Şimdi Ara

HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.272
Cevap
25
Favori
84.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pvr aktif degil. Donmalar ise, smart ugyulamalarindakinden bahsediyorum. Piksel ayarlarını bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi tv'nin LED aydınlatmalı TFT panel oluşunu ayrı tutarsak yanındaki ekstralar, USB 3.0 desteği, dahili wifi (gerçi çoğu tv de var herhalde artık), kasının inceliğ, estetiği, hem smart (çok sık kullanılmasa da ara sora bakıyorum) hem de 3D desteği (aktif gözlük olması düşündürücü gelse de tam FHD çözünürlüğü aktif gözlükte alıyorsunuz pasif de 3D olduğunda çözünürlük yarısına düşüyor. ) Aslında fiyat normal ve iyi seviyesinde 1799 için 1500'e alanlar içinse sıcak fırsat. Eğer tamamen bu TV nin IPS panelli bir modeli olsaydı fiyatı 2200 TL olurdu. Ne kadar ekmek o kadar köfte bu işlerde, fakat renkler olsun, izleme zevki olsun ben öyle markette teşirde duran tvler den çokta bir farkını göremedim açıkçası. 49" için izleme mesafesi 3 metre, 3 metre'den 45 derece açı ile yanlara konumlanmış koltuklarla en güzel görüntü elde ediliyor. 2 metre mesafeden 60 derece bir açıyla izlerseniz siyahlar çok az soluklaşıyor renkler değişiyor kesinlikle ama yansıyan ışık miktarı azalıyor bu da TFT olmasından kaynaklı. IPS de bu olmuyor.

Uzun lafın kısası şu 5 sene içinde 4k yaygınlaşana kadar 4k hvec çözebilen uydualıcısı bulunan sıcak fırsat ürünlerini değerlendirin derim. Çok para bayılacaklarda mutlaka usb3 desteğinin olmasına, uydu alıcısının 4k çözebilmesine ve karasal alıcısının 4k hvec çözebilmesine, usb 4k desteğinin olup olmadığına dikkat etsin. İlerde keşke dememek açısından. Dediğim gibi bu tvde eksik yok tüm özellikler mis gibi lakin benim için tek keşke dediğim panel IPS olsaymış

• ddkorkut kullanıcısına yanıt
    Bugün servis geldi ve normal bir durum olduğunu söyledi. Ayrıca tvye vestel 9300 yazılım yüklemesi yapmamamı söylediler. Tvnin performansı kaybolurmuş. İçerisindeki her ürünün vestele ait olduğunu, paneli de vestelin ürettiğini söylediler. Ancak anakartı değişik olabilir dediler. Alan herkese hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddkorkut

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: mtatar19

Aldığım tv de bulutlanma var servisi çağırdım. Sanırım iade edeceğim
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

Vallahi bena tv yi aldı toz kondurmuyor diyecekler ama içinizi rahatlatır mı bilmem çoğu markada vardır hocam bu durum. Özellikle led aydınlatmalı panellerde çok görülmeye başlandı oluyor çok daha parlak olduğu için. Bende de hafif köşelerde var, parlaklığı sona dayarsam belli oluyor. Parlaklık ve kontrast değerini optimum düzeyde tutmak lazım. Biri yazmıştı LG kullanıyorum bunda bile var diye. Bende HP monitör var 22" onda da var. Sanırım ips panellerde bu çok minimum düzeyde. Led aydınlatmayı bu yüzden hiç sevmiyorum ben ama piyasa buna kaydı mecburen ve bu sayede ekranlar incecik olmaya başladı. LED TV denildiği led aydınlatmalı bunu da tekrar söyleyeyim bilmeyenler oluyor, LED 'in teknolojisi de LCD Florasn 'ın da LCD. İkisi de likit kristal ama arka aydınlatmalar değişik sadece. Gerçek LED TV yi sharp üretmişti sanırım zaten piyasaya da çıkmadı haberim yok bu konuda.

