Şimdi Ara

Helikopter kumandasında Pil Yerine Adaptör Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru şu ''Ben buraya kaç volta kaç amperlik bir adaptör bağlamalıyım?''

Elimde Twister Bell 47 radio kontrollü helikopter var.
    Bunun kumandasının yanında dişi adaptör girişi var. Bu girişi içindeki 8 tane pili şarj etmeye yarıyor sanırım.
    Ve kumandanın pilleri çabuk bitiyor.
    Bende pilleri zaten bu girişi kullanarak şarj etmiyorum.
    Kumandanın içini açarak bu girişi iptal edip, direk adaptörü bağlamak istiyorum. Pilsiz.

Kumanda şu şekilde; yazısı küçük çıkmış ama; üstte power display yazan yerde pillerin şarjını gösteren ledler var.
     Helikopter kumandasında Pil Yerine Adaptör Kullanma

-----
    Şimdi takıldığım yer; içinde 8 tane seri bağlanmış pil var.1,2 volt ve yaklaşık 800mA...
    Pil yuvasında pilin + ve - uçlarına kablo ile; 9voltluk 500mA bir adaptör bağladığımda 3-4 led yanarken;
    12volta; 500mA bir adaptör bağladığımda ise TÜM(8) ledler yanıyor...

Sizinde bildiğiniz gibi kumandalar içinde hassas devreler içeriyor ve fazla amper verdiğimizde devreleri yakmaktan korkuyorum. Yanarsa helikopter ile beraber çöp. Kumandayı bulamam herhalde. Ama tahminimce 500 miliamper zarar vermeyecektir.Çünkü piller 800mA.

Ben buraya kaça kaç lık bir adaptör bağlamalıyım? Elimde şimdilik 12 volt 500mA ve 9 Volt 500mA var.

Sabrınız için teşekkür ederim...Baya uzun oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal1ty89 -- 25 Şubat 2007; 18:07:10 >

• 12 volt 500 mA bir adaptör işini görür 12 volt üstüne çıkma sakın 7812 regüle entegresiyle basit bi adaptör yapabilirsin veya 9 volt istersen 7809

Hımm birde adaptörde kullancağın elektrolitik kondansatörleri büyük tut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazrails -- 25 Şubat 2007; 20:13:48 >
  • Gerekirse adaptör yapmayada kasarım fakat elimde zaten 12 volt 500 mA ve 9 volt 500 mA lik adaptörler var.
    Ben 12 voltluğu bağladığım zaman tüm ışıklar yanınca acaba fazlamı yükleniyor diye düşünmüştüm.

Kondansöterleri büyük tutmanın kastı nedir?
    Birde elimde 10 milyona aldığım multimetre var. Bunda amper nasıl ölçülüyor ki? Tuşu çeviriyorum fakat; mesela 800mA lik bir pil için yeni şarjdan çıkınca 2.2 falan gösteriyor.
  • yalnız şu konuya bir açıklık getireyim
    eğer sen kumandaya 999999999999 Mega amperlik adaptör bağlarsan kumanda YANMAZ
    çünkü kumanda atıyorum 700 ma çekiyo
    sen daha az amperlik bir kaynak bağlarsan
    kumanda düzgün çalışmaz
    ama fazla bağlarsan kumanda ortalama 700ma çeker
    ayrıca pillerdeki 800ma; pilin 1 saatte bitmesi için 800 ma çekilmesi gerektiğini anlatır
    yani kullanım ömrünü uzatmak için 2500 ma lık piller bağlayabilirsiniz.

edit:kelime eksik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoboy -- 25 Şubat 2007; 20:46:03 >
  • hımm ozaman 800 mA lik bir pilden 1600mA çekerbiliriz(!?) ve bu pil yarım saatte biter. Doğrumu?
  • evet aynen öğle
  • hocam arkadaşın dediği gibi. 2500mah lik pillerden bağla.dayanma süresi bayağı uzar. hatta 800mah lik pillerin kaç dakika dayandığını söylersen sana 2500mah lik bir pilin ne kadar dayandığını söyleyebiliriz. Birde sen 8 adet 1.2V pil var demişsin ki buda 9.6V yapar. Sen 9V adaptör bağladığında bu yüzden ledlerden sadece bazıları yanıyor. Sağlıklı bir şey istiyorsan 10V gibi bir adaptör bulmaya çalışabilirsin. Bu arada kumandanın kaç dakika dayandığını söylersen kaç amper adaptör kullanman gerektiğinide söyleriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birde arkadaşlar bu helkopterlerin içinde nasıl bir motor var bilen varmı. kaç rpm dir motorlar. Kaç volt beslemesi vardır. nasıl o oyuncağı havalandırabiliyor. Birde bu helikopterin fiyatı nedir. Çok ses çıkarıyormu. Çok soru sordum biliyorum özür...
  • BU bir çeşit başlangıç helikopteri. Diğerlerine göre az ses çıkarıyor. Ama teknik bilgilerini bende merak ediyorum. İstersen you tube de videoları var izleyebilirsin.
  • Kumandaya kendi pil jarjı için yanında gönderilen 12volt-1.5 mA lik adaptörü bağladım. Sorun çıkmaması lazımdı, anladığım kadarıyla, çünkü kumanda kendi istediği(sanırım 800-900mA) amperi çekecek.
    Fakat helikopterin servoları, sürekli gözle görülmeyen fakat duyulabilen bir titreşim içinde.

500 mA lik adaptörü bağladığımda Kumanda helikopter ile randımanlı anlaşamıyor. Menzili çok düşüyor.

Açıkçası 12volt-1.5A lik adaptörün ne için uyuşmadığını anlamış değilim. Başka hangi faktörler etkili olabilirki?
    (Kumanda 8 tane kalem pil ile çalıştığında problem olmuyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal1ty89 -- 27 Şubat 2007; 17:20:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.