Şimdi Ara

Hepsiburada - Dior sauvage edp ve elixer YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçenlerde hepsiburada da indirim vardı(satıcı hepsiburada). Dior ürünlerinde bende uzun zamandır dior sauvage parfüm kullanıyorum edt versiyonun tester versiyonu vardı ilk aldığımda orjinal almıştım buram buram kokuyordu daha sonra edt aldım oda aynı şekildeydi ancak sonraları parfüm bozuldu gibi oldu sanki üstümde eskisi gibi durmuyor pek çabuk uçuyordu. Bende ürünün 2019 üretim olduğu için bozulduğunu düşündüm ve 60ml edp ve çok tavsiye edilen elixer versiyonunu aldım ürünler geldi tarihleri yeni idi denedim güzel kokular gayet hoş ancak sanki hiç yayılması yokmuş gibi buram buram kokan bir parfüm havası almadım denemek için annemin üstüne de sıktım annem kokuyu alabildiği söyledi ancak bana ne hikmetse gelmiyor yani o edp ve elixer çok güçlü konsantrasyonu olan parfümler olmasına rağmen sanki buram buram kokmuyor gibi annem komşuya taziye ye gitmiş hemen herkes ne kadar güzel koktuğunu söylemiş sorun bendemi acaba çözemedim yada başka bir açıklaması varmı acaba burnum alıştığı için mi kokmuyor ?








  • Hangi üretim olursa olsun 2019 ve öncesi diorlar efsanedir. Parfümde bozulma diye bir olay yok esans kalır. Güncel olanlar reformulasyona uğradı. Alırsan su zamanda elixir al
  • hocam elixir inde kokusu alamıyorum anlayamadım bende sorun var galiba burnumda bir yangın var valide çok keskin diyor ancak bana gelen birşey yok var la yok arası

  • Parfümün kutu jelatini üzerinde resmi TR ithalatçı etiketi var mıydı? Dikkat ettiniz mi? Etiket varsa orjinalliğinden şüphe etmeyin. Sahte parfümlerde olmuyor çünkü. İthalatçı firma etiketlerini kopyalayıp koyamıyorlar davalık olmamak için. Sahte parfümlerde her zaman sahte olduğunu ayırt edecek detaylar bırakılıyor. Parfüm bozulmaz, 10 sene de saklasanız en fazla narenciye notaları biraz uçar, odun ve baharat notalarına bir şey olmaz.


    Dior sauvage elixir daha ilk senesinin sonlarına doğru reformule oldu malesef. Kalıcılığı bir tık azaldı. Bende ilk serinin dekantı var ve reformule olmuş versiyonunun full şişesi mevcut. İlk versiyonun özellikle yayılımı daha güçlü ama yeni olan da güçsüz değil.

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    hocam detaylı kontrolünü yaptım sıkıntı yok orjinalliğinden eminim. youtube da bir arkadaş da ilk aldığımda parfüm kokusu alamıyordum biraz sıktıktan sonra uzun bir süre demlenmeye bıraktım daha sonra parfüm kokmaya başladı diyor doğrumudur acaba.

  • Mehmtasln35 M kullanıcısına yanıt

    Demlenme olayı doğru. Genelde aldığım parfümleri ilk sıktığımda mağazadaki tester şişelerinden biraz farklı/güçsüz oluyor, 2-3 hafta sonra düzeliyor. Bunun da sebebi oksijen teması. Parfüm sprey mekanizmalarında bir koruyucu kilit var bu kilit sıfır parfümün oksijen ile temasını keser. İlk 2 fıslamada parfümün spreyden çıkmaması da bundan dolayıdır. O kilit kırılır oksijen teması başladıkça koku yavaş yavaş kendine gelir.


