Şimdi Ara

Heavy Metalci olarak Death ve Black Metal dinleyenleri anlayamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardır heavy-thrash-glam-speed-punk metal , ve hard rock gibi çoğu kişiye ağır gelebilecek türde müzikleri dinliyorum.sert müzik,scream,ağır tonları seviyorum ve çalıyorum da.ancak hala şu death,black gibi 2-3 power chord ve brutal vokalden oluşan berbat türleri neden insanların sevdiğini anlamıyorum.sevdiğim 2 tane black metal şarkısı var geriye kalandan nefret ediyorum.abi ne yaşadınız da bunları dinliyonuz birisi anlatabilir mi

bir de sizin yüzünüzden biz heavy ciler satanist damgası yiyoruz

• .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:17:16 >
  • Hepinize saygı duymakla, müzik konusunda benden çok çok daha fazla şey biliyor olduğunuzu kabul etmekle beraber ben hiçbirinizi anlamıyorum hocam Özellikle söylediğiniz gibi, Black Metal, Doom Metal cidden çok uzak geliyor bana.
  • Pop dinleyenler de sizi anlamıyordur.
  • Black metali ben de sevmiyorum ancak death metal özellikle melodeath oldukça hoş bir tür. Ve sadece power akordan da oluşmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Pop dinleyenler de sizi anlamıyordur.

Pop dinleyenleri de biz anlamıyoruz :) Arkada dandik bir 'beat' salak saçma sözler.Açık saçık klipler.Bak aslında 80ve90'lı yılalrın pop müziklerini çok severim.En azından ortada güzel bir ritim,kaliteli sesler var.Şimdi bakıyorsun herkes kliplerdeki cinsellikten pirm yapıyor.Artık müzik değil kliplerdeki memeler popolar para kazandırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hz. Thor

Black metali ben de sevmiyorum ancak death metal özellikle melodeath oldukça hoş bir tür. Ve sadece power akordan da oluşmuyor.

Melodikler güzel oluyor evet.Ah bir de brutal vokal bu kadar fazla olmasa daha güzel olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noel Gallagher

Hepinize saygı duymakla, müzik konusunda benden çok çok daha fazla şey biliyor olduğunuzu kabul etmekle beraber ben hiçbirinizi anlamıyorum hocam Özellikle söylediğiniz gibi, Black Metal, Doom Metal cidden çok uzak geliyor bana.

Çok dürüst ve cana yakın dilinden dolayı teşekkür ediyor ve olayı sana şöyle özetliyorum

Hard Rock-Rock müziğin daha serti
    Heavy Metal-Hard rockdan daha sert,sözleri eleştirici ve vurucu bir müzik türü
    Thras metal-Heavy metalin biraz daha hızlanmış biraz daha sertleşmiş hali
    Speed metal- Tamamen hız odaklı bangır bangır bir tür

-

Death Metal ve Black metal - Ölüm,kalım,manyak konuları olan 'böğürmeli' müzik.Baya bir Böğürmeli hemde

• quote:

Orijinalden alıntı: siyah_ördek

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Pop dinleyenler de sizi anlamıyordur.

Pop dinleyenleri de biz anlamıyoruz :) Arkada dandik bir 'beat' salak saçma sözler.Açık saçık klipler.Bak aslında 80ve90'lı yılalrın pop müziklerini çok severim.En azından ortada güzel bir ritim,kaliteli sesler var.Şimdi bakıyorsun herkes kliplerdeki cinsellikten pirm yapıyor.Artık müzik değil kliplerdeki memeler popolar para kazandırıyor

Yeni nesil popçuları ben de sevmem. Bu dünyada birbirini anlamayan çok insan var.
  • Türler hakkında az çok bilgim var. Şu an alternatif rock, rock dinliyorum, özellikle Britanyalı grupları (Oasis, Smiths, Stone Roses, the Jam, the Who en sevdiğim gruplar. Bu aralar Dire Straits de hoşuma gitmeye başladı) . Metal konusunda da poser muhtemelen metal dinleyicileri tarafından poser şarkıları olarak görülen şarkıları ara ara dinlerim, Metallica'nın klasikleri, Megadeth A Tout le Monde falan. Dream Theater'dan Wither; Opeth'ten Burden, To Bid You Farewell, Harvest gibi parçaları da severim.

Ama bu saydıklarım dışında parçalar dinlemeye başladığımda kendimi müziğe kaptıramıyorum. Belki kulağım yavaş yavaş alışır, bir gün dinlemeye başlarım

Bu arada lafı geçmişken, saydığım parçalara benzer, bu gruplardan o kadar da sert olmayan (power ballad deniyor galiba) şarkı öneriniz varsa duymayı çok isterim

Edit: Dinlediğim grupları gitarlı müziğe uzak olmadığımı anlatmak için yazdım. Gitar severim ama işin içine shred olayı girince, gitar tonu çok sertleşince şarkı bana ulaşmıyor açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noel Gallagher -- 29 Ağustos 2017; 23:44:27 >

• metal müziğin alt dallarını bir türlü anlayamadım. bu müziklerin,grupların hepsi aynı ya sizi yiyorlar bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ivo

metal müziğin alt dallarını bir türlü anlayamadım. bu müziklerin,grupların hepsi aynı ya sizi yiyorlar bence.

aralarında çok fark var.mesela ben heavy severim çünkü fazla hızlı değil ve böğürme yok.
    ama bak black metale.böğürtmeli hızlı bir şey berbat geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyah_ördek

quote:

Orijinalden alıntı: Ivo

metal müziğin alt dallarını bir türlü anlayamadım. bu müziklerin,grupların hepsi aynı ya sizi yiyorlar bence.

aralarında çok fark var.mesela ben heavy severim çünkü fazla hızlı değil ve böğürme yok.
    ama bak black metale.böğürtmeli hızlı bir şey berbat geliyor bana

hepsi böğürüyor bunların
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noel Gallagher

Türler hakkında az çok bilgim var. Şu an alternatif rock, rock dinliyorum, özellikle Britanyalı grupları (Oasis, Smiths, Stone Roses, the Jam, the Who en sevdiğim gruplar. Bu aralar Dire Straits de hoşuma gitmeye başladı) . Metal konusunda da poser muhtemelen metal dinleyicileri tarafından poser şarkıları olarak görülen şarkıları ara ara dinlerim, Metallica'nın klasikleri, Megadeth A Tout le Monde falan. Dream Theater'dan Wither; Opeth'ten Burden, To Bid You Farewell, Harvest gibi parçaları da severim.

