Şimdi Ara

Hepsiburada Samsung Orjinal Usb Ürün Diye Yan Sanayi Ürün Sattı ve Soket Eridi (SS'li)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
2
Favori
14.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Bana destek ve yardımcı olan herkese binlerce kez teşekkür ederim. Bugün itibariyle tüketici haklarına gitmiş bulunmaktayım. Bana sadece oradan ürünün iadesini yapabileceklerini söylediler. Eğer kullandığınız ürüne hasar verdiyse benim Çağlayan adliyesinde suç duyurusu bildirmem gerektiğini söyledi. Hepsiburada bana telefon felan etmedi. Elimde ürünün orjinal olmadığına dair ekran görüntüleri var. Artık işin ucu nereye varır bilmem. İyilikle mesaj atıyoruz bize cevap vermeye tenezzül bile etmiyorlar. Neyse hakkımızda hayırlısı olsun.

Edit2:Öncelikle bana destek olan, iyi dileklerini sunan ve pm den yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim.

Arkadaşlar ürünün faturası anneme ait olduğu için annemin imzasını alıp Tüketici Hakem Heyetine başvurmam gerekiyormuş. Annemin kimliği bizden uzakta bi yerde olduğu için yarın işlerimi halledeceğim. Yarın bir avukata elimdeki kanıtları gösterip davayı danışacağım. Ayrıca bu işin sonu dava gibi gözüküyor. Birde ben olayı anlatırken eksik ifadeler yazdım. Bu olay olurken ben uykudaydım. Muhabbet kuşumun gürültülü bir şekilde ötmesiyle kalkıp telefonumdan saate bakacakken soketin ucundan duman çıktığını gördüm. Neyse ki telefonumu ters şekilde koltuğa bırakmamıştım. Ardından telefonumda "telefonunuz aşırı ısındı" uyarısı geldi ve hemen kendini kapattı. Bende telefona zarar gelmemesi için soketi söktüğümde telefonumun micro usb portundaki plastik sakız gibi uzadı. Hemen resimlerde gördüğünüz gibi bataryanın patlamaması için kapağı çıkarmaya çalıştım. Soket o kadar ısındığı için kapağın bir parçası kasanın arkasına yapıştı.Telefonu hemen odaya koyup soğumasını bekledim.

Ayrıca hepsiburada'dan yetkili bir kişi arayıp bu konuyla ilgili bana bilgi verdi.Bana yaşadığım olaydan ötürü bir ay geçerli 30 tl değerinde hediye çeki verdi. Benim onlardan iki tane talebim olmuştu.Birincisi ürünün yayından kaldırılması, ikincisi ise telefonuma verdiği zararın onların tarafından karşılanmasıydı. Bana dedikleri "biz orjinal ürün satıyoruz, biz asla sahte ürün satmayız" gibisinden birşeyler söyledi. Bu gün itibariyle ürün satıcısı olarak hepsiburada ürünü kaldırdı. Alttaki yazdığım yorumlardan görebileceğiniz gibi ikisinden sadece birini yapması durumunda bu işi hukuk yoluyla halledilecek gibi gözüküyor.

Bazı arkadaşlar telefonun şarj cihazı, bataryası orjinal mi diye soruyor. Şarj cihazım ve bataryam orjinal. Günlerdir benim telefonumla aynı model olan note 4 ile bir adet daha bulunan orjinal şarj kablosuyla şarj ediyoruz bir sıkıntı çıkmadı. Onların resmini aşağıya koyuyorum. Kablonun desteklediği değerlerinin resminide aşağıya koyuyorum.

Hepsiburada Samsung Orjinal Usb Ürün Diye Yan Sanayi Ürün Sattı ve Soket Eridi (SS'li)
    Bu da yanan kablonun etiketinde yazan değerler

Edit3: Arkadaşlar ben bu işlerle uğraştığım için foruma girecek zamanı bulamadım. Dün telefonumu yetkili servise verdim. Oradan kontrol eden arkadaş bana batarya ve prizin orjinal olduğunu kabloyu gördükten sonra aynen bana şunları söyledi:" Samsungta bu model kodu olan kablolar bu kadar kısa ve ince değil, büyük ihtimal telefon bunun yüzünden zarar görmüş, ek olarakta soket kasaya yapışmış olabilir" dedi.

