Şimdi Ara

Her üniversiteye cami olacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Afif Hoca'yı paylaşmışsınız,ondan ders aldım ben şahane bir bilim insanı :) Bu saçma ülkeyi bırakıp Almanya'ya gitti bilimsel çalışmalarına devam edebilmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEE01DE48 -- 21 Kasım 2014; 17:19:23 >
  • furkanfc kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz bundan yaklaşık 1100 yıl önce,etrafta otoyollar ve binalar olmadan önce geçerliydi.Etraf çöl ve boş olduğu için 1100 yıl önce istenilen yerde namaz kılınabiliyordu.

Ayrıca siz az önce "namaz kılmak için bir de cami mi arayacağım" gibi çirkin bir ifade kullandınız ve ben bundan anlıyorum ki siz camiye gitmeyi bir eziyet,çile olarak görüyorsunuz.

Müslüman namaz kılmadan önce camiye yürürken eşe dosta selam,garibana sadaka verir sonra namazını kılar.Siz o yürümeyi eziyet olarak görüyorsanız İslam'ı hiç anlamamışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darylina_

O dediğiniz bundan yaklaşık 1100 yıl önce,etrafta otoyollar ve binalar olmadan önce geçerliydi.Etraf çöl ve boş olduğu için 1100 yıl önce istenilen yerde namaz kılınabiliyordu.

Ayrıca siz az önce "namaz kılmak için bir de cami mi arayacağım" gibi çirkin bir ifade kullandınız ve ben bundan anlıyorum ki siz camiye gitmeyi bir eziyet,çile olarak görüyorsunuz.

Müslüman namaz kılmadan önce camiye yürürken eşe dosta selam,garibana sadaka verir sonra namazını kılar.Siz o yürümeyi eziyet olarak görüyorsanız İslam'ı hiç anlamamışsınız.

Cımbızla cümleyi çekmiş ve onuda gayet yanlış anlamışsın..

islamda ibadeti de yanlış anlamışsın..ibadetin yoksa ne anlatsam boş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanfc

quote:

İslam'da eğitim almak ibadettir.Öğrenci dersteyse zaten ibadet yapıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEE01DE48 -- 21 Kasım 2014; 16:34:32 >

• Cami yapılsın mı elbette neden olmasın fakat sen bir tarafta bulunan eksikleri kapatmadan sırf oy uğruna milletin gözünü boyamak için diğer taraftan kısarsan ben burda artniyet ararım.Yapılan bu işler hiç samimi gelmiyor.Üniversitelerinde tüm olanaklar tamamlandı hepsi en iyi şekilde okunmaya uygun sadece camileri mi eksik ?
  • quote:

quote:

quote:

İslam'da eğitim almak ibadettir.Öğrenci dersteyse zaten ibadet yapıyordur.

Doğru sana katılıyorum ama hiç bir şey namazla eş değerde değildir..

• Mesajlari okudum. Anlasilan bu tasariya karsi cikanlarin derdi ya islamla, yada akp ile. Klasik kosullanma mi diyim, yapilan herseye katsi cikma;iyi veya kotu farketmiyor.
    Turkiye'de 200e yakin universite var. Bunlarin en az 100 tanesinin camiye ihtiyaci vardir. Burda konusan bircok arkadasin ya namazla,niyazla isi yok, yada universitedeki durumlari bilmiyor.
    Benim kampusumdeki camiye benim fakultemden yurume mesafesi 7-8 dakika. Fakultemdeki mescid ise ister inanin ister inanmayin 4 kisi anca sigiyor.
    Staj,klinik,ders derken yemek yemeye vaktimiz olmuyor bazen. Kimse yok ilahiyat, yok yurusun,yok arabistan bilmem ne, bosuna tatava yapmasin.
    Yillardir hep ayni baskiyi yedik. Akpyi cok sevmesemde dini acidan ozgurluk verdigi icin takdir ve tesekkur ediyorum.
    Ozellikle yillardir laiklik elden gidiyor zihniyetiyle hareket edenlere karsi verilen mucadelenin basariya ulasmasi beni mutlu ediyor.
    Cok begenmiyorlarsa cami veya islam olmayan ulkelere seve seve gidebilirler!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Arkheramos

Cami yapılsın mı elbette neden olmasın fakat sen bir tarafta bulunan eksikleri kapatmadan sırf oy uğruna milletin gözünü boyamak için diğer taraftan kısarsan ben burda artniyet ararım.Yapılan bu işler hiç samimi gelmiyor.Üniversitelerinde tüm olanaklar tamamlandı hepsi en iyi şekilde okunmaya uygun sadece camileri mi eksik ?

