Şimdi Ara

Hem Mc Donalds Hem Burger King'te çalıştım sorusu olan? Edit Geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
5
Favori
17.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pijamalı Ninja

    Hocam fast food zaten. Sadece Mc Donalds ve Burger King için konuşmuyorum. Etin ki normal kasap etlerinden bahsediyorum şuan, oksijen alarak pişmesi ve gereğinden fazla pişmemesi gerekiyor. Şimdi bu yerlerde normal etin kullanılmaması bir yana, etler yüksek derecelerde oksijensiz olarak makinelerde pişirilir. (broiler yada ızgara diye bilinir)



    Her etin belli bi pişme süresi var, bunu neye göre belirlemişler bilmiyorum ama şöyle diyelim;



    King Chicken 3.30 dakikada pişiyor. Bazen elemanlar işe o kadar dalıyor ki o sana oluyor 3.40, 3.50... Ve piştiği yer tavuk ürünü olduğu için Bitkisel Susuz Yağ kullanılan frütözlerde pişiyor.



    1) Bu frütözler bazen günlerce değişmiyor. Taa ki müdürün birinin o yağların siyahlaştığını görüp ölçüm yaptırdığı zamana kadar..



    2) O simsiyah yağların içinde 10 saniye etin fazla pişmesi demek, sizin zehirlenmenize dahi yol açar. Peki neden zehirlenme vakası yaşanmıyor? Soslar yüzünden. O kadar ağır ve pis kokuyor ki etler, sizin diliniz sosları tadarken farketmiyor bile yada ekmeğin sıcaklığıyla farketmiyor burnunuz. Doğal olarak taze sanıp yiyorsunuz ve mideniz beyninize bu bayat, kötü mesajı göndermiyor.



    Son olarak bu etimsi şeylerde donuk haldeyken bakteri bulunuyor.



    Şuan tam olarak hatırlamıyorum ama tavuk etlerinde ekoli diye bi bakteri çeşidi var donuk haldeyken. Bu yüzden etlerin eldivenle atılıp doğru şekilde doğru zamanda pişmesi gerekiyor.



    Şimdi size az önce fazla pişmesi durumundaki sonucu anlatmıştım.. Az pişmesi durumunda ise bağırsaklarınız bu bakteri yüzünden enfeksiyon kapabilir ve Allah korusun kansere kadar yolu var.



    Bazen çalışanlar acele (rush) geldiği zaman, yoğunluk dağılsın diye erkenden alıyo etleri kızarmadan.. Siz tabi önde siparişinizi beklerken arkadaşınızla, ailenizle sohbet ettiğiniz için görmüyorsunuz ama durum bu.







    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama uyarmak istedim.

    Alıntıları Göster
    Ne alaka yani miden beynine "kötü" mesajı göndermeyince zehirlenmiyor musun?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

    Sosu bırak, köftenin tadı yok. Köftenin tadı yokken istersen en kral sosu koy fayda etmez. Ben köftesinin tadından bahsediyorum, soslarından falan değil ayrıca McDonalds'ın sosu falan her şeyi Burger King'den kat be kat güzel. Niye et kısmına girmiyoruz? Kasaptan alıp yaptığım köfte McDonalds'ınki kadar taşşaklı olmuyor ama.

    Alıntıları Göster
    McDonaldstakinden daha sağlıklı olur en azından. Anlatmaya çalıştığım buydu. Soslar damak tadınıza kalmış. Herkesin zevki farklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pijamalı Ninja

    McDonaldstakinden daha sağlıklı olur en azından. Anlatmaya çalıştığım buydu. Soslar damak tadınıza kalmış. Herkesin zevki farklı

    Alıntıları Göster
    Ben sağlığa değil, lezzetine bakıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

    Ne alaka yani miden beynine "kötü" mesajı göndermeyince zehirlenmiyor musun?

    Alıntıları Göster
    Evet, zehirlenmiyorsun. Yoksa simsiyah yağlarda pişme süresinin bile çok çok üstünde pişen veya çok çok altında pişen bakterili bir et her canlıyı zehirler. Yaptığımız her şey yapmadan önce beynimizin kontrolünden geçer. Dediğim gibi soslar tat alma duyunuzu bastırdığı için etin (et demeye bile dilim varmıyor) durumunu absorbe ettiği için tepki vermiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pijamalı Ninja

    Evet, zehirlenmiyorsun. Yoksa simsiyah yağlarda pişme süresinin bile çok çok üstünde pişen veya çok çok altında pişen bakterili bir et her canlıyı zehirler. Yaptığımız her şey yapmadan önce beynimizin kontrolünden geçer. Dediğim gibi soslar tat alma duyunuzu bastırdığı için etin (et demeye bile dilim varmıyor) durumunu absorbe ettiği için tepki vermiyorsunuz.

    Alıntıları Göster
    Ee aynı mantıkla biz bir yılan tarafından ısırılsak ve bunu farketmesek zehirlenmeyiz o zaman.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

    Ben sağlığa değil, lezzetine bakıyorum.

    Alıntıları Göster
    10 yıl sonra karaciğer yağlanması, kolon kanseri, pankreas bozukluğu konusu açmaya gelmediğin sürece keyfin bilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

    Ee aynı mantıkla biz bir yılan tarafından ısırılsak ve bunu farketmesek zehirlenmeyiz o zaman.

