV yayınları için tavsiyem, DOĞAL renk ayarını düzenleyerek, Kontrastı 85 - parlaklığı 50/55 - Keskinliği 85 - Renk ayarını 75/85 aralığında ayarlayın. Ve gelişmiş ayarladan dinamik kontrastı ya kapatın ya da düşük olarak seçin, beyaz ayarını ılık'da yapabilirsiniz fakat çok sıcak beyazları sevmiyorsanız solukluğu almak adına özel'i seçip alttaki çubuğu hafif kırmızıya kaydırarak maviye kaçan solukluğu düzeltebilirsiniz.

    Ve maalesef TFT LED Aydınlatmalı panellerde durum böyle. İPS de güzel bir teknoloji ama bu fiyata bu özelliklerde tv yi aldıktan sonra ince renk ayarı ile uğraşmak bana pek koymuyor açıkçası. 2000 den yüksek bir ücret ödeseydim canımı belki sıkardı ama tv den çok memnunum. OLED tvler ele ayağa düşene kadar bu tv bizi f/p olarak bizi uzunca bir süre idare eder diye düşünüyorum.

    Daha tv yi yeni kurdum toplam 3 saattir calisiyor, dediginiz gibi fp urunu gercekten..ben eskiden vestelin 48fa modelllerine bakiyordum.neden vestel dersenizde yerli uretim oldugu icin bakiyordum..hi levelde birebir vestel oldugu icin ve abisi olan 48uhd9300 modeline gore biraz olsun kisitlansada fazlasiyla is gorecek cihaz oldugu icin tercih ettim.ustelik ikisinin arasindaki fiyat farkida tercihimi etkiledi.55 inc olanini alacaktim, iyikide almamisim, bu tv bile fazlasiyla buyuk, 55 olana hic bakamazdik artik..
    dedigim gibi sd kanallar buyuk ekranda cok iyi degiller.hd ler iyi trt 4k zaten guzel..eski 32 inc televizyonumu oturma odasina kuracagim, eski televizyonum phlips marka, dandik bir uydu ile calismasina ragmen cok iyi gosteriyor.

    Bu tvnin ekran yenileme hizi gercekten iyi, alacaklara fp olarak tavsiye ederim..renk ayarlariyla oynayarak kendi zevklerine uygun renkleri yakalayabilirler.

    Tv yi cok kurcalayamadim..3d sini test edemedim..internetim simdilik yok, baska biryerden indirip 2gb lik 4 mb anlik veri yazan flash diskime atip oynatma yapabilirmiyim..test ederek, kurcalayarak ogrenecegiz..makina guzel..bana fazlasiyla yeter..fiziki bir arizayla karsilasmadim sukur.kanal siralama ve kanal listesi kaydirma ozelligi yokmu bilemedim, varsa nerden ayarlanacak.kanal gecisleri cok guzel bana fazlasiyla yeter.
    yapilacak olan iyilestirmeleride sizden ve diger arkadaslardan takip edecegim..

    Almis ve alacak arkadaslara simdiden hayirli olsun guzel gunlerde kullanalim insallah.


    USB bellekten çoğu filmi izleyebilirsiniz. Bir çok formatı destekliyor televizyon, fakat nadiren de olsa atıyorum mp4 uzatısının alt codec i olan mp42 de 1saat 41dakikadan sonra filmi oynatmıyor. 2 saatlik bir film izlenmiyor yani neden böyle yapıyor anlamadım. Fakat film 1:41 den düşükse izlenir, 2 saatlik film indirip usbden izlemek istiyorsanız ve film mp4 ise iso codekli olmasına dikkat edin. En sorunsuz iso codecler , vestele bu konuda mail attım ama güzel ilgilenmelerine rağmen müşteri hizmetleri haliyle konuya hakim olmadıklarından servise yönlendirdiler. Zaten son yazılım yüklü vestel 9300 ün yazılımını kurmuştum daha nasıl bir yazılım yükleyebilirler ki :D

    İşin diğer tarafı ben vestele kıl biriydim. Hala da TR ye kıytırık ürün sattığını düşünüyorum yani fiyat orantılı bakarsak bizim milletimizi biraz enayi yerine koyduğu cihazlar diyebilirim. Yurt dışına ihraç ettiği ürünler çok daha kaliteli iç pazardakilere göre. Bu TV piyasaya göre sıcak fırsat ama aslında olması gereken bir fiyata satılıyor maliyeti çok düşük aslında bunların markaya. Vestel 9300 ise 2400 - 3000 tl arası mağazadan mağazaya değişiyor. Şimdi bir insan neden 2600 TL bütçesi varken gidip TFT LED aydınlatma alsın ki IPS seçenekler varken. Smart olmasın 3D olsun der smart özelliğini de ilerde alacağı android box ile halleder.

    Fırsat maliyet politikası yok vestelde. Hem pahalı satarım hem de ürünleri böyle yaparım demeye devam ettikçe insanların algısı değişmeyecektir. Ha bu Hi-Level ile benim ön yargılarımı kırdı orası ayrı bir mevzu. Bu kadar da kalite beklemezdim doğrusu, yine hi level bir ürün gelirse ilerde düşünürüm tabi böyle özellikleri olursa. :D

    İyiki 55'i almamaışsınız çünkü onda Hevc desteği yok yani sadece hdmi dan var. USB ye hevc film atsanız da izleyemiyorsunuz. 48 olanda uydu alıcısı da dahil olmak üzere karasal yayın T2 de de hevc desteği var, hdmi ve usb den de hevc çözebiliyor. Yani piyasada satılan bir çok pahalı tv nin özelliklerini barındırdığı için benin gerçekten çok çok hoşuma gitti. Renkler tabi bir oled ya da ips gibi değil ama kaynak kaliteliyse görüntüyü de kaliteli veren bir tv.

    Ozelikle 48 olani almak icin caba sarf ettim, bunda sizin paylastiginiz bilgiler cok aydinlatici ve yol gosterici oldu, bu yuzden tesekkur ederim.

    Miracast, 3d, internetim oluncada smart ozelliklerini kullancagim..

    Miracast ozeligi nereden aciliyorki.
    Kusurabakmayin hep soruyorum ama pek anlamiyorum.

    Elimde lg g2 telefon var.miracast nasil baglayabilirim bi turlu bulamadim.


    dansman cevabı vermiş ama bir de garanti olsun diye Menü ayarlar gelişmiş ayarlar dan paylaşım açık mı ona da bakın. O kapalıyken miracast çalışmadı bende.

    Yalnız bende miracast fabrika ayarlarına döndürdüğümden beri sorunlu olmaya başladı. Doğru düzgün hiç bir cihaza bağlanamıyorum tekrar yazılım yüklemek istedim ama aynı yazılımı üstüne yazmıyor sanırım versiyonlar aynı diye.

    Miracast özelliğinde eşleştirme otomatik olacağına LGlerdeki gibi karşılıklı şifre girmeli olsa daha iyi olurdu bence. Bluetooh var ama menüsü yok, miracast var ama herşeyi otomatik. Tıkır tıkır çalışsa iyi de bazen sorun oluyor işte, kablosuz ağ böyledir Telefon tv yi görüyor tam bağlanacak diyorum wireless ekrana geri dönüyor o beyaz kısıma. Telefonu bazen bağlıyorum fakat lenovo laptopta da miracast olmasına rağmen hiç bir şekilde bağlanamadık. TV yi görüyor pc bağlan diyorum ekran kararıyor geri geliyor ama bağlantı kopuyor çat diye. Sanki arada haberleşirken şifre yanlış girilmiş de atmış gibi.

    Biz bu bağlanamama ve beyaz ekrana atma sorununu testlerde aynı anda 2-3 telefonla bağlanmaya çalıştığımızda almıştık hocam.
    sonra evdeki tv de de 2 kere denk geldi ama 1 yılda 2 kere olunca inceleme gereği duymadım açıkçası.
    bana yazılım versiyonunu bildirebilir misin?

    Merhaba hocam, şu anda tv ile gelen değil de sonradan vestelin mb100 için çıkarttığı firmware 'i kullanıyorum buradan indirmiştim.

