Şimdi Ara

☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆ (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.273
Cevap
13
Favori
35.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     ☆Heaven Benchmark,☆ Tüm Ekran Kartların Kullanıcı Testleri☆
  • Hoşgeldin :) ben 300 serilerini merak ediyorum. Elinde olupta skor paylaşsınlar bakalım bi nedir ne değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Geldi

xD

Kahkaha atmaktan yere yatiyorum diyebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cevabı başkası yazsa bi 100 yıl ban yerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: black37

quote:

Orijinalden alıntı: black37

r9 280x Vapor-x
    Ekle kardeşim dursun kenarda

bu çözünürlükte işlemcimde az da olsa darboğaz var bence full hd de yapmak daha doğru olur sonuçta ekran kartlarını karşılaştırıyoruz işlemcileri değil
    Max bu kdr oluyor bu çözünürlükte bence herkes birde full hd testini atsin daha doğru olur

Benim skorda hata var 4 puan eksik yazilmis duzeltilmesini saygilarimla arz ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Bu cevabı başkası yazsa bi 100 yıl ban yerdi

Hocam onur tablosunda hata var galiba

• Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    Yok aslında hata değil, sadece güncellemedim. Onur Listesini Yeni bir konuda açmayı düşünüyorum. Bu vesileyle karmaşanın önüne geçmiş oluruz. Düşündüm de; aynı konuda hem normal hem de Onur listesi çok karışacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Yok aslında hata değil, sadece güncellemedim. Onur Listesini Yeni bir konuda açmayı düşünüyorum. Bu vesileyle karmaşanın önüne geçmiş oluruz. Düşündüm de; aynı konuda hem normal hem de Onur listesi çok karışacak.

Dogru diyorsunuz

• Güncellendi
  • o arkadaşa cevap veren arkaşi biri şunu uzay aleminden dünya alemine çağirsin lüten Ruhlar aleminden ferruh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 13 Eylül 2015; 0:33:02 >

• Merhabalar,

Aynı konuda benzer sistemlerle daha önceleri Gtx 780 Tİ ve Gtx 980 sonuçları paylaşmıştım.Şimdi ise ilk 980 Tİ sonucu olarak 3.farklı ekran kartıyla bir skor daha paylaşmak istiyorum.Her ne kadar farklı işletim sistemleri ve sürücülerle test edilmiş olsalarda Unigine Heaven 4.0 testinde gpular arasındaki performans farkı bir nebzede olsun görülebiliyor.

Test Sistemi

İntel Core İ7 4770K 4.5 Ghz

EVGA Gtx 980 Tİ Superclocked + ACX 2.0+ Gpu Clock(Max Boost):1547 Mhz Gpu Memory Clock(Efektif):8012 Mhz

Gskiil TridentX DDR3 (8x2) GB 2400 Mhz

Windows 10 x64 Pro-Nvidia Geforce 355.82 WHQL

720p

1080p

1440p

Eklerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 13 Eylül 2015; 1:21:57 >

• Usta, maşallah güncelliği kimseye kaptırmıyorsunuz.. Yeni kartınız hayırlı olsun
    Sistemi fazla yormayan birisi olarak harika skor almışsınız.
    Kartlarımı satıp 980Ti alasım var, bakalım

Bu arada, an itibariyle Skoronuzu güncelleyemiyorum, ya normal bi sıkıntı var ya da konu çok şiştiğinden hata veriyor. Biraz sonra tekrar denerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Code T-800

Merhabalar,

Aynı konuda benzer sistemlerle daha önceleri Gtx 780 Tİ ve Gtx 980 sonuçları paylaşmıştım.Şimdi ise ilk 980 Tİ sonucu olarak 3.farklı ekran kartıyla bir skor daha paylaşmak istiyorum.Her ne kadar farklı işletim sistemleri ve sürücülerle test edilmiş olsalarda Unigine Heaven 4.0 testinde gpular arasındaki performans farkı bir nebzede olsun görülebiliyor.

