Şimdi Ara

hergün araba yıkayanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eren15935

Tam adami. Siyah araba tavsiye eder misin usta?

İyi yanları;

Yıkatınca ve Cilalayınca araç kendini gösteriyor ve kışın azıcık güneş olsun aracın içi sıcacık, dışarısı soğukken bile..

Köyü yanları :
    1.) Çizikleri hemen belli ediyor, ben burdayım diyor.
    2.) Arabayı yıkadıktan sonra, benze kurulamazsanız su izi kalıyor ve yine kirli gözüküyor.
    3.) Arabayla parlatmışken, ufak bir tozlu yoldan geçin tekrar pisleniyor
    4.) Yazın sıcaktan bayılacak gibi olup, araçta serinleyeyim diye bir düşünürsünüz, klimayı açıp fakat aracın içinin dışarıdan daha sıcak olduğunu fark edip, vazgeçersiniz.
    5.) Yazın güneşte aracı bırakırsanız, direksiyonu peçete yardımıyla tutamaya bilirsiniz o derece ısınıyor içerisi
    Daha bir çok madde sayardım da en önemlisi bu 5 i

Sonuç olarak, eğer aracımla ilgilenirim diyorsanız ederim fakat yok ya yılda 3-4 kez yıkarım diyorsanız bulaşmayın bile

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail4444

Ben ayda 2 3 benzinlikteki makinede dışını yıkarım. Ayda 1 yada 2 defa da içini kendim silerim. Yılda en fazla 2 defa da iç dış yıkamacıya veririm. Yanlız bu güne kadar sürekli farklı yıkamacılarda yıkattım hiç işini düzgün yapana denk gelmedim hepsi baştan savma. Hele hele bazıları var ki jantı sildiği bezle camı da silip iyice rezil ediyor arabayı.

Aynı benim düşündüğümü yazmissiniz hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

0 araci ilk ay 3 gunde bir 6. Aya kadar haftada 1 simdi yagmur yağarsa

• 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    Icim darlandi. Kotu yanlari daha fazlaymış Kisin bazen ayda 1 kez yikattigim oluyor. Yazin haftada 1. Acik renk daha iyi sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir aralar cok yikadim, sonra bir gun bunu gordum. O gunden sonra bimmerimi hic yikamadim, yikamadigim gibide oyle sattim..
    Bu mesaja eklenen görseller:

hergün araba yıkayanlar

• Fena çizmişler gerçekten

• ben üşengeçlikten yıkayamıyorum, ama yazın işsizlikten 2 günde 1 yıkıyordum
  • Shell den veya bp den benzin alinca musait oldukca yikatiyorum ama kurulama islemini kendim yapiyorum .

40 dakika suruyor .

Bazi tanidikalrim cila yikama falan 6-7 saatini veriyor bu ise ama araba da super oluyor tabi .

Benim arac kirmizi temiz olunca kuslar dayanamiyor pek bir de dikkat ceksin pesinde degilim kirli sakal tarzi takiliyoruz genelde

• Araba yıkatmak demek ne demek ?
  • ben araba yikandiktan sonra hafif pislenince daha cok seviyorum obur turlu cayir cayir temiz olunca tas izleri tampon dibindeki cizikler gozume batiyor : ))

• Hergün araba yıkıyorsa zamanı boldur hayatında çok önemli durumlar söz konusu değildir (iş-eş-çocuk-sosyal hayat) gibi. Canı sıkıldığı için biraz da arabasına düşkün olduğu için hergün ya da gün aşırı yıkıyordur.

Ben kendi araçlarımı spor olsun diye, bir de gerçekten kendim temizlemeyi sevdiğim için vakit buldukça haftada iki kere yazın ise kirlendiğinde yani haftada bir kere kesin yıkarım. İki üç yıkamada bir hızlı sprey cilasını yapari iki ayda bir falan da vaktim olursa katı cilasını yaparım.

