Şimdi Ara

Hemşirelik bölümü fizik geometri olmadan olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var. Şimdi sayısal üzerinden fizik ve geometriyi sene başında eledim çünkü matematikte toplama çıkarmada dahi sorunluydum. Fen de hiç yoktu. Okula baya uzun ara verdim. Açıktan okudum. Mezun oldum. Şimdi sınava hazırlanıyorum. Tyt konularında kimya ve biyolojiden şuan soru kaçırmıyor gibiyim. Yani 13 kimya biyolojiden min. 12 D. yapıyorum. Türkçede henüz 28-30 neti aşamadım.Mat 1 de ise şuan hız odaklı değil ancak anlama ve mantığını kavrama odaklı ilerliyorum ve 6 kaynaktan ilerliyorum. Problemleri henüz bitirmedim açıkcası bitmek üzere ancak mat 1'de de şuanki hızımda 15-16 net çıkarabiliyorum. Yoğun bir deneme proğramı ile artırabileceğimide düşünüyorum. AYT mat konularını birirdim Trigonometri logaritma vs. Ayt kimya ve biyoloji konularınıda 2 aya kadar bitirmeyi hedefliyorum.

Yani kısa ve öz daha önce sınava girmedim. Yaşım 23. MSU sınavına girmeyi düşünüyordum ancak yaş bazında kurtarmadı. Dolayısıyla şuan hemşirelik bölümü için odaklanmış durumdayım. Yani kısacası geometri ve fizik olmadan hemşerilik bölümü kazanmak mümkün mü ? Hani baz alabileceğim bir puan aralığıda yok. Hemşirelik benden ne ister ? Şuanki durumum ile bunu başarabilmem muhtemel mi ?

Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hemşirelik Bölümü Fizik Geometri Olmadan Okunur Mu?

Hemşirelik bölümü, sağlık bilimlerinde önemli bir alandır ve sağlık hizmetlerinde hayati bir rol oynar. Ancak, bu bölümü okumak için fizik ve geometri derslerini almanız gerektiğine dair yaygın bir yanılgı vardır.

Gerçekte, Türkiye'de hemşirelik bölümleri genellikle fizik ve geometri derslerini şart koşmaz. Bunun nedeni, bu derslerin hemşirelik mesleğinin gerektirdiği temel bilgi ve becerilerle doğrudan alakalı olmamasıdır.

Hemşirelik eğitimi, biyoloji, kimya, anatomi ve fizyoloji gibi insan sağlığı ve hastalığı ile ilgili konuları kapsar. Fizik ve geometri gibi dersler, hemşirelik mesleğinde doğrudan kullanılmadığından, bu programlarda yer almazlar.

Açıktan hemşirelik okumak da mümkündür. Ancak, bu programlar genellikle mesleki deneyim veya önceden sağlık alanında eğitim almış kişiler için uygundur. Açıktan hemşirelik programlarına başvurmadan önce, şartları ve gereksinimleri dikkatlice incelemelisiniz.

Sonuç olarak, Türkiye'de hemşirelik bölümü okumak için fizik ve geometri derslerini almanız gerekmez. Hemşirelik eğitimi, sağlık bilimleriyle ilgili temel bilgi ve becerilere odaklanır ve bu dersler bu kapsamın dışında kalır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fizikte en azından sözel bölümlere calısmanı öneririm.herkesın yapabilceği 3-4 soru var çünkü.
  • Açıkcası bende başta öyle düşünmüştüm ama sınav esnasında bildiğin konuyu 7 soru içerisinde arayarak vakit kaybetmek çok kötü olurdu. Açıkcası sözel konularda da yeni sınav sisteminde diğer konular üzerinde 1 soruda seni sınayabiliyorlar. Yani riske atmak ne kadar doğru olur bilemicem. Ancak dediğiniz gibi belki bunu denemem gerekebilir.