Test Sistemi

İntel Core İ7 4770K 4.5 Ghz

EVGA Gtx 980 Tİ Superclocked + ACX 2.0+ Gpu Clock(Max Boost):1547 Mhz Gpu Memory Clock(Efektif):8012 Mhz

Gskiil TridentX DDR3 (8x2) GB 2400 Mhz

Windows 10 x64 Pro-Nvidia Geforce 355.82 WHQL

720p

1080p

1440p

Eklerseniz sevinirim.

Hocam aldiginiz degerler cok iyi size bir sorum olacak oc konusunda 900 serisindeki onceki driverla (353.30) ile 970 te 1648 almistim karta iskence cektirerek sizce 355.82 de ayni degerler ile 1648 den daha yuksek bir skor alabilirmiyim veya karta daha fazla oc yapabilirmiyim ?

• Daha düşük skorlar da alabilirsiniz. Bunu ancak aynı OC değerleriyle ve yeni sürücü ile deneyerek öğrenebilirsiniz. Kartı fazla kızdırmayacak iseniz biraz daha OC yapabilirsiniz tabii-ki.
    Biliyorsunuz: CPU ya da GPU fazla ısıdan hızını geri çeker... Yani sizin dibine kadar OC yapmanızın bek bir önemi yok aslında. Tabi bir de doğru değerleri girmek gerek.. Doğru olmayan değerler Stabiliteyi bozar bu da daha düşük skor ve sistemin resat atmasına neden olur.
  • artık bu skorla birlikte gtx 970 lerdeki en baştaki koltuğuma bağlanıyorum galiba
    resmin direkt adresihttps://store.donanimhaber.com/35/6d/c3/356dc32e87bfd6219cdeb657c7ee2e28.png
    forum adresi

+230 core clock yani 1579 MHz demek oluyor bellek hızı ise +630 yani 4131 MHz demek oluyor
    6. benchin sonunda benchi tamamlayabildi
    MSI GTX 970 100ME edition

• Teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun.

Gtx 980 varken aslında düşüncem pascala kadar kullanmaktı ama 980 Tİ ın özellikle yurtdışı fiyatına ülkemizde 980 alınabildiği için ve aralarındaki fiyat farkına oranla performans farkıda kayda değer olduğundan terchimi 980 Tİ dan yana kullandım.980 çıktığı dönem sonrası alanlardan biriyim ve açıkcası bu serinin en iyi kartı olmayacağını bilerek kullanıyordum,Nvidia'nın klasik Tİ hamlesi özellikle piyasada farkı gpular yer aldıkça dahada gün yüzüne çıkmaya başlamıştı ama ilk test sonuçlarında 980 ile aralarında oc ile kapabilecek bir fark görünüyordu ancak açıkca söylemem gerekirse kartları aynı sistemde kullandığım için aradaki fiyata oranla performans farkının beklediğimden daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki 980 halen güçlü ve güncel bir kart ama 980 ni ülkemizdeki fiyatlarıyla alacak birisi tercihini yurtdışından alabilme imkanı varsa 980 Tİ dan yana kullanması harcadığı meblaya oranla daha iyi bir performans almasına yol açacaktır. Her ne kadar bu seride TİTAN X en tepede yer alsada açıkcası bu seride alınabilirliği olan kartlar 980 Tİ ve 970 olmalı diğerleri ise fiyatlarına oranla performans konusunda benzer bir orana sahip değiller.

Size nacizane tavsiyem halen TİTAN SLI kullanıyorsanız bu kurulumu pascala kadar korumanız olacaktır çünkü kullanmış olduğunuz TİTAN lar gerek oyunlarda gereksede diğer uygulamalardada başarımlarının olması neticesinde satımı konusunda size avantajı olacaktır ama örneğin pascal serisinin üst seviye kartları çıktığında belkide 980 Tİ için aynı söylemleri söyleyemeyeceğiz çünkü 980 Tİ ile benzer perfomansta çıksalar bile(örneğin 980 ve 780 Tİ gibi ) daha yeni mimari ve sürücü güncellemelerinden daha fazla yararlanacak olması nedeniyle tercih daha çok yeni seriden olacağı için olası bir satışta 980 Tİ şimdikine göre kayda değer bir fiyat düşümüne uğrayabilir. TİTAN larında artık piyasa değeri az çok belli olduğundan pascal serisi çıktığında tekrar bir değerlendirme yapıp oluşan performans farklarına göre daha iyi bir tercih yapabilirsiniz.

