Şimdi Ara

HGS başka bir araçta kullanılabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HGS başka bir araçta kullanılabilir mi, kullanılırsa ne gibi sıkıntılar olabilir?

• HGS ruhsata işleniyor yani plakaya.. Sistem okuma yapar ama bu işin bir kontrol kısmı vardır ve orada da ortaya çıkar.. Bunun sonucunda da bir cezai yaptırım olur mu bilmiyorum. Dediğiniz gibi olsa herkes birbirinin HGS'sini kullanırdı..
  • Açıkçası bu sorunun cevabını ulaştırma bakanı bile bilmiyor ben aynı kartı üç farklı araç da denedim bi sıkıntı yok (şimdilik)
  • Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini 1 Şubat itibariyle HGS'nin aldığını, bu kapsamda otoyol ve köprü geçişlerine 166 giriş, 217 çıkış olmak üzere 383 HGS gişesi kurulduğunu anlattı.

HGS etiketlerinin 17 Eylül 2012 tarihinde satışa sunulduğunu anımsatan Tural, "Bugüne kadar 1 milyon 750 bini PTT iş yerleri, kalanı diğer satış noktalarında olmak üzere toplam 2 milyon 456 bin HGS etiketi satıldı" diye konuştu.

HGS ile günlük geçiş ortalamasının 250 bin olduğunu bildiren Tural, köprülerdeki HGS geçiş oranının yüzde 35'i aştığını söyledi. HGS etiketlerine 5 araç plakası tanımlanmasına yönelik yazılım çalışması yaptıklarını da bildiren Tural, birden fazla aracı olanların tek kartla geçiş yapabileceğine dikkati çekti.

Tural, HGS gişelerinden etiketi olmadan geçiş yapıp, 7 gün içinde etiket alınmayan araç bilgilerinin Karayolları Genel Müdürlüğüne gönderildiğini, burada gerekli tespitler yapıldıktan sonra araç sahibine tebligat gönderildiğini anlattı. HGS etiketi olmadan geçiş yapan araç sahibinin 7 gün içinde HGS etiket almaması durumunda geçiş ücretinin 10 katı kadar ceza kesildiğini dile getiren Tural, HGS ile köprü ve otoyollarda geçişten kaynaklanan yığılmanın ortadan kalktığını da vurguladı.

KAYNAK

• bana kalırsa aynı tür araba olursa sıkıntı olmaz.
  • plakaya tanımlı olmasının mantığı nedir biri açıklayabilir mi? hayır yani önemli olan geçiş ücretini almak değil mi?

hgs yi ayda yılda bir arkadaşıma versem sırf bunun için plaka mı tanımlattıracağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 19 Nisan 2013; 18:14:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.