Şimdi Ara

Hepatit B virüsü öpüşme yoluyla geçer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
15.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O kızın öptüğün ağzına kim bilir bazıları neler yaptı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speech

taşıyıcı ise problem olmaz, bulaşıcı ise geçmiş olsun

Taşıyıcı(ama taşıyıcı olması bulaştırıcı olmadığı anlamına gelmiyor)

------

Konu dışında malum sebepler dolayı başlık açmak adetim olmadı hiçbir zaman. Şimdi bazı mesajlara baktığım zaman ne kadar haklı olduğumu bir kez daha görüyorum. Eyvallah..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfren -- 14 Kasım 2011; 19:37:26 >
  • Hepatit B tükürükle bulaşabilir...Ama risk temel geçiş nedenleri olan kan ve cinsel ilişkiye göre çok daha düşük...

Bu virusu kapan insanların %5'inde virus kalıcı sorunlara yol açmakta...Büyük bir çoğunluk ise hastalığı herhangi bir şey hissetmeden veya ufak tefek belirtilerle atlatabilir...

Şu an olduğun test bir anlam ifade etmez...6. haftadan itibaren olacağın testlerle durum netleşebilir...

Herhangi bir virus bulgusu yoksa 6 ay içerisinde olacağın 3 doz aşıyla bu viruse karşı 5-10 yıl süreli bağışıklık kazanabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sum 41

Hepatit B tükürükle bulaşabilir...Ama risk temel geçiş nedenleri olan kan ve cinsel ilişkiye göre çok daha düşük...

Bu virusu kapan insanların %5'inde virus kalıcı sorunlara yol açmakta...Büyük bir çoğunluk ise hastalığı herhangi bir şey hissetmeden veya ufak tefek belirtilerle atlatabilir...

Şu an olduğun test bir anlam ifade etmez...6. haftadan itibaren olacağın testlerle durum netleşebilir...

Herhangi bir virus bulgusu yoksa 6 ay içerisinde olacağın 3 doz aşıyla bu viruse karşı 5-10 yıl süreli bağışıklık kazanabilirsin...

Şöyle bir soru,

Aşının ilk dozu bir koruyuculuk sağlamıyor mu? illa ki 3 dozun tamamlanması mı gerekiyor virüsten koruma için?
  • Aşı olup öpebilir hatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

quote:

Orijinalden alıntı: Sum 41

Hepatit B tükürükle bulaşabilir...Ama risk temel geçiş nedenleri olan kan ve cinsel ilişkiye göre çok daha düşük...

Şöyle bir soru,

Aşının ilk dozu bir koruyuculuk sağlamıyor mu? illa ki 3 dozun tamamlanması mı gerekiyor virüsten koruma için?

1, 2 ve 6. aylarda aşı olmak gerekiyor. O aralıklarda korunmuş oluyorsun...Ama örneğin ilk aşıyı olup, 2. dozu zamanında yaptırmazsan, korunuculuğun kısa süreli olacaktır...

Aşıyı olduktan sonra aşının tutup tutmadığını öğrenmek için test yaptırmak gerekiyor...Her aşı tutacak diye bir durum yok...

Ancak şu an aşı olman biraz riskli bana göre...Kesin olarak virusun olmadığına emin olduktan sonra, yani kesin sonuç için yeterli zaman geçtikten sonra aşıyı yaptırtmak gerekiyor...

• ------

Konu dışında malum sebepler dolayı başlık açmak adetim olmadı hiçbir zaman. Şimdi bazı mesajlara baktığım zaman ne kadar haklı olduğumu bir kez daha görüyorum. Eyvallah..

bunu bana mı yazdın anlamadım ama ben cıddıyım..

taşıyıcı ise korkmana gerek yok
  • quote:

------

Hayır hocam senle alakası yok tabiki.. konuda aklınca işi dalgaya vuran bir kaç veletle alakalıydı yazı teşekkürler mesajın için.
  • quote:

quote:

------

Hayır hocam senle alakası yok tabiki.. konuda aklınca işi dalgaya vuran bir kaç veletle alakalıydı yazı teşekkürler mesajın için.

(ama taşıyıcı olması bulaştırıcı olmadığı anlamına gelmiyor) demişssin ama bende taşıyıcıyım 2 yıllık kız da problem yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Christian Troy

O kızın öptüğün ağzına kim bilir bazıları neler yaptı.

• quote:

quote:

quote:

------

(ama taşıyıcı olması bulaştırıcı olmadığı anlamına gelmiyor) demişssin ama bende taşıyıcıyım 2 yıllık kız da problem yok yani

Taşıyıcı olmak bulaştırıcı olmayacağın anlamına gelmiyor.. parmağın kanasa ve kanın başka birine temas etse olay biter. HbsAG/Anti HBs testleri yaptırdı mı kız arkadaşın?

• hacı ben anlamadım ki seni ? konu niye açıyon biliyorsan

bana denilen senin ki bulaşıcı değil taşıyıcıdır.
  • quote:

hacı ben anlamadım ki seni ? konu niye açıyon biliyorsan

bana denilen senin ki bulaşıcı değil taşıyıcıdır.

Hocam bugün o kadar çok kafa patlattım ki biraz bilmeme izin ver lütfen Taşıyıcıysan bulaştırıcısındır, kız arkadaşın kan tahlili verse iyi olur. Tüm bu okuduğum duyduğum şeylerden en anlaşılırı,

ilişkide bir taraf bu virüsü taşıyorsa diğer taraf aşı olmalı. oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfren -- 14 Kasım 2011; 20:06:47 >
  • vah vah gitti kız o zaman 2 senede öpüşmeyi bırak şey bile olduydu

bulaşıcı değildir diyen doktoru bulup dövücem
  • quote:

vah vah gitti kız o zaman 2 senede öpüşmeyi bırak şey bile olduydu

bulaşıcı değildir diyen doktoru bulup dövücem

Prezervatifsiz seks gibi bir durum olduysa geçmiştir büyük ihtimalle.. Öğrenmemesindense öğrenmesi daha iyidir bana sorarsan. kan testleri yaptırt kıza, boyut belli olur en azından.
  • Yalan söylemesenize geçiyor

• kız aktif hasta ise tükürükten geçer

kız aktif hasta değil taşıyıcı ise ağızda kanamalı yara varsa ve yakın zamanda o anda felan kanadı ise aynı yara vs şeylerden senin ağzındada varsa kan teması olur geçer

kız aktif hasta değil sadece taşıyıcı ise ağızda yara yoksa geçmez

sen tahlil yaptır bu hepatit b taşıyıcısı çok ondan geçmez başkasından geçer en iyi si aşı olmak

eğer yaşın 25 i geçmiş iyi beslenmiş ve bağışıklık sistemin oturmuş ise geçsede korkma bişey olmaz bağışıklık sistemin güçlü ise geçse bile pasif hale gelir virüs sen bile hissetmezsin

yaşın 10-15 ise bağışıklık sistemin tam oturmadı ise tedbirini al tahlil yaptır aşı vs ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 14 Kasım 2011; 20:32:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenkeles

kondom takıp öp

• quote:

Orijinalden alıntı: İmanPower

Bizim bi arkadasinda sevgilisi Hepatit b idi. 3 hafta sonra ikiside ölmustu.

ciddisimisin suanda gülmekten sandalyeyi kırıyodum :)
  • İkinizde de diş eti kanaması varsa bulaşır. Bende atlattım hepatit b hastalığını
    Dişçiden bulaşmıstı ailemle aynı bardaktan su bile içerdim onlara bulaşmadı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.