    V.33.11 CORE UPDATE

    http://www.vesteldriver.com/TV_MB100.html

    Servis ile irtibata geçmedim daha ama müşteri hizmetlerine MP4 uzantısının MP-42 codec'inde sorun olduğunu filmleri 1 saat 41 dakikadan sonra oynatmadığını söyledim çok güzel ilgilenmişlerdi, servise yönlendirmek istediler ama zaten son yazılım var servis gelse ne yapacak dedim, ben sadece bilgilendirmek için söyledim size dedim olsun biz yine de servisin numarasını verelim ihtiyacınız olursa ararsınız dediler. :)
    iso mp4 lerde ise hiç sorun yok 2.5 saatlik filmi sonuna kadar izletiyor. MP42 olan filmi çok eski next teledünya alıcısında oynattım onda çatır çatır çalıştı sonuna kadar, arkadaşın LG tvde de çalışıyor. Acaba bu yazılımda mı sıkıntı var hiç bilmiyorum. TV ile gelen yazılımda MP-42 codecli MP4 denememiştim hiç.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

    Filmi usb belleğe atıp dener misiniz ? Acaba sorun panelde mi yoksa filmde mi ? Ben de avatarın bir versiyonunu indirdim dün 2,5gb yify rip ama en solda iki parmak genişliği alanda görüntü çizgi çizgiydi üst üste bindirince. Tekrardan hevc formatında 3D indirdim 48fps kalitesi mükemmel fakat namusuz 48fps, alt yazı bulamıyorum




  • Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.

    Sadece bu filmde değil. Mesela youtubadan açıyorum 3d video hdmi kablo ile yine o çizgi var. Aynı videoyu tvnin youtubundan actığımda ise sorun olmuyor. 3d film indirebileceğim bir site verir misiniz indirip deneyeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

    Filmi usb belleğe atıp dener misiniz ? Acaba sorun panelde mi yoksa filmde mi ? Ben de avatarın bir versiyonunu indirdim dün 2,5gb yify rip ama en solda iki parmak genişliği alanda görüntü çizgi çizgiydi üst üste bindirince. Tekrardan hevc formatında 3D indirdim 48fps kalitesi mükemmel fakat namusuz 48fps, alt yazı bulamıyorum

    Sadece bu filmde değil. Mesela youtubadan açıyorum 3d video hdmi kablo ile yine o çizgi var. Aynı videoyu tvnin youtubundan actığımda ise sorun olmuyor. 3d film indirebileceğim bir site verir misiniz indirip deneyeyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: isnuerog


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: isnuerog


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    3D indirecekler kıytırık riplerle uğraşmasın direk 48fps - 60fps 3D indirin. Dün bu zamana kadar çok popüler her önüne gelen gidiyor diye avatar filmini hiç izlememiştim. Baktım konuda da 3D mevzusu dönüyor, jurrasic world, The martian 3D versiyonlarından sonra bir de 48FPS HECV 10mbps H265x AVATAR 3D indirdim. Dedim usb format seçer kesin problem çıkar falan, benim çift çekirdekli pc de dona dona açılan pc yi kitleyen film tv de h264 'den 2 kat daha hızlı açıldı. 5gblık 2.5 saatlik film tıklamamla oynamaya başladı

    Kaliteye gelecek olursak dedi ya 23fps 25fps filmler çöpmüş ya 3D nin zevki yüksek fps de çıkıyor vallahi. Kota fazla gitmesin diye son dönemlerde yify release indirmeye başlamıştım ama eşek kadar tv de 1,5gblık film de tat vermiyor açıkçası, iyi film kendini hemen belli ediyor.

    @isnuerog
    Üstelik ne renklerde solukluk var ne de başka bir şey. AVM'lerdeki demok görüntüler gibi net ve canlı. Bence solukluk hissi tamamen bizim calibrasyonu bozuk türk kanallarından kaynaklı. TV de led panel olunca cool bir renk uzayı sunuyor. TV yayınları için tavsiyem, DOĞAL renk ayarını düzenleyerek, Kontrastı 85 - parlaklığı 50/55 - Keskinliği 85 - Renk ayarını 75/85 aralığında ayarlayın. Ve gelişmiş ayarladan dinamik kontrastı ya kapatın ya da düşük olarak seçin, beyaz ayarını ılık'da yapabilirsiniz fakat çok sıcak beyazları sevmiyorsanız solukluğu almak adına özel'i seçip alttaki çubuğu hafif kırmızıya kaydırarak maviye kaçan solukluğu düzeltebilirsiniz.

    Ve maalesef TFT LED Aydınlatmalı panellerde durum böyle. İPS de güzel bir teknoloji ama bu fiyata bu özelliklerde tv yi aldıktan sonra ince renk ayarı ile uğraşmak bana pek koymuyor açıkçası. 2000 den yüksek bir ücret ödeseydim canımı belki sıkardı ama tv den çok memnunum. OLED tvler ele ayağa düşene kadar bu tv bizi f/p olarak bizi uzunca bir süre idare eder diye düşünüyorum.

    Daha tv yi yeni kurdum toplam 3 saattir calisiyor, dediginiz gibi fp urunu gercekten..ben eskiden vestelin 48fa modelllerine bakiyordum.neden vestel dersenizde yerli uretim oldugu icin bakiyordum..hi levelde birebir vestel oldugu icin ve abisi olan 48uhd9300 modeline gore biraz olsun kisitlansada fazlasiyla is gorecek cihaz oldugu icin tercih ettim.ustelik ikisinin arasindaki fiyat farkida tercihimi etkiledi.55 inc olanini alacaktim, iyikide almamisim, bu tv bile fazlasiyla buyuk, 55 olana hic bakamazdik artik..
    dedigim gibi sd kanallar buyuk ekranda cok iyi degiller.hd ler iyi trt 4k zaten guzel..eski 32 inc televizyonumu oturma odasina kuracagim, eski televizyonum phlips marka, dandik bir uydu ile calismasina ragmen cok iyi gosteriyor.

    Bu tvnin ekran yenileme hizi gercekten iyi, alacaklara fp olarak tavsiye ederim..renk ayarlariyla oynayarak kendi zevklerine uygun renkleri yakalayabilirler.

    Tv yi cok kurcalayamadim..3d sini test edemedim..internetim simdilik yok, baska biryerden indirip 2gb lik 4 mb anlik veri yazan flash diskime atip oynatma yapabilirmiyim..test ederek, kurcalayarak ogrenecegiz..makina guzel..bana fazlasiyla yeter..fiziki bir arizayla karsilasmadim sukur.kanal siralama ve kanal listesi kaydirma ozelligi yokmu bilemedim, varsa nerden ayarlanacak.kanal gecisleri cok guzel bana fazlasiyla yeter.
    yapilacak olan iyilestirmeleride sizden ve diger arkadaslardan takip edecegim..

    Almis ve alacak arkadaslara simdiden hayirli olsun guzel gunlerde kullanalim insallah.


    USB bellekten çoğu filmi izleyebilirsiniz. Bir çok formatı destekliyor televizyon, fakat nadiren de olsa atıyorum mp4 uzatısının alt codec i olan mp42 de 1saat 41dakikadan sonra filmi oynatmıyor. 2 saatlik bir film izlenmiyor yani neden böyle yapıyor anlamadım. Fakat film 1:41 den düşükse izlenir, 2 saatlik film indirip usbden izlemek istiyorsanız ve film mp4 ise iso codekli olmasına dikkat edin. En sorunsuz iso codecler , vestele bu konuda mail attım ama güzel ilgilenmelerine rağmen müşteri hizmetleri haliyle konuya hakim olmadıklarından servise yönlendirdiler. Zaten son yazılım yüklü vestel 9300 ün yazılımını kurmuştum daha nasıl bir yazılım yükleyebilirler ki :D

    İşin diğer tarafı ben vestele kıl biriydim. Hala da TR ye kıytırık ürün sattığını düşünüyorum yani fiyat orantılı bakarsak bizim milletimizi biraz enayi yerine koyduğu cihazlar diyebilirim. Yurt dışına ihraç ettiği ürünler çok daha kaliteli iç pazardakilere göre. Bu TV piyasaya göre sıcak fırsat ama aslında olması gereken bir fiyata satılıyor maliyeti çok düşük aslında bunların markaya. Vestel 9300 ise 2400 - 3000 tl arası mağazadan mağazaya değişiyor. Şimdi bir insan neden 2600 TL bütçesi varken gidip TFT LED aydınlatma alsın ki IPS seçenekler varken. Smart olmasın 3D olsun der smart özelliğini de ilerde alacağı android box ile halleder.

