Şimdi Ara

Herkes ağlıyor para yok diye (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
2.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nanoona

Oyle insanlar var ki, adamin kredisi biterken, yeni araba bakiyor, hani yetmez dahada kredi odemek istiyorum diyor. Bu nasil kafadir?

Turkiyede yasarken, Samsunf bayisinde satis elemaniydim, hic unutmam, bir bayan, bankaci, o zamanlar s3 yeni cikmisti, onu almak istedi. Neyse, girdi iceri, beyaz s3 varmi dedi, var dedim, fiyatini sordu, liste fiyati olan 1900tl dedim. Tamam aliyorum dedi, inanmiyacaksiniz anlatiyorum, ilk verdigi karti bosalttim yaklasik 900tl. Sonraki kartida bosalttim yaklasik 400 tl. Sonra baska bir kart denedim, kart cekime izin vermedi, belliki o da full cekilmis, etti 1300 tl, geriye 600 daha vermesi lazim, 300 nakit verdi kaldi 300, elinde nokia e72 vardi, onuda 200 tl ye saydik, kaldi 100 tl daha. Ama para yok, indirim yaprmisin dedi, hayir dedim, neden istiyorsun bu telefonu dedim, yani baya bir zora gireceksiniz manasinda soyledim, o da, arkadasim aldi, bu aksam yemege gidece, bu telefonu almam lazim dedi. Olaya bak hele.. Neyse cikti disari bir yerden 100 daha getirdi, oyle telefonu daha paketinden cikarmadan aldi gitti....

hayat iste.. Kimileri bu dunyada dini yanlis anladi, kimileride hayatin ne oldugunu.. Iki tarafta igrenc iki tarafta pis..

ABD'ye gitmekle en iyisini yapmışsın ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0nur!

Kredi ile bankaları zengin etmeye devam.

Şu an kredi çekip çok rahat araba alabilecekken almıyorum, gerek yok. İstanbul'da yaşıyorum, raylı ulaşım araçları + taksi işimi çok rahat görüyor. İlla lazım olursa da araç kiralıyorum, bitti gitti. Hem zamandan tasarruf ediyorum hem de borca girmiyorum. Krediye ödeyeceğim parayı kenara koyuyorum, kredi faizine ödeyeceğim para da bu saydıklarımı fazlasıyla karşılıyor.

Aman hocam istanbulda toplu taşımaya bindiginizi soylemeyin her yerde.sizi varya yukardan asagi yıkarlar kufur manyagi olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5bin maaşla 25 bin krediye girmeye korktum millet alıyor 50 bin krediyle araba varsın onların olsun bizimki de gidiyor onlarınki de.

Paran varken herkes gelir araban güzelmiş der de dara düşünce bi tek kişi olmaz yanında o yüzden ileriye de düşünmeli.

Ye iç gez araba taksidi ödeyeceğime boğazda keyif yaparım tatile giderim oh mis
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: 0nur!

Kredi ile bankaları zengin etmeye devam.

Şu an kredi çekip çok rahat araba alabilecekken almıyorum, gerek yok. İstanbul'da yaşıyorum, raylı ulaşım araçları + taksi işimi çok rahat görüyor. İlla lazım olursa da araç kiralıyorum, bitti gitti. Hem zamandan tasarruf ediyorum hem de borca girmiyorum. Krediye ödeyeceğim parayı kenara koyuyorum, kredi faizine ödeyeceğim para da bu saydıklarımı fazlasıyla karşılıyor.

Aman hocam istanbulda toplu taşımaya bindiginizi soylemeyin her yerde.sizi varya yukardan asagi yıkarlar kufur manyagi olursunuz

Hocam valla bi goygoy dönüyorsa bilmiyorum Ama otobüs dışında hepsi işimi fazlasıyla görüyor.

• Valla billa cebimde sigara almaya para yok.
    Birazdan eve giderken belki ekmek alabilirim.
    Dalga falan da geçmiyom yok para yoooook...

Kim gitçek akşamın civcivli saatinde ATM'ye de para çekecek.
    Bu akşam yazdıracaz bakkala

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Umarım beter oluruz . Elinde 40 bin nakit var adam 80-90 bine araç bakıyor

yatırım yaptığım yerin satışından 71 500 tl elde ettim 41 500 tl ile araç aldım. çünkü benim ihtiyacımı karşılıyordu. geri kalanlada 8-9 bin tl en detayına kadar bakım yaptım. kalan kısımlada sefa sürüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Umarım beter oluruz . Elinde 40 bin nakit var adam 80-90 bine araç bakıyor

yatırım yaptığım yerin satışından 71 500 tl elde ettim 41 500 tl ile araç aldım. çünkü benim ihtiyacımı karşılıyordu. geri kalanlada 8-9 bin tl en detayına kadar bakım yaptım. kalan kısımlada sefa sürüyorum.

