Şimdi Ara

Her şeyin anlamının Dopamin olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Para pul mal mülk hepsi çok küçük etkenler. Mutluluğun kaynağı dopamin ve dopamin reseptörleri, araştırınca hak vereceksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dopamin salgılanması için de para pul gerekiyor çoğu zaman.
  • biraz daha araştır nerden alacağını da görürsün.

kimyasala bulaşma
  • Ben bu dopamini en son ampül formunda gördüm. Görmeyeli epey değişmiş. En son hipotansiyon da ve bazı şoklara iyi geliyordu. Şimdi mutluluk veriyor. Hayat çok garip.

• Evet. Hayatımız boyunca sadece dopamin için çırpınıyoruz, o da tamamen beynin demektir

Yani bi anlamda beyin mastürbasyonudur hayat

• quote:

Orijinalden alıntı: mertcan577

Ben bu dopamini en son ampül formunda gördüm. Görmeyeli epey değişmiş. En son hipotansiyon da ve bazı şoklara iyi geliyordu. Şimdi mutluluk veriyor. Hayat çok garip.

Nörotransmitterler yerine göre farklı etkilere sahiptir.Limbik sistemde dopamin mutluluk hormonu aynı zamanda bağımlılık hormonudur.Sigara,sex,alkol,kumar vs vs bütün hareketlerimizin altında mutlu olmak yatar.Yaşama amacımız mutlu olmak yani.
  • Öyle tuhaf ki fazla salgılanınca en nihayetinde mutsuz oluyorsun. Sana dopamin salgılatacak her şey, para, mal mülk, uyuşturucu, cinsellik aklına her ne geliyorsa bir süre sonra kesmiyor tatmin etmiyor. O yüzden semavi dinlerde nefsinin esiri olan en nihayetinde kaybeder felsefesi üzerine kurulmuş. Dünyada ki mutluluğun geçici ve yalan olarak görülmesinin bilimsel temelleri beynin ödül sistemi mekanizmasında yatıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: loneliny

Öyle tuhaf ki fazla salgılanınca en nihayetinde mutsuz oluyorsun. Sana dopamin salgılatacak her şey, para, mal mülk, uyuşturucu, cinsellik aklına her ne geliyorsa bir süre sonra kesmiyor tatmin etmiyor. O yüzden semavi dinlerde nefsinin esiri olan en nihayetinde kaybeder felsefesi üzerine kurulmuş. Dünyada ki mutluluğun geçici ve yalan olarak görülmesinin bilimsel temelleri beynin ödül sistemi mekanizmasında yatıyor.

Aynen dostum her şeyin fazlası zarar.Zaten şizofreni gelişiminde aşırı dopaminin üretildiği kanıtlanmış durumda şuan
  • InScienceWeTrust kullanıcısına yanıt
    Hocam siz yetkili abiye benziyorsunuz. ben nörotransmitter , limbik sistem filan bilmiyorum. Bize acilde yap diyorlardı yapıyorduk. Bende oradan biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: loneliny

Öyle tuhaf ki fazla salgılanınca en nihayetinde mutsuz oluyorsun. Sana dopamin salgılatacak her şey, para, mal mülk, uyuşturucu, cinsellik aklına her ne geliyorsa bir süre sonra kesmiyor tatmin etmiyor. O yüzden semavi dinlerde nefsinin esiri olan en nihayetinde kaybeder felsefesi üzerine kurulmuş. Dünyada ki mutluluğun geçici ve yalan olarak görülmesinin bilimsel temelleri beynin ödül sistemi mekanizmasında yatıyor.

Benim yerime açıklamışsınız teşekkürler.

Araştırın dedim ama hala "dopamin için para madde karı kız gerekiyor" yazıyorsunuz. Olay bunun tam tersi, ne kadar kolay zevklerden uzak durursan mutlu olman o kadar kolaylaşıyor. Sanmayın ki zenginler normal insanlardan çok daha mutlu, eminim ki fark yoktur bile.

Şimdi bazı materyalist kafalılar kendinizi kandırmayın diyecektir, iplenmiyorsunuz.

• Hayat gayemiz mutlu olmak yani aslında tüm hayatimiz dopamin salgılamak için geçiyor.

