Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
29
Favori
83.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Üstad müthiş bir tespit bu... Tüylerim diken diken şu an, yıllardır hifi dünyasının oynadığı oyunu ortaya çıkardınız...
    Şimdi bi haber aldım nordost üretimi durdurmuş, türkiyede bizim oyunu ortaya çıkardılar diye :(
    Şimdi bütün kartlar yeniden dağıtılacak hifi dünyasında, sizi canı gönülden tebrik ediyorum.
  • Hafta başında başıma gelen bir konuyu paylaşmak istiyorum;
    Medya player ile nastaki filmlerimi izlerken bazı filmlerde belli aralıklarla duraklama ve sonrasında da hızlı ileri sarma sıkıntısı vardı. Duraklayıp buffera alıyor sonrasında da akan süreye yetişmek için de görüntüyü hızlı veriyordu senkronu tutturduğu zamanda normale dönüyordu.
    Sırayla tüm olabilecekleri test ettim sorun medya player switch arasındaki cat6 ethernet kablosunu değiştirdiğimde sorun ortadan kalktı.

    Kabloda sıkıntı olduğu zaman veri akışı olmaz diyen arkadaşlara sorum; doktor bu ne o zaman?
    Bitrate düşük filmlerde sorun olmuyor. Herhangi bir bağlantı hatası da almıyorum kabloyla. Teorik olarak cat6e kablonun taşıma kapasitesi de yeterli ama bitrate yüksek filmlerde sıkıntı yaşıyorum.
  • Olay digital kablolarda iletişim protokollerini iyi anlamakla başlar. Normal şartlarda veriyi taşır kablo x bir kablo x bir marka ve yapılan iş aynı olsa bile aktarımın peak noktalarında 'stabilite' bu durum meydana çıkacaktır. Tabi köprü vazifesi olan kablo kadar karşılıklı iletim protokollerini 1/1 alıcı verici cihazlar karşılıyor mu? Mesela kabaca gönderici cihaz usb 2.0 iken alıcı 3.0 gibi ve tabi asenkron çalışan (dac gibi) cihazlar affetmez hatayı.. Ethernet usb'den farklıdır bu arada illede istenilen veriyi eksiksiz taşıyacak.. Detaya girmiyorum bu konuda..


    Nordost ar-ge olarak önemli bir marka NA-SA kablolama ve alt yapısını bunlardan almasın o zaman iki dakikada NA-SA'yı da yargıladık çok bilgeyiz

    Not: Ürünlerinin fiyatlarını baz almıyorum ederini/etmezini.. Bura polemik olmasın lütfen.. Ticari boyutunda son kullanıcıyı sevmeyen marka var mı diyeyim sadece..




  • Nasa nın alt yapı ve kablolama işini Nordost un yaptıgına dair bilğiye nerde rastladınız ben her hangi bir bilgi bulamadım ,konu ilgi alanıma giriyor yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bir bilgi aşağıda mevcut elimdeki eski stereo play dergilerine bakmam lazım bir sayısında detaylı yazıyordu. Burada belirtilen kısımla birlikte.
    https://audiofederation.com/brands/nordost

    Buda distribütörünün sayfası aynı bilgiler yukarıdaki ile.
    http://www.extreme-audio.com/marka/79/www.extreme-audio.com/marka/79/nordost.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 3 Kasım 2017; 16:21:39 >




  • Anladıgım kadarı ile Nasa için geliştirilmiş hassas tel teknolojisini kullandıgını belirtiyor ,Nasa için üretim yapıyor anlamında degil galiba,zaten ABD de üretim yaptıgını belirtiyor hassas el işçiligi ile, tr de kablolama yapılan f16 larda da abd üretimi kablolama kullanılırdı ancak oksijen free ve tek kristal saf %99.9999 saflıkta ,endüstriyel bakır malzemesinden,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Ona kalırsa ben de bir zamanında 15m kadar ethernet kablosu çekmiştim odadan odaya. Ucuz kablo en fazla 100mbit hız sağladı. Daha iyi bir kablo ile 1gbit transfer hızına ulaştım. Ama bunun için metresi 300 liralık kablo almama gerek kalmadı. Metresi 50 kuruş yerine 1 liralık kablo işimi fazlasıyla gördü. Şu an 1 gbit lik bir transfer hızının yetmeyeceği medyanın boyutu yarım saatlik dosya için 2tb boyutunda olur.