Forumda resim konusunda son dönemde bazı sorunlar yaşanıyor bu yüzden güncelleme kısmını daha sonrada yapabilirsiniz :)Mesela bu mesajı göndermek istediğimde bile anlık bir hata oluştu hatası yüzünden tekrar yazmak durumunda kaldım

Teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 13 Eylül 2015; 18:50:22 >

• Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Son dönemde çıkan sürücüler genellikle yeni oyunlara sürücü profili ve bu oyunlara sürücü bazlı çoklu gpu desteği gibi yenilikler dışında genel performansa yönelik bir kazanım sağlamıyorlar.Windows 10 ile birlikte oyunların yanısıra bazı sistemler içinde düzeltmeler içerselerde(örneğin İntel Z170 için son sürücüde birkaç düzeltme yayınlanmıştı) özellikle 900 serisinde çıkan sürücülerde bu tür sentetik testlerde bir kazanım sağlanmadığı söyleyebilirim.Bu nedenle sürücü güncellemesiyle daha iyi bir sonuç alacağınız hakkında kesin bir ifadede bulunamam bunu deneyimleyerek gözlemleyebilirsiniz.

OC konusunda ise sürücülerin stabilitesi önemlidir genelde herkesin kartı için belirlediği günlük kullanım değerleri vardır ve yeni sürücü kurulumu sonrası aynı ayarları kullanmaya devam eder ama oyun sırasında herhangi bir sürücü hatası alınıyorsa kurulan bu sürücü oynanan oyun için bir öncekine göre stabilteyi bozuyor demektir.Aynı oyunu oynamaya devam edecekseniz bir öncekine dönmeniz yada oc ayarlarını baştan yapmanız gerekir.Benim gözlemime göre sürücüler oc başarımında herhangi bir artışa neden olmuyorlar yani bir öncekine göre gpu hızını 50 mhz daha fazla artırma gibi bir duruma neden olmuyorlar aksine gpu hızlarını sürücü güncellemeleriyle bazı dönemlerde düşürmek durumunda bile kalabiliyoruz.Sürücü güncellemesi yapmadan önce sürücü ile neler düzeltilmiş onları inceleyin eğer sisteminizde düzeltilen sorunlar mevcutsa sürücü güncellemesi yapmanız yararınıza olur ama gpu bazlı herhangi bir stabilite sorunu yaşamıyorsanız mevcut sürücü ile devam etmenizde bir sakınca yoktur.

Ek olarak bu tür sentetik testlerde arka arkaya tekrarladığınızda farklı sonuçlar alabilirsiniz yani bir testte aldığınız sonuç diğerine göre daha düşük daha yüksek olabilir.Bu nedenle sentetik testlerde daha iyi sonuç almak için sürücü güncellemesi yapmanız gerekmez ama güncel oyunlar için doğal olarak güncel sürücüyü kullanmak gerekir amaç sadece benchlerde puanı artırmaksa sürücü güncellemelerinin daha çok oyunlara gelmesi ve bu tür testlerde herhangi bir artırıma neden olmamasından dolayı bir katkısının olacağını söylemek zor olur amaç oyunlarda daha iyi performans-stabilite almak ise o zaman güncel sürücüyü kullanmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 13 Eylül 2015; 19:21:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Code T-800

Teşekkür ederim.

Son dönemde çıkan sürücüler genellikle yeni oyunlara sürücü profili ve bu oyunlara sürücü bazlı çoklu gpu desteği gibi yenilikler dışında genel performansa yönelik bir kazanım sağlamıyorlar.Windows 10 ile birlikte oyunların yanısıra bazı sistemler içinde düzeltmeler içerselerde(örneğin İntel Z170 için son sürücüde birkaç düzeltme yayınlanmıştı) özellikle 900 serisinde çıkan sürücülerde bu tür sentetik testlerde bir kazanım sağlanmadığı söyleyebilirim.Bu nedenle sürücü güncellemesiyle daha iyi bir sonuç alacağınız hakkında kesin bir ifadede bulunamam bunu deneyimleyerek gözlemleyebilirsiniz.