• Hemşirelik 200k 180k 170k ile almiyor mu? Geo fizige gerek yok o zaman ayt kimya biyolojide 12 tane yapiyormuşsun zaten mattanda 10 tane yap tmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre34 -- 30 Nisan 2020; 15:31:44 >
  • deliemre34 kullanıcısına yanıt
    22 netle gelmez, 150k bu sene en az 40 ayt 65 tyt olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

22 netle gelmez, 150k bu sene en az 40 ayt 65 tyt olur.
    Bu sene 2018 gibi gelecek.65 tyt 40 ayt 130-120k felan eder

Bilmiyorum, benim çevremin çoğu hazırlanıyor ve son sene olup 60'ın aşağısında tyt neti yapan hiç görmedim. Klişe olacak ama yığılma muhtemel, sistem doyuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bilmiyorum, benim çevremin çoğu hazırlanıyor ve son sene olup 60'ın aşağısında tyt neti yapan hiç görmedim. Klişe olacak ama yığılma muhtemel, sistem doyuyor.
    2019 yilinda olsaydik dedigin normal.Hadi senin dedigin gibi olsun
    1-2 yilda herkesin kopek gibi asilmasini da anlamiyorum sanki universite kazananin 15 bin tl maaşli işi hazir olacakmiş gibi.
    Bu yil farkli bir yil zannetmiyorum 2018 ve 2019 un ortasinda bir siralama olacak

Burjuva, üst beyaz yaka sınıfı yüksek profilli öğrencilerin %75'i yurtdışına gitmek istiyor, Alman lisesinin %98'i gitmiş. 200 kadar mezunun sadece 4'ü türkiyede kalmak istiyor.
    bkz.https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/turkiyenin-beyni-gocuyor-5520018/

Bizim gibi orta-üst,orta,orta-alt sınıfın tek umidi bu sınavlar. Son 3 senede inanılmaz bir bilinçlenme var insanlarda. Herkes universite okuyor. Şey kafası bitti mesela "universite kazanayım yeter". insanlar iyi yerler istiyor. Turkiyede tıp fakültesi isteyen ve bunun için motive olan en az 500 bin kişi vardır. Çok ilerici konuşmaya gerek yok tabii ama ben son 5 sene içerisinde radikal bir değişikliğe gidileceğini düşünüyorum.

• quote:

Burjuva, üst beyaz yaka sınıfı yüksek profilli öğrencilerin %75'i yurtdışına gitmek istiyor, Alman lisesinin %98'i gitmiş. 200 kadar mezunun sadece 4'ü türkiyede kalmak istiyor.
    bkz.https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/turkiyenin-beyni-gocuyor-5520018/

Bizim gibi orta-üst,orta,orta-alt sınıfın tek umidi bu sınavlar. Son 3 senede inanılmaz bir bilinçlenme var insanlarda. Herkes universite okuyor. Şey kafası bitti mesela "universite kazanayım yeter". insanlar iyi yerler istiyor. Turkiyede tıp fakültesi isteyen ve bunun için motive olan en az 500 bin kişi vardır. Çok ilerici konuşmaya gerek yok tabii ama ben son 5 sene içerisinde radikal bir değişikliğe gidileceğini düşünüyorum.
    Yurt disina gitmek isteyen çokta bu bir gerçek yurt disi gel aslanim iyi bir universite oku turkiyede biz aciziz bizim ogrencilerimiz muhendislerim vs. yok sen türksun sana işin hazir burada demiyorlar.
    Dolar 7 tl yine zenginin cocugu giderse gider yuksek lisans bahanesiyle işinide bulur

Şöyle bir durum var, sayısal adına sadece ders çalışırsan ve sıralamalarda hep üsteysen 5 haneli maaşlara başlayabilirsin. Çok spontane konuştum fakat savunma sanayi de yılda ortalama 16 maaş ile yaklaşıyorsun yeni mezun olarak, mühendislik için konuşuyorum. Çok fazla akademik profile bakıyorlar, türkiye şartlarında vasat birini almazlar - bir sebep hariç :) -

aselsan,

• quote:

Şöyle bir durum var, sayısal adına sadece ders çalışırsan ve sıralamalarda hep üsteysen 5 haneli maaşlara başlayabilirsin. Çok spontane konuştum fakat savunma sanayi de yılda ortalama 16 maaş ile yaklaşıyorsun yeni mezun olarak, mühendislik için konuşuyorum. Çok fazla akademik profile bakıyorlar, türkiye şartlarında vasat birini almazlar - bir sebep hariç :) -

aselsan,
    Zaten Türkiye'de iş imkanlarinin bu derece vasat oldugunu biliyorum, ben sinava yurt disina gitmek icin calisiyorum benim gidiş yöntemim farkli olacak kazanirsam aciklarim :)