Bu konuda haklisin. Maalesef akp politika haline getirdi. Gundem degistirme adina, suclari ort bas etme, olaylari unutturma adina; dini kullanarak projeler gelistiriyor.

• quote:

Cami yapılsın mı elbette neden olmasın fakat sen bir tarafta bulunan eksikleri kapatmadan sırf oy uğruna milletin gözünü boyamak için diğer taraftan kısarsan ben burda artniyet ararım.Yapılan bu işler hiç samimi gelmiyor.Üniversitelerinde tüm olanaklar tamamlandı hepsi en iyi şekilde okunmaya uygun sadece camileri mi eksik ?

Bir üniversitenin içine cami inşa ederseniz orada bilim yapılmasını asla beklemeyin.Aynısı kilise ve sinagog,budist tapınağı için de geçerli.O üniversiteden asla bilim insanı çıkmaz.Tabi bilimden bana ne,bilim insanı yetişse ne olur yetişmese ne olur diyorsanız o zaman farklı.Zaten fen fakülteleri de kapatılıyor,yeni üniversitelerde de genelde fen fakülteleri olmuyor.
    İlk ve en öncelikli şey okumaktır.Namaz sonradan gelir.

İlla laf lafı açacak ve birileride çıkacak olur mu öyle şey filan diyecek.Herkesin inancı ve dini kendine..

Ben Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk'ün akılcı yorumlarını hiçbir din adamında görmedim. İsteyen farklı düşünür vs.

Ama bugün siyasal hale getirilmiş bir Din çok zarar görecektir.

akp nin en başarılı şekilde yaptığı şey insanların inançlarına göre birbirini yargılaması ve zaman zaman bundan dolayı küçümsemesi ve aşağılaması.

Kimse kimsenin inancının kahyası değil ve olamaz.Kimse kimseye kendi inancını empoze ve dikte edemez.

Üniversitelerde yapılan icraatta bunun ürünüdür.Kendi siyasal hale gelmiş inancını diğerlerine dikte etmeye çalışmak.

Üniversitelerde mescit olursa o zaman , kilise de olsun, budist tapınağıda olsun.Çünkü hristiyanı da var, budisti de..

İş bu yöne giderse işin sonu gelmez..Her inanca mensup farklı kitleler kendilerine ait ibadet mekanları istemeye başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 21 Kasım 2014; 17:54:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

İlk ve en öncelikli şey okumaktır.Namaz sonradan gelir.

İlla laf lafı açacak ve birileride çıkacak olur mu öyle şey filan diyecek.Herkesin inancı ve dini kendine..

Ben Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk'ün akılcı yorumlarını hiçbir din adamında görmedim. İsteyen farklı düşünür vs.

Ama bugün siyasal hale getirilmiş bir Din çok zarar görecektir.

Bu gibi mantıklı insanlar yerine televizyonlarda artık karısını 43 yerinden bıçaklayan adama övgüler yağdıran din adamları çıkartılıyor.

Bir de burda hapse girmeyeceğini bilse sokakta Hristiyan doğrayacak insanlar "yaşasın ibadet özgürlüğü" diye naralar atmıyor mu şaşıp kalırsın.

• O değilde şu üniversitelre ayak yıkama yeri yapsınlar. İnbsanların elini yüzünü yıkadıkları yerlere ayaklar sokuluyor. Bu epey sağlıksız ve itici bir görüntü oluşturuyor. Hastane tuvaletlerinde bile millet ayağını sokma derdinde !
  • quote:

quote:

Bir üniversitenin içine cami inşa ederseniz orada bilim yapılmasını asla beklemeyin.Aynısı kilise ve sinagog,budist tapınağı için de geçerli.O üniversiteden asla bilim insanı çıkmaz.Tabi bilimden bana ne,bilim insanı yetişse ne olur yetişmese ne olur diyorsanız o zaman farklı.Zaten fen fakülteleri de kapatılıyor,yeni üniversitelerde de genelde fen fakülteleri olmuyor.

Bu kanıya nerden vardınız çok merak ettim ?