Ssamsung da dahil olmak üzere bir çok firmanın şikayetini okudum, garanti kapsamında hiç biri ne değişiyor ne de tamir ediliyor. TV de sorun bulunamamıştır deyip geri iade ediyorlar tüketiciye.

Aslında sorundan ziyade bunlar fabrikasyon üretim hatası. Lanet olası tüketim çılgınlığı yüzünden, arabasından tut telefonuna, televizyonundan tut mutfak aletine kadar herşey seri üretimde mutlaka fabrikasyon hatalı çıkıyor. Sıfır hatalı hiç bir ürüne rastlamadım son yıllarda.

Eğer TV izlerken sizi rahatsız etmiyorsa sadece karanlıkta gözüküyorsa çok kafaya takılacak bir durum değil. Fakat tv izlerken de bulutlanma belli oluyorsa o kötü işte umarım servis sizin lehinize bir kararda bulunur. Çünkü okuduğum kadarıyla genel olarak bu bulutlanma sorunu TV kullanıldıkça ortaya çıkan ve hatta ilerleyen bir durummuş. Sanırım panel ısındıkça zamanla diffuser kağıtlarında deformasyon oluyor ve ışığın kırılma açıları değişiyor. Ben eski tip florasanlı ve LED aydınlatmalı LCD söküp inceledim meraktan. Katman katman kağıtlar var, florasan aydınlatmada monitörlerde köşelerde var ışıklar, led aydınlatmada sadece alt kısımda. Ve led de bir tane ledin üstüne plexi glass cam yapılmış, arkasında da yansıtıcı beyaz kağıt var, ışık cama vurunca alttan cam aydınlanıyor. Önünde de diffuser kağıtları var, farklı açılarda ışığı kırarak o ışığın tüm panele yayılmasını sağlıyor fakat bu o kadar önemliki dümdüz sıkıştırılmış bir biçimde durmazsa ışık farklı açıda kırılacağından beyazlıklar belirmeye başlıyor bulutlanma olarak görüyoruz.

15" bir laptopta bu hiç belli olmazken boyut arttıkça ve arka aydınlatma kuvvetlendikçe belli olmaya başlıyor. Ben TV yi güç tasarrufu orta olarak kullanıyorum çok ısınmasın diye, gündüz sadece kapalı yapıyorum tam aydınlık sağlanıyor o zaman ortam parlakken. Gece loş ışıkta full parlaklık zaten gereksiz oluyor göz alıyor kocaman ekran :D

Neyse hocam ne yazsak çizsek panel piyasası böyle. Parayı bastırıp 4 5 milyara tv almadıktan sonra böyle sorunlardan kurtulunacağını sanmıyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_53949555/tm.htm#msglink_54087024

samsung hakkında bir video ve altındaki şiakyet.
    https://www.youtube.com/watch?v=IEIcgNigVu4

Ayrıca, çekilen fotoğraflar yanıltıcı olabiliyor. Neden derseniz, gözün gördüğünden daha fazla parlaklıkla çekiyor otomatik ayarda. Manuel ayara izin veren bir cihaz ile gözün gördüğü değerde çekilirse daha gerçekçi sonuçlar ortaya çıkabilir.

Bir ara da ben DSLR ile çekeyim bakalım merak ettim. :)

Butun bu bilgiler icin tesekkurler en iyi goruntu ayarlariniz nasil paylasirmisiniz

benimki de bu civarda hocam akşam foto çektim. Telefonla çektiğim foto bu, baktım gerçeğe yakın diye dslr ile çektiklerimi düzenlemedim. Bir tık daha koyu düşünün :)

Renk ayarları olarak şunu öneririm, siz ayarlayınca zaten diğer ön tanımlılar da oynadığınız şekilde kayıtlı kalıyor.

Doğal olanı normal tv izleme için ayarladım, kontrast %90 parlaklık %50 Keskinlik %80 Renk %80 Arka aydınlatma tassaruf maximumda gündüzleri minimumda.