    Fırsat maliyet politikası yok vestelde. Hem pahalı satarım hem de ürünleri böyle yaparım demeye devam ettikçe insanların algısı değişmeyecektir. Ha bu Hi-Level ile benim ön yargılarımı kırdı orası ayrı bir mevzu. Bu kadar da kalite beklemezdim doğrusu, yine hi level bir ürün gelirse ilerde düşünürüm tabi böyle özellikleri olursa. :D

    İyiki 55'i almamaışsınız çünkü onda Hevc desteği yok yani sadece hdmi dan var. USB ye hevc film atsanız da izleyemiyorsunuz. 48 olanda uydu alıcısı da dahil olmak üzere karasal yayın T2 de de hevc desteği var, hdmi ve usb den de hevc çözebiliyor. Yani piyasada satılan bir çok pahalı tv nin özelliklerini barındırdığı için benin gerçekten çok çok hoşuma gitti. Renkler tabi bir oled ya da ips gibi değil ama kaynak kaliteliyse görüntüyü de kaliteli veren bir tv.

    Ozelikle 48 olani almak icin caba sarf ettim, bunda sizin paylastiginiz bilgiler cok aydinlatici ve yol gosterici oldu, bu yuzden tesekkur ederim.

    Miracast, 3d, internetim oluncada smart ozelliklerini kullancagim..

    Miracast ozeligi nereden aciliyorki.
    Kusurabakmayin hep soruyorum ama pek anlamiyorum.

    Elimde lg g2 telefon var.miracast nasil baglayabilirim bi turlu bulamadim.


    dansman cevabı vermiş ama bir de garanti olsun diye Menü ayarlar gelişmiş ayarlar dan paylaşım açık mı ona da bakın. O kapalıyken miracast çalışmadı bende.

    Yalnız bende miracast fabrika ayarlarına döndürdüğümden beri sorunlu olmaya başladı. Doğru düzgün hiç bir cihaza bağlanamıyorum tekrar yazılım yüklemek istedim ama aynı yazılımı üstüne yazmıyor sanırım versiyonlar aynı diye.

    Miracast özelliğinde eşleştirme otomatik olacağına LGlerdeki gibi karşılıklı şifre girmeli olsa daha iyi olurdu bence. Bluetooh var ama menüsü yok, miracast var ama herşeyi otomatik. Tıkır tıkır çalışsa iyi de bazen sorun oluyor işte, kablosuz ağ böyledir Telefon tv yi görüyor tam bağlanacak diyorum wireless ekrana geri dönüyor o beyaz kısıma. Telefonu bazen bağlıyorum fakat lenovo laptopta da miracast olmasına rağmen hiç bir şekilde bağlanamadık. TV yi görüyor pc bağlan diyorum ekran kararıyor geri geliyor ama bağlantı kopuyor çat diye. Sanki arada haberleşirken şifre yanlış girilmiş de atmış gibi.

    Biz bu bağlanamama ve beyaz ekrana atma sorununu testlerde aynı anda 2-3 telefonla bağlanmaya çalıştığımızda almıştık hocam.
    sonra evdeki tv de de 2 kere denk geldi ama 1 yılda 2 kere olunca inceleme gereği duymadım açıkçası.
    bana yazılım versiyonunu bildirebilir misin?

    Merhaba hocam, şu anda tv ile gelen değil de sonradan vestelin mb100 için çıkarttığı firmware 'i kullanıyorum buradan indirmiştim.

    V.33.11 CORE UPDATE

    http://www.vesteldriver.com/TV_MB100.html

    Servis ile irtibata geçmedim daha ama müşteri hizmetlerine MP4 uzantısının MP-42 codec'inde sorun olduğunu filmleri 1 saat 41 dakikadan sonra oynatmadığını söyledim çok güzel ilgilenmişlerdi, servise yönlendirmek istediler ama zaten son yazılım var servis gelse ne yapacak dedim, ben sadece bilgilendirmek için söyledim size dedim olsun biz yine de servisin numarasını verelim ihtiyacınız olursa ararsınız dediler. :)
    iso mp4 lerde ise hiç sorun yok 2.5 saatlik filmi sonuna kadar izletiyor. MP42 olan filmi çok eski next teledünya alıcısında oynattım onda çatır çatır çalıştı sonuna kadar, arkadaşın LG tvde de çalışıyor. Acaba bu yazılımda mı sıkıntı var hiç bilmiyorum. TV ile gelen yazılımda MP-42 codecli MP4 denememiştim hiç.

    Bu siteyi arkadaşım yapmıştı kendi imkanlari ile, işe yaramasi ne kadar guzel

    yazilim konusunda yeni bir çalışma varmı öğrenip bilgi veririm size.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: isnuerog


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: isnuerog


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    3D indirecekler kıytırık riplerle uğraşmasın direk 48fps - 60fps 3D indirin. Dün bu zamana kadar çok popüler her önüne gelen gidiyor diye avatar filmini hiç izlememiştim. Baktım konuda da 3D mevzusu dönüyor, jurrasic world, The martian 3D versiyonlarından sonra bir de 48FPS HECV 10mbps H265x AVATAR 3D indirdim. Dedim usb format seçer kesin problem çıkar falan, benim çift çekirdekli pc de dona dona açılan pc yi kitleyen film tv de h264 'den 2 kat daha hızlı açıldı. 5gblık 2.5 saatlik film tıklamamla oynamaya başladı

    Kaliteye gelecek olursak dedi ya 23fps 25fps filmler çöpmüş ya 3D nin zevki yüksek fps de çıkıyor vallahi. Kota fazla gitmesin diye son dönemlerde yify release indirmeye başlamıştım ama eşek kadar tv de 1,5gblık film de tat vermiyor açıkçası, iyi film kendini hemen belli ediyor.

    @isnuerog
    Üstelik ne renklerde solukluk var ne de başka bir şey. AVM'lerdeki demok görüntüler gibi net ve canlı. Bence solukluk hissi tamamen bizim calibrasyonu bozuk türk kanallarından kaynaklı. TV de led panel olunca cool bir renk uzayı sunuyor. TV yayınları için tavsiyem, DOĞAL renk ayarını düzenleyerek, Kontrastı 85 - parlaklığı 50/55 - Keskinliği 85 - Renk ayarını 75/85 aralığında ayarlayın. Ve gelişmiş ayarladan dinamik kontrastı ya kapatın ya da düşük olarak seçin, beyaz ayarını ılık'da yapabilirsiniz fakat çok sıcak beyazları sevmiyorsanız solukluğu almak adına özel'i seçip alttaki çubuğu hafif kırmızıya kaydırarak maviye kaçan solukluğu düzeltebilirsiniz.

    Ve maalesef TFT LED Aydınlatmalı panellerde durum böyle. İPS de güzel bir teknoloji ama bu fiyata bu özelliklerde tv yi aldıktan sonra ince renk ayarı ile uğraşmak bana pek koymuyor açıkçası. 2000 den yüksek bir ücret ödeseydim canımı belki sıkardı ama tv den çok memnunum. OLED tvler ele ayağa düşene kadar bu tv bizi f/p olarak bizi uzunca bir süre idare eder diye düşünüyorum.

    Daha tv yi yeni kurdum toplam 3 saattir calisiyor, dediginiz gibi fp urunu gercekten..ben eskiden vestelin 48fa modelllerine bakiyordum.neden vestel dersenizde yerli uretim oldugu icin bakiyordum..hi levelde birebir vestel oldugu icin ve abisi olan 48uhd9300 modeline gore biraz olsun kisitlansada fazlasiyla is gorecek cihaz oldugu icin tercih ettim.ustelik ikisinin arasindaki fiyat farkida tercihimi etkiledi.55 inc olanini alacaktim, iyikide almamisim, bu tv bile fazlasiyla buyuk, 55 olana hic bakamazdik artik..
    dedigim gibi sd kanallar buyuk ekranda cok iyi degiller.hd ler iyi trt 4k zaten guzel..eski 32 inc televizyonumu oturma odasina kuracagim, eski televizyonum phlips marka, dandik bir uydu ile calismasina ragmen cok iyi gosteriyor.

    Bu tvnin ekran yenileme hizi gercekten iyi, alacaklara fp olarak tavsiye ederim..renk ayarlariyla oynayarak kendi zevklerine uygun renkleri yakalayabilirler.

    Tv yi cok kurcalayamadim..3d sini test edemedim..internetim simdilik yok, baska biryerden indirip 2gb lik 4 mb anlik veri yazan flash diskime atip oynatma yapabilirmiyim..test ederek, kurcalayarak ogrenecegiz..makina guzel..bana fazlasiyla yeter..fiziki bir arizayla karsilasmadim sukur.kanal siralama ve kanal listesi kaydirma ozelligi yokmu bilemedim, varsa nerden ayarlanacak.kanal gecisleri cok guzel bana fazlasiyla yeter.
    yapilacak olan iyilestirmeleride sizden ve diger arkadaslardan takip edecegim..

