Şimdi Ara

☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆ (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.273
Cevap
13
Favori
35.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nacizene fikrim; "Detonator-58" niki size daha çok yakışıyordu sanki. Tabi bu yeni nickinizi beğenmiyorum anlamına gelmiyor.

Neyse konuya döneyim.
    Her zaman olduğu gibi, yine oldukça anlaşılır bir biçimde bizleri bilgilendirdiniz, bu nedenle asıl ben size teşekkür ederim.

Sanırım DSR konusunda haklısınız, örneğin 1080p üstü cözünürlüğe çıkardığımda görüntünün pek iç açıcı olmadığını görüyorum, haliyle alınacak performans da düşük olacaktır.

Böyle bir durumda, 2K veya üstü destekli monitör sahipleri 1440p skorlarını paylaşsın lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana yeniden Heaven 4.0 kurdurdunuz Epeydir uğraşmıyordum bunlarla ama bugün bir deneme yaptım ve yeni sonuç için güncelleme talep ediyorum.

Gigabyte Gtx 980 G1 Gamıng 1570 Mhz Gpu(No throttlıng Max Temp 62 Custom Fan Curve Max Fan Speed %70) / 4001 Mhz (Efektif hız 8002) Memory

☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆

Opsiyonel olarak ayarlar ve Msı Afterburner Görüntüsü

Ek olarak eğer katılım gelirse aynı hızlarda ve ayarlarda yapmış olduğum 2K test sonucunuda listeye dahil ederseniz sevinirim.

2560X1440P Ultra DSR düzgünlük %20

Bir ekleme daha

Uğraşmışken tam olsun deyip(sağolsun witcher 3 teste felan izin vermiyor) birde farklı işlemci hızlarında iki adet 720p testi yaptım.

1280X720P Gpu 1570 Mhz/8002 Mhz Memory

1.Test (İ7 4770K 4.5 Ghz Core/4.3 Ghz Uncore )

2.Test (İ7 4770K 4.8 Ghz Core/4.6 Ghz Uncore)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 28 Mayıs 2015; 1:17:05 >

•  ☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆ ☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆ ☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supervisor_ -- 30 Mayıs 2015; 14:01:20 >

• buarada tebrik ederim hocam 780ti den fazla sokor aldıgını ispatladınız
  • Hocam mevcut kartımda 2 adet bıos bulunmakta(Gigabyte Dual Bıos) ve yurtdışındaki Gigabyte Gtx 980 kullanıcılarından gelen yorumlara baktığımda 2.bıosun hızaşırtma açısından ana bıosa göre daha stabil ve kararlı sonuçlar aldığından bahsedilmiş.Bende oc denemelerinde 2.bıosu kullanabilmek için görüntü bağlantısını DVI-I dan alıyorum.Yukarıda 1570 mhz için ilk denememde alınan sonucu paylaştım açıkcası şu ana kadar bu hıza hiç çıkmadım fakat konuda rekabet artınca kartın limitlerini biraz zorlamaya başladım.2.bıosda karta verilebilen voltajın +100 mv olduğunu görünce bu nedenle oc başarımı olarak daha iyi sonuç alabileceğini tahmin ediyordum ve bu tahminim beni yanıltmadı ilk denememde sıfır artifact ile 3 loop heaven 4.0 ardından 4.looptaki skoru paylaştım eğer şimdiki havalar yerine bir-iki ay önce olsaydı daha agresif denemeler yapabilirdim ama şu an 7/24 kullandığım değer olan 1550/8002 de havaların ısındığı şu günlerde 62-63 c aralığında kullanabiliyorum.Bu nedenle verilen voltaj gpuyu sıcaklık anlamında sıkıntı oluşturacak düzeylere ulaştırmıyor.

