< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HI-FI'ciler Ne Dinliyorsunuz ? (10. sayfa)

-
-
Selamlar , iyi müzik ancak iyi bir kayıt ve ses mühendisliği gerektiriyor. Bu konu hi fi ile ilgilenen kişiler için en önemli konu.
Paylaşımlarınız da çok faydalı...
Konunun canlı olması adına bir türlü tat alamadığım bazıparçalar ile ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Sony veya Aiwa walkmanler ile dinlediğimiz eski parçalardan malesef tat almıyorum.
Aklıma gelen eskilerden ve yenilerden örnek vermek istiyorum.
Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim
Bon Jovi : Harika parçalar ama aşırı parlak kayıt. Amazondan sony nin yaptığı grestest hits i aldım. Herkes çok beğenmiş, on türlü hoperlör ve kulaklık ile dinledim. Hiç tat alamadım
Modern Talking : hiç bir kaydı düzgün değil.
Tarkan Ölürüm Sana albümü, çok düz , sahnesiz derinliksiz parçalar oysa süper besteler...
Yenilerden ilk aklıma Mabel Matiz geliyor, müzik ve enstrümanlar çok güzel ama niye kayıtlar kötü?
-
Mabel Matiz konusunda size kesinlikle katılıyorum , resmen bu kadar iyi parçalara , en kötü kayıt nasıl yapılır konusunda tez yazmışlar. Çamur gibi resmen. Modern Talking ise zaten ya sevilir ya da nefret edilir ortası olmayan bir durum , ben severim şahsen ama sesler oldukça yapay doğallıktan eser yokquote:
Orijinalden alıntı: mmystere
Selamlar , iyi müzik ancak iyi bir kayıt ve ses mühendisliği gerektiriyor. Bu konu hi fi ile ilgilenen kişiler için en önemli konu.
Paylaşımlarınız da çok faydalı...
Konunun canlı olması adına bir türlü tat alamadığım bazıparçalar ile ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Sony veya Aiwa walkmanler ile dinlediğimiz eski parçalardan malesef tat almıyorum.
Aklıma gelen eskilerden ve yenilerden örnek vermek istiyorum.
Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim
Bon Jovi : Harika parçalar ama aşırı parlak kayıt. Amazondan sony nin yaptığı grestest hits i aldım. Herkes çok beğenmiş, on türlü hoperlör ve kulaklık ile dinledim. Hiç tat alamadım
Modern Talking : hiç bir kaydı düzgün değil.
Tarkan Ölürüm Sana albümü, çok düz , sahnesiz derinliksiz parçalar oysa süper besteler...
Yenilerden ilk aklıma Mabel Matiz geliyor, müzik ve enstrümanlar çok güzel ama niye kayıtlar kötü?
-
Senfonik Arabesk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex5 -- 19 Ocak 2020; 9:55:15 > -
Batı her türlü teknikte bizden üstün olduğu gibi kayıtta da önde. Heriflerin 70 li yıllardaki kayıtları bile çok iyi. Onun yanında bizim o dönemdeki kayıtlar 30 larda kaydedilmiş gibi duruyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Irakere
Lee MORGAN -
Sara K - I Can't Stand The Rainhttps://www.youtube.com/watch?v=qsI3nFyDbr0&list=LLEad4q6sKiej-EAo5w4gHvA&index=2&t=0s -
Merhaba hocam :)quote:
Orijinalden alıntı: Hobar
Batı her türlü teknikte bizden üstün olduğu gibi kayıtta da önde. Heriflerin 70 li yıllardaki kayıtları bile çok iyi. Onun yanında bizim o dönemdeki kayıtlar 30 larda kaydedilmiş gibi duruyor.
Şu eski yabancı analog kayıtlar hakkında bir kaç şey konuşmak isterim sizinle. Sizin bu konudaki teknik bilginiz var mıdır ?
Eskiden 1 ci sınıf akai müzik setim vardı artık pc ile idare ediyorum ileride elime fazladan para ve firsat geçerse temiz bir Nakamichi ZX-9 ve bir amfi almayı düşünüyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 2 Mayıs 2019; 1:15:9 >
Teknik bilgim yok hocam. Duyduğuma göre konuşuyorum. -
Yellowjackets
Her iki parcada muazzam kalitede
Genesis
King Crimson -
Larry McCray -
Konuyu hortlatacağım :)
Hi-Fi müzikleri hangi platformlardan dinliyorsunuz?
