Şimdi Ara

Hergün okula gitmekten aciz olanlar baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hergün sabahın köründe kalkmak, sürekli lanet etmek hoşunuza gidiyor herhalde.

Eğitim sistemi kötü olabilir, gereksiz bilgiler olabilir. Ama o gereksiz bilgileri öğrenmek isteyen, maddi durumu, ailesi yüzünden okula gidemeyen birsürü çocuk varken yaptığınız ayıp değil mi ? Ayakkabısız okula giden, okula hasret olan insanlara yaptığınız ayıp değil mi ? O insanlar retrica ile fotoğraf çekilmiyor twittere, facebook'a fotoğraf atmıyor şekil olucam diye her sabah kalkıp saçlarını kaldırmıyor. Okumayıp babanızın yanında çalışsaydınız ? Azimle terlikle karlı havada okula giden çocuklar insanda onlar genede geçip sosyal medyaya of puf yapmıyorda siz sıcacık okulunuz varken maksat herşeye inkar edeyim deyip sosyal alemde of puf yazınca adam olunmuyor.

Hergün okula gitmekten aciz olanlar baksın

Bakında ibret alın, bu arkadaşımıza haberlere çıktıktan sonra yardım yağmış. Haberlere çıkmayanlar ? Size gidin yardım yapın denmiyor durumunuz iyi değidirl ama elinizdekinin kıymetini azıcık bilin. Herzaman en iyisi ile yaşayamazsınız. Hayatta sizden kötüler varsa şükretmeyi bilmek zorundasınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MekheR -- 2 Ocak 2014; 3:18:50 >

• Emin ol insanların yüzde doksanı sabah erken kalkmaktan hoşlanmaz yoksa kimsenin okula garezi yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genc arkadaslar ibret alsinlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Eru İluva

Emin ol insanların yüzde doksanı sabah erken kalkmaktan hoşlanmaz yoksa kimsenin okula garezi yok :)

Emin ol çoğu erken yatmayı bilmez. Gece 2'de yatarsa bi insan tabiikide "of okul pof okul" der. Kendini ayarlamasını bilmeyene sözüm yok onlar baştan kaybetmiş. Sonuç olarak çoğu inciciya gececi tayfa olacak ondan yatmaz.
  • Allah yardımcıları olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: MekheR

quote:

Emin ol insanların yüzde doksanı sabah erken kalkmaktan hoşlanmaz yoksa kimsenin okula garezi yok :)

Emin ol çoğu erken yatmayı bilmez. Gece 2'de yatarsa bi insan tabiikide "of okul pof okul" der. Kendini ayarlamasını bilmeyene sözüm yok onlar baştan kaybetmiş. Sonuç olarak çoğu inciciya gececi tayfa olacak ondan yatmaz.

Senin dediğin tiplerin okumada gözü yoktur zaten onlar okula gidip
    sıra kaplamasa daha iyi zaten

• O çocukların o durumda olmasından sorumlu kişilere değil , okula gitmemek isteyenlere kızıyorsun doğru mu anladım?

İnsanın içinde olacak , sen reklamcısın. Yaşını da merak etmedim değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

O çocukların o durumda olmasından sorumlu kişilere değil , okula gitmemek isteyenlere kızıyorsun doğru mu anladım?

İnsanın içinde olacak , sen reklamcısın. Yaşını da merak etmedim değil.