Dinamik olanı sinema için ayarladım onda keskinliği %90 yaptım kontrast %100 parlaklık %60 renk %90 gelişmiş ayarlardan dinamik kontrast mı ne vardı unuttum onu da yüksek yapıp gürültü gidermeiy kapattım ve renk sıcaklığını ılık olarak ayarladım. Filmlerde hafif srgb renkleri daha hoş oluyor.

Bu ayarladan memnunum canlı canlı güzelce izleniyor. Renk ayarını arttırmaktan korkmayın, eski tip saturation ayarı gibi patlamalar olmuyor kontrast gibi canlıklık artıyor sadece ve güzel oluyor rahatlıkla %80 90 renk ayarında kullanabilirsiniz bazı film ya da dizilerde.

• 3D performansı nasıl kullananlarda bende bu gün aldım 48 uhd950 yi ama 3d izleyemedim nasıl izleniyor.
    youtubede yan yana görüntüleri 3d olarak izledim gözlükleride eşleştirdim ama 3d performansı berbat
    kullananlarda nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esref_erdogan

3D performansı nasıl kullananlarda bende bu gün aldım 48 uhd950 yi ama 3d izleyemedim nasıl izleniyor.
    youtubede yan yana görüntüleri 3d olarak izledim gözlükleride eşleştirdim ama 3d performansı berbat
    kullananlarda nasıl?

youtube videoları beş para etmez hocam internetten 3D film indir o zaman anlıyorsun kaliteyi :)

Önce gözlükleri TV ile eşleştireceksin. TV de görüntüyü 3D ye al ekranda 3D gözlükleri takın diye yazı belirince gözlüğün açma kapama tuşuna bir kere bas ışık yanar sonra tekrar uzun süre bas ışık yanıp sönmeye başlayınca bırak, gözlük tv ile eşleşecek (tıpkı bluetooh cihaz eşleştirir gibi) gözlük eşleşince tv bilgi yolluyor ve gözlükler anında kararıp çalışmaya başlıyor.

bir daha bu eşleşmeyi yapmak zorunda değilsin aynı tv de. Farklı tv de çalışaksa aynı eşleştirme işlemlerine gerek var.

• Merak edenler için panel testi. Servis menüsünde varmış gördüm.

Yukarıdakiler makinenin manuel ayarı ile çekildi. Gördüğüme en yakın çıktıyı alabilmek için ayarladım makineyi öyle çektim.

Bu ise otomatik pozlanmış bir foto. Daha doğrusu ben pc de biraz parlaklık efekti verdim tıpkı foto makinelerinin gece çekimlerinde yaptığı gibi. Parlaklığı arttırınca böyle gözüküyor. Fakat normalde tv yi böyle görmüyoruz. Yukarıdakiler gerçeğe yakın sonuçlar. Işık sızması var evet ama kafaya takmaya değer mi değmez mi bu konuda karar veremedim. Her panelde oluyor, pahalı cihazlar almak lazım olmaması için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 26 Ocak 2016; 2:21:52 >

• sagol hocam gayet güzel 1500 bulursam bende alacam birde 55 olanın fiyatı 100 daha düşecekmiş 2299 olacakmış
  • Ben iade ettim ve bugün Samsung 48 JU 6470 aldım. Bu Arada köşelerde ki oynamalar normalmiş . Servis genleşmeden dolayı böyle olması normal dedi. Ama smart özelliğini açıp film açmaya çalıştığımda kapanıp açılıyordu.
  • quote:

Ben iade ettim ve bugün Samsung 48 JU 6470 aldım. Bu Arada köşelerde ki oynamalar normalmiş . Servis genleşmeden dolayı böyle olması normal dedi. Ama smart özelliğini açıp film açmaya çalıştığımda kapanıp açılıyordu.