    Siz yine de etiket olayını unutmayın. Bundan sonrasında alacağınız parfümlerde TR ithalatçı etiketi olup olmadığını kontrol edin. Varsa %100 orjinaldir. Yoksa jelatini açmadan geri iade edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 26 Ekim 2023; 20:17:57 >
  • Konu 3 haftalık, ama şunu söylemeliyim ki Türkiye'de çok fazla sahte parfüm satılıyor. Firmanın kendi sitesinden ya da Boyner, Sephora, Rossmann'dan alın derim.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Hepsiburada hakkındaki görüşünüz? Versace Eros Flame aldım, kokudan ve kalıcılıktan genel olarak memnunum. Ondan önce Hugo Boss Bottled Elixir almıştım, ona da bayıldım, performansı da iyiydi.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Daha dün Hepsiburada'dan Dior Homme aldım, jelatinini henüz açmadığım için kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Satıcı Hepsiburada'nın kendisi olduğu için güvenip aldım; üstünde birçok parfüm markasının Türkiye distribütörü olan Arcon Kozmetik stickerı var. Hepsiburada'nın sahte parfüm satacağını düşünmüyorum; ama satıcı Hepsiburada'nın kendisi değilse almayın derim. Yayılım ve kalıclıktan dolayı şikâyetler hep oluyor; ama o genelde parfüm firmalarının parfümü reformüle etmesiyle ilgili. Kalılcılığı aşırı yüksek olan bir şişe parfüm uzun seneler gideceği için satışları düşürebilir, o yüzden kalıcılığı düşük tuttuklarını düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Şubat 2024; 17:23:49 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Evet, distribütör hologramları mevcut ve https://checkcosmetic.net sitesinden teyit edilebiliyor. İçeriğin değiştirilmesi ile ilgili ben de öyle düşünüyorum. Piyasaya sağlam girip de kalıcılığı azalmayan tasarımcı parfümü var mı, ben bilmiyorum. Yakın zamanda niş parfümlere yöneleyim diyorum. Aslında bu bağlamda tavsiye de alabilirim. Elimdeki parfümler şunlar;


    Hugo Boss Bottled Elixir

    Versace Eros Flame

    Calvin Klein Obsession

    Jil Sander Sun Men

    Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum

    Kenzo Homme EDT Intense

    Kenzo Homme EDP

    Costume National Homme



    Xerjoff Naxos ya da Nishane Hacivat almayı düşünüyorum.





  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Naxos da Hacivat da gerçekten güzel, ama birbirinden çok farklı parfümler. Niş oldukları için fiyatları çok yüksek, şahsen sadece muadil alıyorum. Ülkemiz şartları belli, aldığım Dior Homme ancak ikinci orjinal designer parfümümdü; o da fiyat çok uygun olduğu için aldım (Liste fiyatı 5000 TL, ben 3000'e aldım). O yüzden orjinalini denemediğim için öneri yapamayacağım; ama Naxos ve Hacivat'ın denediğim muadilleri gerçekten güzeldi. Naxos çok narin, sanat eseri diyebileceğimiz bir parfümken (en iyi tütünlü parfüm diyorlar) Hacivat genel beğeniye daha uygun, Aventusvari ama ondan daha çok beğendiğim bir parfüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Şubat 2024; 18:46:25 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Hocam muadil parfümleri nereden alıyorsunuz peki ve kalıcılıkları nasıl sizce?

  • Drybeansandrice kullanıcısına yanıt

    Türkiye pazarında gerçekten çok fazla açık/muadil parfüm firması var. Kimi kaliteli kimi kalitesiz; kimi ucuz kimi pahalı. "Daha pahalı olan daha iyidir" de diyemiyoruz; cidden sırf pazarlaması iyi diye uçuk fiyatlara satış yapan muadil parfüm firmaları var; uygun fiyata kalite sunan da var. Bir de şunu unutmamak gerekir ki her firma her parfümü iyi yapar diye bir şey yok. Bir firma bir parfümü çok iyi yaparken bir başkasında başarısız olabilir. O yüzden parfüm gruplarında deneyimler paylaşılıp tartışılıyor.


    Benim şimdiye kadar sorunsuz alışveriş yaptıklarım:


    1. Tutaste (kendi sitesinden satış yapıyor)
    2. MFY (kendi sitesinden ve Instagram'dan satış yapıyor)
    3. Emregeldi (Instagram'dan satış yapıyor)
    4. Gloria/Lorinna Paris (Trendyol'dan alın. Kendi sitesinde ürünler hep liste fiyatında aşırı pahalı ve indirim olmuyor)
    5. Maa Althahab (kendi sitesinden satış yapıyor)
    6. Muscent (kendi sitesinden satış yapıyor)


    Tutaste uzun süre F/P olarak bir numaraydı. Son bir yılda bozdular gibi bir muhabbet dönüyor. Kesin bir şey söyleyemeyeceğim, ama genelde parfümlerini beğeniyorum. Parfümleri en az 1 ay bekletip gönderiyor. Çeşit çok fazla. Parfümüne göre değişiyor tabii ama bazısında yayılım yüksek ve kalıcılık sabahtan akşama kadar. Bazısında da 1-2 saat sonra parfümden eser kalmıyor. Orjinalleri de böyle.


