Şimdi Ara

Helezon yay & amortisör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim araçta yaylanma problemi var. Arabada tekken veya önde biri daha varken bir problem yok ama arkaya en az 1 kişi oturduğunda arabanın arkası aşırı derecede yaylanıyor. Düz yolda bir problem yok ama bozuk yollarda yaylanıp durmuyor en az 3-4 kere yaylanmaya devam ediyor. Hele hele arkada 3 kişi varsa ve bagaj doluysa zıp zıp zıp gidiyoruz....

Belirtiler bunlar şimdi sorularım;
    1- Arka helezon yayının belirli bir ömrü var mıdır? Varsa kaç km.dir (Yolları bozuk bir memlekette yaşıyorum maalesef!)
    2- Yaylanma neyden kaynaklanır?
    3- Helezon yayının sağlıklı olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

Not: Araç 2006 model ve 130.000 km.de helezonlar fabrika çıkışı orjinal helezonlar hiç değiştirilmedi.

• Arka amortisörlerin muhtemelen patlamıştır.Zaten arabanın yolda dengede yaylanmadan gitmesini sağlayan amortisörlerdir.Değişince sorun kalacağını sanmıyorum.
  • Teşekkürler cevabınız için.

Peki helezon yayının belirli bir ömrü var mıdır? Yıl ya da KM bazında?
  • zaten amortisörler değişince düzelir.
    her şeyin bir ömrü vardır.metallein bile.
    çevrenizdeki arablara bakarsanız ömrünün geçmediğini görürsünüz.56 şavrole vs hala yollarda
  • benim amortisörler de değişicek takozları ile. ama bahsettiğiniz yaylanmayı ben arkadasımın civic inde gördüm beşik gibi zıp zıp. normaldir sanıyordum demekki değilmiş.
  • Ben çok gıcıklandım. Takoz, yay, amortisör falan değiştirtmeyi düşünüyorum. Çok rahatsız ediyor arkada oturanları. Sağ arka amortisörün patlak olduğunu biliyordum ama yaylanmayı bundan yapacağını düşünmemiştim helezon yayına bulmuştum. ama demek ki amortisör değişmesi gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Helezon yay problemi
    14 yıl önce açıldı
    Spor yaylar (eibach)
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.