Sinagog, kilise gibi saçma yerler görmek istemiyormuş.. İslam dini farklı inançlara hoşgörü ve saygı ile yaklaşmayı emreder, sen böyle diyerek dinimizle çelişiyorsun. İnan senin, başkalarının dini beni hiç alakadar etmiyor ama sen üniversiteye cami yapıyorsan, ihtiyac durumunda küçük bir sinagog ve şapel de yapmak durumundasın. Devlet, her dine eşit mesafede yaklaşmakla yükümlüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neuchatel

Sinagog, kilise gibi saçma yerler görmek istemiyormuş.. İslam dini farklı inançlara hoşgörü ve saygı ile yaklaşmayı emreder, sen böyle diyerek dinimizle çelişiyorsun. İnan senin, başkalarının dini beni hiç alakadar etmiyor ama sen üniversiteye cami yapıyorsan, ihtiyac durumunda küçük bir sinagog ve şapel de yapmak durumundasın. Devlet, her dine eşit mesafede yaklaşmakla yükümlüdür.

biri çıkmış ilk önce öğrenim gelir sonra namaz gelir demiş bu nasıl akıldır yahu..

Müslümansan imanın en büyük şartı namazdır..

sana gelince saygını bana dinimi öğretme 1400 yıldır islamı ortadan kaldırmak için canla başla çalışan hristiyan ve lanetli yahudiler değil mi ..saygımı buna mı saygı duyucam onlarlı dost edinmeyin Allah böyle dediyse saygı da duymam ..dünyada müslümanlara yapılan eziyetleri görmüyorsun sanırım ..sen saygı duy benden bekleme

• quote:

quote:

quote:

Bu kanıya nerden vardınız çok merak ettim ?

Bu kanıya pek çok şeyden vardım.

Yukarıda bir arkadaş bir haber paylaştı hemen yukarıda okuyabilirsiniz.İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Afif Sıddıki(eski öğretim üyesi demeli)'ye etmediği hakaretlerle ilgili soruşturma açıldı ve kendisi bu baskılar yüzünden görevini bırakıp Almanya'da çalışmalarına devam etmek zorunda kaldı.Ben bu hocadan bizzat ders aldım ve kendisi bırakın insanlara hakaret yağdırmayı karınca incitecek bir insan değildir.

Şimdi ne alaka diyeceksiniz,şöyle alakalı.Din siyasete alet edilir ve eğitimin içine sokulursa "yandaşlık" diye bir statü ister istemez oluşuyor.(Ben Türkiye'ye lanet olsun demiyorum,Amerika'da da din siyasette rol oynar mesela.)Sonra bu yandaş amirler,öğretim üyeleri gittikçe küstahlaşarak kendilerini üniversitenin,fakültenin sahipleri olarak görüyor ve insanları yapmadıkları şeylerle itham ediyorlar.

Sizin eğitiminiz hangi alanda ben bilmiyorum,ben fen fakültesinde okuyorum bu yüzden bir labın dağılması ne demek biliyorum.Bir labaratuvarın dağılması bir sürü insanın dağılması demek.Çöpe giden hayaller.Orada proje yürüten öğrenciler vardı,onların hepsi dağıldı.Siz bir akademisyenin danışmanlığını alıyorsanız o gittikten sonra kendi projemi başka üniversiteye taşıyayım gibi bir şey olmaz,projeniz biter.Kaldı ki bu labaratuvar Türkiye'de ilk ve tek.

Mesela 1.5 yıl sürebilecek bir projeyi yurtdışından gerekli kimyasal maddeleri alacak paraları olmadığı için 3 yılda tamamlamak zorunda olan master öğrencileri var bu insanlara yazık değil mi?Böyle öğrenciler varken,İstanbul'da her 100 metrede bir cami varken bu paraları mantıklı şekilde harcamak lazım değil mi sizce?Her üniversiteye bir revir yapılsın mesela?Öğrencilere verilen yemeğin fiyatı düşürülsün?Yurt inşa edilsin?

Ülkesini terk eden binlerce bilim insanı olması hiçbir şey anlatmıyor mu sizce?Ben de onlardan biri olacağım çünkü kimse benim master projeme bağış yapmayacak,onun yerine diyanete bağış yapacaklar.

Şunu biliyor musunuz mesela,bugün bir biyolog olarak evrimle ilgili çalışma yapmak isterseniz gidebileceğiniz tek bir üniversite var o da Hacettepe.Bu bile tek başına korkunç bir şey değil mi?İnsanlar baskılardan dolayı bir bilim dalıyla ilgili araştırma yapmaya korkuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEE01DE48 -- 21 Kasım 2014; 18:34:00 >