• quote:

Aynen bu konuda da bakanlık 17 nisanda yeni bir yazışma paylaşmış. Kontenjanlara bir sınırlama getirilmiş. Yani atıyorum bir üniversite bu yıl 80 kontenjan açtı 53 doldurdu. Bir sonraki yılda kafasına göre kontenjan açamıyacakmış. Yani diyeki 20 kişiyi oradan sildik bu yıl 60 kişilik kontenjan açabilirsin diyormuş yeni makalede. Aynı zamanda bazı bölümlere taban başarı sıralaması zorunluluğu getirilmiş. Bir diğer dediğiniz olayda da Türkiye şartları gerçekten insanların birşeyleri yapma yükümlülüğünü artırdı. Bende çevremde çok fazla kişinin üniversite kazanmak için çaba gösterdiğini son zamanlarda fark ettim. Açıkcası bir kanalda duymuştum. Dediğiniz gibi sistem yığılıyor. Adamlar bir kaç yıl önce 10binlerce öğrenciden bahsederken şuan 100binlerden bahsediyoruz diyolar ki bu yıl da üniversiteler çitayı biraz yükselteceği vurgulanmış. Hani karamsarlıktan değil bu yıl zorlayıcı olacak şeklinde yorumlamak istemiyorum ancak zamanında türev bilmeyen adamı üniversitesine almayan üniversiteler şuan için bu konuların kalkması neticesinde ne yapacağıda belli değil. Hayırlısı yani ne diyelim. Bekleyip görücez.

• Hocam merhabalar. Ben hemşirelik okuyodum sana yardımcı olabilirim sanırım. İlk sorunla ilgili kesinlikle fizik veya matematige ihtiyaç duymazsın hatta kimya ve biyolojide aşırı derecede gerekmiyor. Fakulte bitince kpss ile atanacagin icin ogrenim suresi boyunca matematigini (mat 1 kısmını) gelistirirsin. 2.soruna geleyim hemsirelik sıralama aralıkları baya genis mesela 40k ya hemsirelik de var 200k ya hemsirelik de var. Kesinlikle hic bisey farketmiyor verilen egitim genelde aynı staj aynı vs vs yani cok ucuk farklar yok. Ben 2018 de 55 tyt 20 ayt ile hemsirelige girmistim. Baska sorunuz olursa yine sorabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: havarkorkmaz3400

Hocam merhabalar. Ben hemşirelik okuyodum sana yardımcı olabilirim sanırım. İlk sorunla ilgili kesinlikle fizik veya matematige ihtiyaç duymazsın hatta kimya ve biyolojide aşırı derecede gerekmiyor. Fakulte bitince kpss ile atanacagin icin ogrenim suresi boyunca matematigini (mat 1 kısmını) gelistirirsin. 2.soruna geleyim hemsirelik sıralama aralıkları baya genis mesela 40k ya hemsirelik de var 200k ya hemsirelik de var. Kesinlikle hic bisey farketmiyor verilen egitim genelde aynı staj aynı vs vs yani cok ucuk farklar yok. Ben 2018 de 55 tyt 20 ayt ile hemsirelige girmistim. Baska sorunuz olursa yine sorabilirsiniz.
    Merhabalar hocam. Cevabınız için teşekkür ederim. En azından daha gerçekci olmak gerekiyor. Ondan dolayı bu postu açmıştım. Kafamda aşağı yukarı birşeyler oluştu. yapılır ya neden olmasın. Son kazanımlardaki soruları görünce bi korkmadım da değil hani .

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihatemath -- 27 Şubat 2021; 17:30:10 >
  • Elimden geldiğince yardımcı olayım Gecen yil hemşirelik tutuyordu bende geometri trigo hariç çözmemiştim 3 netim vardı geo dan galiba ama fizik 9 netim vardi kimyam düşüktü ama senin durumuna bakarsak. Biyolojin ve kimyan söyledigin seviyede ise geometriden yada fizik ten biraz yapsan yeter

• 40 tyt 40 ayt ile genelde oluyor.
    Nasil neyden yaparsan yap.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.