Şimdi Ara

HI - FI ile ilgili temel bilgiler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
39
Favori
268.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • civil civil arkadaş teşekkür ederim. İşte ben bu forumu bu nedenle seviyorum. Bir derdin bir sorunun mu var. Öğrenmek istediğin bir şey mi var sor anında cevabını al. Arkadaşlar hepinize iyiniyetlerinizden ve ilginizden dolayı çoooooook teşekkür ederim. Bu sıcak havayı ve samimiyeti başka bir yerde bulabileceğimi sanmıyorum.
  • Öncelikle herkese merhabalar!!!ben bu forumda daha çok yeniyim.size birkaç sorum olucak.hoperlör lerdeki ohm numarası büyüdükçemi kalitesi artıyo küçüldükçemi.ayrıca hoparlör ve amfi alıcağım pioneerler kalitelimi ve fiyatları nasıl? eğer cevaplarsanız çok sevinirim
  • Arkadaşlar galiba bende bu hi-fi olayına girecek gibiyim. Aşağıdaki linkteki hoparlörleri ve buna uygun bir amfi(6 kanal) alarak bu işe başlayacam. Hoparlörler bildiğim kadarıyla 200£ civarı. Maximum 1000-1200 YTL ayıracam bu işe. Aşağıdaki linkteki hoparlör ile ilgili yorumlarınızı ve de uygun bir amfi önerilerinizi bekliyorum. Şu an için Ön hoparlör ve amfi için ayırdığım bütçe belirttiğim kadar. Saygılar. Bu sistem müzik dinlemek için ve de DVD seyretmek için kullanıcam.(DVD playeri de sonra alacam. Şimdilik amfi ve bu kolonlar)


    http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=SS-MF500H&site=odw_tr_TR&pageType=TechnicalSpecs&category=HFC+Speaker




  • abi bu B&W markası ne ya manyak ötesi hoparlörleri var ya acayip ses kalitesi var bence hi fi nin babası B&W baba kolonları var ve de akustikleri çok harika -0 distorsiyon bayıldım ya bu markaya ama fiyatları bana baya tuzlu eminönünde bir floor tipi hoparlörünü dinledim benim evdeki sistem teneke geliyo artık bana ya
  • B&W nun Ankarada Demir ticarette 604 modelini dinledim. Çok iyi bir stereo anfiye bağlıydı. Bana çok yumyşak karakterli geldi. Ama baslarda çok dengeliydi. Ha birde cd player vardı.Anfi ve cd player Muzical markaydı. 15 dakikalık birdinletinden sonra kendimden geçmiş bir durumda idim. Fiyatlarını duyunca ayıldım. Cd payer 2500 YTL, Anfi 2600 YTL, B&W604 2500 YTL yoplam 7600YTL oda nakit peşin fiyatı. Tamam çok kalite çok hoşda fiyatlar çok uçuk. Eğer B&W 703 düşünürsem onun çifti 5000 YTL imiş. Peşin nakit fiyatı. Neyazıkki 703 modelin bağlantılarındahata varmış. Bu nedenla dinleme imkanımız olmadı. Ancak benimde kullandığım B&W 309 modelini aynı anfi ve cd playerde aynı müzik parçalarında dinledim. Benim evdeki sestsn çok farklıydı. Hem anfi kaliteli cd player kaliteli belki de kablolar kaliteli olunca ses çok farklılaşıyor. Arkadaşlar her şey iyi güzelde kaliteli ses dinlemenin bedeli ağırmış.Ama müzik diyorsanız kesinlikle stereo anfive iyi bir Cd player gerekliymiş. Selamlar.FARUKBABA BÜTÇENİ BİRAZ DAHA ZORLATIP SONY DEN VAZGEİP jbl LERE YÖNELSEN. JBL e-100 1500 YTL Ama ona görede anfi almak gerek. Yani hoparlörlerin fiyatına yakın bir anfi. Harman kardon Marantz onkyo yamaha olabilir diye düşünüyorum. Aksi takdirde sony lerden alacağın ses bilgisayarlarda kullandığımız logitech creative gibi setlerden aldığımız keyfi bile vermeyebilir. Hoşçakal.