Ülkemiz müslüman değil dinsiz bir ülke.Sen sinagog istemiyor olabilirsin ama X kişide mescid istemiyor Y kişisde ne mescid istiyor ne sinagog ne yapıcaz şimdi.? ‘Allah, din hususunda sizinle savaşmayan ve sizi, ülkenizden çıkarmayanlara iyilik etmenizi, onlara karşı insafla, adaletle muamelede bulunmanızı nehyetmez; şüphe yok ki Allah, adaletle muamele edenleri sever.(Mümtehine/8)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Ülkemiz müslüman değil dinsiz bir ülke.Sen sinagog istemiyor olabilirsin ama X kişide mescid istemiyor Y kişisde ne mescid istiyor ne sinagog ne yapıcaz şimdi.? ‘Allah, din hususunda sizinle savaşmayan ve sizi, ülkenizden çıkarmayanlara iyilik etmenizi, onlara karşı insafla, adaletle muamelede bulunmanızı nehyetmez; şüphe yok ki Allah, adaletle muamele edenleri sever.(Mümtehine/8)

sen o ayeti anlamamışsın ayet ağır gelmiş sana..

Bu ülke müslünan bir ülke dinsiz değil sabah akşam ezan sesiyle yaşayan bir ülke için dinsiz diyemezsin...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

sen o ayeti anlamamışsın ayet ağır gelmiş sana..

Bu ülke müslünan bir ülke dinsiz değil sabah akşam ezan sesiyle yaşayan bir ülke için dinsiz diyemezsin...

Bence ayeti anlamayan sensin.

Madde 2
    Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan
    haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve
    sosyal bir hukuk Devletidir.

Laikliği de tanımlamam gerekmiyor sanırım,yani ülkemizin dini yoktur.

Yazının özeti: Laik-Seküler aynı zamanda halkın dini taleplerini de AYRI(eğitime-resmi kurumlara karıştırmadan) bir şekilde gerçekleştiren bir Türkiye modeli.

İlk önce öğrenim gelir tabiikide. Birşey üretmeden namaz kıl nereye
    kadar, Allah çalışmayanı, öğrenmeyeni sevmez. İsteyen üstüne namazını da kılar.

Dostum günümüzde Müslümanlara yapılan eziyetlerin hepsi geçmişte biz Müslümanların yaptığı hatalar dolayısıyla oluyor. Osmanlı 16yy. dan itibaren Avrupa'da meydana gelen aydınlanma hareketini takip etmedi, kılıçla mızrakla bir yere gelineceği sanıldı. İlerleyen dönemde de "hasta adam" pozisyonuna geçti. E tabi halifelik makamı da Osmanlı'nındı. Böylece Müslümanlar da Batı karşısında güçsüz konuma geçti, sonrasında da ver elini petrol sömürgeciliği-iç savaşlar-gazze-saddam-el kaide-işid-arap baharı-körfez savaşı ve daha niceleri sonucunda meydana gelen biz müslümanlara eziyetler..

Buradan şunu çıkaracağız, bir toplum, bir millet, eğer birşeyler üretmezse, çalışmazsa, gücünü ortaya koymazsa, teknolojik gelişmelere kapalı olursa yıkılmaya mahkumdur.

Peki, bir de bizi yıkan Batı'ya bakalım. Teknoloji olarak çok ilerdeler eyvallah ta, daha önemli birşey var: Sekülerizm ve Laiklik. Adamlar bu ikisini yüzyıllar önce kendi içlerinde sağladılar ve bize fark attılar. Dini konuları hiçbir zaman devletin gündem meselesi yapmadılar, dünyevi işleri dinden üstte tuttular AMA dinlerinden de vazgeçtiklerini hiç sanmıyorum ki, din konusunu herkesin vicdanına bıraktılar. Bizim de din modelinde aynen böyle davranmamız gerekiyor.

Diyeceksin ki Sekülerizm-Laiklik olayına niye getirdin beni. Olayları bağlıyorum. Eğer ki sen üniversiteye cami yaparsan, o zaman o üniversiteye sinagog-kilise de yapmak zorundasın. Hele ki bir vatandaşın gelip de "ben Budist'im Buda heykeli istiyorum üniversiteme" derse devlet onu da yerine getirmekle mükellef olur. E tabii böyle bir heykelin 1 kişi için yapılması çok maliyetlidir, ve yapıldığında sen ve senin gibiler de tepki gösterir "ben saygı duymuyorum" diye. Amma velakin LAİK bir devlet olduğun için bir cami yaptın mı, artık talebe bağlı her türlü ibadet alanı da yapmak zorundasın.

Üniversite, senin-benim dini inancını yerine getirmemi sağlamak konusunda sorumlu değildir ve olmamalıdır. Doğru olan, üniversite içinde mescid değil, yakınında bir mesciddir. Eğitim ve din biribirine karışmamalıdır. Herkes dini inancını yerine getirmekde özgür olmalı ama bunu yerinde getirmelidir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.