    Alıntıları Göster
    Keşke bu mantıkla deyip o örneği vermeseydin hayır ciddi ciddi anlatmaya çalışıyorum bende :) neyse blok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en son burger kingde yedigim tavuk butgerden midem baya bulaninca yemin etmistim bi daha boyle yerlerde burger cart curt yemem diye



    tavsiye edilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pijamalı Ninja

    10 yıl sonra karaciğer yağlanması, kolon kanseri, pankreas bozukluğu konusu açmaya gelmediğin sürece keyfin bilir

    Alıntıları Göster
    Gelmem gelmem rahat ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pijamalı Ninja

    Keşke bu mantıkla deyip o örneği vermeseydin hayır ciddi ciddi anlatmaya çalışıyorum bende :) neyse blok.

    Alıntıları Göster
    Koşko bo montoklo doyop o ornoğo vormosoydon hoyor coddo coddo onlotmoyo çoloşoyorom bondo :) noyso blok. Lan yürü git götünden uydurup burda saçmalıyorsun. Neymiş mide beyne sinyal göndermiyormuş da o yüzden zehirlenmiyormuşmuşsun. He tamam tamam inandım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHADOW

    en son burger kingde yedigim tavuk butgerden midem baya bulaninca yemin etmistim bi daha boyle yerlerde burger cart curt yemem diye



    tavsiye edilir
    Anlatmaya çalışıyorum da üstteki beyin fonksiyonlarını yitirmiş arkadaş bi türlü anlayamıyor 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu baltalamak gibi olmasın ayrıca firmayı da savunduğumdan değil -ki 2 senedir çalışmıyorum- etlerin kıkırdaktan yapıldığını kimden öğrendiğnizi merak ettim. İlk mesajımda da belirttiğim gibi 6 yıla yakın bi zamandır çalışmıştım eleman olarakda çalıştım 3-4 senem müdürlük yaparak geçti şirketin çeşitli şehirlerde verdiği eğitimlerde de bulundum kıkırdak yumuşak doku diye birşey ne gördüm ne duydum yeni olan birşeyse yani çalışmadığım bu 2 senelik süre içindeyse birşey diyemem tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pijamalı Ninja

    Rica ederim hocam. Bilgilendirdiysem ne mutlu bana

    Alıntıları Göster
    mc'den ızgara tavuk alsak yine sorunlu mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luken Drew

    Konuyu baltalamak gibi olmasın ayrıca firmayı da savunduğumdan değil -ki 2 senedir çalışmıyorum- etlerin kıkırdaktan yapıldığını kimden öğrendiğnizi merak ettim. İlk mesajımda da belirttiğim gibi 6 yıla yakın bi zamandır çalışmıştım eleman olarakda çalıştım 3-4 senem müdürlük yaparak geçti şirketin çeşitli şehirlerde verdiği eğitimlerde de bulundum kıkırdak yumuşak doku diye birşey ne gördüm ne duydum yeni olan birşeyse yani çalışmadığım bu 2 senelik süre içindeyse birşey diyemem tabi.
    Hocam doğru, restoran sorumlusu bir kişi detaylarıyla anlattı. Kafa dengi olunca e bende de merak olunca ortaya çıktı. Kesin diyemem ama restoran sorumlusu sonuçta yalan söyleyince eline ne geçecek?



    Etlerin gramajlarınıda biliyorsunuzdur o zaman mesela burger için whooper eti 75gram, dana eti diye geçer lakin içinde kıkırdak, yumuşak doku, kuyruk yağı ve harç bulunur. ℅100 dana eti aldatmacadır. Bu saydıklarım dananın parçası olduğundan reklam için kelime oyunu yapılmakta. Ayrıca eğitim semineri veren bir tanıdık da etlerin %100 dana etinden oluşmadığını söyledi. Şimdi öyle veya böyle o et, bildiğimiz et değil. Demekki restoran sorumlusunun haklılık payı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3

    mc'den ızgara tavuk alsak yine sorunlu mu

    Alıntıları Göster
    Zorda kalmadıkça yemenizi tavsiye etmem. Ama illa da Almayın demiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RedManetics

    KFC ve popeyes ın tavuk etleri hakkında bilginiz var mı peki
    Hiçbir fikrim yok ama KFC de çalışan bir kız arkadaşım vardı, kızartmaları özenle pişirip maşayla topluyolarmış. Popeyes'i bilmiyorum ama Burger King pazarlamasını satın alan TAB Gıda, Popeyes'i hatta Arbysside elinde bulunduruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Bk da çalışmadım 3-4 yıl önce etlerin %100 dana olmadığı söylendisi vardı işte %75 dana gerisi karışım tarzında diye birşeydi ve bk bunu kabul etmişti sanırım. Ama Mc Donalds da böyle birşey yok benim bildiğim kadarıyla. Eğer sen sadece Bk ile ilgili olduğunu biliyorsan konuyu editleyip insanlara yanlış bilgi vermemek adına düzeltmen gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl çalışsak sınavların hepsini geçsek maaşımız ve rütbemiz ne olur
  • yere düşen müşterileri napıyorsunuz?
  • Omg. Bu kadar oldugunu bilmiyordum. Sanırım bi daha yiyemeyeceğim😓

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.