  • Harman Kardon : STEREO RECEIVERS : HK3480 hakkında bilgisi olan dinleyen kullanan arkadaşlar görüşleri bizimle paylaşır mı.
  • Orjinalden alıntı: omer11

    Harman Kardon : STEREO RECEIVERS : HK3480 hakkında bilgisi olan dinleyen kullanan arkadaşlar görüşleri bizimle paylaşır mı.
    [/quote

    bende AVR335 modeli var ve çok memnunum. sesler gerçeğe çok yakın. tabi iyi bir hoparlörle çok iyi sonuçlar elde edilebilir. kesinlikle tavsiye ederim. herşeyi ile gerçekten çok kaliteli bir ürün.
  • Cell üstad bendede marantz 4600 sa avranfi var. ben müzik dinlemek için Harman Kardon : STEREO RECEIVERS ı sormuştum. Yinede teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: omer11

    B&W nun Ankarada Demir ticarette 604 modelini dinledim. Çok iyi bir stereo anfiye bağlıydı. Bana çok yumyşak karakterli geldi. Ama baslarda çok dengeliydi. Ha birde cd player vardı.Anfi ve cd player Muzical markaydı. 15 dakikalık birdinletinden sonra kendimden geçmiş bir durumda idim. Fiyatlarını duyunca ayıldım. Cd payer 2500 YTL, Anfi 2600 YTL, B&W604 2500 YTL yoplam 7600YTL oda nakit peşin fiyatı. Tamam çok kalite çok hoşda fiyatlar çok uçuk. Eğer B&W 703 düşünürsem onun çifti 5000 YTL imiş. Peşin nakit fiyatı. Neyazıkki 703 modelin bağlantılarındahata varmış. Bu nedenla dinleme imkanımız olmadı. Ancak benimde kullandığım B&W 309 modelini aynı anfi ve cd playerde aynı müzik parçalarında dinledim. Benim evdeki sestsn çok farklıydı. Hem anfi kaliteli cd player kaliteli belki de kablolar kaliteli olunca ses çok farklılaşıyor. Arkadaşlar her şey iyi güzelde kaliteli ses dinlemenin bedeli ağırmış.Ama müzik diyorsanız kesinlikle stereo anfive iyi bir Cd player gerekliymiş. Selamlar.FARUKBABA BÜTÇENİ BİRAZ DAHA ZORLATIP SONY DEN VAZGEİP jbl LERE YÖNELSEN. JBL e-100 1500 YTL Ama ona görede anfi almak gerek. Yani hoparlörlerin fiyatına yakın bir anfi. Harman kardon Marantz onkyo yamaha olabilir diye düşünüyorum. Aksi takdirde sony lerden alacağın ses bilgisayarlarda kullandığımız logitech creative gibi setlerden aldığımız keyfi bile vermeyebilir. Hoşçakal.


    Omer11 çok sağol önerin için. Bende dün ankara Akköprüdeki Migros AVM de bulunan bir Hi-Fi hoparlör seti satan yerdeydim(muhtemelen senin bahsettiğinle aynı yer). B&W nun ve de JBL e100 'ün sesini aynı amfi(marantz) ve aynı müzikte dinleyerek karşılaştırdım. Arada çok fark var. JBL kalitesi seste çok net belli ediyor kendini. Ayrıca fiyatı için 1879 YTL dediler. Ve buna da dediğin gibi bir amfi alınırs aen az 2800YTL bayılmak gerekir ki beni çok zorlar. Ama JBL e100'ün sesini duydum ya artık diğer hoparlörler kesmez beni. Derhal para biriktirmek gerekiyor




