Şimdi Ara

hi-fi hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • siteyi uzun süredir takip ediyorum ancak yeni üye oldum. slm herkese. amfi alıcam ve karar veremedim 1 türlü. vintage denilen eski serilerden marantz yada pioneer mi yoksa şu siyah technics yada pioneer mi alsam. birde class a yı tam olarak açıklarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: alwaysask

    siteyi uzun süredir takip ediyorum ancak yeni üye oldum. slm herkese. amfi alıcam ve karar veremedim 1 türlü. vintage denilen eski serilerden marantz yada pioneer mi yoksa şu siyah technics yada pioneer mi alsam. birde class a yı tam olarak açıklarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.


    Stereo amfi mi ev sinema amfisi mi?
  • stereo amfi. aslında şöyle bikaç model belirteyim belki daha ii olur. pioneer sx serisi 850 ve üstü olabilir. marantz quadro serisi bunlar hepsi receiver. yada bildiimiz black serisi bundan 5 yıl falan öncesinin stereo amfileri.
  • yardım bekliyorumm. bu arada izmirdeyim. burda bahsetiğim tür ürünler satan yerleride yazarsanız mutlu olurum.
  • Hi Fi günümüzde gerekli ilgiyi görmeyen, yeterince tanınmayan bir kavramdır.
    Üreticilerin her eve 5.1 sistem kakalamakta bu kadar başarılı olmasına rağmen çoğu insanın bir lambalı amfinin ne olduğunu bilmemesi, düzgün bir hi-fi sistem dinlememiş olması üzücüdür, kayıptır.

    Yüksek fiyatlar da çoğunlukla işin hikaye kısmıdır, çılgın ürünlere yönelmeye gerek yoktur, bir bilgisayar fiyatına da pekala bir hi-fi sistem kurulabilir, alınan sesin şaşırtacağı kesindir, surround sound olmasa da çoğu ev sinemasını cebinden çıkarır.
  • güzel yazmışsın ii hoşda 5.1 kakalanacaklardan olsam bu soruyu burdan sormazdım teknosaya gider abi bana bi amfi lazım derdim. yinede cevap için sağol içini dökmüşsün. neyse cevaplarını bekliyorum. sağol şimdiden.
  • Bütçen nedir?
  • e zevk meslesi yoksa amfi sıralanır.

    bana kalırsa pre-power ayrık sistemlerden al.

    yahut lambalıya gir derim.

    akabinde lambalı 60wattRMS veriyor, multimeday sistemlerde rms bilmem kaç deyip işi karıştırmayın. RMS doğrudur.

    şimdilik.
  • Ne demek istiyorsan benim mesajımdan alıntı yapıpta konuşmanın geçtiği topikte yaz yazacağını.Başka topiklerde laf çakmaya çalışma.RMS yazıyor ikisinde de.Multimedyanın rms i başka lambalının rms i başka diye bir kuralmı var?rms sistemlerin ses çıkış güçlerini karşılaştırmak için kullanılan bir terimdir.İnsanlarda haliyle multimedya ile lambalıyı karşılaştırabiliyorlar.Bizde multimedyanın yalan lambalıdakinin gerçek olduğunu yazdık.
  • ??? Dostum sanırım bana yazdın. istemeden ucu sana dokundu galiba. tüm topikleri görmedim o yüzden darılma. kimse ye bir demiyorum öyle düşünme.
    ifade etmeye çalıştığım dha farklı.
    saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_cantan

    ??? Dostum sanırım bana yazdın. istemeden ucu sana dokundu galiba. tüm topikleri görmedim o yüzden darılma. kimse ye bir demiyorum öyle düşünme.
    ifade etmeye çalıştığım dha farklı.
    saygılar