    Almis ve alacak arkadaslara simdiden hayirli olsun guzel gunlerde kullanalim insallah.


    USB bellekten çoğu filmi izleyebilirsiniz. Bir çok formatı destekliyor televizyon, fakat nadiren de olsa atıyorum mp4 uzatısının alt codec i olan mp42 de 1saat 41dakikadan sonra filmi oynatmıyor. 2 saatlik bir film izlenmiyor yani neden böyle yapıyor anlamadım. Fakat film 1:41 den düşükse izlenir, 2 saatlik film indirip usbden izlemek istiyorsanız ve film mp4 ise iso codekli olmasına dikkat edin. En sorunsuz iso codecler , vestele bu konuda mail attım ama güzel ilgilenmelerine rağmen müşteri hizmetleri haliyle konuya hakim olmadıklarından servise yönlendirdiler. Zaten son yazılım yüklü vestel 9300 ün yazılımını kurmuştum daha nasıl bir yazılım yükleyebilirler ki :D

    İşin diğer tarafı ben vestele kıl biriydim. Hala da TR ye kıytırık ürün sattığını düşünüyorum yani fiyat orantılı bakarsak bizim milletimizi biraz enayi yerine koyduğu cihazlar diyebilirim. Yurt dışına ihraç ettiği ürünler çok daha kaliteli iç pazardakilere göre. Bu TV piyasaya göre sıcak fırsat ama aslında olması gereken bir fiyata satılıyor maliyeti çok düşük aslında bunların markaya. Vestel 9300 ise 2400 - 3000 tl arası mağazadan mağazaya değişiyor. Şimdi bir insan neden 2600 TL bütçesi varken gidip TFT LED aydınlatma alsın ki IPS seçenekler varken. Smart olmasın 3D olsun der smart özelliğini de ilerde alacağı android box ile halleder.

    Fırsat maliyet politikası yok vestelde. Hem pahalı satarım hem de ürünleri böyle yaparım demeye devam ettikçe insanların algısı değişmeyecektir. Ha bu Hi-Level ile benim ön yargılarımı kırdı orası ayrı bir mevzu. Bu kadar da kalite beklemezdim doğrusu, yine hi level bir ürün gelirse ilerde düşünürüm tabi böyle özellikleri olursa. :D

    İyiki 55'i almamaışsınız çünkü onda Hevc desteği yok yani sadece hdmi dan var. USB ye hevc film atsanız da izleyemiyorsunuz. 48 olanda uydu alıcısı da dahil olmak üzere karasal yayın T2 de de hevc desteği var, hdmi ve usb den de hevc çözebiliyor. Yani piyasada satılan bir çok pahalı tv nin özelliklerini barındırdığı için benin gerçekten çok çok hoşuma gitti. Renkler tabi bir oled ya da ips gibi değil ama kaynak kaliteliyse görüntüyü de kaliteli veren bir tv.

    Ozelikle 48 olani almak icin caba sarf ettim, bunda sizin paylastiginiz bilgiler cok aydinlatici ve yol gosterici oldu, bu yuzden tesekkur ederim.

    Miracast, 3d, internetim oluncada smart ozelliklerini kullancagim..

    Miracast ozeligi nereden aciliyorki.
    Kusurabakmayin hep soruyorum ama pek anlamiyorum.

    Elimde lg g2 telefon var.miracast nasil baglayabilirim bi turlu bulamadim.


    dansman cevabı vermiş ama bir de garanti olsun diye Menü ayarlar gelişmiş ayarlar dan paylaşım açık mı ona da bakın. O kapalıyken miracast çalışmadı bende.

    Yalnız bende miracast fabrika ayarlarına döndürdüğümden beri sorunlu olmaya başladı. Doğru düzgün hiç bir cihaza bağlanamıyorum tekrar yazılım yüklemek istedim ama aynı yazılımı üstüne yazmıyor sanırım versiyonlar aynı diye.

    Miracast özelliğinde eşleştirme otomatik olacağına LGlerdeki gibi karşılıklı şifre girmeli olsa daha iyi olurdu bence. Bluetooh var ama menüsü yok, miracast var ama herşeyi otomatik. Tıkır tıkır çalışsa iyi de bazen sorun oluyor işte, kablosuz ağ böyledir Telefon tv yi görüyor tam bağlanacak diyorum wireless ekrana geri dönüyor o beyaz kısıma. Telefonu bazen bağlıyorum fakat lenovo laptopta da miracast olmasına rağmen hiç bir şekilde bağlanamadık. TV yi görüyor pc bağlan diyorum ekran kararıyor geri geliyor ama bağlantı kopuyor çat diye. Sanki arada haberleşirken şifre yanlış girilmiş de atmış gibi.

    Biz bu bağlanamama ve beyaz ekrana atma sorununu testlerde aynı anda 2-3 telefonla bağlanmaya çalıştığımızda almıştık hocam.
    sonra evdeki tv de de 2 kere denk geldi ama 1 yılda 2 kere olunca inceleme gereği duymadım açıkçası.
    bana yazılım versiyonunu bildirebilir misin?

    Merhaba hocam, şu anda tv ile gelen değil de sonradan vestelin mb100 için çıkarttığı firmware 'i kullanıyorum buradan indirmiştim.

    V.33.11 CORE UPDATE

    http://www.vesteldriver.com/TV_MB100.html

    Servis ile irtibata geçmedim daha ama müşteri hizmetlerine MP4 uzantısının MP-42 codec'inde sorun olduğunu filmleri 1 saat 41 dakikadan sonra oynatmadığını söyledim çok güzel ilgilenmişlerdi, servise yönlendirmek istediler ama zaten son yazılım var servis gelse ne yapacak dedim, ben sadece bilgilendirmek için söyledim size dedim olsun biz yine de servisin numarasını verelim ihtiyacınız olursa ararsınız dediler. :)
    iso mp4 lerde ise hiç sorun yok 2.5 saatlik filmi sonuna kadar izletiyor. MP42 olan filmi çok eski next teledünya alıcısında oynattım onda çatır çatır çalıştı sonuna kadar, arkadaşın LG tvde de çalışıyor. Acaba bu yazılımda mı sıkıntı var hiç bilmiyorum. TV ile gelen yazılımda MP-42 codecli MP4 denememiştim hiç.

    Bu siteyi arkadaşım yapmıştı kendi imkanlari ile, işe yaramasi ne kadar guzel

    yazilim konusunda yeni bir çalışma varmı öğrenip bilgi veririm size.

    Bende sitede bir arkadaştan görmüştüm ara ara grip bakıyorum ne var ne yok

    Teşekkür ederim hocam. Şu codec sorununu da diğer şeyleri bozmadan hallederlerse :) geriye pek sorun kalmıyor.

    Birde merak ettiğim benim tv den 2 gözlük çıktı, tv bluetooh kullanıyor gözlük için, acaba samsung bluetooh bir gözlük alsak çalışır mı bizim cihazda. 3 tane çıksa iyimiş 1 kişi boşta kalıyor 3D film izlerken :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

    Filmi usb belleğe atıp dener misiniz ? Acaba sorun panelde mi yoksa filmde mi ? Ben de avatarın bir versiyonunu indirdim dün 2,5gb yify rip ama en solda iki parmak genişliği alanda görüntü çizgi çizgiydi üst üste bindirince. Tekrardan hevc formatında 3D indirdim 48fps kalitesi mükemmel fakat namusuz 48fps, alt yazı bulamıyorum

    Sadece bu filmde değil. Mesela youtubadan açıyorum 3d video hdmi kablo ile yine o çizgi var. Aynı videoyu tvnin youtubundan actığımda ise sorun olmuyor. 3d film indirebileceğim bir site verir misiniz indirip deneyeyim.

    Kablo haricinde denediniz mi, dediğim gibi usb kullanın ya da 2D görüntüyü 3D yapmayı deneyin normal TV yayınında (Sanal 3D) ? Sorun kablodan mi panelden mi anlamak için. Sonra varsa imkanınız farklı bir kablo ile deneyin. Şimdi arada hdmi kablo ve bir oynatıcı etkeni de olunca onlardan da şüphelenmek gerekiyor. Bir de pc den mi harici bir oynatıcıdan mı deniyorsunuz ?