  • Farukbaba migrostaki yeri biliyorum. Benim sistemi oradan almıştık. Ancak JBL e100 ü dinleme şansım henüz olmadı. E90 ile e80 bağlıydı onları dinledim. B&W ile kıyaslayınca B&W daha üstün gibi gelmişti. Cuma akşamı Çankayada bir yerde bir arkadaşla oturduk. Mekanı B&W hoparlörlerle donatmışlar. Klasik ve caz müzik çalıyordu. Ses çok iyiydi. Mağazada da test yaparken B&W ile adamlar hep klasik müzik dinletiyorlar. Tabi B&W da çalınan parçadaki sesleri en ince detayına kadar veriyor. Eğer klasik müzik severseniz tercih kesinlikle B&W olmalı. Ama benim gibi daha çok pop dinliyorsanız B&W da hep birşeylerin eksik olduğunu hissedeceksiniz. Hafta sonu uydu anten receiver i optik çıkıştan anfiye bağladım. MCM müzik, Metro,M6 müzik hit,rock,black kanallarını dinledim. Çok güçlü bas vuran parçalarda bile baslar B&W 309 larda yumuşak çıkıyordu. Yerli müzik kanallarının ses kalitesi öyle kötü ki anfinin bile onlara yapabileceği birşey yok. Bir de hot birdden yayın yapan hatırladığım kadarıyla NRJ 12 diye bir kanal var DD 5.1 yayın yapıyor. Ses özellikle müziklerde mükemmel. Ancak benim sistemde yine de baslar çok yumuşak. Benim gibi kulağı multi media ses ürünlerine alışık kişileri B&w ların sesinin pek tatmin edeceğini sanmıyorum. JBL e100 ü en kısa zamanda dinlemeye gideceğim. Ama affan üstadımın sözünü bu kez dinleyerek en sevdiğim müzik parçalarını bir cd de toplayıp cd mi yanımda götüreceğim. Özellikle yine affan dostumun bana bas testi için önerdiği Hotel california şarkısını kesin JBL ile dinleyeceğim. Arkadaşlar son olarak şunu söylemek istiyorum uydu reciever ile müzik dinlemenin keyfi bambaşka. İnanın DVD playerden aynı parçayı dinliyorum arada dağlar kadar fark var. Herhalde iyi bir cd playerle müzik dinlemek gibi birşey. Herkese selamlar.




  • merhaba arkadaslar,

    Forumunuzu takip ediyorum ancak hi-fi benim tam bir bilgiye sahip

    olmadığım bir konu asağıdaki sistem için görüş ve önerilerinizi

    bekliyorum,

    bw dm 309 ön

    bw dm 303 arka

    bw asw 300 sub

    bw lcr 3 center

    harman kardon avr 335 receiver

    harman kardon dvd 22



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfuni -- 12 Aralık 2005, 22:32:07 >
  • Arkadaşlar yamaha ax592 ile marantz pm 25 anfi hakkında bilgisi olan var mı. Paylaşır mı.
  • tayfuni arkadaş b&w 309 u ben kullanıyorum.eğer jazz ve klasik müzik dinliyorsan kesinlikle öneriyorum. Ama pop rock dinliyorsan bas ların çok yumuşak olduğunu ve seni kesmediğini göreceksin. Selamlar.
  • hmm bu da düşündüyor tabii jbl e 100 modeline de bakmak,dinlemek lazım aslında ama ben daha nerede satıldığını bile bilmiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: omer11

