Şimdi Ara

Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
140
Favori
116.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayatımda denemelerdeki türkçe soruları dışında türkçe sorusu çözmedim. denemelerde de 35 netin altına düştüğümü hiç hatırlamıyorum.

ygs türkçe birikim işidir genel itibariyle. soru bankaları gereksiz. kitap okumayı seven, yorumlama yeteneği olan ve okuduğunu tek seferde anlayabilen adamlar zorlanmadan yapıyorlar zaten dil bilgisinden çok az soru çıkıyor.

2011 ygs 37 doğru 3 yanlış
    2012 ygs 36 doğru 2 yanlış 2 boş
  • oldukça açıklayıcı olmuş , çok teşekkürler.

bir şey sormak istiyorum tüm kitapların yeni basımları çıktı mı acaba ? yani bu aralar alsak sene sonuna kadar değişmeyeceğinden ,emin olabilir miyim kitapların ? son sınav sistemine uygun , son sürüm olduğuna yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker07 -- 23 Ağustos 2012; 5:20:20 >
  • güzel bir konu olmuş teşekkürler.
  • rezerve
  • quote:

Orijinalden alıntı: MJabdulkadir

Beyler YGS coğrafyası coğ-1 mi oluyor? Bir de FEM YGS-LYS alsam coğ-2 de var mı? Malum tmcilere coğ-2 gerekmiyor eğer ygsde çıkmıyorsa...

Coğ-2 TM'ciler için gerekiyor. LYS3'te 56 edebiyat, 24 coğrafya-2 sorusu soruluyor.
  • Çok güzel bir konu olmuş fm için kitap önerisi bekliyorum arkadaşlar .Fizik ,kimya ,biyoloji bilgim sıfır :( alan dışında giriş yapacağım ona göre birşey tavsiye ederseniz sevinirim
  • Güzel konu ama çok kitap var sözel den gireceğim tam olarak hangilerini almam lazım çalışıp başarılı olmak için
  • takip
  • Ya millet bu palmenin matematiği nasıldır? Bir arkadaşımda görmüştüm ansiklopedi gibiydi resmen kitap.Sanırım bazı soruların çözümleri filanda var çok inceleyemedim kitabı? Matematik bilgim orta düzeyde.Gereksiz yere kasan bir soru bankası istemiyorum.Güvenderin ve femin soru bankalarını çözdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sogukhavadalgasi

Ya millet bu palmenin matematiği nasıldır? Bir arkadaşımda görmüştüm ansiklopedi gibiydi resmen kitap.Sanırım bazı soruların çözümleri filanda var çok inceleyemedim kitabı? Matematik bilgim orta düzeyde.Gereksiz yere kasan bir soru bankası istemiyorum.Güvenderin ve femin soru bankalarını çözdüm.

Bugun palme ygs mat kitabına baktım güzeldi.sorlari orta düzey dkkat isteyen sorulardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özellikle ygs matematik için 2013 ygs-lys müfredatına uygun, 2012 ygs-lys ye göre soruları düzenlenmiş yani yeni basım kitaplar piyasaya çıktı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beşiktaşlı emre -- 29 Ağustos 2012; 21:13:13 >
  •  Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]

LYS MATEMATİK

Kolay'dan zora doğru giden testleriyle kesinlikle bulundurulması gereken bir kitap. Mat2 si orta olanlar için müthiş bi cila denebilir. bol bol sorular var. konu çalıştıktan sonra hemen çözmenizi tavsiye ederim.

576 Sayfadır
    Renkli Baskı
    1. Hamur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legen wait for it dary -- 29 Ağustos 2012; 21:58:04 >
  • Up
  • şu sıralar ilgilenecek vaktim olmadığı için yazının en üstüne yararlı kitapları yazdım. kitapların sırası bir şey ifade etmiyor ama genel olarak en sonlara zor olan kaynakları yazdım. umarım yararlı olur. uzun bir süre daha bilgisarım olmayacak.
  • Kardesim selamlar nasilsinnasi gidiyor cok guzel konu olmus buragim eline saglik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • temeli az olan biri için güvenderin matematiği iyi bir kaynak mıdır?
  • matematik lys-geometri kitapları hangilerini almalıyım ve coğrafya için sizce en iyisi hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronaldinho07

Arkadaşlar merhaba, forumda çok sayıda kitap öneri isteği var. Yok "geometrim 0 ne önerirsiniz?" yok "matematik temelim var hangi kitabı/denemeyi çözmeliyim?" evet artık buna bir "dur!" deme noktası geldi.