71 in uzerine 40 bin kredi ile 3.20d alinrdi 2011 yanlis yaptin

Sizin arac 3.18 miydi ? Bizim arkadas gecenlerde e46 3.18i gri satti ve plaka da benzer geldi baya

• hakikaten tanıdığınız tanımadığınız insanların mantıklı ve ya saçma alışverişlerini bu kadar düşünüyormusunuz ?
    bırakın insanlar nasıl istiyorsa öyle yaşasın size ne bize ne

kaç kişi gördünüz nasihat ettiğiniz de evet haklısın ya dur ben iphone 6 almayayım diyen
    adam özenmiştir , ister , hevesidir , kime ne abi
    maaşı 1300 telefonu 2500 size ne ? siz mi verdiniz parasını ?
    o adam da öyle mutlu oluyor
    her halde 5000 kere konu açılmıştır burada , kirada oturuyor 200 binlik arabası var , parası yok 100 bin kredi çekmiş araba almış vs.
    ne ifade ediyor ki bu ? benim için hiç bir şey ifade etmiyor
    köylümüz var 25 tane dairesi var istanbulda arabası 2011 mi ne scenic
    bak siz anlatmışsınız kirada oturmuş , 200 binlik arabası var diye
    ikisinin de kendi keyfi

bir de şöyle bakın , yarına çıkacağımız belli değil desek herkes eyvallah der , e o zaman bırakın insanlar şu kısa hayatta ne yapmak istiyorsa yapsın
    nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın harcama yapsın
    ben kesem yettiğince ne canım istiyorsa onu yapmaya çalışıyorum napıcam öbür tarafamı götürücem
    başımı sokacak evimi aldım sağda solda yerim yurdum var , elim ayağım tutuyor çalışıyorum çocuğumu okutuyorum tamam bitti bu kadar
    hayatımın geri kalanını garantiye alacak sıkıntı yaşamayacak pozisyonu görünce benim için stop , sonu yok
    gerisini kendime harcarım param yettiğince 32 yaşındayım en güzel yaşlar
    kendi arabam ile avrupa turu hayalim vardı , evimin borcu bitti , 2-3 ay kastım 12 bin hazırladım önden
    pasaportlar vizeler araba masrafları falan 3 bin de onlar , onları zaten halletmiştim etti 15 bin
    12 bine tatilmi olur diyorlar , olur anasını satayım keyfim istiyor çalışıyorum kazanıyorum bey gibi de yerim
    adam var 15 bini gecede harcıyor biz senede 1 tatil yapmışız nedir yani

en son peder eleştirmişti paran çok diye , ben de '' ben kumar oynamadım hayatım da hiç '' dedim :)
    bırakın millet ne yapıyorsa yapsın
    kapınızı çalıp kardeş 5000 ateşlesene demedikten sonra sorun yok

• normalden pahalı satan, dükkanı paspal , kendi paspal bir esnaf var.

Haline acır, azıcık da o kazansın, ekmeğini çevirsin diye genelde gider oradan alırım. Bile bile de pahalı alırım.

Geçen baktım kapının önüne sıfır tiguan çekmiş
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    3.16i manuel. Ben kredi işini sevmiyorum. Biriktirir ihtiyacım olduğunu düşündüğüm zaman alırım. Ama millet sürekli model yenileme telefon araba kredisi bayram kredisi sonra diyoruzki bu insanlara 10 bin maaş nasıl yetmiyor aç. Kredi işine girersen hep açsın.

• millet kafayı çoktan yedi bir esnaf tanıdığım kredi batağında ama nasıl ağlıyor bi hafta baktım sıfır araç kapıda sordum ilk önce ihtiyaç kredisi çekip 1 kredisini kapatmış aracını 26bine satmış kapatılan kredinin yerine taşıt kredisi almış karısını damadını kefil yapıp ev zaten ipotekliymiş vs vs sıfır otomatik mondeoyu kapıya çekmiş inanamadım bunun adı resmen kerizlik böyle hava yapıp araç alacağınıza gidin 20-30bine bişey alın kredi çekin 1+1 veya arsa alın bütün araçlar azıcık bakımla a noktasından b noktasına götürür bunu unutmayın...
  • Türk ün mazoşist eğilimleri 2002 den beri artarak gidiyor, konu açıp bunları yazdığımda taşladılar kıskanç dediler
  • Piyasadaki lüks araçların alayı da şirket üzerinden alınan araçlar. Son kullanıcı olup da lüks araç alan çok az. Kredisiz şahıs alımlarında firmalar altın madalya takıyorlar, öz çekim yapıyorlar.

Şu forumda bile araç almış kişilerin bir çoğu vergi olayı nedeniyle şirket üzerine araç almış halde ya da ben gibi krediyle almış vaziyette.
  • Piyasada lüks araçların çoğu şirket üzerinden demişsiniz. doğru söylüyorsunuz ve bokunu çıkardıkları için devlet şimdi ona da el atacakmış.

