Şimdi Ara

Her üniversiteye cami olacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

Orijinalden alıntı: furkanfc

quote:

Ülkemiz müslüman değil dinsiz bir ülke.Sen sinagog istemiyor olabilirsin ama X kişide mescid istemiyor Y kişisde ne mescid istiyor ne sinagog ne yapıcaz şimdi.? ‘Allah, din hususunda sizinle savaşmayan ve sizi, ülkenizden çıkarmayanlara iyilik etmenizi, onlara karşı insafla, adaletle muamelede bulunmanızı nehyetmez; şüphe yok ki Allah, adaletle muamele edenleri sever.(Mümtehine/8)

sen o ayeti anlamamışsın ayet ağır gelmiş sana..

Bu ülke müslünan bir ülke dinsiz değil sabah akşam ezan sesiyle yaşayan bir ülke için dinsiz diyemezsin...

Bence ayeti anlamayan sensin.

Madde 2
    Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan
    haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve
    sosyal bir hukuk Devletidir.

Laikliği de tanımlamam gerekmiyor sanırım,yani ülkemizin dini yoktur.

peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerekliyse yapılmalı ama her üni'ye cami diye açıklama olunca biraz garip oluyor. Mescit yeterli ise mescit eğer yetmez ise sonra cami olmalı. Geliri-gideri var bu yapıların, sonra fazla yaptık birazını kapatmak zorundayız durumuna düşeriz.
  • Üniversiteler genellikle kalabalık yerleşim birimlerinde ya da rahat ulaşım sağlanan bölgelerdedir. Bu bölgelerse ise çok rahat ibadet edebilecek camii mevcuttur. Şuan bile benim oturduğum semtte 3 tane cami mevcut rahatça ulaşıp ibadetimi yapabileceğim. Kısacası okuldan çıkıp rahatça namaz görevini yerine getirebilecek bir cami bulmak hiç ama hiç zor değil. Öncelikle üniversitelere cami değilde laboratuvar eksiklikleri kapatılmalı. Belirli okullar dışında birçok üniversitede mühendislik bölümlerine bakın her şey kısıtlı. Uygulamalı ders diye bir şey kalmadı sayılır. Her şey ezbere dayatıldı. Bir bakıyorsun adam kitabın başından ayrılmıyor. Kardeşim kitap senin ek yardımcın. Sen okuduğun bölümü uygulamalı göreceksin ki eğitim kalitesi ve senin kendine kattıkların bir nebze artış göstersin.

Kendi okuduğum okuldan örnek vermek gerekirse Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyorum ama mac laboratuvarı dışında yararlanabileceğim hiçbir laboratuvar mevcut değil. Ha birde desen sınıfları var onun içinde bir sınıf aç iki üç şövale ekle bitti. Kardeşim benim digital baskı laboratuvarına ihtiyacım var. Bir matbaa kalitesinde olmasa bile kendimi matbaada gibi hissedip yaptığım işleri dijital ortamdan çıktıya aktarıp durum değerlendirmesi yapabileyim. Böyle devam ederek sektöre girdiğim zaman ben baskı hakkında eksiksiz bilgiye sahip olabileyim. Dijital ortamı geçtim ne bir linol ne bir gravür baskı yapabilecek baskı makineleri yok. Tahta kaşık ile linol bastığımı biliyorum. Kardeşim bana iki dönem bu baskı dersini vermişsin içeriği belli ama bu dersi işleyecek ne bir makine ne bir ortam mevcut değil. Bu sadece benim okulumda değil Mimar Sinan gibi güzel sanatlarda level atlamış okullarda bile mevcut.

Bakın din işlerine karşı değilim ama sen gelir okullarda birçok eksiklik varken sektörlere yetiştirilen elemanlar yerlerde sürünüp sektöre girdiklerinde işlerini ele yüze bulaştırıp rezil olurken bunu yapman mantıklı değil. Çünkü bu ülkede dinin gerektirdiklerini yapabileceğin bir çok olanak var ve bu kısıtlı değil. Okuldan çıkıp camiiye gitmen 10 dakikanı almaz. Hem sen bunu yaparsan bir hristiyan bir yahudi ne bileyim başka dini mensup biri kendi dininin gerektirdiklerini yerine getirmek için ortam isteyecek. Şu din işlerini eğitim ve siyasetten çekin artık. Millet özgür iradesi ile dinin gerektirdiklerini yapabilecek kadar imkana ve akıla sahip. Kimsenin gözüne gözüne sokmayın icraat yapıyoruz diye.