Geçmiş olsun hemde hayırlı olsun yeni televizyonunuz. :) Bütcem o civarlarda olsa vallahi bende üst model cihazlar düşünüyordum ama maalesef 2000 zorladığım üst limitti 1800 civarı iyi geldi bana. Şimdilik memnunum ışık sızması falan dert edilecek seviyede değil vestel UA9300'de de çok sızma olup iade edenler olmuş. Zaten bu haliyle servis çağırsam buna normal derler herhalde.

Benim şimdi canımı sıkan iki şey var

birincisi, bazı mp4 filmlerde 1:41:00 'dan sonrasını imkanı yok oynatmıyor atıyor ana menüye. . 2 saatlik 3D filmleri bile sonuna kadar izlerken yine aynı uzantıda başka bir mp4 film sonuna kadar izlenmiyor. Media info ile karşılaştırdım elimdeki bütün filmleri. MP4 ün bir isom bir de mp42 olarak iki ayrı alt versiyonu var. Görünürde ikiside mp4 ama ufak bir farklılık var. Zaten mp42ler açılırken biraz zaman alıyor TV de. 2 tane mp42li film denedim ikisinde 1saat 41dk dan sonrasını oynatamadı, aynı filmler arkadaşımın LG televizyonunda çalışıyor, benim içerdeki teledünyanın 2010 model dijital alıcısında da çatır çatır sonuna kadar oynatıyor. Bir codec sorunu olduğu bes belli. Mail atacağım umarım ilgilenirler.

İkinci canımı sıkan şey ise, evdekilerin dizilerinden fırsat bulup bu gün smart özelliğini biraz deneyeyim dedim. Ben mi anlamadım ama kısacası smart özelliği 5 para etmez. Her TV mi böyle acaba. Smart deyince ben android gibi sandım. Bir marketi olur programları indiririz falan vs video oynatma programı da olur vs. Ama smart özelliği ile anca youtube'a girersin afederisn ama başka bir b.k'a yaramaz onu anladım. Tarayıcı flash ve html5 desteklemediği için film video zaten izlenmez netten. Ne anladım o zaman smart tvden kardeşim.

TV yi smart özelliği için düşünenler bence ucuza smart tv alıyorum diye heveslenmesinler. Beni sevindiren smart olduğu için dahili wifi alıcısı var haliyle bu alıcı ile miracast özeliği çalışıyor. Smart özelliği yerine telefonu direk tv ye bağlayıp telefonu tv de kullanıyorum :) Birazdan da telefona film atıp onu deneyeceğim bakalım kablosuz aktarım kalitesi nasıl. :)

Hep merak ettiğim şey, neden her ıvır zıvır TV nin ana sistemine entegre edilmeye uğraşışıyorda bir pc misali ayrı ayrı sistemler kurulmuyor içine. Uydu alıcısı ayrı olsun, smart özelliği pc gibi ayrı olsun, tv değil panel sadece monitör görevi görsün. Güzel bir android sistem kurulur mis gibi olur. windows10 bile çalıştırırlar zor bir şey değil el kadar telefonlarla neler yapıyoruz :D İşte ozaman yok hvec çözdü çözmedi, şu film açılmadı gibi derdimiz hiç kalmaz. İndir farklı bir player ya da codec mis gibi kullan Ama böyle oldu mu nasıl milleti kandırıp para kazanacak değil mi üreticiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ben iade ettim ve bugün Samsung 48 JU 6470 aldım. Bu Arada köşelerde ki oynamalar normalmiş . Servis genleşmeden dolayı böyle olması normal dedi. Ama smart özelliğini açıp film açmaya çalıştığımda kapanıp açılıyordu.