OC konusunda ise sürücülerin stabilitesi önemlidir genelde herkesin kartı için belirlediği günlük kullanım değerleri vardır ve yeni sürücü kurulumu sonrası aynı ayarları kullanmaya devam eder ama oyun sırasında herhangi bir sürücü hatası alınıyorsa kurulan bu sürücü oynanan oyun için bir öncekine göre stabilteyi bozuyor demektir.Aynı oyunu oynamaya devam edecekseniz bir öncekine dönmeniz yada oc ayarlarını baştan yapmanız gerekir.Benim gözlemime göre sürücüler oc başarımında herhangi bir artışa neden olmuyorlar yani bir öncekine göre gpu hızını 50 mhz daha fazla artırma gibi bir duruma neden olmuyorlar aksine gpu hızlarını sürücü güncellemeleriyle bazı dönemlerde düşürmek durumunda bile kalabiliyoruz.Sürücü güncellemesi yapmadan önce sürücü ile neler düzeltilmiş onları inceleyin eğer sisteminizde düzeltilen sorunlar mevcutsa sürücü güncellemesi yapmanız yararınıza olur ama gpu bazlı herhangi bir stabilite sorunu yaşamıyorsanız mevcut sürücü ile devam etmenizde bir sakınca yoktur.

Ek olarak bu tür sentetik testlerde arka arkaya tekrarladığınızda farklı sonuçlar alabilirsiniz yani bir testte aldığınız sonuç diğerine göre daha düşük daha yüksek olabilir.Bu nedenle sentetik testlerde daha iyi sonuç almak için sürücü güncellemesi yapmanız gerekmez ama güncel oyunlar için doğal olarak güncel sürücüyü kullanmak gerekir amaç sadece benchlerde puanı artırmaksa sürücü güncellemelerinin daha çok oyunlara gelmesi ve bu tür testlerde herhangi bir artırıma neden olmamasından dolayı bir katkısının olacağını söylemek zor olur amaç oyunlarda daha iyi performans-stabilite almak ise o zaman güncel sürücüyü kullanmak gerekir.

hocam amacım oc ta sürücü stabilitesiydi sayenizde öğrenmiş oldum teşekkür ederim maxwell serisinde 355.82 353.30 dan daha stabil bir sürücüymüş +180 core clock ta en ufak bir hata yaşamadım (gtx 970) ekstrem ayarlara getirince 353.30 +190 +200 de hata verirken 355.82 +210 a kadar gitti +230 da benchi tamamlamak için 6 kere denedim sonunda tamamlayabildi yeniden teşekkürler bilgilendirme için

• Rica ederim.

Aslında +180 mhzde iyi bir değer aradaki 30-40 mhzlik ufak farkların etkisini daha çok bu testlerde görebilirsiniz oyunlarda ise çok fazla bir değişikliğe neden olmayacaktır.Benchler genelde 5 dk civarı sürdüğü için aslında stabilite için kesin fikir veremiyor bu nedenle stabil ayarların belirlenebilmesi için oyunların genelinde minumum 1-2 saatlik bir oturumda tam yükte iken herhangi bir driver crash yada resetlenme olmaması sonuç alınması açısından yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 13 Eylül 2015; 20:53:55 >
  • hiç karti windows 8 ile test ettinizmi arada bariz performans fps artişi varmi?windows 10 ile win 8.1 arasinda dirext 12 farki yane?eğer olurda test atabilirseniz çok memnun olurum bazi arkadaşlar windows 10 geçtiğine pişman olduklarini belirtiyor sürücü sorunlari yüzünden tam olarak windows 10 entegre olamadiğindan şikayetciler ben şuan windows 8.1 kullanmaktayim eğer fps artişi yok ise windows 10 geçmeye niyetim yok görüşlerinizi paylaşirsaniz memnun olurum
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.