Öncelikle şunu belirteyim buradaki öneriler daha da iyi önerilerinizle güncellenecektir.

ŞU SIRALAR YAZIYLA PEK UĞRAŞAMADIĞIM İÇİN KİTAP İSİMLERİNİ YAZIYORUM HEMEN AŞAĞI. RESİMLERLE GÜNCELLEYEMİYORUM ŞU AN.

YGS Türkçe Konu Anlatım: Güvender, Fem Simetri, Birey
    YGS Türkçe Soru Bankası: Güvender, Palme, Karekök, Uğur, Fen Bilimleri Çizgiüstü, Sınav, Final, Bilfen, Birey

LYS Edebiyat Konu Anlatım: Güvender, Fem Simetri, Birey, Fem El Kitabı
    LYS Edebiyat Soru Bankası: Karekök, FDD, Palme, Esen, Birey, Güvender

YGS Matematik Konu Anlatım: Karekök Serileri, Gürey Küçük Fasikülleri, Celal Aydın Fasikülleri, Güvender, Fem Simetri, Tümay, Birey, MY Matematik 1
    YGS Matematik Soru Bankası: Kartezyen Yeşil, Fem İlk Adım, FDD Kolay Matematik, Güvender %100, Birey A, Fem Konu Özetli, Palme, Bilfen, Uğur, Esen, Formül, Karekök, Final, Zafer, Birey B (son ikisi ygs-lys)

LYS Matematik Konu Anlatım: Karekök Serileri, Güray Küçük Fasikülleri, Celal Aydın Fasikülleri, Güvender, Fem Simetri, Birey, MY Matematik 2-3
    LYS Matematik Soru Bankası: Fem İlk Adım, Güvender, Birey A, Fem, FDD, Uğur, Güray Küçük, Celal Aydın, Palme, Esen, Formül, Bilfen, Final, Karekök, Zafer, Birey B

YGS-LYS Geometri Konu Anlatım: Karekök Serileri, Güray Küçük Fasikülleri, Celal Aydın Fasikülleri, Güvender, Fem Simetri, Birey, MY Geometri 1-2
    YGS-LYS Geometri Soru Bankası: Güvender, Birey A, Fem, FDD, Uğur, Palme, Esen, Formül, Final, Bilfen, Zafer, Karekök, Birey B

YGS Tarih Konu Anlatım: Güvender, Fem Simetri, FDD, Final, Formül
    YGS Tarih Soru Bankası: Güvender, Fem, FDD, Palme, Karekök, Final, Formül, Bilfen, Birey

YGS-LYS Coğrafya Konu Anlatım: Güvender, Fem Simetri, FDD, Uğur, Final, Birey, Edam
    YGS-LYS Coğrafya Soru Bankası: Güvender, Fem, Palme, Karekök, FDD, Esen, Final, Bilfen, Birey

YGS Felsefe Konu Anlatım: Güvender, Fem Simetri, FDD, Formül
    YGS Felsefe Soru Bankası: Güvender, Fem, FDD, Karekök, Formül, Bilfen, Final

YGS Fizik Konu Anlatım: Güvender, Fem Simetri, Final, Pi Analitik, Celal Aydın, Birey
    YGS Fizik Soru Bankası: Güvender, FDD, Fem, Karekök, Fen Bilimleri, Final, Uğur, Esen, Bilfen, Palme, Birey

YGS Kimya Konu Anlatım: Güvender, Fem Simetri, FDD, Birey
    YGS Kimya Soru Bankası: Güvender, FDD, Fem, Karekök, Palme, Birey, Bilfen, Esen, Uğur, Final, Zafer

YGS Biyoloji Konu Anlatım: Güvender, Zirve, Fen Bilimleri, Fem Simetri, Birey, FDD, Esen
    YGS Biyoloji Soru Bankası: Güvender, Karekök, Uğur, Fem, Bilfen, Birey, Final, Palme

Pekala, başlayalım.

