Şimdi Ara

Her Şey Dahil Otellerde Çalışan Bir Aşçının İtirafları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
5.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kıristiyano Ronaldo

quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

damage control meraklıları da toplanmış sanki çok acayip şeyler yazılmış gibi. herkesin bildiği kurnazlıklar. yapılanların hiçbiri zehirlemez sadece kırk yılda bir hastalık bulaşırsa bulaşır. hiç de az olmayan ciddi bir kar sağladığı için bazı oteller de bu riski alır. denetimmiş. birilerine yakın işletmelerde ne kayırmalar döndüğünü bilmeyen yok. haa otellerdeki bu kıytırık hijyen sorunu da bazı çok büyük pastane zincirlerinde neler döndüğü yanında solda sıfır kalır o da başka hikaye.

pastane zincirlerinde dönen iş ne hocam merak ettim de

Alıntıları Göster
    Genel olarak, yapılan portör muayenelerinde gaita oranı çok yüksektir. Bunun nedeni, mutfak personelinin hijyeninin yanı sıra mayonez içerikli yiyeceklerin bu bakterilerin gereğinden fazla üremesini sağlamalarıdır.

demiş.gaita dışkı demektir zaten,yani alakasız birşey yazmış.canı sıkılmış besbelli yazan elemanın.

• quote:

quote:

damage control meraklıları da toplanmış sanki çok acayip şeyler yazılmış gibi. herkesin bildiği kurnazlıklar. yapılanların hiçbiri zehirlemez sadece kırk yılda bir hastalık bulaşırsa bulaşır. hiç de az olmayan ciddi bir kar sağladığı için bazı oteller de bu riski alır. denetimmiş. birilerine yakın işletmelerde ne kayırmalar döndüğünü bilmeyen yok. haa otellerdeki bu kıytırık hijyen sorunu da bazı çok büyük pastane zincirlerinde neler döndüğü yanında solda sıfır kalır o da başka hikaye.

Alıntıları Göster
    Bunlar sadece dandik oteller için geçerli.Annem ve babam yıllardır Kıbrıs'ın en iyi otellerinden biri olan Merit Hotel zincirlerinde çalışıyorlar.Gün sonunda kalan en güzel et,tavuk ve balıklar bile ya çöpe atılır ya da hayvan barınağına gönderilir.Kaliteli otellerin de hepsi bu şekilde çalışır.

Zaten yemekte kötü et kullanılmışsa tadından anlayıp bir daha gitmezsin oraya haliyle otelde gün geçtikçe iflasa sürüklenir ve sonunda kapanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Simone Simons

iyiki tatil alışkanlığım yok

Bırak alışkanlığı tatil yüzü görmüşlüğüm yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

yıllarca hiç sağlık kontrolü yapılmayan personel sıfır hijyen eğitimi denetim müdürünün bile eldiven forma galoşsuz olması içerde içilen sigaralar haa bunları açık eden sendika üyelerinin işinden olması da kremanın üstündeki vişne

• Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    Aga hindi eti kirmizidir kanatli olduguna bakma hindi ordek falan dana eti gibi olmasada kirmizi renklidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blind Man

Dandik bir otelde çalışıyordur.

Benim arkadaşım 7 yıldızlı otelde çalıştı tam olarak aynısını söylüyor. Dünyanın hiç bir yerinde değişmiyor bu. ( Bu arada 5 yıldız üstü oteller vardır evrak üzerinde yıldız sayısı fazladır fakat görünürde 5 yıldız sergilenir )

Şu ana kadar Dubai , Bahreyn , Rusya ve Maldivlerde çalıştı.

Hepsinde olay aynı. Çok samimi arkadaşımdır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez. Bana otelden haşlanmış yumurta ve peynir dışında bir şey yedirtmez kesinlikle.
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    havuz suyundan ekmek yiyorlar helal olsun kardeşim. tadın nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

Otel sektöründe 3,5 yıl çalıştım. Hiç biri doğru değil.

İlk maddede kırmızı et yerine hindi eti kullanıyoruz demiş. Hindi eti bembeyaz bir şey, 80 tane sos döksen de kırmızı ete benzemez ne tadı, ne görünüşü.

Dünden kalan yemekler asla servis edilmez. Atıyorum otelde 1000 kişi mi var, 1000 kişilik yemek hazırlanır, servis edilir. Yemek artarsa personel yer, yenmeyen çöpe gider.
    Kırmızı etler depodan sayılı çıkar, sürekli envanter sayımı yapılır. Yani ne kadar et girip çıktığı bellidir. Açık büfe değil de a la carte sistemde zaten sizin verdiğiniz siparişe göre yemek yapılır. Ne eksik ne fazla.

Çiğ köfteler mutfakta yoğrulmuyor. Fabrikalarından hazır alınıyor. Paketler halinde geliyor. Ayrıca bir daha yoğrulmasına gerek yok.