Ama zaten önemli olan bu. Yani dopamini SALGILAMAK. yoksa mutluluk kimyasallarla da alınır ve vücudun içine edilir (alkol, uyuşturucu vs..)

Ona kalırsa anneliği de oksitosin hormonuna bağlayabiliriz. Ama ne annelik oksitosinle açıklanacak kadar ne de hayat dopaminle açıklanacak kadar düşük kavramlar değildir.

Hayat : dopamin dersek annelik duygusu : oksitosin dememiz lazım. Annelik duygusu bu kadar basit mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hallederizz -- 13 Haziran 2017; 0:35:3 >
  • Haklısın nofab diye bişi var 468 gündür yapıyorum keskin zeka en büyük ödül oldu. Bugün sabah rahmetli Cahit Arf'ın non-commutative class fields yaklaşımını 1 saat gibi kısa bir sürede kavradıktan sonra rölativite ve arf inveryatını nasıl birleştirebilirim düşüncesi zihnimde vuku buldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hallederizz

Hayat gayemiz mutlu olmak yani aslında tüm hayatimiz dopamin salgılamak için geçiyor.

Ama zaten önemli olan bu. Yani dopamini SALGILAMAK. yoksa mutluluk kimyasallarla da alınır ve vücudun içine edilir (alkol, uyuşturucu vs..)

Ona kalırsa anneliği de oksitosin hormonuna bağlayabiliriz. Ama ne annelik oksitosinle açıklanacak kadar ne de hayat dopaminle açıklanacak kadar düşük kavramlar değildir.

Hayat : dopamin dersek annelik duygusu : oksitosin dememiz lazım. Annelik duygusu bu kadar basit mı?

Her şey zihnimizde bitiyor. Zihnimiz beynimizde olduğuna, beynimizde hormonlar ve nörotransmitterler tarafından yönetildiğine göre evet annelik = oksitosin ve bilimum hormon diyebiliriz bence, tabi yüzeysel bakıp geçmiyorsak.

• Dopamin i çok yanlış algılıyor insanlar. Hakkında yazılanların bir çoğu bilimsellikten uzak kaynaksız yalanlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek dopamin mi var ?
    Serotonin, Oksitosin ?
  • Oyle zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Eskel

tek dopamin mi var ?
    Serotonin, Oksitosin ?

Bunlar sonuç hormonlorı ve bazı durumlarda salgılanır ama dopamin nefes alırken, su içerken bile salgılanıp seni bunu yapmaya teşvik eder.

• Dopaamin falan çok araştırmayın tavsiyem.Bir süre sonra bu işe kafayı takıyorsunuz.Online oyunlarda "şurdan ne kadar exp alırım" der gibi her şeye "acaba dopamin salgılatırmı?" diye bakıyosunuz

• hayat dediğimiz şey ve bu gerçeklik algısı minik elektro sinyallerden ibaret olması ne tuhaf

• quote:

Orijinalden alıntı: Seaword

Aslında çok ince meseleler.

Bir sabah altından bir sarayda kuş tüyü yatakta yatmakla döşekte yatmak arasında ne fark var. Sadece mutluluk getirir belki ilki. Ki rutine dönüşünce ve altından saraylarınız ile insanlara artislik yapamayınca yatak yorgan saray binler on binler hiç olur.

Altın neden değerlidir. Çiş rengi gibi sapsarı olduğu için mi. Hayır toplumdaki yerini belirtir. Egoyu tatmin eder oda insanı mutlu yapar.

Zeki insan hayatın anlamını çözebilendir. Çok para değil. Ulaşım sağlıklı beslenmek ve ihtiyaçlar için para. Gerisi ihtirasa giriyor.

Develer dikenli bir ot türünü görünce şapşala döner. Ne olursa olsun o dikenli bitkiyi yerler. Huysuzluk yaparlar. Dikenli bitkiyi yedikçe ağızları kadar ve tuzla birleşen kanları ağızlarını daha tatlı yapar. Daha çok yerler. Daha çok kanar. Daha çok tat gelir. Akıl sahibi insanlar için bu hikaye de büyük ibret var.

Açıklayıcı bir yorum teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.