Şimdi Ara

HDTV KOCA BİR YALAN! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ikista

Fakat şööle bi durum war.Görüntü sıkışsada sıkışmasada bize aynı kalitede gelicek. Görüntünün sıkıştırılmadan gönderilmesi konusu biz kullanıcıların dışında kalıyo. Bunu uydunun band genişliğini daha çok kullanan we daha çok kira ödeyen tv kanalları ile kapasitesi yetersiz kalan uydu sahibi telekominikasyon şirketleri düşünsün.

budur
  • SKYSTAR2 ile izlenebilen HDTV varmi ? bi ara HDFORUM vardi test yapiyordu kapandi sanirim.
  • var astra 19.2 de izliyorum ben
  • geçenlerde fun tv den tiesto konseri kaydettim 1 saat .50 dk kadar ve 2.6 gb yer tuttu ve 1280x1024 çöz. bunu dvd ye atıp 106 ekran bir pixel plus tv de izledimm sorunsuzdu görüntü jpg kalitesinde nerdeyse bu kaliteyi o sıkıştırılmış divx lerle yakalayabilecekmisiniz orjinal olarak aldığım dvd ler in bile görüntüsünü ss2 nin multi vision yada tps ve benzeri kayıtları ile karşılaştırdığımda dvd ler çamur gibi kalıyor

hd forum bendede çıkmıyor fakat şu an sky hd ler var ve astra uydusunda epeyce mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 25 Eylül 2006; 2:55:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: posıtıve
    geçenlerde fun tv den tiesto konseri kaydettim 1 saat .50 dk kadar ve 2.6 gb yer tuttu ve 1280x1024 çöz. bunu dvd ye atıp 106 ekran bir pixel plus tv de izledimm sorunsuzdu görüntü jpg kalitesinde nerdeyse bu kaliteyi o sıkıştırılmış divx lerle yakalayabilecekmisiniz orjinal olarak aldığım dvd ler in bile görüntüsünü ss2 nin multi vision yada tps ve benzeri kayıtları ile karşılaştırdığımda dvd ler çamur gibi kalıyor

DivX 6.0 teknolojisiyle 720p High Definition filmler tek bir DVD'ye kayıpsız (720p=1280*720 5.1 ses) aktarılabiliyor.Ben de şu an "Saw - testere" ve "trainspotting" filmlerinin 720p DivX 6.0 DVD'leri var ve kaliteyi anlaman için izlemen gerek.İnternette çoğu filmin 720p DivX'lerini bulabilirsiniz.Nerden bulunur diyorsanız internetten iyi anlayan bir arkadşınıza sorun

• bir şey soracağım şimdi sony' nin bi modelinde 1366 x 768 pixels deniyor desteklediği formatlarda 1080i (HDTV) 720p (HDTV) filan yazıyor 1080i 1980*1080 değilmi ? Sorun olurmu acaba
  • Zaman geçtikçe arkadaş söylediğinin ne kadar yanlış olduğunu anlayacaktır.

Türkiye'den ilk kanal geçti, hayırlısı. Diğerleri de yakın sürede bu sisteme geçerler inşallah..
  • Göz var nizam var ya hdtv yeni nesil tv yayıcılığında bir devrim kanlad başladı darısı diğer kanalların başına.Amerikada Dicovery Theatre HD yayında doğa belgesellerinde hd yayın daha bir başka sanki içindeymiş gibi.
  • hdtv teknolojisine gereksiz diyenler, zamanında cep telefonuna gereksiz diyenlerin durumuna düşecekler...
  • bu geçen süre sonunda ve hızla çoğalan hd yayınlar ve videolar karşısında, konuyu açan arkadaş hala aynı mı düşünüyor acaba?
  • Şimdi DivX le DVD arasında çok az bir fark var (hatta iddiaya göre DivX'i çok iyi yapıyorum neredeyse aynı oluyor) deniyorsa;

Biz tam bir salağız ve DVD'lere bu kadar para veriyoruz...

Bizden daha da salak olanlar var, ki onlar da üreticiler, DivX üretmek yerine bir ton yatırım yapıp DVD üretiyorlar...