Boşuna ülkemizde bulunan gerçekten ayrı bir yere sahip kişiler tıp, sanat, bilim, mühendislik alanlarında yurtdışına gidip eğitim almıyorlar. Ve eğitim aldıkları ülkelerde gerçekten iyi bir konuma sahip olup o ülkenin gelişmesi için emek harcıyorlar. Neyse lafı uzatmaya gerek yok. Ama 100 öğrenciden 99'u benim düşünceme sahiptir diye düşünüyorum.

• ImPerspektif I kullanıcısına yanıt
    Fen fakültelerinde de durum böyle. Küçücük bir labaratuvara 30 kişi giriyoruz, aletler eski paslanmış.Bir alet var, alet bile demek fazla bildiğimiz pipet ama metal.Hocalar bunların bile yenisini alamiyoruz diyorlar inanabiliyor musunuz?Istanbuldaki bir universiteden bahsediyorum Muş falan değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEE01DE48 -- 21 Kasım 2014; 20:53:05 >
  • Din konusu özellikle akp iktidarı ile birlikte son derece güzel sömürülen ve kullanılan bir araç haline geldi.

Demokrasi bizim için amaç değil araçtır diyen rte için aynı zamanda din de bir amaç değildir araçtır.

rte tipi bir siyasetçi için halkın kutsal değerleri itinayla dibine kadar istismar edilir ve edilecektir.

TR'de isterse 100.000 tane cami olsun , rte tipi politikacı için yetmez, 200.000'den aşağı olursa mazallah Allah 'tan uzaklaşırız vaazlarıyla halkın eğitimsiz, akıl yoksunu kitlelerini bir güzel avucuna alır
    ve oylarını da kapar.

Laiklik ve Sekülerizm bir ülkenin aydınlığa ulaşması için tek yoldur.

Bugün yaşanan rezilliklerde ayan beyan ortadadır.Bütün gün dini soslu vaazlar ve nutuklar çeken rte bugün edindiği servetin kaynağını anlatamıyor ve kaçamak cevaplar vermeye çalışıyor.

Daha yaşanan bin türlü rezillikler ile dünyaya rezil olduk..Hem dindar geçinen hemde her türlü haksızlığı ,her türlü adaletsizliği ve despotluğu yapan bir siyasetçiyi hala seçen bir ülke olarak
    bayağı rezil olduk dünyaya.

Halkın çoğunluğu dindarım demekle dindar olunmayacağını, her gün ibadetini aksatmasa bile kişinin düzgün, temiz bir insan olması için yeterli bir sebep olmayacağını anlamalıdır.

O yüzden ne zaman herkesin dini kendine der herkes o zaman işte gelişmeye başlarız.

Ne zaman rte tipi bir siyasetçi Başörtüsü ,Din ve Cami vaazlarıyla ve bundan çıkardığı ranttan oy alamamaya başlar o zaman TR için kurtuluş ve bağımsızlık günleri gelmeye başlar.

@furkanfc

Sizinle Müslümanlığın en önemli şartını tartışacak değilim , size sahip olduğu bilgi ve verdiği eserleri ortada olan Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk'ün videosunu verdim.

Onun Din konusunda ki görüşüne inanırsınız yada inanmassınız sizin bileceğiniz bir şey.Ama sizin görüşünüz sizedir benimki de bana.

Şu siyasetçi gelişmiş ülkelerde baştan alay konusu olur ve sokağa çıkacak yüzü bulamazdı.

.

Türk halkı da din tüccarları tarafından güzelce soyulacak sonunda TR halkı her zamanki gibi geç kalındıktan sonra anlayacak işin hep sahtekarlık olduğunu.

Hala her sakallıyı dedesi zanneden halkın bir kesimi var..

Maalesef halkın çoğu bu şekilde yaşayarak anlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 22 Kasım 2014; 2:08:14 >

• quote:

quote:

Ülkemiz müslüman değil dinsiz bir ülke.Sen sinagog istemiyor olabilirsin ama X kişide mescid istemiyor Y kişisde ne mescid istiyor ne sinagog ne yapıcaz şimdi.? ‘Allah, din hususunda sizinle savaşmayan ve sizi, ülkenizden çıkarmayanlara iyilik etmenizi, onlara karşı insafla, adaletle muamelede bulunmanızı nehyetmez; şüphe yok ki Allah, adaletle muamele edenleri sever.(Mümtehine/8)

sen o ayeti anlamamışsın ayet ağır gelmiş sana..