YGS KİTAPLARI
    YGS TÜRKÇE

Şimdi arkadaşlar YGS Türkçe için bir kere şunu iyi anlamamız gerekiyor. 1994 nesli liseye başladığında 9. sınıfta okul öğretmenlerinizin söylediklerini hatırlamaya çalışın. Sistem değişti artık. Artık ÖSYM öğrenci seçerken kitap okuyan öğrenciyi seçiyor ve seçecek.
    E biz ne yapacağız? Türkçe için 3-5 soru bankası bitirsek sınavda çok mu iyi yapacağız yani? "Denemelerde 37'nin altına düşmüyorum ya" diyenler 30-35 arasına nasıl düştü YGS'de? Paragraflar uzun muydu? Evet, paragraflar artık kısa da gelmez. Çoğu yayında, denemeler de dahil kısa paragraflı sorular var. Çok net anlaşılmayan sorular bundan sonra gelecektir bence, kitap okumayan insan o 40 soruyu yine yapar ama kitap okuyan insan çok daha hızlı anlar ve hızlı çözer.
    Bu yüzden (liseye yeni başlayan 9. sınıflar da dahil bu söylediklerime) kitap okuyun öncelikle YGS Türkçe için.

Gelelim dilbilgisi kısmına. Şimdi arkadaşlar sakın "Dilbilgisini hallederim ya nasıl olsa demeyin." Temeliniz yoksa kısa süre içinde halletmeniz zor. Ya nedir bu temel peki?
    Konuyu biraz biliyorsun mesela, bir fikrin var yani bir yerde dinlemişsin ama ayrıntılarını bilmiyorsun. Mantığını biliyorsun yani. E temeli olan adam da ayrıntıları da öğrenebilir. Artık yeni sistemde önemli olan da konuların mantığını anlamak. Dilbilgisini bilmiyorsanız sakın büyütmeyin gözünüzde, hiçbir zorluğu yok.

Bir de bu sene gelen ezber bozan bir Türkçe sorusundan bahsetmeliyim. Şimdi arkadaşlar "Yukarıdaki cümlelerden hangisi anlatımın akışını bozmaktadır?" şeklindeki soruları herkes ezberlemiş evet. ÖSYM geldi ezbercileri eledi. Evet hepiniz de cevabın birinci cümle olduğunu öğrenince çok kötü hissettiniz.
    Neden peki? Neden birinci cümle diyenlerin sayısı çok azdı? Yoksa dershane denemelerindeki bu sorularda şıklarda hiç birinci cümle yok muydu? Evet hep A şıkkı ikinci cümleden başlıyordu ve E şıkkı altıncı cümlede bitiyordu değil mi?

Evet YGS Türkçe için aklıma şu an başka bir şey gelmiyor, sizden gelen önerilerle de güncelleyeceğim bu mesajı.

Gelelim kitap önerilerimize

Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]

Şimdi arkadaşlar bu kitabı konulara hakim olmak için öneriyorum. Alın bu kitabı her konudan sonra 3 test var, konu anlatımının aralarında çıkmış sorular da var kendi yazdıkları sorular da var. Ama bakın Fem Simetri Türkçe bu. Fem Türkçe Soru Bankası'nı almayın derim. Çok iyi sorular yoktu ama bu sene bakarsınız değişir yeni basım kitapları. Paragraflar uzayabilir bu sene. Sonra demeyin bana "Ya nesini beğenmedin" diye.
    Fem Simetri Türkçe'de en son yazım kurallarının tamamı güncel değildi bir de, bu sene güncellemişlerdir bence.

Şimdi dediniz ki "Yok ben simetri almayacağım." Tamam o zaman, aşağıdaki arkadaşı da öneriyorum.

Güvender YGS Türkçe Konu Anlatımlı yukarıdaki kitap, hani yazıyorum resim açılmaz falan sizde diye.
    Bu kitap da gayet iyidir, bunu da bitirebilirsiniz. Gayet güzel bir kitap. "Fem Simetri'yi bitirmiştim zamanım çok konularım bitti hof ya yatıyom evde sıkıldım Türkçeyi tekrar mı etsem napsam?" diyorsanız zamanınız çoksa bunu da bitirebilirsiniz. Bir de aşağıdaki konu anlatımı oldukça iyidir yukarıdakiler gibi.

Evet yukarıda Birey YGS-LYS Türkçe Konu Anlatımlı Soru Bankası var. Konu anlatımı da soruları da oldukça iyidir, tavsiye ederim.

Ama bunlardan birini bitirince tam olarak Türkçeyi bitirdim diyemezsiniz. Soru bankası da lazım tabii. Aşağıdakiler iyidir soru bankası için.

