Şimdi Ara

HECO CELAN GT 702 SPEAKER YORUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle son 3-4 senede epeyce anfi ve hoparlör elimden geldi geçti.Yaklaşık 7-8 ay önce Heco ile tanıştım.O zamanlar Heco Celan 502 yi dinleme imkanı bulmuştum.Çok etkileyici idi.1 bas,1 mid ve 1 tiz sürücüsü vardı.Bu serinin bir üzerinde 702 ve sonrasında 902 modeli bulunuyor.
    O zamanlar 902 modeline takılıp kaldım.Satın almayı çok istememe rağmen hacmen büyüklüğünden dolayı salonuma uygun olup olmayacağı konusunda yaşadığım tereddütün üzerine ,bir de geçici yurtdışı görevi eklenince erteledim.Ancak tabi Hi-Fi öyle bir tutku ki; bir kere tadına vardığınızda bırakmak mümkün değil.Bitmeyen bir aşk ve yolculuk bu .Ne kadar güzel. Ayrıca bu işçilik kalitesinde bu frekans aralığını bu fiyata sunan başka hoparlör ben bulamadım.Belki vardır ama ben bilmiyorum.
    Aklım sürekli bu hoparlör üzerinde çalışıyordu.Her gün bir kaç defa tabletimden açıp bakıyor ve test sonuçlarını okuyup duruyordum.Özellikle “piano espresso” rengine resmen hayran kalmıştım.Ama hep hacmen büyüklük konusu beni zorluyordu.Sonradan aklıma geldi ve neden Celan GT 702 modelini seçmiyorum diye.Çok sık da Türkiyeye gelip gittiğim için ve yakında görev sürem de biteceği için 702 modelini sipariş ettim ve bir –birbuçuk ay bekledikten sonra 2-3 gün önce teslim aldım.
    Bu konunun teknik detaylarından çok fazla anlamam.Ama çok iyi bir dinleyici olduğumu söyleyebilirim.Hoparlörümün pişmesine daha var.Ancak ilk izlenimlerimi aşağıdaki şekilde paylaşabilirim.Detaylı teknik özelliklerini internet sayfasından zaten görebilirsiniz.
    Anfi veya hoparlör değiştirdiğimde test için kullandığım bazı plaklarım ve cd lerim vardır.Onları denedim.
    Cihazlar
    Power amp : Onkyo M 5000
    Pre amp : Onkyo P 3000
    CD/SACD : Pioneer PD 50
    Turntable : Project 1 Xpression III classic (Ortofon 2M Red kafa ile)
    Speaker : HECO CELAN GT 702 22-50.000 hz

Plak : Pink Floyd /Dark side of the moon albümünden : Breath ve Time
    Daha önceki dinlemelerimde çok ön planda olmayan algılamakta nispeten zorlandığım detaydaki bazı çalar saat zil sesleri ve kalp atışları son derece net ve temiz –naturel idi.Sonrasında Bas gitarı açık bir şekilde alabildim. Özellikle de onu bekliyorum.Dip bas sesleri daha açık ve net bir şekilde duyabilmeyi.
    Aynı testi çok düşük desibellerde ve yüksek desibellerde de yaptım.Beni daha öncesinde de etkileyen konu; istediğiniz kadar zorlayın ,basa yüklenin kim ben 10 üzerinden 4 e kadar ve de CD dinlerken yüklendim baslarda en ufak bir bozulma (distortion) yok..! mükemmel diyebilirim.
    Plak: Gary Moore/ Bad for you Baby albumunden hastası olduğum 2 parça; “ Trouble ain’t far behind’ ve “ I love you more than you’ll ever know’
    Evet tiz performansı da beklentilerimi aştı.Düşük volume lerdeki dip bas sesler ve ayrıntıları kaçırmaması gerçekten şahaneydi.Gitar sesleri sorunsuz naturel.Sahnede problem yok ve geniş.
    Bunların üzerine birkaç caz plağı daha dinleyerek trombon,trompet,saksafon gibi mid seslere bakmak istedim.
    SACD: Micheal Camilio /Spirit : Enstürman bakımından zengin kayıt bakımından çok iyi bir albüm.Bu tarz caz müziği çok fazla sevmesem de arada keyif veriyor. Uçuk bir Hi-Fi delisi arkadaşımla dinliyorduk.. direk kendi yorumu “ Yok artık.......” 

