İşte bende bunu anlamıyorum asgari ücret tutarında ev kiraları , marketlerde gıda fiyatları almış başını gidiyor her şey çok pahalı herkes geçinemiyorum diyor kimse ses çıkarmıyor şuan işsizim 5 yıllık iş tecrübem var ailemle kalıyorum yani o kadar üzülüyorum ki onlara destek olamıyorum diye sürekli ilanlara bakıyorum 28 yaşında bir gencin iş bulamamasına mı yanayım kendi hayatını nasıl kuracak bu ekonomide ona mı yanayım , benim gibi o kadar çok kişi var ki eminim bir ilana 1000 başvuru alıyor çoğu zaman çok kötü bir döneme denk geldik < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Her şey çok pahalı (2. sayfa)

-
-
Ben işsizim birde şükürler olsun da en kısa zamanda iş bulurum inşallah
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Klişe olacak ama aslında pahalı değil. Senin gelirin az. Para harcamayı bilmiyoruz, tasarrufu bilmiyoruz, yatırım yapmayı bilmiyoruz. Bak yukarıda arkadaş ayakkabı paylaşmış. Peki onu alabilecek parası olması onu almaya gücü olduğu anlamına mı geliyor? Finansal okur yazarlığınızı geliştirin, tasarruf nasıl yapılır öğrenin, 10 yıl 20 yıl sonrası için uzun vadeli maddi planlar yapın. Ben bunun farkına 35 yaşında vardım malesef.
-
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, Bunun gelir ile alakası yok, Muhasebe ve Finans Uzmanı olarak çalıştım az çok bir bilgi birikimim var , Gelirin ne kadar fazla olursa olsun ülke şartlarında her şey pahalı iken elinize geçen parada bir şekilde gidiyor , yani maaşın ile kira giderinin gıda giderinin birbirini dengelemesi lazım ama bizim ülkemizde maaş - de kalıyor sürekli kredi kartı olmadan adım atamaz hale geldik bundan 2 sene öncesine kadar en azından nefes alabiliyorduk , ama günümüz şatlarında çok zor , tasarruf ediyoruz etmek zorundayız çok beğendiğim bir mont vardı 2000 lira taksitle alayım dedim önce sonra şuan işsizim sağlam bir işe gireyim o zaman alayım dedim .
Yani benim bakış açıma göre insan fakir olduğunu kabul etmeli. 2000 liralık mont yerine 500 liralık giymelisin. 5yıl 10yıl belki 15yıl seferberlik ilan edip tasarruf ve birikimin yatırıma yönlenmeli. Başka çare yok malesef.
-
Zaten bu gidişle öyle olacak karnımızı doyurduğumuza şükredeceğiz , 2000 liralık mont ben işe girene kadar yalan oldu almayacağım uzun bir sürede alamam gibi duruyor . İşsizlik pskikolokiside kötü kardeş adım atamıyorsun bu pahalılıkta
Geçen gün ofis işinden istifa edip TBMM' de garson olayım diye düşünerek edövletten başvuru için ilerlerken sistem "Yaşın bu işe uygun değil" uyarısı aldım...
-
-
Sorun şu zaten artık tüm maaş zorunlu ihtiyaçlara ancak yetiyor. Birikim yapacak para kalmıyor sorun burada başlıyor zaten
Birikim yapılamıyor ki şu dönemde
-
Türkiye ekonomisinde bu parayı vermek de ne bileyim
Et, sut, peynirde yemeyiver bir zahmet.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Komik mi
Türkiye ekonomisi beni vegan beslenmeye zorluyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Peynirsiz yaşayamam, acından ölürüm.
Peynirde tava tava, hooop midemde..
-
O fiyatlardan sonra herkes vegan bu ne arkadaşlar çalışırken bir şekilde alıp ödeniyor ama işsizken kafayı yicem şundan iki sene öncesine kadar fiyatlar çok iyiydi şuan almış başını gidiyoe her şey yazık günah
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X