Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
29
Favori
86.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun yeni kablo, iç piyasa için güzel bir dış görünüm ve güzel bir işçilik ama keşke dış görünümün de sese bir katkısı olabilseydi.

Bakır saflığı kaç n? Teknik özelliklerde bunu yazmamışlar. Saflık derecesi yüksek olmayan bakır kablo detayları kırpar içinde çok fazla oksijen olduğu için. Ayrıca kapasitans değeri çok yüksek 150. Bu değer van den hul, supra, qed, dh labs gibi kablolarda 40-50'yi pek geçmez. Ayrıca dış ceket olarak PVC kullanmışlar. Hi-end kablo yaptık deyip PVC kullanmak biraz garip geldi. Giriş seviyesi kablolarda kullanılır o malzeme.

Uzun lafın kısası görünüş olarak şekilli bir kablo ama teknik özelliklerine baktığımızda göründüğü kadar hi-end tarafta olmadığını anlıyoruz. Ayrıca 6n veya 7n saflıkta olduğunu da hiç zannetmiyorum.
  • Kablonun iç bünyesinde, toplamda 4 damar ve her damar içerisinde 84 adet 0.15 Mm2 Ofc iletken tel var. Damarlar 2'li per halinde birbirine Twist yapıda. Kendi üzerlerindeki Spvc yalıtkan haricinde de ayrı bir yalıtkan tünel içerisinde ilerliyor. Bu yalıtkanlar yaklaşık 300 adet saf pamuk ipçikleri sarılı şekilde kablo içerisinde ilerliyor. Her 4 damar da 2'li per'ler halinde tekrar birbiri etrafında Twist olarak ilerliyor. En dışta da yoğunluğu aşırı düşürülmüş bir Spvc kılıf ve yüzeyinde de Waving özel bir yüzey yapısı bulunuyor. En dış bölümü de kablo çorabı tamamlıyor. Uç kafaları Özel olarak tasarlanmış ve kayın ağacından üretilmiş şekilde uçları çatallıyor. Kablo 5 aşamalı 4 katmanlı titreşim sönümleme özelliğine sahip ve neredeyse bütün testlerde iletken yüzeye gelen titreşim gerilimini sıfırlı hanelere düşüren özel bir tasarım ve üretim içeriyor. Bu arada Pvc değil. Spvc. Daha farklı.

Kablo Single Ware, Bi-Ware, Bi-Amp bağlantı imkanı sunuyor.

Kablonun çoraplı dış çapı 21 Mm2 civarında. Kafa çapları ise, zannedersem 29 Mm2 civarında.

Bahsettiğiniz değerler sadece bir iletken damar için standart prosedür data sheet tanımı. Toplamda 4 iletken damar ve 336 adet Ofc illetken tel içeriyor.

Bahsettiğiniz kabloların tümüyle karşılaştırıp dinleti ve test yapabilirsiniz. Hatta fiyatının 3-4 katı ürünlerle yapacağınız testleri de özellikle tavsiye eder ve öneririm. Çünkü biz haftalardıt sürekli çok daha pahalı rakipleriyle acımasızca ve tarafsız olarak test, dinleti ve inceleme karşılaştırma yapıyoruz. Sonuçlar ve etkileri muhteşem.

Mükemmel bir alt frekans dengesi ve boyut. Harika orta sesler. Etkileyici üst frekans çözünürlüğü sunuyor. Ayrıca çok iyi focusa sahip. Genel anlamda çok dengeli ve daha ilk kullanımda burn dahi olmadan gerçekten en memnuniyetsiz dinleyicileri bile etkileyen bir kablo.

Ayrıca tüm uluslararası kalite yönetim üretim sertifikasyonlarına sahip.

Mutlaka deneyin!

Piyasada bayilerde hazır set olarak, 2 x 2, 2x2.5, 2x3, 2x3.5, 2x4, 2x5 ve 2x6 Metrelik set halinde ve kutulu olarak satılıyor.

Fiyatları da son derece makul. Özellikle tavsiye ederim. Çoğu bayi memnuniyet garantili olarak satıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teknika kullanıcısına yanıt
    Sıradan bir 18 AWG kablo ile aralarında "ölçülebilir" bir fark var mı peki?
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Fark kablonun yapısında ve performansında. Biz çok daha pahalı fiyattaki kablolarla da kıyasladık. Nasıl oluyor bilmiyorum ama gerçekten müthiş bir fark var. Bu ürün gamı zaten memnuniyet garantili satılıyor. 15 gün içerisinde ürünün ve kutusunun zarar görmemesi halinde koşulsuz iade garantisi var.

Ölçülebilir derken, misal direnç ölçümü yaptınız mı kabloya?

Hifi da en iyi ölçüm, rakipleri karşılaştırmak ve kulak..

Zaten dediğim gibi 15 gün koşulsuz iade garantisi var ürünün. İstanbul'da olan ve ürünü denemek isteyenlere bizzat ben kendimde yardımcı olabilirim. Ama tabii ki Hifi mağaza ve showromlarda da pek çok farklı kombinasyon da pek çok farklı rakibi ile birebir karşılaştırılarak test edilebilir.

