Şimdi Ara

HI - FI ile ilgili temel bilgiler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
476
Cevap
39
Favori
268.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @omer11 kardeşim desteğine teşekkür ediyor ve 703 ile ilgili görüşlerine katılıyorum,yaratık kendisi,ama tabii benim dinlediğim müzik tarzına uygun değiller pek,bende Hi-Fi kuruyorum yakın zamanda,sürekli dinliyorum geziyorum vs...Bu arada hep deriz ya önemli olan kulaklarınızın beğenmesi diye,zaten kulakların memnun kaldıysa iş bitmiştir,set hakikaten çok kaliteli,bende aksini söylememiştim zaten,ama hani dinlediğin tarzı sormuştum vs...Ona göre set önericektim.Ama sen kendin dinleyip beğendiğine göre gözün kapalı alabilirsin,en başta markalar hepsi kaliteli ve başarılı ürünler,seni uzuuuuuuun süre idare eder diycem ama sana da o yemeyesice virüs bulaştıysa işte o zaman zor,sende bende olmuşsun,yiyor tüketiyor beni bu virüs,ve tedavisi çok pahalı bir hastalık bu yaww,neyse,seti alırsan şimdiden hayırlı olsun,hakkaten iyi ve doyurucu bir sistem En azından şimdilik bu seti alacağın kesinleştiğine göre,set hakkında sorular sorabilirsin




  • Affan dostum sağol ben gerçekten o seti çok ama çok beğendim. Bas-tiz tam benim aradığım şekilde. Sistemin biraz önce bulabildiğim resimlerini ekleyeceğim. Benim alacaklarım siyah. Bu sistemi almak için bütçemi zorlayacağım.Ama biri nin banagaz vermesini istiyordum. Yarn eve kurup evdeki fotosunuda buraya ekleyeceğim.

  • @omer11 dostum bak ciddi anlamda söylüyorum gaz vermek için diil!!Bu sektörün en iyilerinden olan B&W ile iş yapıp pişman olan görmedim,onların ürettiği her hoparlör altın değerinde,senin alacaklarında gayet iyi,amfinde zaten MARANTZ olacak,10 numara gerçekten,JBL'ye zaten diicek bişey bulamıyorum,yani bu aldığın markaların zaten hiç kötü ürünü yok,için rahat olsun Hoşçakal
  • Affan arkadaş beni yanlış anladın. Seni suçlamk için söylemedim. Beni yüreklendirdin anlamında kullandım.Desteğin yardımların için çok teşekkür ederim. Ben biraz kararsızdım. Çok para vereceğim. Pişman olurmuyum diye korkuyordum. Epeyce araştırdım. Gerçekten senin görüşlerine çok değer veriyorum. Ben JBL e100 ünü kafama takmıştım ama sistemi bütün satıyor. Dinledikçe B&W nun bana hitap ettiği kanaatine vardım. Özellikle senin ve arkadaşların yardımlarına çok teşekkürler. Bu arada sen bir sistem kurma ya çalışıyorsun. Kolay gelsin. İnşallah gönlüne göre olur.slm.
    resme devam...
  • @omer11 dostum sende yanlış anlamışsın ama:( Bende takılmak manasında söyledim onu ama kafam dalgın biraz ve ünlemden sonra SMİLEY koymamışım,ama yani gaz vermemek manasında ciddiydim,yani gerçekleri söylüyorum anlamında,set hakkaten kaliteli hani diye Dileğin için teşekkür ediyorum,en uygun zamanda kuracağım inşallah seti,şimdiden tekrar hayırlı olsun setin
  • b&w 703 e o anfi küçük gelir.İmkanın varsa sadece hoparlörleri al ve yanına ayrı bir anfi al.Ya da sadece anfiyi al ve yanına daha makul bir hoparlör al.Bence bahsi geçen B&W 703ler o parayı haketmiyorlar.Yine düşünce senin düşünce, para senin parandır.Ama bir çift front için 4-5 milyar fazla para.Ben 10.5 milyara bir sistem kurdum yaklaşık 1 ay önce.Frontlara ayırdığım bütçe 2 Milyar idi.Bence senin gibi sektörle yeni tanışmış birisi için B&W lere o kadar para verilmemeli.Sesin seni etkiledeğini söylemişsin.Önce şunu bilmeni isterimki o fiyata çok fazla alternatifin var.Sana şu an 100 farklı model söyleyebilirim kriterlerine uygun olan ve ilk dinleyişte " işte bu" diyebileceğin.Bence o kadar para b&w lere verilmez.Hem de onlarca alternatifin varken ve bu hi-fi konusunda yeni iken hiç verilmez.
  • Sağol dostum. son resim