    Panel 3D yi üst üste bindiriyorken belki sapıtıyor olabilir garanti kapsamında değişim ya da tamir olabilir cihaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

    Filmi usb belleğe atıp dener misiniz ? Acaba sorun panelde mi yoksa filmde mi ? Ben de avatarın bir versiyonunu indirdim dün 2,5gb yify rip ama en solda iki parmak genişliği alanda görüntü çizgi çizgiydi üst üste bindirince. Tekrardan hevc formatında 3D indirdim 48fps kalitesi mükemmel fakat namusuz 48fps, alt yazı bulamıyorum

    Sadece bu filmde değil. Mesela youtubadan açıyorum 3d video hdmi kablo ile yine o çizgi var. Aynı videoyu tvnin youtubundan actığımda ise sorun olmuyor. 3d film indirebileceğim bir site verir misiniz indirip deneyeyim.

    Kablo haricinde denediniz mi, dediğim gibi usb kullanın ya da 2D görüntüyü 3D yapmayı deneyin normal TV yayınında (Sanal 3D) ? Sorun kablodan mi panelden mi anlamak için. Sonra varsa imkanınız farklı bir kablo ile deneyin. Şimdi arada hdmi kablo ve bir oynatıcı etkeni de olunca onlardan da şüphelenmek gerekiyor. Bir de pc den mi harici bir oynatıcıdan mı deniyorsunuz ?

    Panel 3D yi üst üste bindiriyorken belki sapıtıyor olabilir garanti kapsamında değişim ya da tamir olabilir cihaz.

    Kablo haricinde youtubeden denedim. Herhangi bir sorun yok. Kabloyu daha yeni aldım. Panelde sorun olsa kablosuz da aynı hatayı vermeli. Ama kablosuzda sorun yok. Aybı videoyu hem tvnin youtubesinden hem de hdmi kablo ile bağladığım pcnin yotubesinden denedim. HDMI kablolu bağlantıda yine aynı sorun var. Kablodan sorun olup olmadığını anlamam için başka bir tv de denemem lazım. Bir de USB den deneyeceğim 3d film ancak olmayacak gibi geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

    Filmi usb belleğe atıp dener misiniz ? Acaba sorun panelde mi yoksa filmde mi ? Ben de avatarın bir versiyonunu indirdim dün 2,5gb yify rip ama en solda iki parmak genişliği alanda görüntü çizgi çizgiydi üst üste bindirince. Tekrardan hevc formatında 3D indirdim 48fps kalitesi mükemmel fakat namusuz 48fps, alt yazı bulamıyorum

    Sadece bu filmde değil. Mesela youtubadan açıyorum 3d video hdmi kablo ile yine o çizgi var. Aynı videoyu tvnin youtubundan actığımda ise sorun olmuyor. 3d film indirebileceğim bir site verir misiniz indirip deneyeyim.

    Kablo haricinde denediniz mi, dediğim gibi usb kullanın ya da 2D görüntüyü 3D yapmayı deneyin normal TV yayınında (Sanal 3D) ? Sorun kablodan mi panelden mi anlamak için. Sonra varsa imkanınız farklı bir kablo ile deneyin. Şimdi arada hdmi kablo ve bir oynatıcı etkeni de olunca onlardan da şüphelenmek gerekiyor. Bir de pc den mi harici bir oynatıcıdan mı deniyorsunuz ?

    Panel 3D yi üst üste bindiriyorken belki sapıtıyor olabilir garanti kapsamında değişim ya da tamir olabilir cihaz.

    Kablo haricinde youtubeden denedim. Herhangi bir sorun yok. Kabloyu daha yeni aldım. Panelde sorun olsa kablosuz da aynı hatayı vermeli. Ama kablosuzda sorun yok. Aybı videoyu hem tvnin youtubesinden hem de hdmi kablo ile bağladığım pcnin yotubesinden denedim. HDMI kablolu bağlantıda yine aynı sorun var. Kablodan sorun olup olmadığını anlamam için başka bir tv de denemem lazım. Bir de USB den deneyeceğim 3d film ancak olmayacak gibi geliyor.

    şimdi USBden denedim onda da bir sorun yok. hdmi da o sorun var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

    Filmi usb belleğe atıp dener misiniz ? Acaba sorun panelde mi yoksa filmde mi ? Ben de avatarın bir versiyonunu indirdim dün 2,5gb yify rip ama en solda iki parmak genişliği alanda görüntü çizgi çizgiydi üst üste bindirince. Tekrardan hevc formatında 3D indirdim 48fps kalitesi mükemmel fakat namusuz 48fps, alt yazı bulamıyorum

    Sadece bu filmde değil. Mesela youtubadan açıyorum 3d video hdmi kablo ile yine o çizgi var. Aynı videoyu tvnin youtubundan actığımda ise sorun olmuyor. 3d film indirebileceğim bir site verir misiniz indirip deneyeyim.

    Kablo haricinde denediniz mi, dediğim gibi usb kullanın ya da 2D görüntüyü 3D yapmayı deneyin normal TV yayınında (Sanal 3D) ? Sorun kablodan mi panelden mi anlamak için. Sonra varsa imkanınız farklı bir kablo ile deneyin. Şimdi arada hdmi kablo ve bir oynatıcı etkeni de olunca onlardan da şüphelenmek gerekiyor. Bir de pc den mi harici bir oynatıcıdan mı deniyorsunuz ?

    Panel 3D yi üst üste bindiriyorken belki sapıtıyor olabilir garanti kapsamında değişim ya da tamir olabilir cihaz.

    Kablo haricinde youtubeden denedim. Herhangi bir sorun yok. Kabloyu daha yeni aldım. Panelde sorun olsa kablosuz da aynı hatayı vermeli. Ama kablosuzda sorun yok. Aybı videoyu hem tvnin youtubesinden hem de hdmi kablo ile bağladığım pcnin yotubesinden denedim. HDMI kablolu bağlantıda yine aynı sorun var. Kablodan sorun olup olmadığını anlamam için başka bir tv de denemem lazım. Bir de USB den deneyeceğim 3d film ancak olmayacak gibi geliyor.

    şimdi USBden denedim onda da bir sorun yok. hdmi da o sorun var

    HDMİ 3D hiç denemedim bir deniyeyim ben de ama bendeki hdmi kablolar 3D destekliyor mu bilmiyorum eski baya. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

    Filmi usb belleğe atıp dener misiniz ? Acaba sorun panelde mi yoksa filmde mi ? Ben de avatarın bir versiyonunu indirdim dün 2,5gb yify rip ama en solda iki parmak genişliği alanda görüntü çizgi çizgiydi üst üste bindirince. Tekrardan hevc formatında 3D indirdim 48fps kalitesi mükemmel fakat namusuz 48fps, alt yazı bulamıyorum

    Sadece bu filmde değil. Mesela youtubadan açıyorum 3d video hdmi kablo ile yine o çizgi var. Aynı videoyu tvnin youtubundan actığımda ise sorun olmuyor. 3d film indirebileceğim bir site verir misiniz indirip deneyeyim.

    Kablo haricinde denediniz mi, dediğim gibi usb kullanın ya da 2D görüntüyü 3D yapmayı deneyin normal TV yayınında (Sanal 3D) ? Sorun kablodan mi panelden mi anlamak için. Sonra varsa imkanınız farklı bir kablo ile deneyin. Şimdi arada hdmi kablo ve bir oynatıcı etkeni de olunca onlardan da şüphelenmek gerekiyor. Bir de pc den mi harici bir oynatıcıdan mı deniyorsunuz ?

    Panel 3D yi üst üste bindiriyorken belki sapıtıyor olabilir garanti kapsamında değişim ya da tamir olabilir cihaz.

    Kablo haricinde youtubeden denedim. Herhangi bir sorun yok. Kabloyu daha yeni aldım. Panelde sorun olsa kablosuz da aynı hatayı vermeli. Ama kablosuzda sorun yok. Aybı videoyu hem tvnin youtubesinden hem de hdmi kablo ile bağladığım pcnin yotubesinden denedim. HDMI kablolu bağlantıda yine aynı sorun var. Kablodan sorun olup olmadığını anlamam için başka bir tv de denemem lazım. Bir de USB den deneyeceğim 3d film ancak olmayacak gibi geliyor.

    şimdi USBden denedim onda da bir sorun yok. hdmi da o sorun var

    Aklıma şimdi ekran kartı sorunu geldi. Eğer ekran kartı sürücünüz yüklü değilse ya da yüklü ama ayar çekmediyseniz bu sorun oluşabilir. Bende HP var ekran kartı sürücülerini yüklemedim oem windowsun kurdukları var. Fakat monitör haricinde bir LCD tv ye bağlayınca görüntü tam oturmuyor ince ayar çekmek gerekiyor pc den.

