Şimdi Ara

Hedefi İzleyen Mermi ve İnsansız Tank Yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu video amerikalıların kendine havada yön verebilen mermilerinden;

Şu da rusların insansız tankları;

Özelliklerini merak eden araştırır bulur öğrenir diye düşündüğüm için başka bir şey eklemedim.

• İnsansız tankın mantığını anlayabilirim belki, sonuçta kumandalı araçtan daha karmaşık yapıda bir sistemden ibarettir sistemi.
    Diğeri çok ilginç, ufak bir mermiye nesne takip sistemi eklenmesi ilginç. Bir video daha buldum, projeyi geliştiren şirketin sitesinde konuyla ilgili içerik var gibi bayağı, araştırmak gerekiyor.
  • Bu takip eden mermi ilginçmiş. Geliştirici şirketin ismi ne acaba?
  • mermilerin maliyeti çok yüksek olacaktır.
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    dapra amerikanın silah sanayisinin kendisi :) argesini yapan kurumhttp://www.darpa.mil/default.aspx

Daha neler neler varmış oha lan bunlarla savaşa falan girmem diyebileceğimiz şeyler için youtube a darpa yazmak yeterli :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Entropi Canavarı kullanıcısına yanıt
    Darpa sanıyorum ki proje için Teledyne Scientific & Imaging şirketine yaptırmış projeyi, savunma bakanlığının askeri teknoloji üreten şirketlere silah ürettirdiği gibi ya da Tübitak'a teknoloji geliştirttiği gibi.
    Bir video daha ekleyeyim.

İnternette bulduğum bir görselde sistemi açıklamış, mermi ateşlendiği silahtaki lazere göre yörüngesini değiştirip hareketli nesneler için daha ölümcül hale geliyor ve acemi birisi için dahi mükemmel bir tutarlılıkla hedefi vuruyor. Harika bir sistem, tabancalarda ya da mermisi küçük olan silahlarda kullanımı zor olur sanıyorum ama uzun menzilli tüfeklerde dahi kullanılması savaş alanlarında ya da diğer kullanım alanlarında çok fark yaratacaktır bence.

• Şu takip eden merminin içinde mi izleme teknolojisi var yoksa silahtayken -lazer sayesinde- hesaplama yapılıp mermi o yöne mi fırlatılacak?
  • insansız tank için şaşılacak pek bir şey yok. zaten pek çok şey insansız yapılabiliyor artık. polonyanın hayalet tankı vardı. o güzel fikirdi mesela. gelecekte tankların yerini zaten insansız araçlar alacaktır. pc başında headshot atarlar ortadoğulu düşmanların artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 6 Mayıs 2015; 23:30:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uregil

Şu takip eden merminin içinde mi izleme teknolojisi var yoksa silahtayken -lazer sayesinde- hesaplama yapılıp mermi o yöne mi fırlatılacak?

khanın bulduğu görsele göre 2. seçenek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı

quote:

Orijinalden alıntı: uregil

Şu takip eden merminin içinde mi izleme teknolojisi var yoksa silahtayken -lazer sayesinde- hesaplama yapılıp mermi o yöne mi fırlatılacak?

khanın bulduğu görsele göre 2. seçenek.

Zaten diğer şekilde maliyet çok artar sanırsam.
  • uregil kullanıcısına yanıt
    Lazere göre konumunu belirliyor sanırım, gene de merminin içerisinde bulunan yönünü değiştiren sistem sanıyorum maliyetlidir. Vadettiği şey harika, mükemmel isabet, her zaman olmasa da önemli yerlerde kullanılacaktır mesela önemli birisi bir yeri ziyaret edeceğinde bölgedeki yüksek yerlere keskin nişancılar yerleştiriliyor, o kişilerde bu silah ver mermiden olursa olası bir suikast engellenebilir rahatlıkla.
  • Mermi biraz skinti atiyorum saniyede 1.3 km hizla gitse mermi, 0.10-0.030 saniye de yon vermek lazim, kursundan daha hizli olabilmelisin yonetebilmek icin ki o kadar hizli olursan kursuna gerek kalmaz bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim anlamadığı o kadar hızlı bir merminin yönünü nasıl değiştirdikleri
  • Bahsettiğimiz şirket Darpa. Top tüfek değil savaşcı robotlar ironmanler üretmeyi düşünen bir firma. Ülkemizin alacağı daha çok yol var maalesef.

• Yön bulan mermi tutmaz diye düsünüyorum. Olası bi savaş alanına atılan emp bombası ile tamamen devredışı bırakılabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.