CD : Pink Martini : Yine enstürman bakımından çok zengin ,son derece kaliteli müzik yapan ve ailece çok sevdiğimiz bir grup. Bilhassa çok beğendiğim ve çok basit bir enstürman olan “ Guiro “ yu sanki yanımda çalıyordu saygıdeğer “Timothy Nishimoto”
    Alan Parsons Project: Progressive rock....sorunsuz ..yine şahane performans..
    Gary Moore , Lymbiko(Vocal Jazz),Dire Straits,metallica,, herhangi bir problem yok.

Sonuç olarak ; 1-Son derece dengeli..(Bas,tiz midrange)
    2- Dip bass sesleri minimum volume’de alabiliyorsunuz.Ayrıca çok net natürel davul vuruşları ve bas gitar sesi var.
    3- Her türlü Detayları çok çok düşük volume de alabiliyorsunuz.
    4- Yüklendiğinizde distortion yok..Bas aynı şekilde sizi rahatsız etmeden performans sergiliyor.
    5- Tiz : Özellikle “çelik üçgen zil” sesini duyduğumda zevkten dört köşe oldum.
    6- Shaker,Maracas,tuba,trombon,trompet ,cowbell, son derece natürel ve keyif verici.

Hoparlörü belli bir müddet dinledikten sonra (Piştikçe derler ya..)bir gelişme olduğunda sizlerle paylaşacağım.

Bunlar benim izlenimlerim ve yorumlarım arkadaşlar..

• tuysal1968 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle hoparlörlerin hayırlı olsun güle güle kullan keyifle dinle incelemede çok iyi olmuş eline sağlık heco lar hoparlör konusunda bayağı başarılılar özellikle temiz detaylı ve dengeli ses verebiliyor
  • Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş, güle güle kullanın yeni Heco Gt'lerinizi.. Bir dönem victa700, victa501 ve metas500 kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim Hecoların sesi öyle diğer ingiliz, italyan, fransız vs..vs.. rakiplerine göre ultra detaylı değildir belki ama oldukça natural ve oldukça dengelidir.. Dinledikçe dinlersiniz çok keyiflidir dinlemesi.. Celan Gt502 serisini almaya gidip elim boş dönmüştüm çünkü başka bir arkadaş önce davranıp satın almıştı.. Kısmet değilmiş demiştim.. Ama Gt serisi daha da geliştirilmiş ve daha detaylı çalan bir seri.. Ben sesini oldukça beğenmiştim.. Tekrar hayırlı olsun güle güle iyi günlerde dinleyin sisteminizi.

Not: Sistem fotolarına hiç bir zaman hayır demedi bu forum ;)
  • Malesef istediğim gibi bir hi-fi rack bulamadım.. Tam "hi-fi rack "markanın yeni bir modelini beğenmiştim ama distribütör firma yazdığım maillere ve telefonlara cevap vermeyip son derece ilgisiz davrandığı için onu temin edemedik..neyse cihazları yerleştirmek için yeni bir rack veya daha farklı bir şey araştırıyorum..
     HECO CELAN GT 702 SPEAKER YORUMU

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsen bir günlük heco victa 502 sahibi olarak stereo amfi ile ağzım kulaklarımda müzik dinleme keyfi yaşıyorum ve celan serisini tahmin bile edemiyorum.
  • Merhabalar,

47 yaşında müzik dinlemenin ne olduğunu yeni anlamış biri olarak paylaşım yapmak istiyorum