    Eğer görüntü tam oturmadan paneli 3D ye alırsanız kenarda kalan boşluklar yeşilimsi görüntü verecektir. Ekran kartı sürücünüzü yükleyip onunla ince ayar çekmeyi deneyin. HDMİ kablonun burada 3D desteklemesinin bir önemi olmadığını düşünüyorum. Laptopta açtım 3D görüntüyü yan yanaydı tvde de öyle çıktı tv de 3d modunu açınca yine usbden onyatıyor gibi izledim. 3D aktarımda neden kablo önemli onu anlamadım şahsen, ha şundan dolayı olabilir veri miktarı arttığı için orjinal bluray oynatıcılarda kablo veri iletim kapasitesini arttırmışlardır.

    Bu arada bende de görüntü kötü çıktı şimdi driverları kurup deneyeceğim.




    edit:

    lanet olası üreticiler, başta ATİ olmak üzere HP de dahil buna windows10 sürücüsü çıkartmadığı için ekran kartını kuramıyorum. kontrol centerı çalışmıyor windows 10 da. Ama aklıma şu geldi TV 4k olduğu için eğer laptop en fazla 1080p veriyorsa görüntüyü doldurmuyor olabilir. Şu anda windows yüzünden deneyemiyorum maalesef. Gerçi herkesin laptopu benimki gibi eski değildir ama bilmiyorum sorun sadece laptop bağlayıp 3D izlemek ile alakalı bunu anlamış olduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 5 Şubat 2016; 6:24:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ado


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: isnuerog


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: isnuerog


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    3D indirecekler kıytırık riplerle uğraşmasın direk 48fps - 60fps 3D indirin. Dün bu zamana kadar çok popüler her önüne gelen gidiyor diye avatar filmini hiç izlememiştim. Baktım konuda da 3D mevzusu dönüyor, jurrasic world, The martian 3D versiyonlarından sonra bir de 48FPS HECV 10mbps H265x AVATAR 3D indirdim. Dedim usb format seçer kesin problem çıkar falan, benim çift çekirdekli pc de dona dona açılan pc yi kitleyen film tv de h264 'den 2 kat daha hızlı açıldı. 5gblık 2.5 saatlik film tıklamamla oynamaya başladı

    Kaliteye gelecek olursak dedi ya 23fps 25fps filmler çöpmüş ya 3D nin zevki yüksek fps de çıkıyor vallahi. Kota fazla gitmesin diye son dönemlerde yify release indirmeye başlamıştım ama eşek kadar tv de 1,5gblık film de tat vermiyor açıkçası, iyi film kendini hemen belli ediyor.

    @isnuerog
    Üstelik ne renklerde solukluk var ne de başka bir şey. AVM'lerdeki demok görüntüler gibi net ve canlı. Bence solukluk hissi tamamen bizim calibrasyonu bozuk türk kanallarından kaynaklı. TV de led panel olunca cool bir renk uzayı sunuyor. TV yayınları için tavsiyem, DOĞAL renk ayarını düzenleyerek, Kontrastı 85 - parlaklığı 50/55 - Keskinliği 85 - Renk ayarını 75/85 aralığında ayarlayın. Ve gelişmiş ayarladan dinamik kontrastı ya kapatın ya da düşük olarak seçin, beyaz ayarını ılık'da yapabilirsiniz fakat çok sıcak beyazları sevmiyorsanız solukluğu almak adına özel'i seçip alttaki çubuğu hafif kırmızıya kaydırarak maviye kaçan solukluğu düzeltebilirsiniz.

    Ve maalesef TFT LED Aydınlatmalı panellerde durum böyle. İPS de güzel bir teknoloji ama bu fiyata bu özelliklerde tv yi aldıktan sonra ince renk ayarı ile uğraşmak bana pek koymuyor açıkçası. 2000 den yüksek bir ücret ödeseydim canımı belki sıkardı ama tv den çok memnunum. OLED tvler ele ayağa düşene kadar bu tv bizi f/p olarak bizi uzunca bir süre idare eder diye düşünüyorum.

    Daha tv yi yeni kurdum toplam 3 saattir calisiyor, dediginiz gibi fp urunu gercekten..ben eskiden vestelin 48fa modelllerine bakiyordum.neden vestel dersenizde yerli uretim oldugu icin bakiyordum..hi levelde birebir vestel oldugu icin ve abisi olan 48uhd9300 modeline gore biraz olsun kisitlansada fazlasiyla is gorecek cihaz oldugu icin tercih ettim.ustelik ikisinin arasindaki fiyat farkida tercihimi etkiledi.55 inc olanini alacaktim, iyikide almamisim, bu tv bile fazlasiyla buyuk, 55 olana hic bakamazdik artik..
    dedigim gibi sd kanallar buyuk ekranda cok iyi degiller.hd ler iyi trt 4k zaten guzel..eski 32 inc televizyonumu oturma odasina kuracagim, eski televizyonum phlips marka, dandik bir uydu ile calismasina ragmen cok iyi gosteriyor.

    Bu tvnin ekran yenileme hizi gercekten iyi, alacaklara fp olarak tavsiye ederim..renk ayarlariyla oynayarak kendi zevklerine uygun renkleri yakalayabilirler.

    Tv yi cok kurcalayamadim..3d sini test edemedim..internetim simdilik yok, baska biryerden indirip 2gb lik 4 mb anlik veri yazan flash diskime atip oynatma yapabilirmiyim..test ederek, kurcalayarak ogrenecegiz..makina guzel..bana fazlasiyla yeter..fiziki bir arizayla karsilasmadim sukur.kanal siralama ve kanal listesi kaydirma ozelligi yokmu bilemedim, varsa nerden ayarlanacak.kanal gecisleri cok guzel bana fazlasiyla yeter.
    yapilacak olan iyilestirmeleride sizden ve diger arkadaslardan takip edecegim..

    Almis ve alacak arkadaslara simdiden hayirli olsun guzel gunlerde kullanalim insallah.


    USB bellekten çoğu filmi izleyebilirsiniz. Bir çok formatı destekliyor televizyon, fakat nadiren de olsa atıyorum mp4 uzatısının alt codec i olan mp42 de 1saat 41dakikadan sonra filmi oynatmıyor. 2 saatlik bir film izlenmiyor yani neden böyle yapıyor anlamadım. Fakat film 1:41 den düşükse izlenir, 2 saatlik film indirip usbden izlemek istiyorsanız ve film mp4 ise iso codekli olmasına dikkat edin. En sorunsuz iso codecler , vestele bu konuda mail attım ama güzel ilgilenmelerine rağmen müşteri hizmetleri haliyle konuya hakim olmadıklarından servise yönlendirdiler. Zaten son yazılım yüklü vestel 9300 ün yazılımını kurmuştum daha nasıl bir yazılım yükleyebilirler ki :D

    İşin diğer tarafı ben vestele kıl biriydim. Hala da TR ye kıytırık ürün sattığını düşünüyorum yani fiyat orantılı bakarsak bizim milletimizi biraz enayi yerine koyduğu cihazlar diyebilirim. Yurt dışına ihraç ettiği ürünler çok daha kaliteli iç pazardakilere göre. Bu TV piyasaya göre sıcak fırsat ama aslında olması gereken bir fiyata satılıyor maliyeti çok düşük aslında bunların markaya. Vestel 9300 ise 2400 - 3000 tl arası mağazadan mağazaya değişiyor. Şimdi bir insan neden 2600 TL bütçesi varken gidip TFT LED aydınlatma alsın ki IPS seçenekler varken. Smart olmasın 3D olsun der smart özelliğini de ilerde alacağı android box ile halleder.

    Fırsat maliyet politikası yok vestelde. Hem pahalı satarım hem de ürünleri böyle yaparım demeye devam ettikçe insanların algısı değişmeyecektir. Ha bu Hi-Level ile benim ön yargılarımı kırdı orası ayrı bir mevzu. Bu kadar da kalite beklemezdim doğrusu, yine hi level bir ürün gelirse ilerde düşünürüm tabi böyle özellikleri olursa. :D

    İyiki 55'i almamaışsınız çünkü onda Hevc desteği yok yani sadece hdmi dan var. USB ye hevc film atsanız da izleyemiyorsunuz. 48 olanda uydu alıcısı da dahil olmak üzere karasal yayın T2 de de hevc desteği var, hdmi ve usb den de hevc çözebiliyor. Yani piyasada satılan bir çok pahalı tv nin özelliklerini barındırdığı için benin gerçekten çok çok hoşuma gitti. Renkler tabi bir oled ya da ips gibi değil ama kaynak kaliteliyse görüntüyü de kaliteli veren bir tv.

