Şimdi Ara

Hesap Makinesinde trigonometrik fonksiyonlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu anda bende casio fx-82ES Plus var. Bu hesap makinesinde tanjant^3(x) bu ifadeyi bir türlü yazamıyorum. Sürekli ya içerisinin yada dışarısının üssünü alabiliyorum yani ya bu şekilde tanjant(x^3) oluyor yada tanjant(x)^3 oluyor. Kafayı yiyeceğim ben mi trigonometri yada hesap makinesi özürlüyüm yoksa ne bu bilen biri yardım edebilirse çok sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hesap Makinesinde Temel Trigonometrik Fonksiyonların Hesaplanması

Trigonometrik fonksiyonlar, üçgenlerin kenarları ve açıları arasındaki ilişkileri tanımlayan matematiksel işlevlerdir. Hesap makineleri, bu fonksiyonları hesaplamada kullanıcılarına önemli bir kolaylık sağlar.

Sinüs ve Kosinüs Hesaplama

Hesap makinelerinde sinüs ve kosinüs fonksiyonlarını kullanmak oldukça basittir. Fonksiyonun adını girdikten sonra açının derecesini veya radyanını parantez içine alarak hesaplama işlemini tamamlayabilirsin. Örneğin, 30 derecelik bir açının sinüsünü hesaplamak için "sin(30)" tuşlarını kullanabilirsin.

Sinüs Karesi ve Kosinüs Karesi Hesaplama

Hesap makinelerinde sinüs ve kosinüs karesi fonksiyonlarını hesaplamak için "sin²" ve "cos²" tuşlarını kullanabilirsin. Bu fonksiyonlar, açının sinüs veya kosinüs değerinin kareli halini verir. Örneğin, 45 derecelik bir açının sinüs karesini hesaplamak için "sin²(45)" tuşlarını kullanabilirsin.

Kotanjant Hesaplama

Hesap makinelerinde kotanjant fonksiyonu genellikle "cot" olarak gösterilir. Bu fonksiyonu kullanmak için açının derecesini veya radyanını parantez içine alarak hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsin. Örneğin, 60 derecelik bir açının kotanjantını hesaplamak için "cot(60)" tuşlarını kullanabilirsin.

Bu temel trigonometrik fonksiyonları kullanarak üçgenlerin kenar uzunluklarını, açılarını ve alanlarını kolaylıkla hesaplayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • (tan(x))^3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pagan Min kullanıcısına yanıt
    deneme amaçlı wolframdaki hesap makinesini kullandım dediğiniz şekilde olacak galiba hocam sağolun :)
  • DarkGathering kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç aynı çıkmıyor

EDİT: Bilgi amaçlı burada kalsın.( hesap makinesinden radyan yapınca düzeldi )

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnderT -- 9 Nisan 2022; 4:40:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Limit Sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Fonksiyonlar
    4 yıl önce açıldı
    2 tane matematik, limit sorusu...
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.