Şimdi arkadaşlar Güvender YGS Türkçe Soru Bankası'nı öneririm. İçinde güzel sorular var, çokça soru var zaten. Hani bana kalırsa bunu çözün yeter derim. Fem YGS Türkçe Soru Bankası için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim ama. Ama yeni basımları da görmek lazım yine de.

Ama siz derseniz ki "Abi bu kitap kolay ya biraz daha iyi bir kitap arıyorum kesmedi bu beni" diye aşağıdaki arkadaş da ince bir kitaptır. Güvender kadar çok test yoktur içinde ama her testte 30 soru vardır. Çoğu dilbilgisi sorusunu da paragrafın içinde sormuş adamlar. Güzel kitap, beğendim ben yani.

Evet bu kitabımız Fen Bilimleri Çizgi Üstü YGS Türkçe Soru Bankası. Konu Anlatımını bitirdikten sonra direkt bunu da çözebilirsiniz.

Ama hala dediniz ki "Abi bu da kolay be, ben öyle bir kitap istiyorum ki bir konudan şöyle 10'dan fazla test olsun. Şimdi çözeyim 6-7 test, YGS'ye yakın kalan 3-4 testini çözerim. Hem o kalan son 3-4 test daha zorlayıcı olur. Hem hatırlamış olurum konuları. Soruları da zorlasın be abi." o zaman aşağıdaki arkadaş derim.

Abi bu kitabın sonunda 10 tane YGS Türkçe denemesi var. Yahu çözdüm çözdüm "Bu sefer full yapacağım!" diye en az 2 yanlışım çıktı. Moralinizi bozabilir bazı sorular ama sizi de ciddi şekilde geliştirir. Ha paragrafları öyle çok uzun değildir ama sizi düşündürür. Bu arada kitap: Birey YGS-LYS Türkçe Soru Bankası. Bakın YGS değil, YGS-LYS Türkçe Soru Bankası.

Şimdi aşağıda iki soru bankası daha var, bunları çok inceleyemedim ama kullanan arkadaşlarım övdü bu iki soru bankasını.

Karekök YGS Türkçe Soru Bankası. Paragrafları uzunmuş ama öyle aman aman zor değilmiş.

Gelelim diğer soru bankamıza. Bu da iyiymiş oldukça.

Bu yukarıdaki kitap da Palme YGS-LYS Türkçe Soru Kitabı.

Abi size şunu söyleyeyim ben. Fem-Güvender-Körfez falan filan evet iyi tabii ki bu kitaplar. Şöyle bir gerçek var: Şimdi artık düşündüren sorular daha çok geliyor yani siz diyelim ki bir dersten beş tane soru bankası bitirirsiniz hepsinden toplam 15-20 tane yapamadığınız olur, onları da birine çözdürürsünüz "Hah tamamdır bu ders bitti." dersiniz. Sonra gelir sınavda bir soru çıkar karşınıza belki de soruyu anlamazsınız. İşte bu farklı soru tiplerini ben daha çok Karekök ve Palme'de görüyorum her ne kadar YGS Türkçe Soru Bankaları hakkında pek fikrim olmasa da sayısal dersler için çok değişik soru tipleri mevcut bu iki yayında. Onu da belirteyim yani.

Evet YGS Türkçe için bunlar iyi ya, sizin de eklemek istediğiniz olursa güncelleyeceğim. Ama kitap okuyun derim ben öncelikle.

YGS MATEMATİK

Evet, gelelim YGS Matematik bölümüne. Şimdi burada temel önemli midir? Evet önemlidir, hatta konuları bitirir 10 tane de soru bankası çözersiniz. Bunlar da sizi geliştirir. Ama YGS Matematiği bu kadar çalıştınız diye "Full yapacaksınız, tamamdır bu iş." demek yanlış olur.
    Şimdi efendim LYS Matematik için ayrıca değineceğim ama YGS Matematik daha çok yoruma dayalıdır. Yani sizin ne kadar geniş düşünebildiğinize bağlıdır. İsteseler var ya adamlar her sene matematikten dökerler YGS'de. 2011 YGS Matematik, tamam zorladılar ama daha zoru olamaz mıydı sanki? Çok iyi öğrencilerin bile 30 net anca yapabildiği bir sınav da olabilir, ama o kadar zorlamıyorlar.

