Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
29
Favori
83.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Anlamamış NEDEN ama özetle demiş ki bu kablolar fark yaratıyor.



    "And these AudioQuest Ethernet cables make a difference."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mair -- 3 Kasım 2017; 20:15:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Mevzu bahis bendeki kabloysa o kablo 70cm (metre değil santimetre) civarında :)

    Ben sizin yerinizde olsam yine de kullanmadığım test etmediğim bir şey hakkında "fark yok, olamaz" gibi cümleler kullanmazdım.
    Yaşadığım çok basit, gözle görülebilir tereddüte yer bırakmayacak bir olay.
    Size şurada katılabilirim o iki kablo arasında fiyatlarının arasındaki 1000katlık bir fark olmayabilir ama bu fark olmadığı anlamına gelmez.
  • Mair kullanıcısına yanıt
    quote:

    "And these AudioQuest Ethernet cables make a difference."

    Bunu yazınca işe yarıyor olduğu kanıtlanmış mı oldu şimdi?

    Parayı yakıp üstünde tepinmekle o kabloya vermek arasında fark görmüyorum. Hatta yakmak daha eğlenceli bile olabilir.

    Buyrun aynı işi görecek kablo 7€

    https://www.amazon.de/Uplink-Netzwerkkabel-Patchkabel-Patchpannel-Patchfelder/dp/B0119EIK66/




  • onkal kullanıcısına yanıt
    Emin ol hiçbir fark yok. Görüntü olarak olabilir ama işlevi tamamen aynı. Sizin mantığınızla gidersek wi-fi da sesin tamamen çöpe dönmesi lazım. Oynatıcı cihazı modemden uzaklaştıkça ses kalitesinin azalması lazım. FM radyo dinlerken sinyal azaldığı zaman cızırtılar olduğu gibi cızırtılar olması lazım. Kabloya göre çok daha fazla hata oluyor wifi da ama böyle bir şey olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Kasım 2017; 21:4:24 >
  • - Apartmanın 5. katından atlarsan yere çakılır, ölürsün. Yerçekimi diye bir şey var.
    - Yerinde olsam, bunu bizzat test etmeden "çakılırsın, ölürsün" gibi cümleler kullanmazdım.
  • 1000$ ethernet kablosuna vericek adamın evinde mbl speaker vardır. Mbl speaker ı olan adamın s600 ferrari gibi otomobilleri vardır. Adam alıp 5-7 $ kablo takmaz. Adam onun parasını düşünmez yani. Aşırı üst düzey sistemde dinleyip test etmeden tidal 24 bit ile, boş muhabbet gerisi. Extreme de mbl yeni dinledim ama orda ethernet kablosunu denemeye imkan yoktu zeminden kata kablo çekildiğinden.
  • mavera71 M kullanıcısına yanıt
    aferin sana o zaman.
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Abi o kablo 10 milyon $ lık sistem olsa sıradan bir kabloya göre yine fark yaratmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 4 Kasım 2017; 0:29:39 >
  • USB 2.0 ile 3.0 aktarım hızları aynıdır digitalde fark yoktur. HDMI 1.4c ile 2.0b farkı yoktur buda digital bir bağlantıdır sinyal varsa vardır yoksa yoktur. Analog kablo değil sonuçta kayıplar olsun
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim birde şöyle bir olay var. Mesela dinleyeceğin müziği ara belleğe alıp dinlediğin zaman kalite fark ediyor. Digital dosyayı kaydettiğin zaman hata ayıklama olduğundan her kablo aynı. Sadece birisi biraz daha hızlı kaydeder. Dosya ikisinde de eksiksiz gelir. Ancak stream yapıyorken anlık dinleme hata ayıklama olmayınca kablo kalite farkı çıkıyor ortaya. Bundan ötürü aurender gibi network playerlarda dahili disk var. Bu sebepten de pahalılar dahili diski olanlar. Yani network te stream işi zaten çok uzak mesafeden geldiğinden yaş iş yer altı kablolaması zaten çok eski, üstüne hele network evde wifi ile bağlıysa hepten çöp ki ben bunu jamo concert 11 ile dahi orta sınıf sistemimde fark ediyorum. Hatta bu sebepten tidal de şarkıları kaydetme yada belleğe alma özelliği vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yani ethernet kablosu bu olaylardan ötürü önemini yitiriyor. Youtube dahil video yu önden yükleyip ara belleğe alıyor. Fark peki nerede çıkar. Elindeki cihazdaki müzikleri stream edersin network cihazın uygulamasından onda fark çıkar. Onda da elindeki cihaz wifi ile nete bağlı olucağından zaten tidal daha iyi çalıyor. (Denedim telefon XZ premium marantz uygulamasından içinde cd rip majaz albümle, birde direkt pc den usb-hdmi dan wasapi yada asio kullanırsın jriverdan elinde kütüphanen vardır tidal ile aynı performansı alırsın) Aurender gibi üst düzey network player almadıkca sağlam bir cd transport performansı almak çok zor. Onun yerine düzgün bir bilgisayar çoğu networkden iyi performans verir tidalde artık exlusive access var çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu çorba oldu iyice.. Lütfen birbirinizi birbirinizin tezine inandırmaya veya ispatlamaya çalışmayın. Özellikle dijital kablolar seste fark yaratır mı konusu yarısı su dolu bir bardağın aslında yarısının boş olduğunu iddia etmek gibi bir şey. Farkın olmadığına inananlar neden gurur meselesi yaptılar onu da anlayamadım yahu bırakın fark elde ettiğini söyleyenler paylaşsınlar izlenimlerini siz neden bu kadar dert ettiniz ki :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Sizden önce 5.kattan atlayanlar olmuş ve herkes çakılmış havada kalan olmamış.
    Kabloyu da insanlar denemiş ki almış kullanıyor. Bir fark olmadığını düşünseler almazlardı. Dolayısıyla sizin örneğinize göre o kablo fark yaratıyor yani denemeden bunu kabul etmemiz gerek!
    Özetle sizin verdiğiniz örnek sizin savınızı desteklemiyor.