  • Kill for you arkadaş B&W 703 almaya zaten gücüm yetmez. O bir hayal. İlerde stereo anfi alırsam ozaman. O zamana da daha çok var diye düşünüyorum. Yukarda resmi olan dm 309 modeli almayı düşünüyorum.slm.
  • 309 için yeterli bir anfi.Sistem olarakta güzel bir sistem.Bence başlangıç için gayet yeterli.Madem ödeme koşulları da sana uyuyor, bence alınabilir.

    CD Player fiyatları maalesef dediğin gibi yüksek.Ama bence o parayı hakediyorlar.

    Yurt dışı konusunu hiç açma istersen.Ceza almak istemiyorum.
  • Bu bahsettiğim sistem için cd player alsam onu da anfiyr bağladam. fronlara paralel bağlanabilir mi değer mi slm.
  • Paralel ile kastettiğin 4 lü stereo kurmakmı.Bu şekilde bağlarsın ama pek bi verim alamazsın, yani önermem.CD player bu sisteme bağlarsın.
  • Benim kasteddiğim o değil Fronytlar marantz bağlı iken ayrıca stereo anfi olsa onada aynı frontlar bağlanabilir mi.slm.
  • Evet bağlanabilir, ki çoğu kişi o şekilde kullanıyor.
  • Arkadaşlar ses sistemini dün aldım. Geç vakte kadar uğraşıp kurduk. O saatten sonra test etme imkanım olmadı. Sadece çalışıp çalışmadığına baktık. Sorun yok gibi. Cep telefonuyla çektiğim resmini eklemek istiyorum. Hepinizin daha iyilerine sahip olmanızı diliyorum. Affan üstad senin kurmayı düşündüğün sistemi çok merak ediyorum. Biraz bilgi verirmisin. Kill for you üstad fikir olması açısından soruyorum. B&W 703 yerine daha makul fiyatta ama kaliteli ne önerebilirsin. Hem stereo anfi hem de hoparlör olarak. Mesela JBL e100 hoparlörler nasıl. Selamlar. Ha birde osistemle beraber Philips 720 sa da sistemi aldığım arkadaştan hediye geldi. sürpriz oldu.





  • @omer11 dostum setin hayırlı uğurlu olsun,son derece başarılı bir set kurdun Ama eğer JBL E-100 dersen akan sular durur,kabus resmen,kusursuz kolonnlardır onlar,benim düşündüğümde bir alt modeli E-90 modeli zaten Ayrıca virüs çabuk yayılmış dostum yaww Daha şimdiden yeni kolonlar hakkında bilgi arıyorsan tamamdır,sende bizdensin Tedavisi henüz yok Ayrıca ekstra olarak eğer JBL E-100 düşünüyorsan 10 numara,ama daha makul birşey arıyorsan sana MİD ağırlıklı ve gayet güzel bas ve tize sahip Wharfedale 8.4 öneriyorum,eğer MİD ler biraz daga geride ve BAS-MİD-TİZ biraz daha birbirine yakın ama bası daha tok istiyorsan Wharfedale CHYRISTAL serisini tavsiye ediyorum,WHARFEDALE,gerek işçilik gerek üründe kullanılan malzemelerin kalitesi ve verdiği sesi fiyatlara yansıtmayan bir markadır ve efsane sayılan kolonları vardır,mesela 8.4 en iyi f/p ürünüdür o fiyata,fiyatı ne kadar dersen çifti 300-330 $ civarı,ama ben CHYRISTAL serisini daha çok beğeniyorum tabii,ve eğer 8.4 alınacaksa da koyu rengi daha iyi bence,çünkü sarı olan KEVLAr sürücüler biraz basit imajını uyandırıyor,oysa ASLAA öyle değil,o yüzden gerek sürücüleri gerek kabini siyah vs...olan çok daha şık,tabii bu zevk meselesi Setin tekrar hayırlı uğurlu olsun,harika görünüyor ve sesi de öyle zaten Ayrıca seni kesmeyen noktaları varsa,neler eksik söylersin,ona göre daha iyi tavsiyelerde bulunuruz