Bu ölçüm metodunun sağlıklı sonuçlar üretebilmesi için, "çift kör deneyi" yapılması lazım ama.

Kablodaki sinyal kalitesini ölçmenin en basit ve sağlıklı yolu, kablonun direncini ölçmektir. Bunu yapmadıktan sonra sizin veya bir başkasının deneyimleri, öznel görüşten ileri gidemez. Hatta var olmayan bir farkı plasebo etkisiyle varmış zannederek kendinizi yanıltmış bile olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 11 Haziran 2020; 13:37:2 >
  • Plasebo etkisi farmakolojik bir tabir. Ayrıca kör test, çapraz bağlı A-B test, Sağ-sol kanat farklı kablo ile karşılaştırmalı set dahil sık sık yaptığımız testler zaten.

Bu arada kablo direnci ölçmekle iş bitmiyor. Kablonun iletken direnci kadar yalıtkan direnç kat sayısı, kablonun nesnel titreşim stabilizasyonu genel yapısı VS gib bir çok kriter var. Neyse o konulara girmeyelim.

En kolay yolu, kabloyu alıp kendiniz istediğiniz gibi denersiniz. Ya da herhangi bir satıcısında gidip inceler ve dinlersiniz. Kullanıcılarında da gider dinlersiniz VS vs. Ben buraya kendi gözlem, görüş ve karşılaştırma inceleme yorumlarımı yazdım. Siz de bunları gerçekten somut olarak yapar ve siz de buraya görüşlerinizi yazarsınız. Bu durumda ne yazsak boşa olur.

• Ben denemek istiyorum bakalım nasıl göreceğiz
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Söylendiği gibi iyi çıkarsa imzamdaki Vovox kablolar yerine bu kabloları kullanmaya başlayabilirim.
    Bu cevabınızdan şu anlamı çıkarabilir miyiz?

Söz konusu kabloları test etmek için bir test grubu, bir kontrol grubu ve kör test düzeneği oluşturdunuz ve tekrarlanan testlerde birbirleriyle tutarlı sonuçlar veren bir çalışma yaptınız?

Kesinlikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Hifi da en iyi ölçüm, rakipleri karşılaştırmak ve kulak..

Zaten dediğim gibi 15 gün koşulsuz iade garantisi var ürünün. İstanbul'da olan ve ürünü denemek isteyenlere bizzat ben kendimde yardımcı olabilirim. Ama tabii ki Hifi mağaza ve showromlarda da pek çok farklı kombinasyon da pek çok farklı rakibi ile birebir karşılaştırılarak test edilebilir.
    Hayırlı olsun üstat biz sinema sistemi olanlara sinema sistemleri üzerinden müzik dinleyenlere ne düzeyde katkı sağlar.
  • joven kullanıcısına yanıt
    Doğru uyumlu ve iyi kabloyu bulmak ve kullanmak her sisteme katkı sağlar bu bir kere net bilinen ve ispatlanmış bir durum. Kutu içerisinden çıkan broşüründe zaten üst düzey Stereo ve sinema sistemleri için önerilir yazıyor.

• Muhtemelen birkaç hafta içerisinde internette pek çok inceleme videosu ve yazısı hem de tüm Türkiye çapındaki bayilerinde bol bol karşılaşılacak her şekilde denenecektir. Kullanıcı sayısı arttıkça daha net ve daha doğru yorumlar elbette artacaktır. Ama benim açımdan yaptığımız karşılaştırmalar ve uzun uzadıya farklı şekilde dinletiler çok olumlu oldu. Ürünün sadece sunum şekli açısından değil performans verimlilik ve uyum açısından da gerçekten kayda değer bir ürün. Yakında Muhtemelen bizzat deneyen ve inceleyen pek çok kişi her konuda somut yorumlarını yapacaktır.

• Mesela ilk örneklerden biri benden olsun. Daha sonra pek çok farklı kombinasyon ile yapılan karşılaştırma videosunu atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 12 Haziran 2020; 20:29:3 >
  • Ankara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###
     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###

• Merhaba arkadaşlar, aylardır Lookab UB34/S kablo veya bu kablonun  ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###aynen özelliklerini taşıyan muadil bir kablo arıyorum. Hiçbir yerde bulamadım. Gümüş kaplamalı bakır mono unbalanced mikrofon kablosu arıyorum yani. Kendim RCA yapacağım. Konu hakkında yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
  • kartal3474 K kullanıcısına yanıt
    Perpa Ticaret merkezindeki polokom firması 2 m kablo lookab toptan satıcısı. ya da Silivri'deki 2 m Kablo Lookab fabrikasına doğrudan sorabilirsiniz.

Hocam 2M firması üretimi durdurmuş ve polokom’a 2 defa sordum ellerinde yokmuş. Üretimi olmadığı için zaten bunu bulmak ekstra zor. Hiç olmadı aynı özellikleri taşıyan farklı markalar da kabulüm olur diyorum ama yine istediğim gümüş-bakır karışımı mono unbalanced mikrofon kablosunu bulamadım.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.