Hayirli olsun o tv 2500 ile 3000 arasi umarim verdiginiz paraya yakisir
  • Evimde ki lcd Samsung 40 b 652 modeliydi. Sanırım onun görüntü kalitesine alıştığımızdan olacak bu panel bize donuk geldi. Dün Teknoloji mağazalarını gezdim satış elemelarıyla görüştüm ben daha söylemeden LG nin üzerinde koruyucu bir katman olduğunu ve görüntünün bundan dolayı donuk olduğunu söylediler Vestel'inde panellerini LG den aldığını belirttiler. Daha sonra mediamrkt da Samsung 48JU6070 İçin karar kılmışken Teknosa ya da bakalım dedik ve 48JU6070 ile 48JU6470 İ Yanyana inceleme fırsatım oldu . Aynı videoyu aynı anda açtırdık ve 6470 çok daha iyi geldi gözümüze. Satış temsilcisine sorduğumuzda aradaki farkın Blur motion özelliğinin olduğunu söyledi. Tv de 3D yok. Herkese teşekkürler
  • mesj cepten gönderildiği için sorun omuştu fazladan gitmiş silemiyorum kusura bakmatın
  • https://www.youtube.com/watch?v=RDfjXj5EGqI şu şömineyi you to be den denwyin çok hoş olmakta kış günü
  • quote:

Orijinalden alynty: sky83

Pvr aktif degil. Donmalar ise, smart ugyulamalarindakinden bahsediyorum. Piksel ayarlaryny bulamadym.

MB9X ?aselerde Servis menüsünden PVR aktif edilebiliyor, fakat henüz MB100 ?asi için ?imdilik bir çözüm yok, ama ileride muhakkak olacaktyr. (follow me, pvr, çifte ekran v.s gibi) Çünkü vestel 9300 sersindeki tüm özellikler bu tv de var fakat yine vestel tarafyndan kapaly duruma getirilmi?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky83

Pvr aktif degil. Donmalar ise, smart ugyulamalarindakinden bahsediyorum. Piksel ayarlarını bulamadım.

MB9X şaselerde Servis menüsünden PVR aktif edilebiliyor, fakat henüz MB100 şasi için şimdilik bir çözüm yok, ama ileride muhakkak olacaktır. (follow me, pvr, çifte ekran v.s gibi) Çünkü vestel 9300 sersindeki tüm özellikler bu tv de var fakat yine vestel tarafından kapalı duruma getirilmiş.
  • ben üzerime dü?en görevi yapty?yma inanyyorum.bu mesajy muadyl olan 48uh9300 sitesindede yayynladym sizde mü?teri hizmetlerini arayyp canly destek linkini tyklayyp gerekli dü?üncelerinizi iletin vestel için kendiniz için.