    İyi forumlar.
  • Dostum forumu bir okuyayım hele. zati senin mesajını daha görmedim. ondan sonra. yoksa estagfurullah.
  • killforyou cevap beklediim 1 kaç kişiden birisin sen başkalarıyla polemie girmişsin. neyse bütçem pek belli deil ama 1 milyarı fazla geçemem sadece amfi için. ve sakın lambalı falan önermeyin düşünmüyorum. dediğim gibi vintage serileri hakkında düşüncelerinizi söylerseniz sevinirim yada black technics yada pioneer daha farklı alternatifleri pek düşünmüyrum. saygılar.
  • Dostum black a class technics çok methedilir. ne yalan söyleyeyim bende çok severim. ama küçük model technics eri sevmem. nacizane fikrim
    a-sınıfı(single-ended) amfi çıkışında tek transistör bulunan amfi yapısı, yük doğrusu üzerinde grişinde bulunan sukunet akımı sebebiyle sürekli faal ve sinyali simetrik olarak yükselttiğinden daha kaliteli ses alındığı söylenir. fakat transistör simetrik iş gördüğünden falza güçlü olmazlar.
    amfi tercihiniz nedir? düşündüğünüz model? pre-poer çok severim mesela.
  • Teac ın yeni bir modeli var.Teknosalarda satışta.Modeli şu an aklımda değil.Ama epey bir övgi duydum hakkında.Fiyatı da 600 ytl civarında idi.Ben hayatım boyunca o kadar dinledim, istediği parayı hakeden hiç bir Pioneer görmedim.Pioneer hakkındaki görüşleri arkadaşlara bırakıyorum.Teac haricinde Rega Brio'larda f/p oranı başarılı anfiler.Fiyatları da 1000 ytl civarında.Lambalı istememenizin sebebini öğrenebilirmiyim?
  • brio yu geç. zevke bağlı amfi. f/p bakarsanız forum dolu nad 320BEE var ona ne dersiniz.
    önerinin dışındayım.
    bende pioneer a-445 amfi var sony ta-f590es amfiden temiz ses veriyor. ilginç oluyor yani. pioneer da bir yere kadar.
    saygılar.
  • nad da iyi bir alternatif.Ben regayı beğeniyorum.Ses konusu tamamen zevke bağlı bir konu zaten.Dinleti yapılamdan kablo bile alınmamalı kanımca.
  • Bence de. bu yüzden belli seviyenin üstüne çıkıldığında amfiler artık çok kötü sayılmaz. fiyat, kalite, marka, model gibi değişkenler olunca insanın gözünü ısıranı incelemesi başlangıç iyi olur. ama alacaksan araştırsın parayı tam versin sonra uğraşılmamalı kanaatimce.
    yani marantz, luxman, audio refinement, rotel, -rega plak markasıdır- , denon, bryston vs vs vs düşünelecek.
    yada stk entegreli bir power amfi yapıp pre amfiyle sürmek ve çok fazla para vermenizi engelleyebiliriz. bakalım.
  • http://www.classic-audio.com/pioneer/sx1280.html
    http://www.classic-audio.com/pioneer/sx0850.html
    http://www.classic-audio.com/pioneer/sa8500ii.html
    http://www.classic-audio.com/marantz/2275.html
    http://www.classic-audio.com/marantz/4400.html


    işte bahsettiiim cihazlar vintagelar bunlar bi bakarsanız sevinirim. birde class a technics lütfen bunlar hakkında yorum bekliyorum özellikle. ayrıca cevaplara teşekkürler. lambalı istemiyorum çünkü blues yada classic pek fazla dinlemiorum rock yada techno ağırlıkllı dinliyorum. lambalının hakkını alamam heralde bu müziklerle o yüzden. kill for you dediin teac ı gördüm ama nette hiç yorum bulamadım o yüzden emin deilim ama senin yorumların doğrultusunda düşünebeilirim cantan sanada teşekkür ama bazen dilin ağır kaçıyor ben o kadar ayıkmam elektronik kısmından işin.




  • valla bir soru sordum bu kadar az cevap beklemiyordum. amfinin dışını siyahamı boyasam falan diye abuk subuk 1 soru sorsam daha çok cevap gelirdi sanırım genede cevaplıyanlara teşekkürler. forumdan beklediiim tam olark bu değildi. ki killfor you ya teknosadaki teacın nasıl olduunu sordum onada cevap yok. class a nın ne olduunu sordum onada cevap yok eyvallah.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.