Herkes mi ağlar bunu da anlamıyorum. Kafeye gidiyoruz tıklım tıklım, işletmeci iş yok diyor. ulan 50 masada 100tane nargile var. yemek çay çorba masalar donatılmış. buna rağmen nasıl kötü deniliyor anlamıyorum.

Taksiye biniyorum. Taksici ağlıyor. Abi ayıptır sorması aylık ne kadar kazanıyorsun dedim. ben tek şoförüm istanbulda 15-20 arası kazanıyorum kemiksiz dedi. Ama işler çok kesat kardeşim dedi. Nasıl kesat? 30-40 bin kazanıyorsun da %50 istikrarsızlık mı var? Taksiden inerken de 20kuruş isterler. kendilerinin vermesi gerek olsa bozuk yok derler.

Çoğu kişi haksız,hukuksuz para kazanmakta.(kayıt dışı)

Ama gerçeği şu ki bazı piyasalarda gerçekten de işler kötü. ekonomi kötü. Ticaret yapıyoruz. ödeme almamız lazım tahsilat yok.
    Tekstil(perakende) satışlarında bile mağazada çalışan arkadaşlarım var onların durumları bile kötü. anca sözüm ona kelebek indirimi yapan şirketler indirim yaptıkça kâr ediyor.

Geçen bu perakende sektöründe büyük mağazanın birinden nike marka ayakkabı baktım. mağaza çalışan arkadaşa maaliyetini sordum. ayakkabı 96lira. perakende satış fiyatı 350TL. Şimdi bunu duyduktan sonra ne kadar düdüklenmişim-z onun hesabını yapıyorum.Param olmadığından değil. cebimde param var çok şükür. 500-600 hatta 1000 liralık ayakkabı da alabilirim. ancak ihtiyacım olan spor bir ayakkabı.

Şimdi size soruyorum bir ülkede herkes herkesi bu kadar düdüklerken ekonomi ne kadar iyi olabilir ki?

• Piyasada para dönmüyor diyene inanmayın para var. Olmasa gayrımenkul fiyatları bu kadar uçuk olmaz. Dönen para yurt dışından uzun vadeli alınan ve gene özellikle konut kredileriyle piyasaya peşin pompalanan para. Adam 10 yıllık 100.000-tl kredi çekip müteahhite peşin sayıyor müteahhit bununla camcıya, nalbura, işçiye ödeme yapıyor çark dönüyor. Dış kaynaklı krediler gelmeye devam ettikçe sorun yok.

Bu gelen paranın yarattığı canlılığı tüketime değil tasarrufa yönlendirmek şart çünkü bu düzen sonsuza kadar devam etmez. Küresel bir kriz çıktığında çarkın dönmesi için öz sermayemizin olması şart. Olmazsa Yunanistan oluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Piyasada para dönmüyor diyene inanmayın para var. Olmasa gayrımenkul fiyatları bu kadar uçuk olmaz. Dönen para yurt dışından uzun vadeli alınan ve gene özellikle konut kredileriyle piyasaya peşin pompalanan para. Adam 10 yıllık 100.000-tl kredi çekip müteahhite peşin sayıyor müteahhit bununla camcıya, nalbura, işçiye ödeme yapıyor çark dönüyor. Dış kaynaklı krediler gelmeye devam ettikçe sorun yok.

Bu gelen paranın yarattığı canlılığı tüketime değil tasarrufa yönlendirmek şart çünkü bu düzen sonsuza kadar devam etmez. Küresel bir kriz çıktığında çarkın dönmesi için öz sermayemizin olması şart. Olmazsa Yunanistan oluyorsun.

hocam belki inşaat sektöründesiniz bilmiyorum. o sektörde siz nakit işlem yapabilirsiniz. ancak tanıdığım ev-işyeri vs inşa eden arkadaşlarım bile elektrikçiye camcı nalbura daire karşılığı iş yapıyor. 10dönüm araziye villa yapan arkadaşım sadece 5 villayı sizin dediğiniz gibi iş yaptığı şirketlere tahsilat olarak verdi. belki sizin dediğiniz ağaoğlu gibi çok büyük şirketler nakit olarak ödeme yapıyordur.

• RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.

• gladiator947 kullanıcısına yanıt
    Doğru yapmış. İş almak isteyen taşeron dolu. Bu kadar istekli firma varken nakit sayacağına barter usulü çalışmak çok mantıklı. Nakit her zaman değerlidir.
  • Param var deyince veya olduğunu sezerlerse borç istiyorlar. Kendime yeter kıt kanaat param varken millete borç verip geri almak için peşinde koşamam. Sen borç istemesende millet yüzsüz istiyor sürekli savunma pozisyonunda olmak sıkıyor.
  • bizim memlekette genelde araci kendimiz icin degil elalem icin aliyoruz. bu kadar krediye dusmenin nedeni de biraz bu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.