    Bu başlığa sırf yazmış olmak için yazıp konuyu kirletmek yerine tecrübe ettiğiniz, bildiğiniz konular üzerine olan başlıklarda forumdaşlara yardımcısı olsanız forum daha çok amacına uygun kullanılmış olur bence.

    Bende @atalayalpere katılıyorum. Bu başlık hobidaşların kablo değişimindeki tecrübelerini paylaşmaları için açılmış. Tecrübe edersiniz fark duyarsınız yada duymazsınız bunu paylaşırsınız.
    Yok ben inanmıyorum, deneme yapmaya da gerek yok sonucu biliyorum diyorsanız bizi vudu başlığımızla yalnız bırakır başlığa gelmezsiniz yada başlığı okur vudu törenlerimize güler geçersiniz konuyu kirletmeye gerek yok. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Forum polemik ve ironiden geçilmiyor vaktinize yazık tartışma konusuna bakalım yanlışları doğruları konuşalım magazin kısmı kimseyi geliştirmez konuya katkı sağlamaz. Vaktinize yazık cevap verilecek kısımları konuşalım.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Farkı olduğuna inanmıyorum değil. Fark olup olmadığını merak ediyorum. Ama buna inandıracak kullanıcı yorumundan başka somut bir şey göremediğim için düşüncem fark olmadığı yönünde. Pahalı şeyler sonuçta.



    @Apache Air Fighter

    nasdan veya tidal dan gelen bilgi direkt daca a gidip çalmaz zaten. Pc veya başka bir oynatıcı cihazda önce tampon belleğe aktarılıp ordan çalınır. Ethernet kablosunu müzik çalarken çekin müzik hemen durmaz bu yüzden.

    15 sene önceki cd çalarlarda 20sn şok koruması diye ifadeler olurdu. Şarkının 20snlik kısmını sürekli tamponda tutup ordan çaldığı için kısa süreli titreşimler etkilemezdi. Uzun süreli olduğunda da "cart" diye bir ses duyarsınız. Bunda da aynısı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 5 Kasım 2017; 15:23:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan sonra başlığa yorum yazabilmek için burnu havada gezen, gerçeklerden tamamen kopmuş monşerlerden izin almamız gerekiyor demek ki :)

    Adamlar o kadar kibirli ve kendini beğenmiş ki, "halka açık" bir platformda yazılanlar hoşlarına gitmeyince, kırk yıllık ezberlerini bozunca hemen mızmızlanmaya, sızlanmaya başlıyorlar. Madem yazılanları beğenmiyorsunuz, kendi kapalı sistem getto forumunuzu kurar, davet üzerine üye kabul eder, orada dilediğiniz gibi kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız. Hatta yeni forumunuza isim de önereyim: "Körler-sağırlar birbirini ağırlar" :)
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Kimse usb 2.0 ile 3.0 veya hdmi 1.4 ile 2.0 arasında fark yok demedi. Bant genişlikleri farklı ve bunlar sayısal olarak teknik özelliklerde belirtilen şeyler. Mesela 4K hdr için hdmi 1.4 ün bant genişliği yetmiyor. Ama 1000$ lık hdmi 2.0 ve kalite standartlarına uygun üretilmiş ucuz bir hdmi 2.0 kablo arasında hiçbir fark yok.

    Bir de aldığınız cihazın konektörleri, iç bağlantı yolları sanki çok mu kaliteli sanki.

    Ayrıca forum ironi ve polemikten geçilmiyor demişsiniz. İroniyi kendiniz yapmışsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 5 Kasım 2017; 14:40:28 >
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi kabloları hangi sistemler de deneyip sonuç alamadın konu niye bu kadar uzadı anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın hobar, metraj uzadıkça özellikle bu farkları anlarsınız. İçerik bant genişliği bir noktaya kadar kaliteli kablo yapıyor zaten (kaliteli den kasıt pahalı abartı olan değil).



    10mt üst seviye sözde iyi diye bildiğimiz monster marka kablonun yapamadığını 12 mt wireworld yaptı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Doğru. Mesela 3 metreye gigabit veri transferi yapan ethernet kablosu mesafe 100 metreye çıktığında hızı 100mbit e düşebilir. Ama bunun çözmek için aşırı pahalı kablolara ihtiyaç yok. Fiyatları normal sınırlarda kalan kablo yeterli olacaktır.

    Söz konusu kabloların 1 metresinin 1000 lerce dolar olduğunu da hatırlatırım. O kabloyu 100 metre alsan ayvayı yedin zaten

    Ayrıca bu kablolarla müziğin ve görüntünün daha kaliteli olduğu iddia ediliyor. Kablonun bant genişliği yetmediği zaman iletişim felç olur. Görüntü-ses donar veya aşırı derecede bozulur. Ve bunu hemen anlarsın. Sanki görüntü-ses daha iyi, renkler daha bi canlı, ses daha bir sıcak gibi demezsin.

    Verdiğiniz örnekte Monster ve wireworld nasıl bir kabloydu? Nasıl bir veri transferinde kullanıldı bilmediğim için birşey diyemeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 5 Kasım 2017; 15:21:55 >




  • siyau kullanıcısına yanıt
    Kendi açtıkları konu neyse de daha önce açtığım bir konuyu yönetici yetkisini kullanarak "Konunun gittiği yerin hoşuna gitmemesini" gerekçe gösterip kilitledi. Ve ileri görüşlülüğü sayesinde büyük bir faciaya engel oldu.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.