Merhaba iyi günler Ddkorkut,
    Asli / 26/1/2016 10:59:2
    vestel 48 ua 9300 için
    / 26/1/2016 10:59:6
    http://forum.donanimhaber.com/m_111931095/mpage_11/tm.htmformuda takip etmekteyim benim sizden ricam yapabilenler varsa vestel mü?teri hizmetleri canly destek kysmyndan tv nin sorunlaryny bildirmeniz.özellikle yaylym konusunda geride kaldy?yny smart uygulamalryn zenginli?inin arttyrylmasy ve usb üzerinden smart uygulama yüklenebilmesi hususunda web browser htlm5 veya flash deste?inin getirilmesi usb pvr sidstemenin geri getirilmesi hususnda yazmanyzy rica ediyorum bu site15000 hi level 10000 ki?i muhakkak basky ve geri dönü?üm olur diye dü?ünütorum tv nin yazylymyn muhakak güncel tutulmasyda önemli tabi
    / 26/1/2016 10:59:52
    Görü? ve önerilerinizi ilgili birime aktaryyorum Ddkorkut
    Asli / 26/1/2016 11:1:25
    bu biz vestel kullanycylary için cok önemli lütfen aldy?ymyz tv lerin yazylymylaryny geli?tiriniz smart uygulamalary arttyrynyz web broswerdeki flash yazylymla yada htlm5 ile destekleyiniz
    / 26/1/2016 11:1:30
    çok ?ikayet var bu konuda ve vestelin bu serisini yalnyz byrakyrsanyz di?erelerinin saty? grafy?y dü?ecektir yazylym konusunda geriye gidiyorsunuz
    / 26/1/2016 11:2:18
    ben vestel taraftaryyym size bilgi vermek uyarmak ve yarli sermayeden kazanan ekmek yiyen insanlary dü?ünüyorum ama oratadaki gerçekleri de savunma ortamy hazyrlamalysynyz
    / 26/1/2016 11:3:20
    Önerileriniz mutlaka dikkate alynyr Ddkorkut emin olabilirsiniz.
    Asli / 26/1/2016 11:3:28
    yazylym artyk çok önemli yukardaki forum sayfasyny muhakkak iletin
    / 26/1/2016 11:3:58
    4k televizyonunuzun imajy zedelenmek üzere
    / 26/1/2016 11:4:16
    yabancy markalar kazamnasyn istiyoruz ama vestelde ta?yn altyna elini soksun ve yazylym ekibini ço?altsyn ve yazylymda ata?a geçsyn bunlary muhakkak ilgili yere iletmelisiniz sizde oradan ryzyk kazanyyorsunuz
    / 26/1/2016 11:5:31
    Görü? ve önerilerini için çok te?ekkür ederiz Ddkorkut
    Asli / 26/1/2016 11:5:58
    ve bazen önemsiz gibi görülen ?eyler ba?ynyza oldukça büyük ?eyler açabilir
    / 26/1/2016 11:6:29
    Biz te?ekkür eder, iyi günler dileriz Ddkorkut
    Asli / 26/1/2016 11:6:43

• quote:

Orijinalden alinti: sky83

Pvr aktif degil. Donmalar ise, smart ugyulamalarindakinden bahsediyorum. Piksel ayarlarini bulamadim.

MB 9x ?ase olan vestel tabanly tüm tv lerin pvr ve benzeri özellikleri servis menüsü editlenmesi sonucunda açylabiliyor, Fakat bizim tv nin taban yazylymy MB100 , ?imdilik bunun için çözüm yok ama yakynda bulunaca?y kesin. Cihazyn servis menüsünde deaktif görünen tüm özellikler (pvr,follow me, çifte ekran vs.) açylabilir aslynda çünkü vestel 9300 serisi ile birebir ayny ürün , sadece vestel tarafynda bazy özelikleri kapatylmy? durumda. Biraz beklemek lazym.
  • quote:

Orijinalden alinti: sky83

Pvr aktif degil. Donmalar ise, smart ugyulamalarindakinden bahsediyorum. Piksel ayarlarini bulamadim.

MB 9x şase olan vestel tabanlı tüm tv lerin pvr ve benzeri özellikleri servis menüsü editlenmesi sonucunda açılabiliyor, Fakat bizim tv nin taban yazılımı MB100 , şimdilik bunun için çözüm yok ama yakında bulunacağı kesin. Cihazın servis menüsünde deaktif görünen tüm özellikler (pvr,follow me, çifte ekran vs.) açılabilir aslında çünkü vestel 9300 serisi ile birebir aynı ürün , sadece vestel tarafında bazı özelikleri kapatılmış durumda. Biraz beklemek lazım.
  • Önceden belirteyim, kesinlikle herhangi markayı abartmak, övmek veya eleştirmek için değil sadece web üzerinde araştırma yaparken dikkatimi çektiği için paylaşmak istedim, kimse başka anlamlar yüklemeye çalışmasın...

Aynı kasaya sahip ve aynı ana kartı kullanan ünlü firmanın modeli, dikkat! yine vestel üretimi ;http://www.panasonic.com/uk/consumer/viera-televisions/led/tx-48cx400b.html

Bu da incelemesi,https://www.youtube.com/watch?v=r1hh1FdTZp4

Forumda başka bir arkadaş tarafından paylaşılmış olan aynı anakarta sahip (mb100) cihazların listesi;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hookman -- 26 Ocak 2016; 16:23:03 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.