Evet şimdi sözelcilerin genelde temeli zayıf oluyor ve biraz da matematik yapmaları lazım. Temeliniz yoksa ben derim ki şurdan başlayın çalışmaya:

Karekök Matematik Sıfır. Baştan bir temel atarsınız. İyi öğretir.

Ya da "Ben çok pekiştireceğim fasikül lazım bana konu eksiklerim belli yerlerden sadece gerek yok üsttekine." diyorsanız aşağıdaki yayının fasiküllerini öneririm. Ama sonra "Çok sıkıcı, çok kolay geliyor ilk sorudan sonra of yeter!" demeyin. Örnek soru var altında da 5 tane benzer örnek var.

Güray Küçük Matematik Fasikülleri. Geometrileri de iyidir bunların, ayrıca değineceğim. Ama bakın fasiküle zamanınızı ayırmanız lazım yani baştan söyleyeyim biraz zaman alır bunlar. Temeliniz varsa ve seneye girecekseniz aman gerek yok bitmez bunlar bir senede yani biterse de diğer derslere pek zaman ayıramazsınız.

Evet temel için bunları önerebilirim. Şimdi gelelim "Ya temelim var da biraz. Fem Simetri alırsam/aldım çok ağır gelir anlamam ben onu" diyenler için önerime.

Şimdi bu kitap sanıyorum tek kitap olanıydı, Güvender YGS Matematik Konu Anlatımlı. Bir de aşağıdaki versiyonu var bunun.

Bu da üç kitap evet, Fem Simetri'ye geleceğim birazdan o da üç kitap. Güvender'in üç kitabı ve DVD'si var yanında. Şimdi 3 üzerinden temeli olan adam-temeli olmayan adam olarak ayırırsak bence Güvender YGS Matematik temeli 1-2 olan adamlara yönelik, Fem Simetri ise temeli 2-3 olan adamlara yönelik.
    Güvender YGS Matematik daha eğlenceli gibi ama bana sorarsanız.

Bir de Güvender'in sitesinde ilk olarak resmini koyduğum tek kitap yok, kaldırmış olabilirler yayından. 3 kitap olan set var %100 Matematik diye geçiyor.
    Açıkçası farkları hakkında pek bilgim yok tam olarak bakmamıştım bu kitaplara ama arkadaşlarım yine kullanıyordu, memnunlardı.
    Ama tek kitap olan iyiydi diye hatırlıyorum. Bu demek değil yani üç kitap olanı almayın demiyorum yanlış anlaşılmasın
    Edit: Tek kitap yok artık üç kitaplık seti var Güvender'in.

Ya dediniz ki "Abi temelim var benim Güvender falan da kesmez beni en böyle üst böyle zor anlaşılır güzel sağlam bir konu anlatımlı lazım bana." o zaman gelelim Fem Simetri'ye. Aman zor değil bu arada şimdi "zor anlaşılır" dedim ama Güvender'e göre yani 3 kitaptan oluşuyor kendileri. İşte yine konu anlatımının aralarında çıkmış sorular, kendi yazdıkları örnekler, mini testler, çözümlü örnekler falan var. Güzel bir settir. Güvender YGS %100 Matematik gibi DVD'si yoktur, ama olsun. Konudan sonra yine 3 test mevcuttur.

İyidir, hoştur. Konuları kavramanız açısından yeterlidir belli bir seviyedeyseniz. Ama size asla şunu söyleyemem: "Abi bu kitabı bitir yanına da X soru bankası sınavda kesin fullersin." Çünkü YGS Matematik biraz da şans işidir. Neyse uzatmayacağım yukarıda yeterince YGS Matematik sorularından bahsettim.

Bu forumdan yine bir arkadaşımızın önerisiydi aşağıdaki kitap. Kitabın seviyesi ve soruları hakkında bir fikrim yok. Ama çok memnun olduğunu söylemişti. Okuduktan sonra aklımda kaldı onu da yazayım diyorum.

Tümay YGS Matematik. Set halindeydi bu da. 2 ya da 3 kitaptan oluşuyordu. Öyle yani.

Buraya kadar konu anlatımlılardan bahsettik, gelelim soru bankalarına.

Şimdi soru bankaları evet çok iyiler var ama ben iyiler arasındaki iyilerden bahsedeceğim burada.

İlk olarak, temel için bir soru bankasıysa yani kolay arıyorsanız:

Fem YGS Matematik-1 İlk Adım Soru Bankası. Kolaydı yani ne diyeyim, temel atarsınız. Yine bir başka temel atmak için kolay kitap:

Bu yukarıdaki kitap da FDD YGS Kolay Matematik İpuçlarıyla Soru Bankası.