Ama bu saydıklarım dışında parçalar dinlemeye başladığımda kendimi müziğe kaptıramıyorum. Belki kulağım yavaş yavaş alışır, bir gün dinlemeye başlarım

Bu arada lafı geçmişken, saydığım parçalara benzer, bu gruplardan o kadar da sert olmayan (power ballad deniyor galiba) şarkı öneriniz varsa duymayı çok isterim

Edit: Dinlediğim grupları gitarlı müziğe uzak olmadığımı anlatmak için yazdım. Gitar severim ama işin içine shred olayı girince, gitar tonu çok sertleşince şarkı bana ulaşmıyor açıkçası

Benim de favorilerim o ilk Britanyalı gruplar.Müziğin ham hali orada.Bu arada aynen A Tout le Monde harika bir şarkı.Kafa şişirmiyor ağır ağır ilerliyor.

Power Ballad Önerilerim:Fade to Black,War Pigs,Dance of Death,Dream on

Dinle bunları hoşuna gidecek eminim

• Death ve Black metali 2-3 power chord ve brutal vokal olarak tanımlayıp geçiyorsanız ben de sizin kafanızı anlamıyorum derim.

Bir şeyden anlamıyorsanız anlıyormuş gibi yorum yapmanıza gerek yok. Prog Death / Prog Black gruplarından da mı utanmadınız şunu yazarken?

Not: Deep Purple, Iron Maiden, Death, Opeth, Mercyful Fate, Carcass, At The Gates, Enslaved, Immortal, Kvelertak, Ghost, Black Sabbath, Judas Priest, Carach Angren, Slayer, Rush, Dream Theater, Kreator, In Flames ve daha bir çoğunun sıkı dinleyicisi olarak yapılmış bir yorumdur. Bu müziğin neredeyse her alt janrasını değerli bulurum. Fikrimin yetmediğini de fikrimce yaftalamam, sadece beğenmediğimi söyler işime bakarım.

Sevgiler.
  • Metalin hemen hemen her türünü dinlerim.Death hadi neyse de black dinleyenlerin %90ı " metalin en sert tarzını dinliyorum ov yeah çok karamsarım be abiğğ " kafasındalar.

Gerçekten severek dinleyenlere saygım var ama bana da çok uzak bir tür. Hayır hiç zevk veren bir tarafı yok ki. En baba blackcileri dinledim acaba sever miyim diye yok yani boş kuru gürültü. Severek dinleyenler de benim göremediğim bir şeyi görerek dinliyor herhalde.

• sana şunu söyliyim kulağına güzel geleni dinle death , black diye ayırma metali

güzel death parçası var güzel olmayan var

mesela anathemanın , opethin ilk albümlerini çok severim

saturnus, isis felan dinlerim

ama rapte dinlerim çünkü kulağıma güzel geliyor türkçe rap . heavy metalci olarak death ve black metali dinlemeyenleri anlamama sebebin budur bence. müziği türe göre ayırmayacaksın.

zaten death metalin çıkış yeri genel olarak thrash metaldir , slayerdır. Yukarda bir arkadaşın dediği gibi saf brutal var saf olmayanı var. Mesela cannibal corpse saf brutal atar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheContortionist -- 30 Ağustos 2017; 6:5:51 >
  • Death ve black metal en sevdiğim türler. Kesinlikle sıradan böğürtüler olarak görülmemeli vokaller. Tamam belki death metalde oyle gorebilirsin ama black metal kesinlikle farklı.

Mesela Burzum dinlerken bunun sadece bir müzik olmadığını fark ediyorum. Senin o böğürtü, inleme dediğin vokallerden her dinleyişimde farklı anlamlar çıkarıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheContortionist

sana şunu söyliyim kulağına güzel geleni dinle death , black diye ayırma metali

güzel death parçası var güzel olmayan var

mesela anathemanın , opethin ilk albümlerini çok severim

saturnus, isis felan dinlerim

ama rapte dinlerim çünkü kulağıma güzel geliyor türkçe rap . heavy metalci olarak death ve black metali dinlemeyenleri anlamama sebebin budur bence. müziği türe göre ayırmayacaksın.

zaten death metalin çıkış yeri genel olarak thrash metaldir , slayerdır. Yukarda bir arkadaşın dediği gibi saf brutal var saf olmayanı var. Mesela cannibal corpse saf brutal atar.

Ben de rap çok severim.Kulağa harbiden iyi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: speedyturtle

Death ve black metal en sevdiğim türler. Kesinlikle sıradan böğürtüler olarak görülmemeli vokaller. Tamam belki death metalde oyle gorebilirsin ama black metal kesinlikle farklı.

Mesela Burzum dinlerken bunun sadece bir müzik olmadığını fark ediyorum. Senin o böğürtü, inleme dediğin vokallerden her dinleyişimde farklı anlamlar çıkarıyorum.

Burzum gerçekten harika bir müzik yapıyor sanki şarkı dinlemiyor da korku filmi izler gibi oluyorsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.