Bu ülke müslünan bir ülke dinsiz değil sabah akşam ezan sesiyle yaşayan bir ülke için dinsiz diyemezsin...

haplanip mi geliyorsun hocam foruma

• Yakınlarında cami olmayan yerlere yapılması daha mantıklı.Ayrıca o kadar para ile labaratuvar,yurt ve okul yenilemesi yapılması daha iyi olur.Sadece cuma namazları için acil ihtiyaç oluyor camilere.Onun dışında basit bir mescitte gayet iş göyüor hastahane ve okullarda.
  • Konu ne üzerine açılmış , konu nereye çekilmiş.Bir konuyu tartışmasını bile beceremiyorsunuz.İnsan nüfusunun yoğun olduğu yerlerde cami olmasa bile mescit şart.Bazı kampüsler büyük veya şehre uzak kalıyor.İnsanlara ibadet edebileceği bir yer olması lazım.
  • Üniversitelere bilimsel araştırmaların daha iyi bir şekilde yapılabilmesi için gerekli imkanlar sağlanmalı. Laboratuvar lazım, teknik ekipmanlar lazım, kütüphane lazım; cami değil.

Üniversite bilim yuvasıdır, din değil.

İbadetini yapmak istiyorsan camiye, kiliseye git. İstersen evinde putunun önünde diz çök.

Dinini üniversiteye taşıma.
  • cok lazım namaz kılacak yer arıyoruz sonra

cuma namazı için taa kaç dk yol gidiyoruz eziyet oluyor

mutlaka her üniversiteye 1 cami ve 1 den çok mescit şart
  • Güzel haber. Burada yırtınan muhalefetlerin aksine kampüs alanındaki bir caminin kimseye zararı olmaz ancak namaz kılmaya gidecek kişilere faydası olur.

Zaten kimseye zararı olmayan bir şeye neden itiraz ederler ki. Tek sebebi olur oda art niyet.
  • aslında okkalı ağır bir yorum yazardım da neyse... her üniversiteye cami değil hastane kurulmalı. ihtiyaç neyse o yapılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brent

aslında okkalı ağır bir yorum yazardım da neyse... her üniversiteye cami değil hastane kurulmalı. ihtiyaç neyse o yapılmalı.

Her üniversiteye revir olmalı bence kesinlikle maaliyeti küçük ve çok faydalı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darylina_

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

çok güzel haber nefret etsemde hükümet arada doğru şeyler yapıyor ama kilise ve sinagog da inşaa edilmeli sonuçta pek çok yerli gayrimüslim ve yabancı öğrencide okuyo artık ülkemizde.aslında yakınında camii bulunan ünilere camii inşaası saçma örneğin laleli kampüsü istanbul üni' nin etrafı hep camii oraya yapılması gereksiz ama sinagog ve kilise yok mutlaka inşaa edilmeli.

Ciddi mi söylüyorsunuz?

Devlet önce benim tavanlarından su damlayan duvarları çatlamış bölüm binamı tamir etsin.

Üniversite namaz kılma yeri değildir, ibadet etmek isteyen müslüman Hristiyan yahudi bunun için inşa edilmiş özel mekanlara girebilirler. Veya ilahiyat fakültelerinde okuyabilirler.Veya üniversitede derse girmek yerine namaz kılmak isteyenler kayıtlarını aldırıp farklı alanlarda kariyer yapabilirler.

İbadet etmenin kulluk vazifesinin yeri olmaz...o an vakit namazı ve kılma mecburiyeti var ne yapsın kılmasında olsun mu..müslüman ülkede bile aman okulda ibadet olmasın aman mescid olmasın siz ne sanıyorsunuz bu ülkeyi ve insanları ..o kadar rahatsızsan bu ülkeden avrupa orda güle güle..

Gecen gun ormanda yürüyüş yapayim dedim piknik alanın taraflarında baktım ne göreyim içeriye mescid yapmışlar la piknige mi geldin temiz hava almaya mı yoksa namaz kılmaya mı?

