Şimdi Ara

Hgs/Ogs - Mobeseden geçerken fren yapanlar!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekleme: Aşşağıda 80 ile gidenler bile dememe rağmen millet 120 ile geçmeye takılmış. Onu geçtim otobanda 120 gitmiyor sanki kimse. Yola çıkınca hepinizi aslan kesilionuz.

-----------------------------------------------
    İstanbula gelip gitmeyenler pek anlamayabilir belki.

Malum İstanbulda bir kaç yıldır Mahmutbey gişeler, Çamlıca gişeler, 15 temmuz ve FSM köprüsünde trafiği engellemek için gişeler kaldırıldı ve üstten kart okuyan cihazlar konuldu.

Forumda var mıdır yok mudur bilmem. Bu gişelerden geçerken frene basanlar bana mı denk geliyor. 120 ile giderken önü boş frene basıyor adam.

Bir de gerek otoban gerek D100/E5 gibi şehirlerarası yollarda hangi araçların giriş çıkış yaptığını tespit eden mobese kameraları var. Radae okuyanlarda zaten radar var diye uyarıyor o dert değil. Ama mobese okuyan kameraya adam 80 ile bile giderken fren yapıyor. Daha kötüsü şöyle ben çok denk geldim. Anadolu otobanında Sakaryaya doğru gelirken dümdüz bir yol var. 130-140 giderken birden fren yapıyor adam mobeseyi radar zannediyor. Bu olayın sol şeritte yaşanması ağlamaya sebeptir.

Duyanlar duymayanlara, görenler görmeyenlere, bilenler bilmeyenlere anlatırsa o güzelim fren balataları daha geç biter ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 4 Temmuz 2019; 21:59:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış yapan sensin zaten o gişeler 120 ile geç diye yapılmadı oraya sıkışıklığı engellemek için yapıldı

Hem kamera okusun hem hız kontrolü yapıyordur belki diye insanlar yavaşlıyor bu gayet normal. İnsan pskolojisi zaten kamera görür görmez fren yapıyoruz ne var bunda kızıcak.
    Kameraların yakınında 1Dikkat bu radar değildir hızlı geçiniz" mi yazıyor da millet 150 ile geçsin ?

Kamera varsa ceza gelir diye fren yapıyor millet işte alışkanlık. Bu arada ben hafta sonları sabah 7-8 hariç hiç o güzergahların 120 basabilecek halde olduğunu görmedim.
    Kamera görür görmez fren yapma konusu özellikle sol şeritte sıkıntılı. Zaten hız sınırı içindeysen niye fren yapıyorsun?
    Gişe konusunda da aynı şekilde. Bahsettiğiniz gişelerden defalarca geçtim farklı hızlarda, genelde hızımı 100 civarında tutmaya çalışırım. Zaten o gişeler hem HGS/OGS cihazından okuyor hem de plakayı okuyor. Yani HGS okumasa bile plakadan tanıyıp düşüyor. 120 km/h'e kadar rahatça okur çünkü o hızlarda geçerim genelde. Bu da kadranda 128'e falan denk geliyor. İlla yavaşlamak gerekseydi tabelalara yazarlardı hızınızı düşürün yoksa okumaz diye.
  • Otoyolların çoğunda hala gişeler var. Ordan geçerken hız limiti 30 yazıyor. Kimse uymuyor tabi ona ama kendi adıma diyeyim, en azından bi fren yapıyorum, yavaşlıyorum ben.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yigit3735 kullanıcısına yanıt
    Normal gişelerden bahsetmiyorum. Oralarda yavaşlamak gerekiyor. Sadece gişesiz olanları söz ediyorum.

• 120 ile giselerden gecme sebebin ne ? sorun sendemi yavaslayandami ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

120 ile giselerden gecme sebebin ne ? sorun sendemi yavaslayandami ?
    Adam diyor ki önümdeki adam 120 ile giderken aniden frene basıyor diyor. adamın önü boş olduğu halde diyor.

Gişelere 120 ile girme muhabbeti değil konu. Konu Öndekinin arkadan gelen düşünmeden ani fren yapması.
  • 82lik yolda kamerayı görüp 50 60a düşenlere ne demeli

• Yanlış yapan sensin zaten o gişeler 120 ile geç diye yapılmadı oraya sıkışıklığı engellemek için yapıldı

Hem kamera okusun hem hız kontrolü yapıyordur belki diye insanlar yavaşlıyor bu gayet normal. İnsan pskolojisi zaten kamera görür görmez fren yapıyoruz ne var bunda kızıcak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hgs yi başka plakaya aktarma
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kamera görür görmez fren yapma konusu özellikle sol şeritte sıkıntılı. Zaten hız sınırı içindeysen niye fren yapıyorsun?
    Gişe konusunda da aynı şekilde. Bahsettiğiniz gişelerden defalarca geçtim farklı hızlarda, genelde hızımı 100 civarında tutmaya çalışırım. Zaten o gişeler hem HGS/OGS cihazından okuyor hem de plakayı okuyor. Yani HGS okumasa bile plakadan tanıyıp düşüyor. 120 km/h'e kadar rahatça okur çünkü o hızlarda geçerim genelde. Bu da kadranda 128'e falan denk geliyor. İlla yavaşlamak gerekseydi tabelalara yazarlardı hızınızı düşürün yoksa okumaz diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 4 Temmuz 2019; 17:21:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olur Öyle Şeyler

Adam diyor ki önümdeki adam 120 ile giderken aniden frene basıyor diyor. adamın önü boş olduğu halde diyor.