  • bu stereo amfi ve A/V receiver'ların farkı tam olarak nedir ? üst konunun başına da baktım da böyle bir sınıflama göremedim , genel muhabbetlerden anladığım kadarıyla stereo müzik , A/V receiver ise filmler için daha uygun ama üstün olduğu konunun yanında örneğin stereo amfiler filmlerde ne kadar başarılı yada A/V ler müziklerde ne kadar başarılı ? bunların arasında çok ciddi farklar oluyor mu ?
  • Affan dostum herşey için teşekkür ediyorum. Seti kendi evimde deneme şansım olmadı. Sadece geç vakit Günce nin sürüne sürüne (kedi) isimli parçasını orta ses düzeyinde dinledim. O şarkının bas larını çok severim. Setteki ses çok iyiydi. Ben 43 yaşındayım. Çocukluğumdan beri ses sistemlerine hastayım. Babam eve ben ortaokuldayken küçük stereo bir teyp aldığında dünyanın en mutlu insanı olmuştum. Bu virüs yıllar önce bulaşmıştı da para yoktu. Üstad ben daha çok yerli pop yabancı pop dinliyorum. Halk müziği fanatiğiyim. Sezen Sertap Gülşen Günce Fatih Erkoç dinlerim. Musa Eroğlu, Kubat, Neşet Ertaş da dinlerim. Ayrıca Sanat Müziğini de severim. Enstrumantal dinlerim. Rock ve Klasik müziği de ara ara dinlerim. Evden pek çıkmam. Hafta sonları saatlerce müzik dinlediğim olur. İnşallah bu set beni keser. Ama yinede stereo anfide bu parçanın sesi nasıl çıkardı sorusu zihnimi hep kurcalayacak. Şeytan diyorki hazır başlamışken JBL 90 veya 100 al birde stereo anfi şöyle güzel bir de sehpa oooh. Hani derlerya kırkından sonra azanı teneşir paklar ben o cinstenim herhalde. Üstad WHARFEDALE almayı düşünmem herhalde JBL anfisiyle sub ile beni büyüledi. Ya B/W alırım (çok pahalı) yada senin gibi jbl90 yada 100 alırım eğer alırsam stereo anfi olarak ne önerirsiniz. slm. Daha sonra setle ilgili düşüncelerimi yazarım Henüz yorum yazacak kadarusta olamadım. Saygılar.




  • Yanlışlıkla JBL anfisiyle yazmışım Sub ile büyüledi olacaktı.
  • omer11 öncelikle sistemin hayırlı olsun diyorum.Güle güle eskit.

    Benim Türkiye koşullarında önerdiğim en üst düzey hoparlör çifti JBL in E100 modelidir.Bu modeli önermemin sebebi hemen hemen her türlü müzik türünde iyi performans vermesi ve hiç bir müzik çeşidi için özelleşmiş olmaması.Yani e100 ile jazz da dinlersin pop de rock da.En önemlisi Fİlmlerdede iyi bir sonuç alırsın.Ama mesela B&W, Kef Dali gibi diğer markalar için aynı şeyi söyleyemem.f/p ornları çok çok iyi değil.Sen sadece klasik müzik dinliyorsundur, o zaman sana B&W nin 600 ya da 700 serisinden bütçene uygun olan bir çift hoparlör al derim.Benim tanıştığım/karşılaştığım bir çok insan genelde hemen hemen her tür müziği dinlediği için ben e100 leri gönül rahatlığı ile öneriyorum.Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu forumdan bir bayan arkadaşa 10.5 milyara sistem topladım geçen ay.