Home cinema sistemimde kullandığım emektar Technics kule hoparlörlerim bozulduktan sonra biraz araştırma yapıp, sistemi güncellemeye karar verdim ve internete bağlanabilen bir avr ile Bose 301 V serisi raf tipi hoparlör
    satın aldım. İlk tepkim vay canına! oldu... Bugüne kadar sadece tek bir noktadan her enstrümanı dinlediğim şarkılar, neredeyse tüm tınıları ve basları ayrı ayrı olarak duyabildiğim ezgilere dönmüştü resmen. Jazz müziği tanımaya
    ve keşfetmeye başladım resmen, inanılmaz keyifli anlar başlamıştı benim için...
    Ancak auophilie hastalığına yakalanmıştım galiba ve neredeyse her boş vaktimde müzik sistemleri ile ilgili bir şeyler okumaya ve bilgi edinmeye başlamıştım. Daha önce ne anlama geldiğini bilmediğim bir süre terim öğrenmeye ve
    bu özelliklerin ne olduğunu anlamaya başladım ve bu yeni bilgiler oldukça keyif vermeye ve bu sonsuz derinliği anlamama neden olmaya başlamıştı. Yerli ve yabancı sitelerde gezinip ticari markalar ile ilgili uzman ve kullanıcı yorumlarını
    okuyordum sürekli, tabi ki fiyatları da inceliyordum. Kullanmış olduğum hoparlörler bana keyif veriyordu ancak, hem yere çok yakın durmasından ve hem de biraz kaşıntıdan kule tipi hoparlör satın almaya karar verdim; vermez olaydım!!!
    Bu olay gerçekten çok yordu beni, inanılmaz güzel, kaliteli ve tabi kalite oranında fiyatları yüksek o kadar çok seçenek vardı ve karar vermek gerçekten çok güç oldu benim için. Sonunda Heco Celan 702 GT piano espresso almaya karar verdim.
    2 gün önce sisteme bağladım ve sonuç: Yok böyle bir güzellik, kalite ve ses.... Lütfen yanlış anlaşılmasın, uzman biri değilim ve kimsenin reklamını yapmak gibi bir niyetim kesinlikle yok, sadece duygularımı dile getirmek amaçlı olarak paylaşım
    yapmaktayım. Odanın içinde müzik dinlemiyordum sanki, orkestra odama gelmiş ve benim için çalıyordu. Hayatımda ilk defa saatlerce müzik dinlediğimi fark ettim ve inanın yatmak zorunda olduğum için kapattım müziği...

Hem dış görüntüsü, hem işçilik kalitesi ve hem de inanılmaz detaylı çalan hoparlörleri yüzünden günün sonunda söyleyebileceğim özet: iyi ki Heco Celan 702 GT2 yi satın almışım.

Herkese bol ve keyifli dinlemeler...

• Selamlar, heco GT leriniz hayirli olsun. Bende magnat kullaniyorum ama ilk dinledigim gunden beri heco gt aklimda, cok guzel bir kule seti. Seti ankara dan mi aldiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Heco celan gt ler hayırlı olsun ...çok yakışıklılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolphinsea D kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam hayırlı olsun güle güle kullanın keyifle dinleyin iyi günler kalın sağlıcakla ...
  • Heco Celan 902 de çok cazibeli duruşu var. mereti hep merak ediyorum. çokzor ama nasip olsa da bir gün dinlerim inşallah.
    piyasası ne kadar bunun bilen var mı?
    @tuysal1968 güzel paylaşımınız için teşekkürler. yeni okudum ve feyz aldım.
    @dolpj-hinsea, hayırlı olsun kabinlerin. emektar technics rin sb-t200 mü idi?
  • zek kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Evet, Heco ları Ankara' dan aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam hayırlı olsun güle güle kullanın keyifle dinleyin iyi günler kalın sağlıcakla ...

quote:

Orijinalden alıntı: des_955

Çok teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Heco Celan 902 de çok cazibeli duruşu var. mereti hep merak ediyorum. çokzor ama nasip olsa da bir gün dinlerim inşallah.
    piyasası ne kadar bunun bilen var mı?
    @tuysal1968 güzel paylaşımınız için teşekkürler. yeni okudum ve feyz aldım.
    @dolpj-hinsea, hayırlı olsun kabinlerin. emektar technics rin sb-t200 mü idi?