Samsung flatofisteki merkezine bu konuyla ilgili konuşmak istediğimi belirttim fakat ürün ithalatçı garantili olduğu için ve personelin bilgisizliğinden dolayı maalesef görüşemedim. Bu şikayetimi yaptırım uygulaması için samsung global'e bildireceğim.

Ayrıca bunu ithal(!) eden firmayada dava açacağım. Sizlerin sayesinde ürünü yayından kaldırttım. Hepinize tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar ben 26.12.2017 tarihinde hepsiburada üzerinden Samsung Note 4 telefonuma sözde açıklamada yazan orjinal samsung usb ve data kablosu aldım. Ben bu tür konularda sürekli orjinal ürün kullanırım. Asla telefonumda yan sanayi batarya veya şarj prizi kullanmadım. Bu tür konular şakaya gelmez anlatacağım olaydanda orjinal ürünün ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Satıcı hepsiburada olduğu için ve ürün açıklamasında "orjinal samsung ürünüdür" dediği için siparış ettim. Keşke almasaydım. Bana getirilen ürün normal samsung kablolarından daha ince ve açıklamasında 1.2 metre yazmasına rağmen kablo biraz daha kısaydı.

Ürün Linki: Burada

Herneyse ben bu ürünü kullanmaya devam ettim, sonuçta koskoca firma yalan atarmı(!) diye düşündüm ama sanırım hayatımın en büyük hatasını yaptım. 20.02.2018 itibarıyla satın aldığım kablonun soketi ve telefonumun usb soketi aşırı ısıdan dolayı eridi. Son anda farkettiğimden dolayı hemen usb yi hemen çektim. Nasıl ısındıysa artık soketin plastiği sakız gibi uzadı. Hatta arka kapağının küçük bir kısmı telefonun üstüne yapıştı. Yani biraz daha kalsaydı sanırım koltuk yanardı. Aşağıdaki resimlerdende görebilirsiniz.

Ben bu sorunu hepsiburada'ya bildirmeme rağmen 4 gündür bana geri dönüş yapılmadı. Banada başka bir çare bırakmadılar. Telefonum neyseki çalışıyor. Tek tesellim bu oldu. Şuan soket çalışmıyor. Bataryayı başk telefondan şarj edip değiştiriyorum. Buradan gelecek yorumlara göre hareket edeceğim. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum bu yüzden buraya konuyu açtım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Buradan sitedeki ss'leri aldım. Ürün orjinal samsung kablosudur yazmasına rağmen yukarıda spiegen ürünlerinde yüzde %10 indirim yazıyor.

Buda telefonum ve usb kablosunun son hali:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 1 Mart 2018; 20:49:0 >

• Arkadaşlar konu yukarıda kalsın diye yazıyorum ama hepsiburada benimle hala muhattap olmadı.

Şuan bütün ss ler elimde, eğer hala cevap yazmıyorlarsa adliyede tüketici haklarına şikayet etsem sorun çıkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne rezillik böyle. Hepsiburada bitmiş resmen. Son günlerde açılan kaçıncı konu oldu sayamadım. Hepsiburada satıcısından ürün falan almam. Riske girmeye gerek yok. Nerde çakma ürün var onu gönderiyorlar.

• Facebook üzerinden Hepsiburadaya mesaj atın o şekilde sizi arayacaklardır.

Burada konunun durması hiç bir şey ifade etmez.

Ben 100 liralık tava garantisi için facebookdan yazdım beni 3-4 saat sonra aradılar görüştük.Sizide ararlar.
    Hocam ben genelde onlara mesaj gönderdikten sonra bana en geç iki gün içinde dönüyorlardı. Bu sefer pek döneceklerini zannetmiyorum. Ortada bir suç var. Bugün facebooktan mesaj attım bakalım geri dönecekler mi?