Dış temizlik okadar değil de aracın içerisinde kir pis toz görmeye dayanamıyorum. Mutlaka aracın içi bal dök yala formunda olmalı. Buyüzden gün aşırı biryere gitmeden önce ya da uzun yola çıkmadan önce aracın içini temizlerim.

En az 5 senedir aracımı çok acil durumlar hariç o da senede bir iki keredir yıkamacıya vermiyorum. Araç yıkamak temizliğiyle bagaj düzeniyle falan uğraşmak güzel bir hobidir temizlik yapmak insanı dinlendirir bütün stresi attırır kafa dağıtır. Herkese öneririm. Bir de evinizin önü müsaitse bahçeli falansa değmeyin keyfine. Alırsınız içeceğinizi bakarsınız keyfinize..

• 6 ayda 1 yıkıyorum beyler. Aradaki lokal yıkamaları saymazsak tabi.

Şaşırdığım şey; bizim burada bir lastikçi var, Sgk'sız çocukları istihdam ederek araç yıkama hizmeti veriyor. 15 cm'den basınçlı su tutmasından tut tecavüze uğramış bezi kaporta, cam demeden aracın her yerine sürüyor. Ve bu yıkamacıda Range Rover, Merso, Bmw, hatta Porsche sahipleri sıraya giriyor. İşte para ve cehaletin doğru orantılı olduğuna bu lastikçiye her baktığımda anımsıyorum.

• Haftada 2 yıkarım siyah olduğu için oda hemen toz kapıyor yoksa beyaz olsa valla 2 haftada 1 :D
  • Haftada bir yikattiririm benzinlikte

• quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Siyah ise gayet normal, benim keretayı dün yıkadım, otoparka çektim. Şimdi balkondan bakıyorum yine yıkayasım geliyo, kirleniyor çabucak namussuz

Siyahın asaleti yeter.

• Ben haftada en az 1 kez aracimi yikarim. Pis pis asla binemem. Kimilerinin aracina biniyorum camurdan, icindeki tozlardan nefes alinmiyor. Arkadaslar biz o araclarin icinde saatlerce kaliyoruz. Ordaki tozlari surekli soluyoruz. Ozellikle kis aylarinda camlar da kapali olunca o ortam cok sagliksiz. Aracim temiz olunca gonul rahatligiyla biniyorum, yeri geliyor gonul rahatlogiyla icinde yatiyorum..

• Senede 1 ya da 2 kez servise bakıma gittiğinde yıkanır benim araç. Onun dışında babam yakalarsa zorla yıkamacıya götürür. Bana kalsa yağmurda yıkandığı yetiyor, fazlası lüzumsuz. Öyle ki benzinliklerdeki ücretsiz yıkamalara bile girmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 15 Nisan 2016; 23:55:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Tam adami. Siyah araba tavsiye eder misin usta?

hocam ailedeki iki araç da siyah haftada 2 şer den 4 gün araba yıkıyorum,

çok keyif alıyorum tabii yoksa o kadar kirlendiğinden değil,

her yıkamada sprey cila atıyorum araba kendini gösteriyor,

çizikleri çok net belli ediyor o yüzden siyah araba aldıysan üzerine siyah kaplama yaptırmak çok çok daha iyi olur.

siyah renk arabada sürekli t-shirt giymeni sağlıyor ister artı de ister eksi :))
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Siyah arabasi olup da daha memnunum diyen gormedim ben En temizi yine acik renk. Beyaz vardi bir de gri. Beyaz almak isterim yine

• quote:

Orijinalden alıntı: vozer

Senede 1 ya da 2 kez servise bakıma gittiğinde yıkanır benim araç. Onun dışında babam yakalarsa zorla yıkamacıya götürür. Bana kalsa yağmurda yıkandığı yetiyor, fazlası lüzumsuz. Öyle ki benzinliklerdeki ücretsiz yıkamalara bile girmiyorum.

Sizin aracın rengi nedir hocam?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.