Evet ve bir diğer kolay kitap:

Kartezyen YGS Matematik Soru Bankası (Yeşil)

Dediniz ki "Ya kolay bu, bu kadar kolay olmasın biraz zorlasın ama çok değil birazcık." o zaman aşağıdaki kitap derim.

Güvender YGS %100 Matematik Soru Bankası. Orta düzeyde, son testlere doğru güzel sorular var, öyle. Buna benzer kolay-orta arası kitap bir de şu var:

Birey A YGS-LYS Matematik Soru Bankası. Ya ama YGS-LYS bu, sadece YGS değil, neyse. Eğer "Ya bu da kolay geç bunları üst seviyeler lazım bana." derseniz aşağıdaki arkadaşlar yardımcı olabilir size.

Zafer LYS Matematik Konu Özetli Soru Bankası. LYS evet ama YGS konuları da var. Aslında LYS Matematik bölümüne daha uygun bu kitap ama yine de yazayım buraya da. Soruları zorlar. Bunu yine istemezseniz buna benzer şu var:

Birey B YGS-LYS Matematik Soru Bankası. Soruları zordur evet. "Ama bunda da LYS var ya. Şöyle sadece YGS olan iyi kitap arıyorum." diyorsanız:

Fem Matematik1 Konu Özetli Soru Bankası. Ya bakmayın konu özetli yazmasına her konudan 1-2 sayfa bir şeyler yazmışlar okumayın kafanız karışabilir.
    Bu kitap bence çok güzel bir kitap. Soruları çok güzel. Hani benim fikrim temeli olan biri fem simetriyle beraber bunu çözerse çok iyi yapar. Olmadı mı? Çözmem mi dediniz? "Başka ne var?" derseniz de:

Palme YGS Matematik Soru Kitabı. Çözenler yine farklı soru tiplerinin olduğunu ve güzel bir kitap olduğunu söylemişti. Başka ne mi var?

Karekök YGS Matematik Soru Bankası. Soru tipleri boldur, güzel bir kitaptır. Hep aynı soru tipleri çıkmaz karşınıza yani. "Daha zor olsun ben çok kasıcam!" derseniz artık şunu çözün diyorum ben YGS Matematik için başka da bir şey demiyorum.

Final YGS Matematik Soru Bankası (Mavi) bence buna çok gerek yok bazı soruları çok uğraştırıyor ama yazayım yani.

YGS Matematik böyle, e yeter bu kadar kitap yani.

YGS-LYS Geometriden önce YGS Sosyali hemen yazmak istiyorum bu arada.

YGS TARİH

Evet YGS Tarih'e geldik. Şimdi YGS'de Tarih öyle aman aman zor çıkmıyor biliyorsunuz. Bilgi gerektiren 2-3 soru oluyor en fazla 17 soruda. Kafası çalışan herkes YGS'de Tarih sorularını yapabilir. Bakın YGS'de yapabilir diyorum, sonra "Bizim dershane çok zor soruyor!" demeyin çok zor gelmiyor. Zaten tarih konularını bir kitaptan falan çalışırken ezber yapmanıza gerek yok, cidden yok. Okuyorsun ya olayları, "Evet ya böyle olunca tabii ki böyle olacak daha ne olabilirdi ki?" diyorsun zaten. Yani aslında tarih çalışmak yeni pek çok şey öğrenmek gibi değil, sanki bildiklerimizi tekrarlamak gibi. LYS-4 Tarih, bambaşka o konuya girmek istemiyorum

Her neyse, YGS Tarih için iyi konu anlatımlılardan başlıyorum.

Abi yukarıdaki kitap Güvender YGS Tarih Konu Anlatımlı. Evet, güzel anlatıyor. Hoş kitap ama dört yüz bilmem kaç sayfa. Yani zamanınız varsa harika, tarihten eksiğiniz kalmaz. Bence konu anlatımından sonra gelen testleri çözseniz, yani sadece bu kitabı bitirseniz tamamdır. Ama "Yok abi YGS Tarih sonuçta uğraşamam o kadar daha LYS Edebiyat var Coğrafya var Matematik var ohoo. Buna bu kadar kasacağıma coğrafyaya kasarım yani daha mantıklı!" diyorsanız anlarım, haklısınız ne diyim. Ama kitaba laf yok yani. Evet bunun alternatifini çok uzakta aramadım ben. Aşağıda kendisi.

