Şimdi Ara

Hepatit B virüsü öpüşme yoluyla geçer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
15.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfren -- 16 Kasım 2011; 17:32:11 >

• gecmez
  • 2 haftada french kiss

wuuuuuuuu
  • tükürükle hepatitb bulaşmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: (EmRe)

tükürükle hepatitb bulaşmaz.

Hepatit B Nasıl Bulaşır ?

Hepatit B, kan yoluyla ve çok sıklıkla da yakın temasla (kan dışındaki vücut sıvıları:tükürük,ter,cinsel organ sıvıları) bulaşır. Derideki bir çatlak yada açık yara ile temas eden bir damla kan yada tükürük bile hastalığın bulaşması için yeterli olabilmektedir. Taşıyıcı anneden bebeğine de doğum esnasında bulaşabilir.

En önemli ve yaygın bulaşma yolu korumalı da olsa cinsel ilişkidir,çünkü ter ve tükürük gibi vücut sıvılarıyla dahi geçişleri olabilmektedir.Kan ve kan ürünlerinin nakli,kirli enjektörlerin kullanımı(ör:uyuşturucu bağımlılarında olduğu gibi hijyenik olmayan şartlarda ortak kullanılan enjektörlerle),yeterli sterilizasyonun yapılmadığı cerrahi girişimler, kuaför ve berberlerdeki iyi sterilize edilmemiş manikür ve pedikür setleri, tıraş bıçakları, makaslar, steril olmayan aletlerle yapılan sünnet,kulak delme işlemleri ve ortak kullanılan diş fırçaları Hepatit B virüsünün bulaşmasına sıklıkla aracılık etmektedir.

http://www.bilkent.edu.tr/~bilheal/aykonu/AY2002/October2002/heptb.htm

-----------

Bugün biraz araştırdım bazı kaynaklarda bu tür ibareler var.

• Bizim bi arkadasinda sevgilisi Hepatit b idi. 3 hafta sonra ikiside ölmustu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmanPower -- 14 Kasım 2011; 19:22:57 >
  • Teorik olarak imkansız değil, ama bulaşma şansı çok düşük. Fazla korkma, hem test de yaptırmışsın salla gitsin bir şey olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kızda öpüştükten sonra mı söyledi, Türk kızı degilmi hepsı aynı. Geçmiş olsun bu arada.
  • Eğer düzenli aşı olursan sanırım 2 yılda 1 veya hepatit b hastalığını geçirirsen hiç bir şekilde bir şey olmaz. Benim de sevgilim hepatit b hastalığını geçirmiş. Antikorları falan var diyordu birşeyler falan filan salla gitsin yapış işte.
  • Hepatit B ne, fakir kızlarla takılıyorsun benimkilerin hepsi Hepatit A.
  • kız arkadaşım hepatit b olacak ve beni öpücek ?
    onu yumruğumla öldürürüm ağzına kürekle vururum.
  • Yazık oldu.
  • Çoluk çocuk doldu yine

quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

Teorik olarak imkansız değil, ama bulaşma şansı çok düşük. Fazla korkma, hem test de yaptırmışsın salla gitsin bir şey olmaz.

Teşekkürler cevap için hocam.. takıntılıyım biraz herhalde, yarını nasıl beklerim bilmiyorum.
  • kondom takıp öp
  • rip .
  • korkmasın diye yalan soylemenin geregi yok beyler kendisi bulmus tukurukle gectıgını. Afedersin ama kızın salaklıgı
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenkeles

kondom takıp öp

• taşıyıcı ise problem olmaz, bulaşıcı ise geçmiş olsun
  • Doktorla görüştüm bugün ve sordum başlıktaki soruyu. Diş etinde kan veya ağızda yara varsa geçme ihtimali var dedi.

Şimdi diyeceksiniz o zaman konuyu açtın? bilmiyorum.. galiba dediğim gibi birilerinin çıkıp rahatlatmasını istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

quote:

Orijinalden alıntı: (EmRe)

tükürükle hepatitb bulaşmaz.

Hepatit B Nasıl Bulaşır ?

Hepatit B, kan yoluyla ve çok sıklıkla da yakın temasla (kan dışındaki vücut sıvıları:tükürük,ter,cinsel organ sıvıları) bulaşır. Derideki bir çatlak yada açık yara ile temas eden bir damla kan yada tükürük bile hastalığın bulaşması için yeterli olabilmektedir. Taşıyıcı anneden bebeğine de doğum esnasında bulaşabilir.

En önemli ve yaygın bulaşma yolu korumalı da olsa cinsel ilişkidir,çünkü ter ve tükürük gibi vücut sıvılarıyla dahi geçişleri olabilmektedir.Kan ve kan ürünlerinin nakli,kirli enjektörlerin kullanımı(ör:uyuşturucu bağımlılarında olduğu gibi hijyenik olmayan şartlarda ortak kullanılan enjektörlerle),yeterli sterilizasyonun yapılmadığı cerrahi girişimler, kuaför ve berberlerdeki iyi sterilize edilmemiş manikür ve pedikür setleri, tıraş bıçakları, makaslar, steril olmayan aletlerle yapılan sünnet,kulak delme işlemleri ve ortak kullanılan diş fırçaları Hepatit B virüsünün bulaşmasına sıklıkla aracılık etmektedir.

http://www.bilkent.edu.tr/~bilheal/aykonu/AY2002/October2002/heptb.htm

-----------

Bugün biraz araştırdım bazı kaynaklarda bu tür ibareler var.

özür diliyorum aklım aids'e gitti bir an.doğru araştırmışsınız.hepatit b kan ve diğer enfekte vücut sıvıları ile bulaşıyordu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.