    Farukbaba migrostaki yeri biliyorum. Benim sistemi oradan almıştık. Ancak JBL e100 ü dinleme şansım henüz olmadı. E90 ile e80 bağlıydı onları dinledim. B&W ile kıyaslayınca B&W daha üstün gibi gelmişti. Cuma akşamı Çankayada bir yerde bir arkadaşla oturduk. Mekanı B&W hoparlörlerle donatmışlar. Klasik ve caz müzik çalıyordu. Ses çok iyiydi. Mağazada da test yaparken B&W ile adamlar hep klasik müzik dinletiyorlar. Tabi B&W da çalınan parçadaki sesleri en ince detayına kadar veriyor. Eğer klasik müzik severseniz tercih kesinlikle B&W olmalı. Ama benim gibi daha çok pop dinliyorsanız B&W da hep birşeylerin eksik olduğunu hissedeceksiniz. Hafta sonu uydu anten receiver i optik çıkıştan anfiye bağladım. MCM müzik, Metro,M6 müzik hit,rock,black kanallarını dinledim. Çok güçlü bas vuran parçalarda bile baslar B&W 309 larda yumuşak çıkıyordu. Yerli müzik kanallarının ses kalitesi öyle kötü ki anfinin bile onlara yapabileceği birşey yok. Bir de hot birdden yayın yapan hatırladığım kadarıyla NRJ 12 diye bir kanal var DD 5.1 yayın yapıyor. Ses özellikle müziklerde mükemmel. Ancak benim sistemde yine de baslar çok yumuşak. Benim gibi kulağı multi media ses ürünlerine alışık kişileri B&w ların sesinin pek tatmin edeceğini sanmıyorum. JBL e100 ü en kısa zamanda dinlemeye gideceğim. Ama affan üstadımın sözünü bu kez dinleyerek en sevdiğim müzik parçalarını bir cd de toplayıp cd mi yanımda götüreceğim. Özellikle yine affan dostumun bana bas testi için önerdiği Hotel california şarkısını kesin JBL ile dinleyeceğim. Arkadaşlar son olarak şunu söylemek istiyorum uydu reciever ile müzik dinlemenin keyfi bambaşka. İnanın DVD playerden aynı parçayı dinliyorum arada dağlar kadar fark var. Herhalde iyi bir cd playerle müzik dinlemek gibi birşey. Herkese selamlar.


    Karşılaştırma yaptığım yerde jbl e100 ile tram modelini bilmediğim ama fiyatının e100 e göre daha düşük olan B&W nun bir hoparlörü vardı. Belkide B&W nun e100 ile aynı ayarda bir hoparlörü olsaydı ve ben onuda orada karşılaştırsaydım B&W daha hoşuma giderdi. Ayrıca ben müzikte mid ve tizlerin daha net ve temiz çıkmasını isterim. Oradaki sistemde bir alet ile şarkı amfiden çıkarken tek tuşla hoparlör değiştiriyordu. Yani anında karşılaştırma olduğu için fark anlaşıldı. Ayrıca e100 benim aradıklarımı karşılıyor ama müzik bir zevktir ve zevkler tartışılmaz. O yüzden belkide B&W daha iyi bir hoparlördür ama ben e 100 ü tercih ettim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: chef1119

    Öncelikle herkese merhabalar!!!ben bu forumda daha çok yeniyim.size birkaç sorum olucak.hoperlör lerdeki ohm numarası büyüdükçemi kalitesi artıyo küçüldükçemi.ayrıca hoparlör ve amfi alıcağım pioneerler kalitelimi ve fiyatları nasıl? eğer cevaplarsanız çok sevinirim


    kalite ve hoparlörün nominal empedansı arasında bir ilinti yoktur. nominal empedansın değerinden ziyade frekansa göre sabit bir seyir izlemesi daha önemlidir. piooner av receiver olarak düşünülebilecek bir markadır. hoparlör ve stereo amplide söz sahibi değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prof -- 13 Aralık 2005, 14:15:10 >
  • A/V Receiverda da çok daha başarılı f/p oranına sahip olan marka ve modeller vardır.Bence Pioneer özellikle Türkiye'de haketmediği bir konuma sahip.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tayfuni

    hmm bu da düşündüyor tabii jbl e 100 modeline de bakmak,dinlemek lazım aslında ama ben daha nerede satıldığını bile bilmiyorum.



    İstanbul Akmerkez, Beşiktaş Can Hi-Fi, Doğubank, Prokare vs vs vs...
  • Sayın FARUKBABA.Beklediğimiz adres bilgileri geldi.Hayırlı olsun diyorum.Bazı sebeplerden dolayı buraya yazamıyorum.MSN de yazacağım.Görüşmek üzere.
  • Çok teşekkürler. KArdes sağolasın. MSN ye gireceğim akşam. Bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.