    Ayrıca transfer hızı yetmezse sizin bahsettiğiniz gibi takılmalar falan olur. Sık sık tampon belleğe alır. Bir süre sonra o tampon da boşalır tekrar duraksar. Ama videonun resim kalitesi aynıdır. Buradakiler kalitede artış olduğunu iddia ediyor.
  • mavera71 M kullanıcısına yanıt
    Nordost 20 tl lik kablo ile aynı işi gören kabloyu birilerine 1000$ a satmakla meşgul. Hallerinden gayet memnunlar. Üretimi durdurmayı düşünmüyorlarmış
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Ben aslında sanki şunun söylenmeye çalışıldığını düşünüyorum. Dijital veriyi veya analog sesi hatasız (gecikme olmadan ve kaynaktan çıkan ses rengine etki etmeden) taşıyabilmek için gerekli materyal kalitesinin sağlanabilmesi için sunulan fiyatların çok abartılı olması. Resmi dursaydı paylaşırdım ama 2x1 metre hoparlör kablosu için TL değeri 98.000 olan kablo gördüm gözlerimle ki son kur artışından aylar önceydi bu. Sizin bildiğiniz daha pahalıları da vardır elbet. Bir kablonun maksimum saflığını sağlamanın bedeli nedir? Dış etkilerden korumak için gerekli maksimum yalıtımı sağlamanın bedeli nedir? Biraz daha kalın yapmanın bedeli nedir? Ne olabilir? Kablonun önemi olmadığını kimse söyleyemez ya da söylememeli ancak günümüz teknolojisinde bunları sağlamanın bedelinin 2 metre kablo için TL.98.000,00 olduğunu bana kimse anlatamaz. Bunun bir maksimum oluru vardır. Belki 1.000 TL dir belki 2.000 TL belki de 3...bilmiyorum. İşin bir de psikolojik kısmı var ki salonumun en güzide köşesine Grand Utopiaları oturtup, iki kablo arasında ses açısından zerre fark olmasa dahi daha pahalı, daha sağlam ve kaliteli görünümlü ve daha kalın olan kabloyu alır mıyım? Bence kulağımı ekstradan doyurmasa da diğer duyu organım olan gözümü doyuracağı için alırım ve bu ekstra parayı da ne için verdiğimi bilerek alırım. Ama insaf... Bir kablonun sesi şekillendirerek ekstradan bir şeyler katması eğer iyi bir şey olsaydı o zaman belki bunun ucu bucağı olmazdı çünkü bu firmaların yaratıcılığına kalmış olurdu. Ama amaç hiç bir etkide bulunmadan A noktasından B noktasına ulaştırması ise bunu sağlamak günümüz şartlarında o kadar zor olmamalı. Sözün özü bunun bedeli bellidir, belli bir noktadan sonrası için harcama herkesin kendi tercihidir ama belli bir fiyat seviyesinden yukarısının önemli oranda psikolojik olduğunu ve aradaki farkların bir öncekini çöpe attıracak farklılıklar olmayacağını düşünüyorum. Anlatmak istediğim şu; elbette kablonun çok önemi vardır ama kolay ulaşılabilecek teknolojiler atomu parçalıyormuş gibi gösterilip çok büyük ve anlamsız paralara satılmaktadırlar. Bir çok teknoloji firmasının yapmakta olduğu gibi mevcut teknolojiyi minik minik farklılıklar yaratarak yıllara yaymaktadırlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunhun34

    Nasa nın alt yapı ve kablolama işini Nordost un yaptıgına dair bilğiye nerde rastladınız ben her hangi bir bilgi bulamadım ,konu ilgi alanıma giriyor yardımcı olursanız sevinirim

    NASA değil hocam, NA-SA. İkisi farklı kurumlar, lütfen dikkat..
  • 91'de ilk dönem NASA ile birlikte geliştirdikleri bir projeden bahsetmişler.. Önsöz babında kalmış yazı sonraki dönemden pek bahsetmemişler. Detaya inmemişler. Dediğim gibi stereoplay dergisi 96 yılları olması lazım bir sayısında bahsediyordu.

    Zaten maliyet konusuna girmeden yüzeysel geçtim. O kısım sayın tüketiciye kalmış bir konu ve abartı olduğunu ima ettim zaten. Analog kablolar zaten fark yaratıyor yine burada da maliyet kısmı muallaktır. Mantık çerçevesinde kalmak gerekir.