Turizm bakanlığı, sağlık bakanlığı çok ciddi denetimler yapar, ürünlerden numune alır, havuz suyundan yediğimiz ekmeğe kadar analiz eder. Bir yanlış varsa çok sağlam ceza yersiniz ya da tesisiniz mühürlenir. Çalıştığım otelde havuz suyu 0,2 ph yüksek çıktığı için havuz kullanıma kapatılmıştı, üstüne ceza yedik.

Son olarak müşteri gözünde itibar çok önemlidir. Otelleri ayakta tutan kalite ve itibarıdır. Hiç bir otel kolay kolay 1-2 kuruş kar etmek için risk almaz.

Bu konuda başka bir mesajda belirttiğim üzere farklı ülkelerde 5 yıldız ve üstü otellerde satın alma müdürü olrak çalışan bir arkadaşım var.

Özetle otel mutfağı kimya labaratuvarı gibidir diyor. Orada aklına gelmeyecek uyanıklıklar dönüyor. Her şeyi yenebilir hale getirebilirler yeter ki istesinler. aynen bu lafı söyledi

• Ben şu anda otelde çalışıyorum.
    ( Stajyer olarak. Geçen sene de öyleydi)

Öncelikle şunu belirteyim. Her Otel bir yarış içindedir. Eğer kâr etmek istiyorsa( Otel) kalitesini arttırıp fiyatlarını yükseltir.
    Ama her şey dahil otelleri pek tavsiye etmem. Hele de büyük bir yer ise tam curcuna oluyor.
    Kahvaltı alın sadece. Öğlen Bi şekilde gider . Akşama da restoran a gidin veyahut otelin a la carte restoranını tercih edin. Açık Büfe de artan
    (sıcak yemekler hariç) yemeklerin bazıları bir sonraki servis için kullanılabilir.( Dandik yerlerde olabilir)
    Eğer siz 4 ve daha yüksek yıldızlı Bi yere giderseniz böyle bir şey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rovingox

Kahvaltı da yenmeyen yiyecekler et gibi vs şoklu dondurucuya konur.
    İstek nettir müşteriye istedigi verilir kimse kendini karalamaz.
    Balıklar tüketime baglı gelir aylık olanlar bile vardır.

Herşey taze olmak zorunda. Otel turızm bakanlıgı tarafından sureklı denetlenır. En ufak eksık veya uygunsuzlukta otele mühür vurulur ceza kesilir.

Nereden mi biliyorum

Yanlıs bilinen bişi var bide. Belboy un bahsisi kendisine kalır paylasılmaz. İşin raconu budur.

Aşçı stajyerin hocasıdır abisidir. Herşey titizlikle işler bi yandan öğretir bi yandan işi yapmaya ugrasır.hiçbir ascı yemedigi yemegi baskasına sunmaz.

Bulasıkcılıktan yükselen ascıları saymıyorum.
    Stajyerlerin yüzde 95 i kızdır ve genellikle güzellerdir sizi gidi abazolr had bakim gün dogdu içinize. Lise son sınıf

son cümleyi okuyun karı diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: HeartOfBonnie

Ben şu anda otelde çalışıyorum.
    ( Stajyer olarak. Geçen sene de öyleydi)

Öncelikle şunu belirteyim. Her Otel bir yarış içindedir. Eğer kâr etmek istiyorsa( Otel) kalitesini arttırıp fiyatlarını yükseltir.
    Ama her şey dahil otelleri pek tavsiye etmem. Hele de büyük bir yer ise tam curcuna oluyor.
    Kahvaltı alın sadece. Öğlen Bi şekilde gider . Akşama da restoran a gidin veyahut otelin a la carte restoranını tercih edin. Açık Büfe de artan
    (sıcak yemekler hariç) yemeklerin bazıları bir sonraki servis için kullanılabilir.( Dandik yerlerde olabilir)
    Eğer siz 4 ve daha yüksek yıldızlı Bi yere giderseniz böyle bir şey olmaz.
    şu an gitmeye kalksanız günlüğü 500 tl gibi bir fiyatı olan uhd otelde kaldım geçen sene.
    Böyle birşeyin binde birini yapsalar adamı perişan ederler.

Yani böyle yerler olabilir mi vardır ama çok ucuz dandik otellerde olur anca.

Yani balıklar köpekbalığı demiş de, önümüze gelen levreği ya da çuprayı ayıracak kadar balık yemişliğimiz var ya da bahçede asılmış 250 kiloluk orkinostan bir parça kesip ızgara yapıp tabağınıza koyduklarını da gözümüzle gördük balığı da yedik enfesti :)

Tabii ki pis,böyle bozuk yerler vardır ama heryerde olmaz aga.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SakultahSalkım

Tekila içtiğinizi saniyorsaniz yanıliyorsunuz o vodka ve cin karışimi ve pahali vodka şiselerine istanblue bazuka dolduruyorlar.