Bir diğeride devlet alevi köylerine cami yapma teşebbüsünde bulunuyor adamlar istemiyor zorla adamları sünni mi yapacaksınız bu kadar yüzsüzlük olmaz ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockyin -- 23 Kasım 2014; 0:05:13 >

• quote:

Müslüman ülke diye bir şey yok devletlerin dini olmaz.Kisilerin dini olur.

Hehe sen oyle san, Turkiye musluman bir ulkedir, halk neredeyse tamamen muslumandir, iktidarimizda Allah a sukur musluman insanlar. Ha birde o camiler her kampuste yukselecek gozunuze gozunuze sokucaz

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Müslüman ülke diye bir şey yok devletlerin dini olmaz.Kisilerin dini olur.

Hehe sen oyle san, Turkiye musluman bir ulkedir, halk neredeyse tamamen muslumandir, iktidarimizda Allah a sukur musluman insanlar. Ha birde o camiler her kampuste yukselecek gozunuze gozunuze sokucaz

Mantığa bak

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Sen dini inancını bilim yuvasına sok, dinle bilimi karıştır, bilime önem verme, aptal hurafelere inan; sonra bir ülke nasıl o müslüman ortadoğu ülkelerinin geri kalmışlığına dönüyormuş gözünüze sokucaz sizin. Utanmayacaksınız yine demi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Eğer özellikle provakatör biri değilsen sana verilen beyne yazık..

TR halkının çoğu mahalle baskısı ile müslüman olduğunu söyler kendi kalbinde ise çok farklı inanışları olabilir ve müslümanım demekle yada nüfus cüzdanlarına din hanesi yazıp karşısına müslüman yazmakla
    olunmaz.

Sen her müslümanım diyen sakallıya inanıyorsan yazık kere yazık..Bu ülkeye en büyük kötülüğü en müslüman biziz diyenler yaptı.

ve sizin gibi dini şekilciliğe mahkum edenler ve onların seçtiği iktidarlar en büyük kötülükleri din kılıfı altında yapacaklar.

Sizin gibiler ülkenin domates tohumu ve diğer bir sürü tarım ürünlerinin tohumu israil'den gelirken bütün üniversitelere cami yaptılar diye övünür.

Madenciler dünyanın en rezil insanlık şartlarında çalışmakta iken ve ihmaller yüzünden ölürken, ben garip babasıyım diyen bir din tüccarı siyasetçi gidip kendine katrilyonluk 1000 odalı saraylar dikerken
    siz gidip her üniversiteye bir cami geldi heyooo diyen ........ kafalılar olarak bilineceksiniz.

Siz rahat olun biz her koldan ulkeyi kalkindiriyor guclendiriyoruz. Bilim ve sanayi, egitim ve saglik, ulastirma ve haberlesme, savunma gucumuzun son 12 senede nerden nereye geldigi belli. Camide dikeriz, uzaya gokturk de yollariz, iki kitayida birlestiririz, ortadogusa yeniden insiyatifde aliriz. Turkiye 90 yildir ilk kez buyuk dusunuyor.

• Oraya yapacağınız yatırıma kadar nerelerin eksikleri var bunları hiç görmezler , zaten camiden bol bir şey yok ülkede.Bir kere de şunu dini bir yerlere alet etmeyin arkadaş. Din sadece kul ve Allah arasında yapılan bir ibadettir.Cami olmasa bile evinde kılabilirsin , yurdunda kılabilirsin senin için bir sorun yok. Sanki üniversitelerin bulunduğu yerde hiç cami yok , her şehirde 1 tane cami varmış gibi her yere cami açmaya kalkıyorlar.

Bu ülkede o kadar boş yere yatırım yapıyorlar ki ( bunu cami için değil genel anlamda her şeye söylüyorum ) onlara verilen paralarla şuana kadar yaşanabilecek bir ülke haline gelebilirdik ama ne yazık ki sonuç ortada.

İşin kötüsü insanlar hala bunu göremiyor ve kandırılmaya devam ediliyor. İnsanları kutuplaştırdılar , yarın bir gün başka birisi geldiğinde iktidara bu geçmişte olan şeylerin hesabını halktan sormayacak mı ? Burada yönetimi seçenler halk , ve biraz olsun gerçek müslümanlarsa eğer bunların yaptıkları yanlışların hepsinden de bu oy veren malum kesimin kul hakkına girmesi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letssgoo -- 24 Kasım 2014; 11:18:43 >

• Yazamsar kullanıcısına yanıt
    Kendine çağdaş, demokrat, laik diyenleri biliyorum...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.