Tidal TR den çekildiğinden beri vpn ile vs uğraşmak istemedim. Qobuz da aynı şekilde vpn ile uğraşmak istemiyorum. Ama spotify veya deezer da çok başarılı gelmedi. Siz nereleri kullanıyorsunuz, tecrübeleriniz nedir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Açıkcası bu platformların hepsini aylarca deneyim etmiş biri olarak asla ana müzik dinleti kaynağım olarak kendi sistemimde yer almadılar. Müzik cd leri ile devam ediyorum ve online kaynakların asla ve asla elimdeki kanyak cihazdan daha iyi sonuç veremedikleri için de bundan vazgeçme gibi bir niyetim yok. Zaten epeyce geniş bir müzik cd arşivim var, her istediğim albüme de ulaşıyorum sorunsuzca. Yani klasik metot benim için en geçerli dinleti sistemi hala. Cd çalar, stereo amfi , pikap ve bir çift hoparlör...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 12 Ocak 2023; 17:48:6 > -
Ah hocam, bizim de vardı bir sürü kaset, plak, cd, bizim pederler hurdacıya bedavaya vermiş .....quote:
Orijinalden alıntı: venom800Açıkcası bu platformların hepsini aylarca deneyim etmiş biri olarak asla ana müzik dinleti kaynağım olarak kendi sistemimde yer almadılar. Müzik cd leri ile devam ediyorum ve online kaynakların asla ve asla elimdeki kanyak cihazdan daha iyi sonuç veremedikleri için de bundan vazgeçme gibi bir niyetim yok. Zaten epeyce geniş bir müzik cd arşivim var, her istediğim albüme de ulaşıyorum sorunsuzca. Yani klasik metot benim için en geçerli dinleti sistemi hala. Cd çalar, stereo amfi , pikap ve bir çift hoparlör...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yapmayın ya,üzüldüm doğrusu... Bende eldekileri en iyi nasıl değerlendiririm diye hep bir araştırma halinde olurum çoğu zaman. Şu an ki sistemimden gayet memnunum ama bir kaset deck ihtiyacı doğdu , temiz ve düzgün cihaz bulmak kolay değil ama en azından insanın tanıdığı bildiği bazı güvenilir ikinci el hi fi ürünleri satan mağazalar olunca bir nebze rahat ediyor içim haliyle.
-
HI-FI isi çok ayrıntılı bir konu hocam ama temel olarak hi-fi demek kaynak sinyali aslına uygun en az bozulma ile ( THD % 0.1 ve altı) verebilen bir ampliyi tanımlar, spektrumun(20hz-20khz) arasında ki insan kullağının duyabileceği frekans aralığını çok düşük distorsiyon ve eşit seviyede verebilmesini ifade eder ,öyleki 20Hz ile 20Khz arasındaki frekanslarda eşit seviyede çok düşük DHT seviyesi olmalı, hi-fi olmayan sistemlerin çoğu 1khz haricinde diğer frekanslarda eşit olmayan büyuk bozulma oranlarına sahiptir temel ve teknik olarak en basitinden bu standartlara uygun olan her ampli hi-fi dir, aslında A sınifi amplilier kendiliğinden hi-fi sayılabilir çünkü giriş sinyalinin %100 ünu kullanır ve orjinal sinyalini en orjinal şekli ile yükseltir, THD oranı %0.1 ve altı bozulmaya sahip AB sınıfı ampliler ilede yapilabilir, eğer a ve ab sınıfı bir ampliyi yüksek distorsiyon ve pilot sinyal etrafında yapay harmoniler oluşmayacak sekilde güzel tasarlayabilirseniz temel seviyede bir hi-fi sisteminiz olur
Tabi bu standartın başladığı noktadır, hi-fi de alt kalite üst kalite diye ayrılır hi-fi bir sistem kurarken kullandığınız komponentler, bileşenler,ekipmanlar v.s hepsi çok önemli
Devre tasarimlarında özellikle kaliteli parçalar kullanılmalı metal film dirençler, polyester film kondansatörler, ses için özel uretilen kaliteli kublaj kondansatörleri, frekans hassasiyeti son derece iyi olan hoparlörler, hatta kablolar v.s..
Ses aktarımında kullanilan kabloların kalitesi bile çok önemli aslında o yüzden hi-fi bir sistem arıyorsanız orta sınıf sistemler olabildiği gibi çok kaliteli ekipman ve bilesenlerle büyük ustalikla diyazn edilmiş çok pahalı sistemlerde mevcut bu sizin zevkinize kalmış kaliteli bir Hi-fi sistem için iyi araştırma yapmanız lazım, bu işin profesyonellerinden markalar, ekipmanlar hakkinda bilgi alıp ona göre bir sistem kurmanızı tavsiye ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 18 Ocak 2023; 14:53:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne dinlerseniz dinleyin youtubeden dinlemeyin ses kalitesi çok kötü. Çamur gibi.
Ücretli müzik platformları gayet iyi. Daha detaylı çalıyor. Örneğin spotify
-
Ağırlıklı olarak cd dinliyorum, Yamaha cd-s700 player kullanıyorum, internet üzerindende apple müzik kayıpsız ve yüksek çözünürlüklü kayıpsız seçenekleri ile dinliyorum fakat cd çaların kalitesinin yanına yaklaşamıyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X