    MFY parfümlerinde yayılım ve kalıcılık epey yüksek. Çeşit az. Aybaşında zam gelecek, alışveriş yapacaksanız elinizi çabuk tutun.


    Emregeldi piyasadaki en yeni muadil parfümcülerden, hızlı bir yükselişte. Çeşit az olsa da ürünleri başarılı. Son birkaç aydır neredeyse her gün yeni bir parfüm çıkarıyor. Yeni dolum ürün gönderdiği için kullanmadan önce en az 1 ay bekletmek lazım. Koku kalitesi olarak genelde başarılı, kalıcılık ve yayılım iyi.


    Gloria/Lorinna Paris işi artık fabrikasyona dökmüş, nispeten büyük bir firma. Trendyol'da flaş indirimlerde çok büyük indirimler yaptığı oluyor. Yalnız bazı parfümleri çok iyiyken kullanılmayacak kadar kötü diyeceğiniz olanlar da çıkabiliyor. Almadan önce o parfümü kullananlara sormak lazım. Genel olarak kalıcılık ve yayılımı orta seviyede diye düşünüyorum.


    Maa Althahab Mısırlı bir firma, sadece deneme setini aldım. Parfümler epey yoğun ve kalıcı gibi, ama koku kalitesini beğenmeyebilirsiniz.


    Muscent koku kalitesi ve orjinale yakınlık olarak muhtemelen en iyi firma; ama parfümler biraz daha zayıf gibi, fazla yayılmıyor. Kalıcılık olarak orta seviyede


    Bunların dışında PRS, Maria, Lelas, Ramessa, Delamore de değerlendirilmeli.



    Genel bilgi için şu videoyu seyredebilirsiniz:



    Aykut ÖVERyoutube
    Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UC7kTIC-yMYyR4A6k9ZB54ag/join #parfüm #yorum #video Website : http://aykutover.com/ İnstagram : https://bit.ly/2LHbkCO Twitter : https://bit.ly/33NidZe Facebook : https://bit.ly/3qwFLLP Yeni videoları kaçırmamak için https://www.youtube.com/channel/UC7kTIC-yMYyR4A6k9ZB54ag?sub_confirmation=1 tıklyarak abone olabilirsiniz. Evet... İşte başlıyoruz. Uzun zamandır sizlerden gelen yoğun mesaj ve istekler üzerine parfüm tanıtımlarını bundan sonra buradan da yapacağımı bilmenizi isterim. - Parfümler Nasıl Test Edilmeli https://bit.ly/3oqODkn - Parfümler Nasıl Sıkılır https://bit.ly/37FAyJ9 Bana sürekli, Parfüm konusunda da bir Youtube kanalı açmam konusunda ısrar eden tüm arkadaşlarımı da böylece mutlu edeceğimi düşünüyorum. Herkesin kendi kokusunu bulması, ne zaman ve nerde hangi kokuları kullanması gerektiğini keşfetmesi için sizlerle parfüm dünyasına bir yolculuk yapmak sanırım benim için de oldukça keyifli olacak. - Açık Parfüm Nedir? En Sevdiğim Açık parfüm Firması https://bit.ly/3qyH2SG - Kasınların En Sevdiği Erkek Parfümleri https://bit.ly/3lRmQYs - Uygun Fiyatlı 5 Erkek Parfümü https://bit.ly/2JGjkTT 1998'den beri orijinal parfüm kullanıyorum ve aradan geçen zaman zarfı içinde edindiğim tecrübeleri sizlere parfüm önerileri olarak aktarıyorum. Kanalımda kendi parfüm koleksiyonumdan tutunda parfüm nasıl sıkılır ve parfüm yorumlarına kadar her şeyi bulabilirsiniz. Kanalıma üye olmanız ve arkadaşlarınızla paylaşmanız beni onore (Fransızca honorer kelimesinden geldiği için "Onore etmek" doğrudur. Dil Derneği bu yazımı doğru kabul eder.) edecektir.
    https://www.youtube.com/watch?si=7k7iAazrv1pcbTBP&v=-ryUlU2MPOo&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 27 Şubat 2024; 10:52:35 >




  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Detaylı cevabınız için çok teşekkürler. Listedeki firmalara bakacağım.