Abi çok garip yerlere bağlıyorsunuz, bak ne yazdım oraya "Çocuk habere çıktıktan sonra yardım yağdı, ya habere çıkmayanlar ?" Ben burda sorumlulara laf etsem ne yazıcak kimse görmücek ama emin ol bu forumda genç insanlar var bu yoldan belki elindekilerin değerini bilmelerini anlatmaya çalıştım. Herşeyde artniyet.
  • Ona karışamamki bana göre zaten şu düşüncedeyim ne kadar devlet güzel projeler yapsada batı ile doğuyu eşitleyene kadar eksiktir devlet. Doğu eksikse batıda istediğini yap ne değişecek. Bkz : İstanbulda terlikle okula giden varmıdır ? İmkansız. Devlet anında yardım eder, çünkü İstanbul gibi bir yerde böyle bir olay büyük yankı getirir ki zaten okullarda eksikleri olan öğrencilere yardım ediyor.
  • Bilmiyorum bana katılmayacak olanlar olacak ama gene de kolay ulaşabilecek ve her zaman olan şeyden bıkar insan ki o çocuklar orada okula zor gidiyor ve ulaşılmaz, zor bir şeymiş gibi hissediyor ama onlar için gerçekten öyle ve bu yüzden bu kadar fazla okumak ve okula gitmek istiyorlar, nasıl yaz tatilinde okula gitmek isteriz ama okullar açıldıktan en geç 1 hafta sonra bıkarız.
  • O yönüde vardık haklısın, ama tek bu tarz olaylar değil okutulmayanlar okula hasret. Yinede hepsinin işi gücü yok belkide tek eğlenceleri okuldur bilinmez, onların yerinde olan anlar.
  • Ahh ne zaman bitecek şu karşılaştırma merakınız
  • bu konu.oncedende vardi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mudur yani bakış açın ? 2 resim ve fiziksel 2 durumla böyle şeyleri hemen karşılaştırabiliyor musun ?... Ben okula gittiğim zamanlar bu resimde gösterdiğin çocukların salgıladığı kortizolun en az 10 kat fazlasını salgıladığımın iddiasına girerim. Eğer benimle aynı derecede kortizolu salgılayabilselerdi o okula gitmek yerine intihar ederlerdi... Olaya tek açıdan bakıyorsunuz, genel açıdan değerlendirmiyorsunuz. Onların bu ulaşımı bizim günlük ulaşımımızla eş değerdir. Çünkü organizma alışır o duruma, o durumun hayatın gerçekliği olduğunu algılayıp 0 noktası olarak konumlandırır onu. Tıpkı bizim günlük yaşamımızı 0 konumuna alıp herşeyi onun üzerinden değerlendirmemiz gibi, tıpkı şu resimle empati kurup konumu - düzeylerinde hayal ettiğimiz gibi, anlamadığınız kısım onların o yaşantısının hayatlarındaki konumu 0 zaten. yani sizin hayatınızla eş değer... Eğer uzun bir süre işkenceye maruz kalırsan bu işkence işkence olmaz, artık normal hayatın olur. Kokainin işlevine benzer bu durum... Ben sadece 1 etmeni anlattım, umarım kafanda bir şeyler yanmıştır. Eğer bu olayı resmileştirmek istiyorsan o çocuğu al gel, uygun bir araştırma ortamını da hazırla, olayı kanıt haline getirelim. Boş boş konuşup insanların duygusal taraflarından vurmaya çalışacağınıza elle tutular bir şeyler getirin, gerçi benim yaptığım da farklı bir şey sayılmaz, yine de septik bir bakış açısı getirebilmişimdir umarım...

• Hocam lise de öyle bir duruma geliyoruz ki artık mecburen geç yatıp erken kalkıyoruz başka çare yok

• Bir gencin okula gitmek istememesi çok doğal. Çünkü insan böyle yaşamak için yaratılmamış. Kendi aklıyla kendi omuzlarına taşıyabileceğinden fazla yük yükleyen aptal bir canlıdır insan. Basit yaşam daha güzeldir ama birilerinin kıçının rahat etmesi için tüm insanlığın kurban olması gerekir. Modern köleliğin klasik kölelik anlayışından tek farkı modern kölelerin çalışmayıp aç kalmayı seçebilme özgürlükleri. Onun dışında dünya işçilerin masum olduğu halde infaz edildikleri zorunlu bir çalışma kampından başka bir yer değil. Gençlerin hissiyatı doğru ama "medeniyetinizi sırtımda taşımak zorunda değilim isterse paramparça olsun parçalarda nereye düşerse düşsün" diyebilecek akıl yada cesaret yok. Buda onların suçu değil aslında kimsenin suçu değil çünkü gözümüzü açtımızda gördüğümüz şey buydu o yüzden başka türlüsünü hayal etmek herkes için mümkün değil. İnsanları bu yarışa sokan aklı evveller oturdukları yerden gülüyorlar insanlığın haline. Peki bunların değişme ihtimali varmı? Tabiki hayır. İnsanlar hep dünyanın daha iyi bir yer olacağını ümit edip durdular ama olmayacak. Hiç olmadı çünkü. İnsanlığın en temel problemi iktisadi bir problem. Kaynaklar sınırlı insan ihtiyaçları sınırsız. Bu uçurum giderek büyüyor dünya daha berbat bir yer olacak. Bir azınlığın refah içerisinde yaşamasının alternatif maliyeti geniş kitlelerin köle gibi çalışması. Sonuç olarak eğer o mutlu azınlığın bir üyesi olarak doğmadıysan baştan kaybetmişsin demektir. Hayatının sonuna kadar eşek gibi çalışırsın yada bir şekilde kafanı kullanır saltanat kayığına sen de binersin. İster ayağında terlik olsun ister Nike boynunda zincir olduktan sonra çok farkeden bişey yok.

• Ahahah bayiliyorum bu kafalara. Amac ne desen belli degil, neden ne desen hic belli degil. Kendi kendine sikilmis gece gece.

• quote:

Almanya'da genelde maximum geç uyanma 7:30

Bknz:Alman disiplini

Bende erken kalkmayı seviyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.