Hepsiburada, n11 ve Trendyol'da 'Deprem Yardımlaşma Seferberliği' başladı (3. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: RaptorFX
Hepsiburada sayesinde puanlarımı bile kullanarak Ahbap a yardım yolladım. Puanı bile kullanabilmek güzel. Elimdekilerin hepsini yollayabilmiş oldum.Cüzdandaki para kullanılabiliyor mu biliyor musunuz? Denedim ama olmuyor gibi kredi kartına yönlendiriyor.
-
Şu günde şu fiyatlara bak. İnsan utanır yazıklar olsun. Bu yardım kampanyasından çok alışveriş kampanyasına dönüşmüş. Yazıklar olsun
-
Hepsiburada'nın yaptığı insanların aklıyla dalga geçmek ve bağış adı altında ticari faaliyetlerine olduğu gibi devam etmek, sürüm artırmak.
HB beyan olarak diyor ki, "Sen bağış olarak online satın al, biz de AFAD'a yollayalım, onlar da deprem bölgesine ulaştırsın"
E o zaman neden perakende satış fiyatlarınla birebir aynı fiyata (149,90) satıyorsun? Neden KDV alıyorsun? Neden kar marjı koyuyorsun? Kredi kartı ile bağış yaparken %18 KDV'mi kesiliyor? Böyle bir saçmalık var mı? Saçma sapan şeyler yapıp ticari güvenlerini kendi elleriyle zedeliyorlar. Olması gereken şu: Perakende fiyattan önce KDV'yi düş, sonra da kar marjını düş, sadece lojistik operasyonlarından zarar etmeyecek raddede komisyon ekle ve ekteki Solo Tuvalet Kağıdını 100 TL'den koy, yanına da kabak gibi yaz: "Bu bir bağıştır, vergi alınmamaktadır ve kar marjımız sıfırlanmıştır" diye. Böyle deli kandırmak oluyor çünkü.
Böyle yaparsan bu bir seferberlik olmuyor ki? Sen normal satış yapıyorsun. Biz bağış yapıyoruz, sen elde edilen karı cebe atıyorsun. O zaman neden sana gelelim?
Ekleme: buradan sadece eleştiri yaptığım ancak yardım yapmadığım anlamı çıksın istemem. Ellerimle lojistik merkezine bağış yapmak daha mantıklı ve samimi geldi. Hem tekstil hem de gıda-gıda dışı karışık malzemeler temin edip ibb merkezine manuel teslim ettim. Arama kurtarma çalışmalarıına bizzat katılamayacağımızdan veya katılsak da faydalı olamayabileceğimizddn elimizden gelen bu oldu. Yine de e-ticaret platformlarının bu gariplikleri unutulmayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenafl -- 8 Şubat 2023; 18:10:59 >
-
Trendyol cüzdan kullandırıyor ama hepsipay ödeme bunu kabul etmiyor. Her site ödemelerden kesinti yapmazsan hepsiburada cüzdanımızdaki parayı kullandırmaması çok enteresan, sanki bir ürün alıyoruz YARDIM yahu...
-
-
Dun hb’den ve ty’den deneme amaçlı gonderdigim bağışlar bugun gonderildi diye hb’den eposta, ty’den bildirim geldi. Anladigim kadarıyla simdilik ahbap’tan bir teyit mesajı gelmiyecek, tam entegrasyon olmadıgından. Umarım bağışlar sıkıntı olmadan tam tutar olarak geçmiştir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
www.boyner.com.tr
Kızılay Yardımhttps://www.boyner.com.tr/turk-kizilay-deprem-dijital-destek-karti-p-1587083
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
80 milyon mobil hat abonesi var.Bunlardan kişi başı aylık 10 tl deprem için vergi kesiliyor.Ocak ayı için sadece 800 milyon tl toplanmış.Geçen sene 4 tl idi bu tutar.12 ayda kişi başı 50 tl den yılda toplam 4 milyar tl lik deprem için en az para toplanmış.Dask sigortası paralarına girmedim daha.Şimdi burada ben dahil herkes bağış yapıyor,birbirimize destek olmaya çalışiyoruz karınca kararınca ama bu toplanan vergiler nereye gitti diye sormadan da edemiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haluk Leventtwitter
Haluk Leventhttps://twitter.com/haluklevent/status/1623066702455132161?cxt=HHwWgsDS6aCkpYYtAAAA
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 8 Şubat 2023; 13:39:13 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
böyle fiyat çekip satacaklarına kendi depolarından bir kısmını ayırsınlar yollasınlar madem çok hayır severler.