Voltaj demişken aslında orada görünen değerin software tarafından okunan değer olduğunu gerçekte gpuya giden voltajın daha farklı olduğunu söylesem sanırım yanlış olmayacaktır çünkü gerek gpu-z de gereksede afterburnerda okunan gpu voltaj değeri 1.275 v olsada kartın gerçekte hangi voltaj değerinde çalıştığını programların tam olarak okuyamadığını söyleyebilirim.Mevcut kartta voltaj kontrolcüsü olarak NCP81174 vrmlar kullanılıyor ve bu vrmların voltaj limitinin 1.281 ile 1.312 arasında olduğu söyleniyor.Esasen referans kartta kullanılan voltaj kontrolcüsü ile aynı olsada softwarede okunan 1.275 v dan daha farklı bir voltajda çalıştığını düşünüyorum çünkü oradaki değeri örneğin +50 de yapsam yine afterburnerda 1.275 okunuyor normalde daha düşük voltaj değeri görünmesi gerekirdi bu nedenle orada yazan +100 sizi yanıltmasın karta giden voltajın 1.256 ile 1.281 arasında değiştiğini diğer kullanıcıların yapmış olduğu ölçümlere dayanarak söyleyebilirim çünkü bıosuna baktım ve maksimum voltaj değeri 1.265 v olarak görünüyor bu durumda 1.256-1.281 arası çalışma olasılığı artıyor kesin rakamı daha ayrıntılı ölçüm yaparak söyleyebilirim ancak şu an o imkanım bulunmuyor.

Bu arada iyi dilekleriniz için teşekkür ederim rekabetin faydalarını bir kez daha görmüş olduk çünkü uzun süredir Gtx 980 ler arasındaki en iyi sonuç bendeydi ve o sonuçtan daha iyilerini almışken paylaşmamıştım açıkca söylemek gerekirse bu tür benchmarklarda iyi puan almak birazda katılıma bağlı yoksa sizler bu sonuçları almasaydınız bende daha iyisini yapmak için uğraş göstermezdim bu tebriği kendime değilde başta konu sahibi arkadaşımız olmak üzere katılan ve emek gösteren tüm arkadaşlarımıza iletmek istiyorum :)

• 980 780Ti'ye iyi bi fark atmış

Konuya 1080p ve 1440p'de kendi kategorisinde elde edilen en yüksek skorları en başa ekliyorum.
    ''Onur Listesi'' konusunda sizin de fikirlerini alabilirim?
  • er36po kullanıcısına yanıt
    Ancak hocam arkadaşlar halen 780ti nin daha performanslı ve daha mantıklı olduğunu savunuyorlar :) Sizce bu yaklaşım doğrumudur?
    Ayrıca Gtx780 ti ile alınan yüksek skorlar FULLCOVER blokla alındığından bence pek bir önem arz etmemekte ve gtx980 in özellikle hava soğutmaya bu kadar başarılı iken customla neler yapabileceğide apaçık aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet.cskn -- 29 Mayıs 2015; 14:09:02 >
  • muhammet.cskn kullanıcısına yanıt
    Şahsen, elimdeki GTX 780'i satıp 970'i ya da 780Ti'yi satıp 980'i almam. Bunu yapmanın mantığı da yok bana göre.

Ancak, eğer "780Ti mi yoksa 980 mi alayım" diye sorulacak olursa, elbette 980 en iyi tercih olacaktır. Aynı şey 780 vs 970 için geçerli.

@Superfisor_, Skorları güncelleyeceğim.

• 2k ve 108p skorları i7 4790k @4.5ghz -_- gtx970 @1512mhz / 8ghz

☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆  ☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆

Konunuzun ilk mesajında 2K sonuçları yer almaya başladığına göre artık bu aşamadan sonra benim diyebileceğim diğer arkadaşlarında katkıda bulunarak 2K içinde güzel sonuçların konu altında paylaşılmasını görebilmek olacaktır.

Daha önce Native 2K ile DSR yada custom resolutıon ile oluşturulan 2K arasındaki performans durumu hakkındaki düşüncelerimi belirttiğim için aslında yinede 1080P de listenin kalması düşüncesindeyim fakat konu altında 2K daki sonuçların paylaşım sıklığı artarsa ekleyenlerin emeği göz önünde bulundurularak liste oluşturmanız daha iyi olacaktır.Şu aşamada 2K sonuçları için katılım sınırlı düzeyde eğer liste oluşturacak kadar sonuç gelirse o zaman belirttiğiniz şekilde bir düzenleme yapmanız gerekebilir.