Şimdi efendim yukarıdaki kitap Fem Simetri YGS Tarih. Bu kitap Güvender kadar kalın bir kitap değil. Yine işte konuyu anlatmış örnek sorular, çıkmış sorular var falan. Gayet düzenli bir şekilde anlatmış evet. Konu sonunda da 3 test var, bazı konuların sonunda 2 test var ama; sonra hani 3'tü demeyin bak. Buna da zamanınızı ayırmanız lazım, düzenli çalışarak halledebilirsiniz ama. Ama bana sorarsanız bu kadar uğraşmaya gerek yok YGS Tarih için. Yine de konu anlatımlılardan yazayım dedim.

Soru bankalarına gelelim bakalım. Güvender Konu Anlatımlı alacaksanız gerek yok bence soru bankasına, ama "Olur mu öyle şey, şimdi bitirsem Güvender'i YGS öncesi ne yapacağım ulan!" diyorsanız siz bilirsiniz. Güvender YGS Tarih Soru Bankası var şimdi işte onun resmini arıyorum düzgün çıkan bir resmini. Ya tamam güzel sorular var arada ama kolay be abi. Kolay yani bana pek bir şey katmadı açık açık söyleyeyim. Ama konuyu pekiştirmek için iyi yani. Yeni okuduysanız konuyu iyi, tekrar olur.

Evet işte yukarıda Güvender YGS Tarih Soru Bankası. Şimdi bu kadar kolay falan dedim laf ettim herhalde almazsınız. Bunu çözüp bundan sonra daha iyi soruların olduğu şu kitabı çözebilirsiniz ama:

Yukarıdaki kitabımız Fem YGS Tarih Soru Bankası. Evet bu kitap beni geliştirdi diyebilirim, iyi sorular var ama "Tarihim iyi benim bunlar da kolay bana." diyenler var bu kitap için de. Onlara buradan sevgilerimi sunup yine Fem'in YGS-LYS Tarih olan soru bankasını çözmelerini öneriyorum. Buradaki YGS konularının soruları daha iyi sorular.

Evet yukarıda Fem YGS-LYS Tarih Soru Bankası. Ama öyle çok kasmıyor ya. "Hayır ben kasmayan kitap almam." diyorsanız yine YGS Tarih için önerebileceğim çok kasan bir kitap yok ama ortalamanın üstünde olan kitaplar var. Hangileri mi?

FDD Tarih Soru Bankası. Komisyonun hazırladığı kitap. İçinde güzel sorular var, bir bakın derim ben. "Başka ne var?" derseniz fiyatı birazcık şey, ama öneririm aralarında en iyisi bu soru bankası olarak. İşte aşağıdaki arkadaş.

Evet yukarıda Palme YGS Tarih Soru Kitabı var. 30 TL'ye yakın fiyatı ama güzel soruları var. Yani bence en iyi soru bankası bu. Ya bu Palme'nin kitapları çok güzel ya. Ara sınıfları biraz abartmışlar ama cidden ÖSYM'nin yeni soru tiplerine en çok benzeyen soru tipleri Palme'de bence. Her neyse.

Evet, YGS Tarih için benim önerilerim bunlar. Çok kasmaya gerek yok diye düşünüyorum ama belli de olmaz. "Ben 11. sınıfa geçtim tarihim harika olsun meraklıyım da hem." diyorsanız alın Güvender YGS Konu Anlatımlı'yı, Palme YGS Soru Kitabı'nı da alın. Akın.

YGS-LYS COĞRAFYA

Şimdi başlıkta TM için öneriler dedim evet. TM için en önemli derslerden biri de coğrafya. YGS Coğrafya bölümü LYS için de önemli, LYS-3 Coğrafyasında da YGS konuları geliyor biliyorsunuz. Bu sene de soru tipleri değişti yani çok değişmedi ama gördünüz YGS'de de LYS'de de düşündürücü sorular fazlaydı. Yani yine konunun mantığını anlamak çok önemli. Öyle abartmaya gerek yok yani hiçbir derste, hızlanmak için bol soru çözmek önemli ama öyle 4-5 kitap bitirince de sınavda full olacak diye bir şey yok. İşte her neyse konunun mantığı önemli öyle.