    Ozelikle 48 olani almak icin caba sarf ettim, bunda sizin paylastiginiz bilgiler cok aydinlatici ve yol gosterici oldu, bu yuzden tesekkur ederim.

    Miracast, 3d, internetim oluncada smart ozelliklerini kullancagim..

    Miracast ozeligi nereden aciliyorki.
    Kusurabakmayin hep soruyorum ama pek anlamiyorum.

    Elimde lg g2 telefon var.miracast nasil baglayabilirim bi turlu bulamadim.


    dansman cevabı vermiş ama bir de garanti olsun diye Menü ayarlar gelişmiş ayarlar dan paylaşım açık mı ona da bakın. O kapalıyken miracast çalışmadı bende.

    Yalnız bende miracast fabrika ayarlarına döndürdüğümden beri sorunlu olmaya başladı. Doğru düzgün hiç bir cihaza bağlanamıyorum tekrar yazılım yüklemek istedim ama aynı yazılımı üstüne yazmıyor sanırım versiyonlar aynı diye.

    Miracast özelliğinde eşleştirme otomatik olacağına LGlerdeki gibi karşılıklı şifre girmeli olsa daha iyi olurdu bence. Bluetooh var ama menüsü yok, miracast var ama herşeyi otomatik. Tıkır tıkır çalışsa iyi de bazen sorun oluyor işte, kablosuz ağ böyledir Telefon tv yi görüyor tam bağlanacak diyorum wireless ekrana geri dönüyor o beyaz kısıma. Telefonu bazen bağlıyorum fakat lenovo laptopta da miracast olmasına rağmen hiç bir şekilde bağlanamadık. TV yi görüyor pc bağlan diyorum ekran kararıyor geri geliyor ama bağlantı kopuyor çat diye. Sanki arada haberleşirken şifre yanlış girilmiş de atmış gibi.

    Biz bu bağlanamama ve beyaz ekrana atma sorununu testlerde aynı anda 2-3 telefonla bağlanmaya çalıştığımızda almıştık hocam.
    sonra evdeki tv de de 2 kere denk geldi ama 1 yılda 2 kere olunca inceleme gereği duymadım açıkçası.
    bana yazılım versiyonunu bildirebilir misin?

    Merhaba hocam, şu anda tv ile gelen değil de sonradan vestelin mb100 için çıkarttığı firmware 'i kullanıyorum buradan indirmiştim.

    V.33.11 CORE UPDATE

    http://www.vesteldriver.com/TV_MB100.html

    Servis ile irtibata geçmedim daha ama müşteri hizmetlerine MP4 uzantısının MP-42 codec'inde sorun olduğunu filmleri 1 saat 41 dakikadan sonra oynatmadığını söyledim çok güzel ilgilenmişlerdi, servise yönlendirmek istediler ama zaten son yazılım var servis gelse ne yapacak dedim, ben sadece bilgilendirmek için söyledim size dedim olsun biz yine de servisin numarasını verelim ihtiyacınız olursa ararsınız dediler. :)
    iso mp4 lerde ise hiç sorun yok 2.5 saatlik filmi sonuna kadar izletiyor. MP42 olan filmi çok eski next teledünya alıcısında oynattım onda çatır çatır çalıştı sonuna kadar, arkadaşın LG tvde de çalışıyor. Acaba bu yazılımda mı sıkıntı var hiç bilmiyorum. TV ile gelen yazılımda MP-42 codecli MP4 denememiştim hiç.

    Bu siteyi arkadaşım yapmıştı kendi imkanlari ile, işe yaramasi ne kadar guzel

    yazilim konusunda yeni bir çalışma varmı öğrenip bilgi veririm size.

    Bende sitede bir arkadaştan görmüştüm ara ara grip bakıyorum ne var ne yok

    Teşekkür ederim hocam. Şu codec sorununu da diğer şeyleri bozmadan hallederlerse :) geriye pek sorun kalmıyor.

    Birde merak ettiğim benim tv den 2 gözlük çıktı, tv bluetooh kullanıyor gözlük için, acaba samsung bluetooh bir gözlük alsak çalışır mı bizim cihazda. 3 tane çıksa iyimiş 1 kişi boşta kalıyor 3D film izlerken :D

    sen özelden bana adresini yaziver hocam. hallederim gozluk işini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

    Filmi usb belleğe atıp dener misiniz ? Acaba sorun panelde mi yoksa filmde mi ? Ben de avatarın bir versiyonunu indirdim dün 2,5gb yify rip ama en solda iki parmak genişliği alanda görüntü çizgi çizgiydi üst üste bindirince. Tekrardan hevc formatında 3D indirdim 48fps kalitesi mükemmel fakat namusuz 48fps, alt yazı bulamıyorum

    Sadece bu filmde değil. Mesela youtubadan açıyorum 3d video hdmi kablo ile yine o çizgi var. Aynı videoyu tvnin youtubundan actığımda ise sorun olmuyor. 3d film indirebileceğim bir site verir misiniz indirip deneyeyim.

    Kablo haricinde denediniz mi, dediğim gibi usb kullanın ya da 2D görüntüyü 3D yapmayı deneyin normal TV yayınında (Sanal 3D) ? Sorun kablodan mi panelden mi anlamak için. Sonra varsa imkanınız farklı bir kablo ile deneyin. Şimdi arada hdmi kablo ve bir oynatıcı etkeni de olunca onlardan da şüphelenmek gerekiyor. Bir de pc den mi harici bir oynatıcıdan mı deniyorsunuz ?

    Panel 3D yi üst üste bindiriyorken belki sapıtıyor olabilir garanti kapsamında değişim ya da tamir olabilir cihaz.

    Kablo haricinde youtubeden denedim. Herhangi bir sorun yok. Kabloyu daha yeni aldım. Panelde sorun olsa kablosuz da aynı hatayı vermeli. Ama kablosuzda sorun yok. Aybı videoyu hem tvnin youtubesinden hem de hdmi kablo ile bağladığım pcnin yotubesinden denedim. HDMI kablolu bağlantıda yine aynı sorun var. Kablodan sorun olup olmadığını anlamam için başka bir tv de denemem lazım. Bir de USB den deneyeceğim 3d film ancak olmayacak gibi geliyor.

    şimdi USBden denedim onda da bir sorun yok. hdmi da o sorun var

    Aklıma şimdi ekran kartı sorunu geldi. Eğer ekran kartı sürücünüz yüklü değilse ya da yüklü ama ayar çekmediyseniz bu sorun oluşabilir. Bende HP var ekran kartı sürücülerini yüklemedim oem windowsun kurdukları var. Fakat monitör haricinde bir LCD tv ye bağlayınca görüntü tam oturmuyor ince ayar çekmek gerekiyor pc den.

    Eğer görüntü tam oturmadan paneli 3D ye alırsanız kenarda kalan boşluklar yeşilimsi görüntü verecektir. Ekran kartı sürücünüzü yükleyip onunla ince ayar çekmeyi deneyin. HDMİ kablonun burada 3D desteklemesinin bir önemi olmadığını düşünüyorum. Laptopta açtım 3D görüntüyü yan yanaydı tvde de öyle çıktı tv de 3d modunu açınca yine usbden onyatıyor gibi izledim. 3D aktarımda neden kablo önemli onu anlamadım şahsen, ha şundan dolayı olabilir veri miktarı arttığı için orjinal bluray oynatıcılarda kablo veri iletim kapasitesini arttırmışlardır.

    Bu arada bende de görüntü kötü çıktı şimdi driverları kurup deneyeceğim.




    edit:

    lanet olası üreticiler, başta ATİ olmak üzere HP de dahil buna windows10 sürücüsü çıkartmadığı için ekran kartını kuramıyorum. kontrol centerı çalışmıyor windows 10 da. Ama aklıma şu geldi TV 4k olduğu için eğer laptop en fazla 1080p veriyorsa görüntüyü doldurmuyor olabilir. Şu anda windows yüzünden deneyemiyorum maalesef. Gerçi herkesin laptopu benimki gibi eski değildir ama bilmiyorum sorun sadece laptop bağlayıp 3D izlemek ile alakalı bunu anlamış olduk.

