Şimdi Ara

Heredot'un yazdığı, mısır firavununun dilin kökeni deneyinde, doğunca çobana verilerek kapatılan, o (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
2
Favori
83.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kız mantık yürütmeye çalışıyor.mantık olarak bu sorunun cevabı 250 000.:)
  • Beklemeyin cevap vermez
  • Bi susmadi yarim saattir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiza biri uçan tekme atsin.. Anasini satim cevap vermek dişinda Her şeyi söyledi..
  • adam 2 saattir ekmek su diyip duruyo kız hala ver
  • Milyoner çıkmayacak bizden belli.
    Bi türlü cevap veremedi yada bilerek uzatıyolar...

• İyice uzattılar ha
  • Şu soruya cevap VER
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipalensis

quote:

Orijinalden alıntı: D-C

quote:

Orijinalden alıntı: Nipalensis

quote:

Orijinalden alıntı: D-C

Ekmek cevap .http://tr.wikipedia.org/wiki/I._Psamtik

linkteki fotoda Elif yaziyor

Yunan tarihçisi Heredot, Tarihler eserinin ikinci cildinde I. Psamtik ile ilgili bir anekdottan bahsetmiştir. Mısır'a yolculuğu sırasında Heredot, Psammetikus'un ("Psamtik") iki çocuk üzerinde deney yaparak dilin kökenini araştırdığını duymuştur. Söylenilenlere göre yeni doğmuş iki bebeği, onlara bakması için bir çobana teslim ederek, kimsenin onlarla konuşmasına izin vermemesini tembih etmiştir, çocuklar büyüdüğünde ise konuştukları ilk kelimeleri tespit etmesini istemiştir. Firavunun oluşturduğu hipoteze göre, dışarıdan müdahale edilmediğinde çocukların söyleyeceği ilk kelimeler, tüm insanların dilinin kökenini belirleyecektir. Çoban bir gün çocuklardan birinin "bekos" diye bağırdığını duyar ve bunun Frigce olduğu sonucuna varır. Çünkü "bekos" kelimesi Frigce "ekmek" anlamına gelir. Bu şekilde, Friglerin Mısırlılardan ve öteki milletlerden daha eski olduğu ve Frigce'nin insanların orijinal dili sonucuna varırlar. Heredot dışında, günümüze ulaşan ve bu hikayeyi doğrulayan başka bir kaynak yoktur.

hocam okudumda vikipedide fotoda sol ustte latince Elif yaziyor

• Rekamlarda dayanayip sonucu ogrenmek icin herkes burda

• quote:

Orijinalden alıntı: DDS Emmesen

Bu kız ne dedi tam anlamadım yaratılışımı sorguladım herkes bana farklısın diyordu sıradan olmak için günlerce dua ettim mi ne dedi kaçırdım orayı

Aynen öyle dedi. Para insanı değiştirir mi? Canlı kanıtı bu kezban.
  • 250.000 i alsın almasına da 112.500 tl vergiye gidecek.
  • Daha öncede böyle bir konu açılmıştı 40000 olmuştu.
  • 1 milyonluk sorunun cevabını biliyordum,şansa bak
  • Şu andaki aktif kişilerin 3873 tanesi üye, 45317 misafir ziyaretçi, 11003 mobil kullanıcıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 1 Haziran 2013; 23:44:33 >
  • Burdan dedeme, beni hiç yanlız bırakmayan dostum Kubilaya selam yolluyorum. 24bin nedir arkadaş

• muhabbet çok uzun birde berbat olunca hiç çekilmiyor.
  • cevap burda beyler
    tr.m.wikipedia.org/wiki/I._Psamtik

• Yani sonuç hüsran VERecekler 15 bini alıp gitcek depresyona girecek keZban 😳

• Benim kız kardeşim 13 yaşına kadar kulaklları doğuştan duymadığı için konuşamıyordu hiç bir kelime söylyemedi 13 yaşına kadar almanyada geçirdiği bir ameliyatla duymaya başladı ve konuştu soruyla bir alakası varmı bilemem ama duymayan insan konuşamaz bildiğim budur genetik filan hikaye gibi geldi bana ormada yaşayan çocuğun filmindede çocuk orman dili konuşuyordu hayvanların çıkardığı sesleri söylüyordu kız heycan yaptı kendine fazla güvendi
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.