Gelelim YGS ve LYS-3 Coğrafyası için önerilerime. Şimdi ben yine ilk olarak konuyu güzelce anlatan şu kitabı öneriyorum.

Evet yukarıda Güvender YGS Coğrafya Konu Anlatımlı var. Kendisi gayet güzeldir konu anlatımı ve konu sonu testleri olarak. Değişik soru tipleri var yani bence. Öyle çok zor değil soruları. Yine konu anlatımında örnek sorular var, çıkmış sorular var. Yalnız bu kitapta şöyle yapmış konu anlatımını; mesela Su-Toprak-Bitki konusunu anlatmış falan bitirmiş sonra Nüfus ve Yerleşme'yi anlatmış atıyorum. Böyle Genel Coğrafya konularını anlatmış bitirmiş sonra Türkiye'de Su-Toprak-Bitki'yi ayrı bir ünite olarak anlatmış. Sonraki konu olarak da atıyorum Türkiye'de Nüfus ve Yerleşme konusunu anlatmış. Yani siz derseniz ki "Yok öyle olmaz abi bana illa Su-Toprak-Bitki konusunu anlatırken Türkiye'de nerelerde olduğunu da anlatsın. Su konusunu işlerken Türkiye'de nerelerde olduğunu da öğreneyim aynı zamanda." derseniz olmaz işte. Böyle diyorsunuz diyelim. O zaman size şu arkadaşları öneriyorum.

Yukarıda Fem Simetri YGS Coğrafya var. Bu kitap işte Su-Toprak-Bitki'yi anlatırken Türkiye'de Su-Toprak-Bitki konusunu da aynı ünite içinde anlatmış. Bana sorarsanız pek fark yok ya sonuçta Güvender de Simetri de anlatmış mı? Evet, anlatmış. Fem Simetri Coğrafya için yüzeysel falan diyenler de var çok ayrıntılı gereksiz diyenler de var ama ben iki kitabı da az çok bilen biri olarak Fem Simetri de çok kaliteli bir kitaptır, alabilirsiniz diyorum. Bir de bu kitabın şöyle bir versiyonu var ki bu biz TM'cilerin daha çok işine yarayacak bir kitap.

Bu da Fem Simetri YGS-LYS Coğrafya. Bu kitap için zaman lazım ama. Uzun biraz yani, ama güzel kitap. Sadece LYS bölümü lazımsa yine size Güvender tavsiye edebilirim, yine güzel sorular da var test bölümünde ve güzel anlatmışlar.

İşte yukarıda Güvender LYS Coğrafya Konu Anlatımlı. Bunların dışında "Ben böyle çok ayrıntılı çalışacağım coğrafyaya bunlara baktım beğenmedim kesmez beni simetriler-güvenderler falan" derseniz size aşağıdakileri öneriyorum.

Evet yukarıda Birey LYS Coğrafya 1-2 Konu Anlatımlı Soru Bankası var. Konu anlatımı oldukça ayrıntılıymış ben pek bakamadım ama çok kalın bir kitap. Testleri de zorluyormuş ayrıca. Bunun için de çok zaman ayırmak lazım be. Öyle böyle değil. Bunun bir de YGS için olanı var. O da güzel kitapmış.

Evet yukarıda kendileri. Birey YGS Coğrafya Konu Anlatımlı Soru Bankası. Peki dediniz ki "Ya bu kadar ayrıntıya gerek yok hangi ayrıntıyı sordular ki bana şöyle bir kısacık anlatım yeter zaten temelim var." o zaman aşağıdaki dergi türü özet anlatımı öneriyorum size.

Yukarıda Edam YGS-LYS Coğrafya Özet Anlatım var. Gayet güzel bir kitap-dergi şeklinde hazırlanmış. Ama ben size derim ki temeliniz varsa buna çalışın, yoksa pek bir şey anlamayabilirsiniz. Yani bu kaynak konulara hakim olduktan sonra çalışılabilecek bir kaynak.

arkadasım ben sayısalim tarih için palme ve fdd arasında kaldım hangisini alayım hangisi sınav sorularına daha yakındır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis Hanim -- 22 Ekim 2012; 23:29:09 >

• @kilinctugba fddyi anlayarak çöz tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronaldinho07

@kilinctugba fddyi anlayarak çöz tamamdır.

eyvallah sagolasın. zirveyi aldım ben ama az soru vardı değiştiricem fdd ile artık
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.