    Sistemin bileşenleri ;

    Front: JBL E100
    Back: Wharfedale 8.4
    Center: JBL E25
    Subwoofer: JBL E250
    CD Player: marantz cd 7300
    DVD Player: Philips 720SA
    A/V Receiver: Denon 3805
    Stereo anfi: Prima Luna Prologue One Lambalı Stereo Anfi

    şeklinde idi.Bence bu sistem Türkiye koşullarında alınabilecek en ideal sistem.Kanaatımca bundan sonrası gereksiz, ki bu sistem herkesi keser.Bu sistemle her türlü müziği dinlersin.Çünkü hiç bir parça müzik türüne özel değildir ve bu sistemdeki her bir bileşeni sana tek tek öneriyorum.





    civilcivil stereo anfide sadece 2 tane çıkış olur.Yani sesi 2 kanaldan alırsın.Onun için stereo anfi ile sadece müzik dinleyebilirsin, sinema için kullanamazsın.Çoğu kişiye sadece müzik için olması nedeniyle stereo anfi antipatik gelir.Herkes almışken çok amaçlı alayım yeri gelir filmde izlerim der.Ama belli bir süre sonra sistemi sadece müzik dinlemek için kullanır.Ben bugüne kadar yaklaşık 40 tane sistem kurdum.Hepsine işe başlamadan önce stereo anfi almalarını önerdim.Birkaçı hariç büyük bir çoğunluk Stereo yerine A/V ye yöneldi ve şimdi hepsi ama hepsi pişman.Çünkü film bir yerden sonra sıkıyor.Bence para stereo sisteme yatırılmalı.




    Affan83 kardeşimin önerdiği hopalörlerde çok iyi.8.4 ü çok kişiye önerdim.Herkes şu an son derece menun.Crystal serisinini dinleme fırsatım olmadı ama Affan83 kardeşim geçenlerde Demo odaında iyi bir dinleyi yapma fırsatı buldu Crystaller ile.İyi diyorsan kesinlikle iyidir.




    JBL oldukça başarılı, kendini ses sistemleri sektöründe ispatlamış bir firmadır.Her ürününü gönül rahatlığı ile satın alabilirsin.

    Ayrıca sistemin ile ilgili değerli yorumlarını sabırsızlıkla bekliyoruz.




  • Kill for you arkadaş Bu aldığım seti benim kendisinden satın aldığım arkadaşa birlikte almıştık demiştim ya ilk aldığımızda frontlar JBL e80 idi. O ne düşündü bilmem B&W ile değişmiş. Halbuki JBL 80 yanlış hatırlamıyorsam 3 yollu idi. Neyse olan oldu.Bugün eve 20.00 de geldim. Şu ana kadar müzik dinliyorum. Çok samimi söylüyorum. İyi hoş da bir şeyler eksik gibi geliyor. Bu sistemde bir ay içinde 4-5 tane film izledim. Filmlerde mükemmel.Hiç sorun yok. Müziklerde sazın darbukanın zilin sesi mükemmel. Ama bas seslerde sanki biraz yetersiz mi. Bilemiyorum. Hafta sonunu bekleyip Biraz daha yüksek seslerde dinlemem lazım. Bu arada bana türü önemli değil pop,caz,rock vs. test için hangi şarkıları ya da albümleri önerirsiniz. Ha birde bilgisayarda nero ile mp3 ten çevirdiğim parçalardan pek tat alamadım. Orijinal cd lerde sanki çok daha başarılı sonuç alıyormuşum gibi geliyor. Müzik dinlerken sub aktif yapılrsa baslar daha doyurucu. Üstadlar şimdi JBL e100 alsak(parada kalmadı ama) Bana stereo hangi anfiyi önerirsiniz. Denonun DRA 1000 anfisinin fiyatı makul gibi. 2*90 Watt 4 ohm yazıyor. Jbl in sitesinde 125/500 watt 8 ohm yazıyor. Uyum sağlar mı. Çok mu saçma bir soru oldu. Teknik terimlerden pek anlamıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.