Ben bu durumda size JPEG-TIFF resim dosyaları arası farkı söylemek isterim...
    Şimdi gözle bakıldığında JPEG-TIFF dosyalar arası fark görülmeyebilir. Ama aralarında %90 oranında bir alan farkı (byte bazında) vardır. Peki neden TIFF var hâlâ? Çünkü JPEG dosyalar sıkıştırılma sırasında kayba uğrar, renk derinliği kaybolur (yani bir pikselin kodlanma bit derinliği kaybolur) çözünürlük ise enterpolasyon yöntemiyle arttırılır. Yani çözünürlüğün gerçek değeri değildir. Aslında az olan bir çözünürlüğün yakındaki pikseller dikkate alınarak hesaplamalarla arttırılmasıdır...

UZUN LAFIN KISASI: İSTEDİĞİNİ KODEĞİ KULLANARAK DİVX YAPIN, HD'Yİ ELDE EDEMEZSİNİZ, HATTA YAKININDAN GEÇEMEZSİNİZ....

ben derim ki, bu ikisi arasında fark göremediğini söyleyenler iyi bir göz doktoruna gidip gözlerini kontrol ettirsinler...

• Merhaba,

Jpg, divx, h264, xvid, mp2, mp3, wma; bunların hepsi sıkıştırma formatları, bu formatların genel mantığıda, ortalama insan algısının dikkat etmeyeceği eşikleri belirleyip bunun ötesindeki veriyi göz ardı ederek dijital verinin kaplayacağı alanı azaltmaktır.

Matematiksel formüllerle belirlenen 16x16, 4x4, 8x8 gibi alanların içindeki renk bilgisinin kosinüs transformasyonu, fourier analizi gibi yöntemlerle, birbirleri ile ilişkisini tanımlayıp, daha az dijital veriyle aynı görüntü alanını sağlamak üzerine kuruludur. Jpg, mp3, divx; bunların hepsinde de kalite ayarlarının olmasının nedeni budur, ne kadar az alan kullanacağınıza bağlı olarak kalite kaybı yaşarsınız.

Aynı resmi %90 sıkıştırmakla, %80 sıkıştırmak arasında kapladığı alan ve görüntü netliği açısından mutlak bir fark vardır teknik olarak, bu detaya sizin önem verip vermediğiniz tamamen kişisel beklentilerinizle ilgilidir.
    Cep telefonu ile resim çeken biri açısından TIFF yada JPG farkı çok önemli olmayabilir. Ama SLR makineyle resim çeken biri için bu fark çok ciddi sorun olabilir.

Tamamen ihtiyaçlara ve kişisel tercihlere yönelik bir konu, teknolojiyi satmaya çalıştıkları doğru ama tek cin fikirli biz değiliz, dünyada herkes bu konuları biliyor ve üstünde çalışıyor, emin olun Türkiye dışındaki insanlar parasının kıymetini bizden çok daha iyi biliyor. Her kuruşun (cent'in) hesabını yapıyor.

• jackal73
    Divx lerin çözünürlükleri genelde 640*272 dir
    HD videolarda bu çözünürlük 1080 lere çıkıyor.
    bir kere divx dvd den bile kaliteli olamazken hd videodan nasıl kaliteli olsun

unsal23
    En kaliteli Dvix bile ne ses konusunda nede görüntü konusunda DVD ye yaklaşamaz.(Orjinal dvd)

nuhcan
    Şimdi DivX le DVD arasında çok az bir fark var (hatta iddiaya göre DivX'i çok iyi yapıyorum neredeyse aynı oluyor) deniyorsa;

Bizden daha da salak olanlar var, ki onlar da üreticiler, DivX üretmek yerine bir ton yatırım yapıp DVD üretiyorlar...

Şimdi gözle bakıldığında JPEG-TIFF dosyalar arası fark görülmeyebilir. Ama aralarında %90 oranında bir alan farkı (byte bazında) vardır. Peki neden TIFF var hâlâ? Çünkü JPEG dosyalar sıkıştırılma sırasında kayba uğrar, renk derinliği kaybolur (yani bir pikselin kodlanma bit derinliği kaybolur) çözünürlük ise enterpolasyon yöntemiyle arttırılır. Yani çözünürlüğün gerçek değeri değildir. Aslında az olan bir çözünürlüğün yakındaki pikseller dikkate alınarak hesaplamalarla arttırılmasıdır...