-
evet zorunlu olan deprem sigortası paraları nerelere gidiyor bende bilmek isterim
-
para yardımı yapmak isteyen vatandaşlarımız için şöyle bir yol izleyin;
hesabnızın olduğu banka uygulamasında "BAĞIŞLAR" adı altındaki yerde(iş bankası uygulamasında öyle) istediğiniz yardım kuruluşuna bağışda bulunabilirsiniz, en azından internet siteleri ile uğraşmak zorunda kalmazsınız...
-
Arkadaşlar ortada devlet yok, hiçbirşey yapmıyor, sadece vatandaşın yardımları var gibi bir algı oluşturmuşsunuz. Devletin birimleri en baştan beri zaten duruma müdahele ediyor. Ama bizler yinede insanlık namına, Allah rızası gözeterek hemen yardım etmek niyetindeyiz. Banane okadar vergi veriyorum devlet naparsa yapsın demiyoruz. Binlerce ev yapılacak, en başta konteyner kentler kurulacak vs. büyük paralar lazım. Devlet çıkıp yapamıyoruz demedi, bizler gönüllü olarak yardım yapıyoruz.
Kart almak bana mantıklı geliyor. Hesaba havale gibi düşünün. K.Kartınızdan ücretsiz, komisyonsuz gönderiyorsunuz. Ayrıca kartta biriken puanları da kullanmış oluyorsunuz. Havale/EFT yapıyorsun banka komisyon alıyor. 3-5 derken dünyanın parasını kazanıyor bu bankalar. AFAD, AHBAP, Kızılay gibi yerlere gönderilen havaleden bari komisyon almamayım demiyor açgözlüler. Bu alışveriş sitelerine ve AHBAP'a güveniyorum, kuruşu kuruşuna ihtiyaç sahipleri için kullanılacaktır. Alışveriş siteleri ticari itibarlarını düşünecekleri için herhangi bir üçkağıt yapamayacaklardır, bu ödemelerden komisyon vs. almayacaklarını duyurdular. AHBAP' a güvenmeyen bir kişiye bile rastlamadım zaten. Kızılay falan devlet kurumu neticede, bürokrasi vs olacaktır ama AHBAP, AKUT daha hızlı çalışıyor.
Hepsiburada farklı yardım seçeneği de yapmış, erzak paketi, giyecek, çeşitli yardım ürünleri vs. Fakat bu ürünlerin nasıl ulaştırılacağı belli değil. Ulaştıracağız demiş ama bölgeden koordineli şekilde yardım bekliyorlar. Hepsiburada açıklamasında fiyatına müdahele edemediğimiz ürünlerden oluşacak kar olursa bunları AFAD'a bağışlayacağız demiş. Deprem anında satıcılara mail gelmişti. Deprem sonrası fiyat artışı yapan olursa üyeliğini sonlandırırız gibi sert bir açıklama yapmıştı. Ürünleri zaten pahalı sattığı ve bireysel satıcılardan oluştuğu için ürün almak mantıklı değil.
-
En makul buydu bunu da sınırlı sayıda alabildim sonra tükendi. Umarım tekrar açılır en çok ihtiyaç su.
-
Benim iyimser tahminim devlet bu parayı bir şekilde değerlendiriyor ve deprem anında yeni evler yapıyor bölgeye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilmediğimden soruyorum mobil hat başına 10 tl vergi nasıl alınıyor? Kim hangi kalem altında alıyor? Bir görsel örnek atarsanız öğrenmiş olayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngzsnl57 -- 10 Şubat 2023; 0:6:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu ürünlerin "acil ihtiyaç" olduğunu kim belirliyor acaba çok merak ettim
Cahilliğimi bağışlayın nasıl acil ihtiyaç sayılabiliyor bunlar
HB
n11
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X