Gişelere 120 ile girme muhabbeti değil konu. Konu Öndekinin arkadan gelen düşünmeden ani fren yapması.

Alıntıları Göster
    ondeki adam 120 ile frene basip arkadakini kesiyorsa arkadakide ya 120 ile gidiyordur yada daha hizli gidiyordur mantiken :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

ondeki adam 120 ile frene basip arkadakini kesiyorsa arkadakide ya 120 ile gidiyordur yada daha hizli gidiyordur mantiken :)

Alıntıları Göster
    Ben 120 ile gitmiyor demiyorum ki. o an ikiside 120 ile gidiyor olabilir. 70 ile de gidebilirdi. Sıkıntı öndekinin ani fren yapması.

HGS adı üzerinde hızlı geçiş sistemi. Ben 60 la geçeceksem ne anladım o sistemden o da ayrı konu

• Takip mesafesini bilir ve uygularsanız sorun kalmaz bir çok gişede hızınızı düşürmenizi söylüyor zaten.

• Kameraların yakınında 1Dikkat bu radar değildir hızlı geçiniz" mi yazıyor da millet 150 ile geçsin ?

Kamera varsa ceza gelir diye fren yapıyor millet işte alışkanlık. Bu arada ben hafta sonları sabah 7-8 hariç hiç o güzergahların 120 basabilecek halde olduğunu görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Temmuz 2019; 18:28:7 >
  • Bende bunu düzeltmeye çalışıyorum. Şehir giriş çıkışlarındaki kameralar mobesedir. Frene basmayın. Radar yazması lazım eğer radara kamerası ise.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Farketmiyor ki. Adam 60 la giderken de fren yapıyor.

• İstanbul da oturmuyorsunuz sanırım.

İstanbulda köprülerde ve otoban giriş çıkışları bu şekildedir. Yani yol sanki aynı akışında devam eder gibi giderken üstten okuyor hgs. Otobandan gelirken yol müsaitken çoğu kişi 120 basıyor. Ama bu direklerin önüne geldi mi sol şerit dinlemeden frene dokunuyor kimisi hafifte olsa basıyor kimisi abanıyor. Arkadakileei önce tehlikeye atıyor. Tabi herkes yavaşlayabiliyor lakin trafik azalsın diye yapılan bu sistem gene trafiğe maruz kalıyor. Gişeyi geçtikten sonra bir anda trafik açılıveriyor.

• Olur Öyle Şeyler kullanıcısına yanıt
    Hocam tam yerine ayak bastınız. Yol boşken 60 la geçeceksem ne anladım o işten. Zaten diğer gişelerede 60-70 girince okuyor anadoludaki şehirlerde. Denemişliğim var.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

İstanbul da oturmuyorsunuz sanırım.

İstanbulda köprülerde ve otoban giriş çıkışları bu şekildedir. Yani yol sanki aynı akışında devam eder gibi giderken üstten okuyor hgs. Otobandan gelirken yol müsaitken çoğu kişi 120 basıyor. Ama bu direklerin önüne geldi mi sol şerit dinlemeden frene dokunuyor kimisi hafifte olsa basıyor kimisi abanıyor. Arkadakileei önce tehlikeye atıyor. Tabi herkes yavaşlayabiliyor lakin trafik azalsın diye yapılan bu sistem gene trafiğe maruz kalıyor. Gişeyi geçtikten sonra bir anda trafik açılıveriyor.
    Arkadaki aracın sürücüsü, öndekinin herhangi bir sebeple fren yapması durumunda tehlike yaşıyorsa kendi kendini ve de önündekini tehlikeye kendisi atmış demektir. Suçlu, güvenli sürmediğinden arkadakidir.

Otobanda önünde ani fren yapmasını gerektirecek herhangi birşey olsa; mesela kamyonun, minübüsün kasasından birşey düşse veya hemen önünde başka bir kaza olsa ve ani fren yapsa arkadaki sorumsuz yüzünden kendisi de kazaya karışacak. Suçlu kim? Arkadakinin sorumsuzluğunu kapamak zorunda değil hiçkimse. Trafik kuralları sabit, önümdeki boş yere fren yaptı/yapmadı diye bir bahane, ayrım yok. malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 4 Temmuz 2019; 19:5:57 >

• Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt
    1- Ben milletin tamponunda gezdim diye bir şey söylemedim.
    2- Tabiki sol şeritte isteyen istediği gibi fren yapabilir hatta sadece sol değil tüm şeritlerde böyle bir kanun da yok zaten. Kimse kimseyi bu sebeple şikayet edemez. Ederse eli boş döner.
    3- Siz takip mesafenizi koruduğunuz halde önünüzdeki fren yaptığında frene basmak yerine makas mı atıyorsunuz?
    4- Kimseye yargılamadım. Çoğu sürücüde gördüğüm hatayı dile getirdim, tavsiye verdim. Frene basmak zor değil ama neden gereksiz fren yapalım?

• Köprü gişelere gelirken yerde 80 yazıyor bu nedenle basıyorlardır.
  • Konu sahibi haklı... O anki yolun hız limiti neyse devam et işte frene basmak nedir... Sen kurallara uyuyorsan ve kendinden emin isen kameraları yok kabul et yoluna bak...

Ayrıca işten eve gitmek için kullanılan mahmutbey gişelerden hala para alan sistemin de allah belasını versin... Artık şehir içinde kalmış bu gişelerin silivriye alınmaması resmen şerefsizliktir, adiliktir, soygunculuktur... Sanki istanbulu terkediyoruz da şehirlerarası muamelesi görüyoruz her geçişte...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.