Konuyu buraya koymamın sebebi ürünün açıklamasında orjinal samsung ürünüdür yazıp yukarıdaki aldığım ss'den de görüldüğü gibi spigen marka ürünlerde yüzde 10 indirim yazıyor. Bunun adı düpedüz sahtekarlık, orjinal üründür yazıp yan sanayi ürünü satıyorlar. Bunu bizzat yapan hepsiburada, herhangi aracı olduğu mağaza değil.

Dediğiniz gibi konuyu buraya koyupta bir sonuca varmanın anlamı yok. Sonuçta burası adalet sarayı değil. Buraya insanlar bilinçlensin diye bu konuyu açtım. Umarım hepsiburada beni mahkemede uğraştırmadan bu konuyu çözerler.

Edit: Sanırım son cümleyi baya iyi niyetli yazmışım. Beni mahkemede uğraştıracaklar ama olsun sonuna kadar devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 27 Şubat 2018; 12:6:10 >

• JacobHughes kullanıcısına yanıt
    İnanın sizi madur etmeyecekler.

Mutlaka sizi ararlar esnaf mantığı olmadığı için 50 - 100 - 500 lira onlara zarar vermez.Ben 1.5 yıl kullandıgım tavayı paslanmadan dolayı iade ettim 110 lirayı hemen gönderdiler.

Arayacak müsait biri yokdur yada sıra bekliyorlardır ayrıca unutmayın bu gün pazar yani hafta sonu sizi pazartesi yada salı günü ararlar.

Durmadan HB'den sipariş veriyorlar, sonra da ağlıyorlar.

AMD Ryzen 7 7800x3D CPU ∞ MSI X670 Gaming Plus MB ∞ HyperX Fury Renegade 2x16 GB RAM ∞ WD SN850 Black 1TB NVMe ∞ WD Blue 1TB NVMe ∞ PNY RTX 4070 GPU ∞ Evga GQ 750 Gold Semi-Moduler PS ∞ Phanteks P350X Case ∞ Scythe Mugen 5 Air Cooler ∞
    ∞ GÜNCEL IMDB Listesi

• Hocam 2 ay önce ettim bu alışverişi. Ocak ayında trend olan hepsiburada konusunu gördükten sonra tövbe dedim.

Çok güzel yazmışsınız hocam elinize sağlık. Bu aldığım ürünün satıcısı hb. Gidip öyle aracı olduğu firmadan almadım. Bunu hepsiburada yapıyorsa artık diyecek birşey bulamıyorum. İnanmayan bazı arkadaşlar için resmi koyuyorum.

benim açtığım konuda(Slazenger Ayakkabı) hadi satıcı hepsiburada değildi üstüme çullandılar. bakalım şimdi ne cevap verecekler. Kesinlikle hakkınızı arayın hocam bu olaylar sümenaltı olursa sonu gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 26 Şubat 2018; 0:36:23 >
    Desteğiniz için çok teşekkür ederim hocam. Bunu yazmamın sebebi ise sizin açtığınız konuyu görmem. Bunun için size ayrıca teşekkür ederim. Eğer cevap vermemeye devam ederlerse tüketici hakem heyetine başvuracam.

Basit bir olay degil. Büyük bir yangın çıkabilir yada birilerinin canina malolabilirdi.

Çoğumuz teli akşam sarja koyup sabah alıyoruz. Kontrol bile etmiyoruz.

Bence Samsung yetkili servisine gidip durumu anlatıp kablo icin rapor almaya çalışın. bataryanin orijinal olduğunu ve kullanılan kablonun bu olaya sebep olduğu ile ilgili. Yada en azından kablo sahte batarya ve telefon orijinal ve düzgün kondisyonda diye.

• hakem heyetine başvurunuzu yapın . kanunen en haklı çözüm yolu orası. ayrıca merak ettiğim birşeyi sormak istiyorum. telefonun anakartı üstündeki şarj regülatör çipine bakma imkanınız varmı. soketteki gücü o kontrol ediyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.