Çok teşekkürler, evet sonradan öğrendiğim kadarı ile sb-t 200 dü.
  • emeğe sağlık çok güzel yorumlar yapılmış ,ifadeler çok güzel,,
    902 mi 702 mi arasında kalmış biri olarak ,sizlere bi sorum olucak
    vincen 236 lambalı anfim var ,derin bas ve çok temiz tizler için,hangisini önerir siniz.
    çok karasızım ,dinleme fırsatım gsa elkt, te sadece 502 lerle oldu

ve tiz mat ,bas da çok etkin gelmedi ,,,ve şu anda inanın müzik dinleyemiyorum odanın kapasını kappatıım ! acil bi şekilde bu sorunu çözmem gerekiyo ,,lütfen yardımcı olursanız çok sevinicem,
    ilginiz için şimdiden çok teşekürler...
    saygılar
    05326619042
  • denilenler doğruysa ki bence öyle tabi ki 902.

ve derin bas isteniyorsa tenik olarak Celan 902; 2x200mm ile daha iyi bas üretir. güçlü bas ses olacaktır. lakin bas ses frekans cevabının kalitesi ne durumda onu bilmem. (ince nokta. sesde amplide etkili tabi.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat .uludirik

emeğe sağlık çok güzel yorumlar yapılmış ,ifadeler çok güzel,,
    vincen 236 lambalı anfim var ,derin bas ve çok temiz tizler için,hangisini önerir siniz.

ve tiz mat ,bas da çok etkin gelmedi ,,,ve şu anda inanın müzik dinleyemiyorum odanın kapasını kappatıım ! acil bi şekilde bu sorunu çözmem gerekiyo ,,lütfen yardımcı olursanız çok sevinicem,
    saygılar
    05326619042

Amfiniz lambalı değil hibrid aslında ve karakteri de Solid state amfilerden pek de farklı değil.

Bu amfiyi birçok hoparlörle dinledik sanırım 20 olmuştur ben herhangi birinde güzel çaldığını görmedim.Orta sesleri keskin üst frekanslar karışık basslar sert çalıyor. Lamba değiştirdik upgrade yaptık nafile.

Ancak şöyle bir şey söyleyebilirm bu amfi ancak çok yumuşak çalan hoparlörlerle eşleştirilmeli. Şimdi garip gelecek ama Monitor Audio RX8 ile tizleri bir kenara bırakırsak bass seslerde tatminkar bir ses oluşturdu. Ayrıca Sonus faber Toy Tower ile de orta ve üst seslerde iyi çaldı bass yok gibiydi.

Ben HECO CELAN 'la da iyi eşleneceğini düşünüyorum...plase Sonus Faber Venere 2.5

• Çok teşekür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: murat .uludirik

emeğe sağlık çok güzel yorumlar yapılmış ,ifadeler çok güzel,,

saygılar
    05326619042

Murat bey merhaba Orhan Ben sizin burda dinlediğiniz model CELAN XT-501 Modeli idi burda CELAN GT-502 Yok Model konusunda hatanız olmuş . Ayrıca CELAN 702 Ve CELAN 902 değerleri daha farklı olur Bir gün Teşhire açabileceğim bir ürün olursa beraber test ederiz.

• Yanlışlık için özürdilerim sert tizler ve baslar sanırım bemim magnezyum tedavimden kalma duyup filitre edemiyor kulak 😄😄
    Bıkmadan usanmadan hertürlü soruma cevap verdiğiniz için de ayrıca teşekür ederim

• Arkadaşlar ben de merak ediyorum. Şuanda elimde Pioneer sc-LX 87 ve Yamaha NS777 front ve Yamaha center ve surround 5+1 kullanıyorum. Yamaha Frontlar yerine Heco gt702 mi yoksa dalı ikon 7 mi almalıyım .. yardimci olabilirmisiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.