    İlginiz için çok teşekkür ederim. Evet sorun bilgisayarın görüntüyü ekrana tam olarak oturtamaması. Ekrandaki çizgi ile panel arasındaki küçük ekranda sağ taraftaki görüntünün devamı oynatılıyor. Şimdi arkadaşımın lg televizyonunda denedim onda da aynı sorun var kablo ve tv ile ilgili değil bilgisayarla alakalı bir durum var.




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi kalite 3 d film link verirmisiniz.birde 3 d yi deneyim bakalim basarilimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnnvr

    Arkadaşlar merhaba. HDMİ dan 3d film izlemek istedim bugün. HDMİ kablom 3d 1.4 Inca marka. Görüntü 3d olarak aktarılıyor onda sıkıntı yok ama ekranın sol köşesinde yukardan aşağıya siyah ve yeşil 15 cm kalınlığında bir çizgi oluşuyor.
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

    Filmi usb belleğe atıp dener misiniz ? Acaba sorun panelde mi yoksa filmde mi ? Ben de avatarın bir versiyonunu indirdim dün 2,5gb yify rip ama en solda iki parmak genişliği alanda görüntü çizgi çizgiydi üst üste bindirince. Tekrardan hevc formatında 3D indirdim 48fps kalitesi mükemmel fakat namusuz 48fps, alt yazı bulamıyorum

    Sadece bu filmde değil. Mesela youtubadan açıyorum 3d video hdmi kablo ile yine o çizgi var. Aynı videoyu tvnin youtubundan actığımda ise sorun olmuyor. 3d film indirebileceğim bir site verir misiniz indirip deneyeyim.

    Kablo haricinde denediniz mi, dediğim gibi usb kullanın ya da 2D görüntüyü 3D yapmayı deneyin normal TV yayınında (Sanal 3D) ? Sorun kablodan mi panelden mi anlamak için. Sonra varsa imkanınız farklı bir kablo ile deneyin. Şimdi arada hdmi kablo ve bir oynatıcı etkeni de olunca onlardan da şüphelenmek gerekiyor. Bir de pc den mi harici bir oynatıcıdan mı deniyorsunuz ?

    Panel 3D yi üst üste bindiriyorken belki sapıtıyor olabilir garanti kapsamında değişim ya da tamir olabilir cihaz.

    Kablo haricinde youtubeden denedim. Herhangi bir sorun yok. Kabloyu daha yeni aldım. Panelde sorun olsa kablosuz da aynı hatayı vermeli. Ama kablosuzda sorun yok. Aybı videoyu hem tvnin youtubesinden hem de hdmi kablo ile bağladığım pcnin yotubesinden denedim. HDMI kablolu bağlantıda yine aynı sorun var. Kablodan sorun olup olmadığını anlamam için başka bir tv de denemem lazım. Bir de USB den deneyeceğim 3d film ancak olmayacak gibi geliyor.

    şimdi USBden denedim onda da bir sorun yok. hdmi da o sorun var

    Aklıma şimdi ekran kartı sorunu geldi. Eğer ekran kartı sürücünüz yüklü değilse ya da yüklü ama ayar çekmediyseniz bu sorun oluşabilir. Bende HP var ekran kartı sürücülerini yüklemedim oem windowsun kurdukları var. Fakat monitör haricinde bir LCD tv ye bağlayınca görüntü tam oturmuyor ince ayar çekmek gerekiyor pc den.

    Eğer görüntü tam oturmadan paneli 3D ye alırsanız kenarda kalan boşluklar yeşilimsi görüntü verecektir. Ekran kartı sürücünüzü yükleyip onunla ince ayar çekmeyi deneyin. HDMİ kablonun burada 3D desteklemesinin bir önemi olmadığını düşünüyorum. Laptopta açtım 3D görüntüyü yan yanaydı tvde de öyle çıktı tv de 3d modunu açınca yine usbden onyatıyor gibi izledim. 3D aktarımda neden kablo önemli onu anlamadım şahsen, ha şundan dolayı olabilir veri miktarı arttığı için orjinal bluray oynatıcılarda kablo veri iletim kapasitesini arttırmışlardır.

    Bu arada bende de görüntü kötü çıktı şimdi driverları kurup deneyeceğim.




    edit:

    lanet olası üreticiler, başta ATİ olmak üzere HP de dahil buna windows10 sürücüsü çıkartmadığı için ekran kartını kuramıyorum. kontrol centerı çalışmıyor windows 10 da. Ama aklıma şu geldi TV 4k olduğu için eğer laptop en fazla 1080p veriyorsa görüntüyü doldurmuyor olabilir. Şu anda windows yüzünden deneyemiyorum maalesef. Gerçi herkesin laptopu benimki gibi eski değildir ama bilmiyorum sorun sadece laptop bağlayıp 3D izlemek ile alakalı bunu anlamış olduk.

    İlginiz için çok teşekkür ederim. Evet sorun bilgisayarın görüntüyü ekrana tam olarak oturtamaması. Ekrandaki çizgi ile panel arasındaki küçük ekranda sağ taraftaki görüntünün devamı oynatılıyor. Şimdi arkadaşımın lg televizyonunda denedim onda da aynı sorun var kablo ve tv ile ilgili değil bilgisayarla alakalı bir durum var.

    Vallahi dün deli etti beni sabaha kadar uğraştım ama ne yaptıysam driverı kuramadım win10 'a. 8 de böyle sorun yoktu. 50" FHD tv de de 1 2 parmak boşluk kalıyordu ölçeklendirme ile oturtuyordum ekrana ama bu 4K tv de ayar yapamadım. Benim laptop eski ati 4650 var ekran kartı bir de kardeşimin lenovo ile denerim akşama nvidia vardı yenilerden.




  • Bu televizyona telefonun goruntusunu aktarabiliyormuyuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balkess10

    Bu televizyona telefonun goruntusunu aktarabiliyormuyuz

    Telefnunuzun wifi donanımı miracast destekliyse kablosuz olarak görüntü aktarımı sağlarsınız. Görüntü yansıtma orjinal adıyla "screen mirroring ". Bunda wifi kartı hotspot gibi çalışır ve özel bir protokol üzerinden aktarım sağlanır ek bir wifi modeme ihtiyaç duymadan.

    Eğer sadece resim ve video ya da müzik paylaşmak isterseniz DLNA özelliği vardır, bu ise ağa bağlı cihazlar arasında medya paylaşımıdır (digital living network alliance)
    Telefonda DLNA ayarı vardır bu ayarları yapınca tv açıkken telefonda gözükür. Telin oynatıcısı da bunu destekliyorsa oynatılan ekran görüntüsünü oynatıcı üstündeki aktar simgesine basarak ağdaki başka cihazlarda da oynatabilirsiniz. Bunun için Ağ hızınızın yüksek olmazı lazım, 150mbps ve üstü önerilir. 54mbps 'da ise takılmalar ya da yavaş aktarım olacaktır. DLNA da aktaracağınız görüntü kalitesi asla değişmez FHD görüntü aynı şekilde aktarılır bu yüzden hız önemlidir. Miracast ise sıkıştırılmış görüntü sunar, biraz daha düşük kalite diyebiliriz.

    mini usb HDMİ çeviricileri vardır birde. LG slimport kullanır özel bir kablo ile hdmi dan telefonu bağlayabilirsiniz, tamamen kayıpsız şekilde bağlantı sağlanır.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Miracast




  • Arkadaşlar merhaba bende 2 gün önce 48 inç 1799 tl olan modelini uzun aramalarım sonucu tuzla bölge müdürlüğünden temin ettim.
    İzlenimlerim çok güzel servis geldi kurdu,85 tl ücret saçmalığı olsa da memnun kaldık.TRT 4 K muhteşem bir kalite içeriyor.Servis montaj elemanı vestelde 3.199 liraya aynı televizyon olduğunu görüntü kalitesi özellik olarak aynı televizyon olduğunu,a101 vestel hisse alması üzerine üretilen özel bir marka hiç bir farkı olmadığnı bize belirterek hayran kaldıgını söyledi.Bu smart özelliğini kullanmayı açıkcası pek bilmiyorum.Bana bu konuda neler yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim.Dün pcye nero programını indirerek kablosuz olarak laptoptan tvye film yolladım ve izledik 4k olarak.Birde telefonum samsung s5 screen mirror açtığımda tv'yi bulmuyor,ancak serviste gelen kişi telefonundan bağlanıp okey oynamıstı göstermek adına.




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.