    Bazı parfüm grupları bazı parfümlerde daha iyi diye belirtmişsiniz. Bu firmalardan alıp da kalıcılık/koku/yayılım açısından kişisel olarak memnun kaldığınız parfümleri de paylaşma imkanınız var mı?

  • Drybeansandrice kullanıcısına yanıt

    MFY'den parfüm alıp da yayılım kalıcılık konusunda sıkıntı yaşayanı bilmiyorum. Muhtemelen yayılım ve kalıcılığı arttıran bir kimyasal kullanıyor tüm parfümlerde. En iyi Tygar'ı MFY yapıyor deniyor, yaz için greyfurt bombası. (Ben Tutaste'den almıştım, bilseydim MFY'den alırdım mesela)


    İlk siparişimde Tutaste'den Terre D'Hermes, Dior Homme 2011 almıştım; yayılım ve kalıcılık çok yüksek. Terre D'Hermes'te çakmaktaşı notası yok ama orjinalini bilmeyen için sorun olmaz. Ben yine de EG'den de bir Terre D'Hermes aldım. Dior Homme 2011 buram buram iris kokuyor, piyasada bu parfümü yapan başka muadilci duymadım. Bleu de Chanel Parfum [CPP] de oldukça iyi. Kalıcılığı bu diğer ikisine oranla biraz daha az. Dior Homme Cologne sıcak havalar için yazlık bir parfüm, limonata gibi; orjinaliyle birebir aynı diyorlar. Kalıcılığı düşük, orjinali de öyle. Louis Vuitton Imagination ve L'Immensite de oldukça başarılı, yalnız yüksek fiyatlı serideler. Nasomatto Baraonda muhteşem güzellikte bir parfüm, yayılım kalıcılık yüksek; yalnız gündelik kullanıma uygun değil, bayram düğün parfümü.


    Gloria/Lorinna Paris Oligarch, Burberry Man, Givenchy Ultramarine Insense öneririm. Memnun kalmadığım pek az parfümü var. Trendyol flaş indirimleriyle tam bir F/P markası oluyor.


    Muscent'ten Dior Homme Parfum aldım, elimde MFY'den de vardı. Yayılım ve kalıcılığı MFY'ye göre az olsa da koku kalitesi daha yüksek.


    MFY'den aldığınız her parfüm zaten atom bombası kıvamında. Yeter ki kullanmadan önce birkaç ay bekletin. Bir Meteor sıktım, ortalık limon kesmiş gibi koktu saatlerce. Montabaco Intensivo ve Gris Charnel'i de öneririm; fiyatına göre başarılılar. Tutaste bu ikisini daha iyi yapıyor, ama fiyatları iki katından fazla.


    Emregeldi'nin Dior Homme Intense'i oldukça başarılı, direkt çikolata ve iris kokusu alıyorsunuz. Henüz 1 aylık olduğu için kullanmaya başlamadım. Terre D'Hermes orjinali gibi çakmaktaşı notalı, başarılı. Emregeldi'nin muhtemelen en başarılı çalışması ise Bleu de Chanel EDP. Tutaste BDC Parfum versiyonundan bile daha çok hoşuma gitti. Louis Vuitton'un genel beğeniye uygun tüm parfümlerini çıkarmaya başladı; yeni dolum olduğu için kesin bir şey söyleyemiyorum, 1 ay beklemişler başarılı ama Imagination veL'Immensite'de Tutaste biraz daha başarılı. Nişhane Hacivat'ı koku güzelliği açısından çok iyi.


    Maria'dan alışverişim olmadı, ama kalite istiyorsanız ve fiyat sizin için sorun değilse ilk bakacağınız yer orası. Alan herkes memnun, ürünler 6 ay dinlendikten sonra satışa sunuluyor.


    Ankara Esans'tan da alışverişim oldu; kaliteli ürünleri var, ama satış kısmı biraz sıkıntılı olduğu için pek öneremiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 27 Şubat 2024; 11:46:30 >




  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için.