    Aşırı pahalı değil iyi bir kablo, doğru seçilmiş bir kablo senkron/asenkron bir veriyi mümkün olan en hızlı şekilde taşıyacaktır. Tabi yine söylüyorum cihazlar arası iletişim standartları ölçüsünde.. Yazılım, dac ve alıcı/gönderici frekans saati bunlar önemli kavramlar.. kesintisizlik ve stabiliteyi sağlamalı seçilecek kablo hepsi bu.
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Aslında size ve söylediklerinize cevaben yazmadım. Hemen hemen aynı şeyi söylüyoruz. Söyleyeceklerim sizinkiyle paralellik içerisinde olduğu için destekler nitelikte "cevapla" yaptım.
  • National Aeronautics and Space Administration

    've' anlamında bahsetmek istedim sorun olmamıştır umarım. Farklılık yok. Kolaylıklar diliyorum.


    Yok rica ederim bahsettiğiniz için değindim aksini de savunabilirsiniz forum burası yeterki gerçekten konu neyse o tartışılsın selamlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 3 Kasım 2017; 18:4:4 >
  • Bence kablo olsun hoparlör amfi vs. Yani hifi dünyasındaki bütün ekipmanlar Hepsinde
    yeni bir deneyim ilk dinlemede fark hissedilmezse sonrası işin pisikolejisidir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Nordost 20 tl lik kablo ile aynı işi gören kabloyu birilerine 1000$ a satmakla meşgul. Hallerinden gayet memnunlar. Üretimi durdurmayı düşünmüyorlarmış

    Şüphesiz şüphesiz. İşte tek problemleri şu an Türkiye'de büyük oyunu görüp ifşa eden süper zeki insanlardan çok rahatsızlarmış. Ne güzel yiyoduk milleti nerden çıktı bu Türkler diyorlarmış...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Demek ki dijital kablo ya veriyi taşır yada taşımaz diye bir şey yokmuş. Kalite kablo fark yaratıyormuş.
    Bu arada sıkıntı yaratan kablo belden ve dandik bir kablo da değil ve önceki medya playerımda aynı filmlerde sıkıntı çıkartmıyordu ve yaptığım hız testlerinde de gayet stabil veriler çıkıyordu.

    Analog sistemde yapacağınız ayarlar sonsuz da olsa ayar kalemleri bellidir. Konu dijital olduğunda ise komponent sayısı artıp çeşitlendikçe, ürün çeşitliliği bu kadar çokken konuya o kadar çok eleman dahil oluyorken ezbere konuşmak biraz bekara karı boşamak gibi oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 3 Kasım 2017; 19:29:19 >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Söylediğinden hiçbir şey anlamamışsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizi anladım ancak siz daha önce söylediklerinizden farklı şeyler söylüyorsunuz.
    Bu konudaki kimse yüksek fiyatlı kablolar iyidir demiyor zaten.
    Kablonun öyle yada böyle bir etkisi olduğunu söylüyoruz. Dijital kablolar da buna dahil.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Ona kalırsa ben de kablo tamamen önemsiz diye birşey demedim.

    Bir ethernet kablosu belli bir mesafeye 1gbit transfer hızı sağlıyorsa iş bitmiştir. Daha kalitelisi fayda sağlamaz. Kötü veya çok uzun kablo modemden uzaklaştıkça zayıflayan wifi sinyali gibi hızını düşürür sadece eğer oynattığın medya bu hıza yetmiyor ise takılmalar olur. Ses ve görüntü kalitesi bundan etkilenmez.

    Kullandığı router, nas ve oynatıcı cihazı desteklemediği halde cat 7 kabloyu olmazsa olmaz görenler var. Halbuki tamamen gereksiz. Cat 7 dediysem pahalı birşey de değil o kadar. Standart bir cat 7 kablonun metresi de 1 - 2 € civarında. Ama bu adamlar 1000$ lik ethernet kablosunun ses kalitesine etkisini tartışıyor.

    Standartlara uygun üretilen 5€ luk Amazon basic usb veya 15 metresi 15€ olan cat 7 kablo ile ondan 1000 kat pahalısının farkı yok. Olamaz.

    Adamlar bir kere inanmış kablonun önemli olduğuna her türlü kabloda işe yaradığını düşünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Kasım 2017; 19:52:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.