Şimdi Ara

hesap işletim ücreti geri iadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Garanti bankası benden 58 tl hesap işletim üçreti kesiti

bunu geri alma şansımız varmı thh başvuru yapıldıgında onlarda bir üst mahkmeye karşı dava açıyorlarmış ve masraflarıda yükleyip ödetiyorlarmış diye duydum

bu konuda düşünceniz nedir alma şansım varmı bu parayı

teşekkürler.

• hesap işletim ücreti ile ilgili yargıtay kararı var

önceden forumda paylaşmıştım ama konu silinmiş kararı arayıp bulabilirsin kısaca karar şu şekilde :
    bu ücretler bir tüketici ilişkisinden kaynaklanmayıp bankacılık işleminden kaynaklanıyor
    bu sebeple tüketici hakem heyetlerinin bu ücretler ile ilgili olarak karar verme yetkisi yoktur alınan kararlar geçersizdir
    bu ücretler ile ilgili anlaşmazlık durumunda karar verme yetkisi yasal mahkemelerdir.

yani bu durumda başvuru yapılacak yer tüketici mahkemeleridir.
    tüketici mahkemesi olmayan yerde asliye hukuk mahkemesi yetkilidir.
    dava açınca kazanma ve kaybetme ihtimali %50.
    ayrıca hakimler ne gibi karar verir bununla ilgili önceden ön araştırma yapmalısın çünkü bazı hakimler banka lehine karar verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

hesap işletim ücreti ile ilgili yargıtay kararı var

önceden forumda paylaşmıştım ama konu silinmiş kararı arayıp bulabilirsin kısaca karar şu şekilde :
    bu ücretler bir tüketici ilişkisinden kaynaklanmayıp bankacılık işleminden kaynaklanıyor
    bu sebeple tüketici hakem heyetlerinin bu ücretler ile ilgili olarak karar verme yetkisi yoktur alınan kararlar geçersizdir
    bu ücretler ile ilgili anlaşmazlık durumunda karar verme yetkisi yasal mahkemelerdir.

yani bu durumda başvuru yapılacak yer tüketici mahkemeleridir.
    tüketici mahkemesi olmayan yerde asliye hukuk mahkemesi yetkilidir.
    dava açınca kazanma ve kaybetme ihtimali %50.
    ayrıca hakimler ne gibi karar verir bununla ilgili önceden ön araştırma yapmalısın çünkü bazı hakimler banka lehine karar verir.

ben biraz araştırdım garanti ve bazı özel bankalar hemen karşı dava açıp olayı bir üst mahkemeye taşıyormuş
    üst mahkemede bankayı haklı buluyormuş ve sana masraflarını da yüklüyorlarmış
    yani ben bu işe bulaşmayım diyorum lanet olsun 58.00 tl gitsin napalım nasipte buda varmış dicez
    ama karar teşkil eden yazılar bulursam bu senelerde örnek yazı bende başvuru yaparım

• hesap işletim ücreti ödememek içinr çeşitli alternatifler vardır
    1- kuveyttürk hesabı
    2- Finansbank enpara.com hesabı

3- garanti -> i-garanti hesabı : sadece mobil cihazlar üzerinden kullanmak gerekiyor.
    4- yapı-kredi -> nuvo hesabı
    5- ing -> günlük paket (not : eft havale hesap işletim ve kart ücreti yok ancak destek hesap adlı kredili hesap açılır)
    6- hsbc -> büyük adım (not : kredili hesap açıyorlar + en az 1 tanesi fatura ödemesi olmak üzere 3 ödeme talimatı vermek gerekiyor, toplam: 500 tl olmalı)
    7- ing -> turuncu hesap

*** 1. 2. şiddetle tavsiye ederim
    *** 3. 4. olsa da olur olmasa da olu
    *** 5. 6. tavsiye edilmez
    *** 7. hesap işletim ücreti yok ama otomatik ödeme talimatı da verilemez. eft havale fatura ödemesi yaparken tek tek manuel yapmak gerekiyor. + günlük faiz verdiği için faiz hassasiyeti olanlar olarak kullanamayız ama hesap açınca sadece yatırdığımız parayı kullanıp faizini almayıp tema vakfı gibi vakıf-dernek vs. yerlere de bağışlanabilir.

• quote:

hesap işletim ücreti ödememek içinr çeşitli alternatifler vardır
    1- kuveyttürk hesabı
    2- Finansbank enpara.com hesabı

3- garanti -> i-garanti hesabı : sadece mobil cihazlar üzerinden kullanmak gerekiyor.
    4- yapı-kredi -> nuvo hesabı
    5- ing -> günlük paket (not : eft havale hesap işletim ve kart ücreti yok ancak destek hesap adlı kredili hesap açılır)
    6- hsbc -> büyük adım (not : kredili hesap açıyorlar + en az 1 tanesi fatura ödemesi olmak üzere 3 ödeme talimatı vermek gerekiyor, toplam: 500 tl olmalı)
    7- ing -> turuncu hesap

*** 1. 2. şiddetle tavsiye ederim
    *** 3. 4. olsa da olur olmasa da olu
    *** 5. 6. tavsiye edilmez
    *** 7. hesap işletim ücreti yok ama otomatik ödeme talimatı da verilemez. eft havale fatura ödemesi yaparken tek tek manuel yapmak gerekiyor. + günlük faiz verdiği için faiz hassasiyeti olanlar olarak kullanamayız ama hesap açınca sadece yatırdığımız parayı kullanıp faizini almayıp tema vakfı gibi vakıf-dernek vs. yerlere de bağışlanabilir.

çok teşekkürler

bu hesaplardan net üzerinden hisse senedi alınıp satılabiliyormu

anroid ve netten alım satım yapılabiliyormu

1 ve 2 için söylüyorum

• enpara.com da hisse senedi alım satımı yapılamaz

kuveytturk hesabı açınca istersen yatırım hesabı da açılabilir, bizim menkul değerler ile anlaşmışlar
    internet şubesini kullanırken cari hesaptan yatırım hesabına para aktarıp sonra da yatırım hesabına girip hisse alınıp satılabilir (denemiştim)
    mobil uygulama üzerinden deneme yapmadım (sabah deneme yapıp olup olmadığını buraya yazarım) muhtemelen mobil uygulamadan olur.
    olmasa da browser üzerinden web sitesine girip yine de alınabilir. ayrıca olmuyorsa bile telefon açıp bildirirsem en kısa zamanda uygulama güncellenir.
  • quote:

enpara.com da hisse senedi alım satımı yapılamaz

kuveytturk hesabı açınca istersen yatırım hesabı da açılabilir, bizim menkul değerler ile anlaşmışlar
    internet şubesini kullanırken cari hesaptan yatırım hesabına para aktarıp sonra da yatırım hesabına girip hisse alınıp satılabilir (denemiştim)
    mobil uygulama üzerinden deneme yapmadım (sabah deneme yapıp olup olmadığını buraya yazarım) muhtemelen mobil uygulamadan olur.
    olmasa da browser üzerinden web sitesine girip yine de alınabilir. ayrıca olmuyorsa bile telefon açıp bildirirsem en kısa zamanda uygulama güncellenir.

yardımlarınız için çok teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ziraat 8 tl kesmişti hakem heyetine gittim dava açıcaksınız deid bak şimdi 8 tl yi geri alak iiçin

dava dilekçesi hrç damga pulu dava peşin harcı felan fıstık derken 3760 tl civarında tutar dedi yani 8 tl için 3760 tl harcamayı göze alıyorsan aç diyor

gelde bu ülkede adalet var de bide ziraat bankası (devlet bankası) biz kanun tanımayız diyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.