Yaw kardes hangı otele gıttın .
    Butun oteller yarıs halındedır.4 yıldız üstündeyse öyle şey olmaz.

Alıntıları Göster
    quote:

Pasta tüketecekseniz dilimlenmiş yaş pastalara ağırlık vermeyiniz. Detayına girmeyeceğim, başım belaya girebilir.

D.N.SON CÜMLEDE NEYDEN BAHSETTİĞİNİ ANLAYAN VAR MI ACABA?

Bu son cümledeki olay neymiş ? Muzlu pastaya gerçek muz koymayıp sadece "MUZ" aroması mı katıyorlarmış ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

quote:

Pasta tüketecekseniz dilimlenmiş yaş pastalara ağırlık vermeyiniz. Detayına girmeyeceğim, başım belaya girebilir.

D.N.SON CÜMLEDE NEYDEN BAHSETTİĞİNİ ANLAYAN VAR MI ACABA?

Bu son cümledeki olay neymiş ? Muzlu pastaya gerçek muz koymayıp sadece "MUZ" aroması mı katıyorlarmış ?

Alıntıları Göster
    Çok saçma genellemeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Çok saçma genellemeler.

Alıntıları Göster
    Hayalimiz otelde çalışmaktı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

Otel sektöründe 3,5 yıl çalıştım. Hiç biri doğru değil.

İlk maddede kırmızı et yerine hindi eti kullanıyoruz demiş. Hindi eti bembeyaz bir şey, 80 tane sos döksen de kırmızı ete benzemez ne tadı, ne görünüşü.

Dünden kalan yemekler asla servis edilmez. Atıyorum otelde 1000 kişi mi var, 1000 kişilik yemek hazırlanır, servis edilir. Yemek artarsa personel yer, yenmeyen çöpe gider.
    Kırmızı etler depodan sayılı çıkar, sürekli envanter sayımı yapılır. Yani ne kadar et girip çıktığı bellidir. Açık büfe değil de a la carte sistemde zaten sizin verdiğiniz siparişe göre yemek yapılır. Ne eksik ne fazla.

Çiğ köfteler mutfakta yoğrulmuyor. Fabrikalarından hazır alınıyor. Paketler halinde geliyor. Ayrıca bir daha yoğrulmasına gerek yok.

Turizm bakanlığı, sağlık bakanlığı çok ciddi denetimler yapar, ürünlerden numune alır, havuz suyundan yediğimiz ekmeğe kadar analiz eder. Bir yanlış varsa çok sağlam ceza yersiniz ya da tesisiniz mühürlenir. Çalıştığım otelde havuz suyu 0,2 ph yüksek çıktığı için havuz kullanıma kapatılmıştı, üstüne ceza yedik.

Son olarak müşteri gözünde itibar çok önemlidir. Otelleri ayakta tutan kalite ve itibarıdır. Hiç bir otel kolay kolay 1-2 kuruş kar etmek için risk almaz.

Diğer noktaları bilmem de hindi etine bembeyaz birşey derken dönüpte bir baksaydın. Göğüs beyazdır, kalça bildiğim kıp kırmızıdır ve kırmızı ete yakın lezzeti vardır, kilosu 20 lira zaten.

Her Şey Dahil Otellerde Çalışan Bir Aşçının İtirafları

Onun dışında kaç yıldızlı otellerde çalıştın bilmiyorum yukarda anlatılanlar kadar olmasa da yine de dikkat etmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

İnsanoğlunun bir başka özelliği de internette duydugu her seye inanmasıdır. 90 tl gunluk otellerde tabii olur boyle. Onlar her şey dahil degil fakirler dahil otelleri zaten.

imzan ne demek
  • baydoner kfc tarzi yerlerde calistim bayat doner ve bayat yemekleri tekrar soslayip musteriye kitliyoruz baydonerde doner 17.5 tl porsiyon olarak et olarak ne kullanirlar bilmem

• Bu yazilanlar her alanda gecerli.

Ozet turk halkinin en buyuk ozelligi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

quote:

Herşey taze olmak zorunda. Otel turızm bakanlıgı tarafından sureklı denetlenır. En ufak eksık veya uygunsuzlukta otele mühür vurulur ceza kesilir.

Nereden mi biliyorum

Yanlıs bilinen bişi var bide. Belboy un bahsisi kendisine kalır paylasılmaz. İşin raconu budur.

Aşçı stajyerin hocasıdır abisidir. Herşey titizlikle işler bi yandan öğretir bi yandan işi yapmaya ugrasır.hiçbir ascı yemedigi yemegi baskasına sunmaz.

Stajyerlerin yüzde 95 i kızdır ve genellikle güzellerdir sizi gidi abazolr had bakim gün dogdu içinize. Lise son sınıf

Kadın girsin sana.

Yav he he csb+blok

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nereden mi biliyorum

Kadın girsin sana.

Yav he he csb+blok

Alıntıları Göster
    üsluptan belli yazının fake olduğu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.