    Ben parfüm piyasasına çok hakim değilim. Öncesinde Kiğılı Admiral kullanmıştım. Onu seviyordum, çikolata, hindistan cevizi, odunsu, mandalina kokuları baskındı. Bu şekilde kullandığınız parfümlerden önerebileceğiniz bir parfüm var mı? Dior Homme Intense sanırım bu özelliklerde.


    Örneğin, Tutaste’den aldığınız 50ML bir parfümü kaç fıs sıkıyorsunuz ve ne kadar kullanıyorsunuz?


    Anladığım kadarıyla Tutaste parfümleri bekletip satıyor fakat MFY direkt gönderiyor siz kendiniz mi bekletiyorsunuz?


    Maria olarak bahsettiğiniz şirketi tam olarak bulamadım hocam tam ismi nedir?


    Sorularım çok fazla olduysa affola, teşekkür ederim şimdiden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drybeansandrice -- 27 Şubat 2024; 14:24:40 >
  • Drybeansandrice kullanıcısına yanıt

    Dior Homme Intense en popüler erkek parfümlerinden biri, ama hindistan ceviziyle mandalinayla ilgisi yok. İris ve notalarda gözükmese de kakao/çikolata baskın, herkesin kullanabileceği bir parfüm değil; erkek parfümü piyasasında devrim yaratan irisli Dior Homme 2011'nin kışlık versiyonu gibi bir şey. Dört mevsim kullanmak isterseniz düz Dior Homme 2011 (Original) tavsiye ederim.


    Tutaste olsun başka marka olsun parfümün yoğunluğu parfümden parfüme değişiyor. Kimi parfümde 3-5 fıs yeterken kiminde 10 fısı geçiyorsunuz. Elimde çok fazla çeşit olduğu için şişe bitirme diye bir şey olmadı daha bende; 100 civarında muadil parfüm var elimde.


    Muadil parfümlerin üzerinde normalde dolum tarihi hep yazar; Tutaste'den bana gelenlerin dolum tarihi en az 1 ay öncesinin oluyor. 3 yıl dinlenmiş parfüm geldiği de oldu. Fazla satılmayan bir çeşitse olabiliyor, bence bir sakıncası yok, millet yana yakıla dinlenmiş parfüm arıyor. MFY ve Emregeldi'den aldıklarım ise bariz "çiğ" idi. En az bir ay bekletince muazzam fark yaratıyor. Tutaste'den aldığım Sauvage Elixir de en popüler parfümlerden olduğu için 1 ay filan öncenin dolumu gelmişti; pek beğenmemiştim. 3 ay daha bekletince muhteşem oldu. Parfümleri iyice dinlendirmeden kesin yargılamamak lazım diye düşünüyorum.


    MARİA PARFUMEUR sadece Instagram'dan satış yapıyor:


    www.instagram.com
    MARİA PARFUMEUR (@mariaparfumeurofficial) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/mariaparfumeurofficial

    İsterseniz parfümle ilgili soru ve muhabbet için Whatsapp "Muadil Parfüm Sohbet" grubumuza davet yollayabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 27 Şubat 2024; 14:47:12 >




  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Ben de dört mevsim kullanabileceğim hafif baskın, maskülen bir koku arıyordum. Başka öneriniz varsa onları da araştırabilirim.

    Dior Homme 2011 Tutaste’den önerir misiniz?

    Hocam tek bir imza kokuya sahip olmak mı sizce daha iyi yoksa farklı iyi kokulara sahip olmak mı? Siz sanırım ikincisini tercih ediyorsunuz.

    Gruba girmeyi isterim hocam. Grup davetini özelden atabilirsiniz.
  • Drybeansandrice kullanıcısına yanıt

    Daveti ÖM ile gönderdim. Orjinal kullanacaksanız tek bir parfüm kullanmak mantıklı; fiyatlar malum. Muadil olayına girdiğinizde bir de bakmışsınız ki evde 30-40 adet 50 ml lik şişe, 100 adet de tester birikmiş. Bu işin sonu yok, ama muadil kullanıp da her duruma uygun olabilecek sadece 3-4 parfüm alanlar da var.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Hocam tek bir tane orijinal almayı da düşündüm fakat fiyatlardan dolayı kararsız kaldım. Siz bu dönemde alacak olsanız hangisini alırdınız?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.