•  ☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆ ☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆ ☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supervisor_ -- 2 Haziran 2015; 23:07:22 >

• MSI GTX 970 100ME edition ile 1920p de 1648 skora eriştim benchmark bittikten 5 saniye sonra ekran kartı yanıt vermeyi kesti zaten :D bende o değerlere yeniden getirip ss aldım
    http://i.hizliresim.com/4gX8Z7.png
    o kadar uğraştan sonra onur listesine girdim galiba :D
    kart artifact verdi testin bazı yerlerinde msi gene cimriliğinden elpida kullanmış hynix bellek olsaymış dahada ileri götürebilirdim
  • benim gönderdiğim skorlar ne zaman eklenecek ?
    Fx8350 1080 P skoru :) 4790 falan olsa rekor kırar bu kart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black37

quote:

r9 280x Vapor-x
    Ekle kardeşim dursun kenarda

bu çözünürlükte işlemcimde az da olsa darboğaz var bence full hd de yapmak daha doğru olur sonuçta ekran kartlarını karşılaştırıyoruz işlemcileri değil
    Max bu kdr oluyor bu çözünürlükte bence herkes birde full hd testini atsin daha doğru olur

Voltaj mı verdin hocam gpu ya. Bende de 280x vapor var saadece saat hızlarına bir bakayım nereye kadar çıkabiliyorum diye baktım 1090/1575 yaptım üstü bf4 te sıkıntı yaratıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

quote:

quote:

r9 280x Vapor-x
    Ekle kardeşim dursun kenarda

bu çözünürlükte işlemcimde az da olsa darboğaz var bence full hd de yapmak daha doğru olur sonuçta ekran kartlarını karşılaştırıyoruz işlemcileri değil
    Max bu kdr oluyor bu çözünürlükte bence herkes birde full hd testini atsin daha doğru olur

Voltaj mı verdin hocam gpu ya. Bende de 280x vapor var saadece saat hızlarına bir bakayım nereye kadar çıkabiliyorum diye baktım 1090/1575 yaptım üstü bf4 te sıkıntı yaratıyor.

voltaj vermedim hocam her gpu aynı olmuyor seninki biraz takoz denk gelmiş olabilir

• arkadaşlar er36po basgana noldu ? haber varmı ? Konu kart şeçme bakımından gayet güzel konuydu ! Yeni kartlar çıktı daha yeni kartlar yolda güncelleme şart artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flonky

arkadaşlar er36po basgana noldu ? haber varmı ? Konu kart şeçme bakımından gayet güzel konuydu ! Yeni kartlar çıktı daha yeni kartlar yolda güncelleme şart artık.

Kendimi Technopat'a biraz fazla kaptırınca burayı ihmal ettim, af ola arkadaşlar. (Aslında tam olarak şöyle: Malumunuz DH'de kurallara pek önem verilmiyor, tatta hiç verilmiyor haliyle de TROLluğa uğramamak mümkün olmuyor. Bende güya TROLlara müsaade edilmeyen Technopat'ta takıldım, orada da Mikail fidan denilen şahsın kendine has uyguladığı kurallardan bıkıp, usanıp, sıkılıp DH'ye geri geldim diyebilirim. (Oraya veda ettim, ancak bu Technopatı daha sevmiyorum anlamına gelmez. Oraya geri döneceğim, tabi M,kail fidan süresiz BANlandığı zaman.)
    Bu arada, SDN'de de devam edeceğim zaman buldukça.

Neyse konuya döneyim. Evet arkadaşlar yeni canavarların skorlarını konuya ekleyeceğim, eğer skor eklememiş arkadaşlar var ise eklesinler, tüm skorları güncelleyeceğim.

• Skorlar güncellendi Eksik, hata var ise; haberdar etmeniz yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Skorlar güncellendi Eksik, hata var ise; haberdar etmeniz yeterli

Hocam gtx 970 lerde 1. Ciyim ama onur tablosuna girememisim yarin karti biraz daha kurcalayip o skoru arttirmayi dusunuyorum acaba sonuc ne olacak
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.