UZUN LAFIN KISASI: İSTEDİĞİNİ KODEĞİ KULLANARAK DİVX YAPIN, HD'Yİ ELDE EDEMEZSİNİZ, HATTA YAKININDAN GEÇEMEZSİNİZ....

ben derim ki, bu ikisi arasında fark göremediğini söyleyenler iyi bir göz doktoruna gidip gözlerini kontrol ettirsinler...

Beyler bu sözlerinizde ciddiyseniz kahkahalarla gülmek zorundayım siz divx in ne olduğunu bilmiyorsunuz ozamanda divx hakkında böyle yorumlar yapmamalısınız bu kanuya yabancı insanları yanlış bilgilendirmemelisiniz iyi codeclerle riplenmiş bir divx orjinal dvd den kesinlikle daha iyi bir görüntü verir divx in gelişimi hakkında bilginiz yok iş codeclerde biter yapılan sıkıştırma kalitesine bağlıdır benim pc 500 gb hdd silme 720 p mkv formatında x264 ve ac3 codeclerle sıkıştırılmış divxlerle dolu gelinde samsung 22'' monitörde gözleriniz 720 p film görsün dalgamı geciyonuz ne dvd si bu tamamen üretici firmaların cetrefilli satış politikasıdır ben dvd yi pc min 5 metre yanına sokmam ki ona rağmen sonunda divx oynatıcalar piyasaya girdi ama ne yazikki ev kullanıcıları için hala sorunlu divx pc de kraldır sebebi ise gelişmiş ve sürekli kendini yenileyen codec lerdir pc de devamlı codecleri değiştirebilir güncelleleyebilir yenilerini kulanabilirsiniz birde sağlam bir donanıma sahipseniz tadından yenmez divx filmler divx oynatıcıların (gom player vlc player bsplayer) kullanım rahatlığından bahsetmiyorum bile) üstelik bu x264 720p divxler bile ortalama 4 gb hala dvd den boyut olarak ufaktır size tavsiyem divx hakkında geniş bir araştırma yapmanız eğer sınırsız internet bağlantınız varsa indirinde görün kendi gözlerinizle adres bilmiyorsanız size bi kaç adres gönderebilirim siz ya hiç divx görmediniz yada gördükleriniz kötü rip lenmiş divxler.

• Haklısın nedense, bizim insanımızda böyle bişey var,
    bütün dünyadaki milyonlarca her seviyeden bilgiye sahip kullanıcı ve film şirketleri bunları bilmiyor biz biliyoruz, biz keşfettik gibiler,

DÜNYANIN HERYERİNDE KİME SORARSANIZ SORUN RESİM-SES-VİDEO SIKIŞTIRMA EŞİTTİR ORİJİNALDEN KAYIP...

Eğer aynı yada yakın olsaydı zaten sıkıştırılmamışı daha kötü olurdu, o kadar yeri dolduracak datayı ekleyince bozulurdu görüntü değil mi ..
    quote:

Orjinalden alıntı: rsezer

Merhaba,

Jpg, divx, h264, xvid, mp2, mp3, wma; bunların hepsi sıkıştırma formatları, bu formatların genel mantığıda, ortalama insan algısının dikkat etmeyeceği eşikleri belirleyip bunun ötesindeki veriyi göz ardı ederek dijital verinin kaplayacağı alanı azaltmaktır.

Matematiksel formüllerle belirlenen 16x16, 4x4, 8x8 gibi alanların içindeki renk bilgisinin kosinüs transformasyonu, fourier analizi gibi yöntemlerle, birbirleri ile ilişkisini tanımlayıp, daha az dijital veriyle aynı görüntü alanını sağlamak üzerine kuruludur. Jpg, mp3, divx; bunların hepsinde de kalite ayarlarının olmasının nedeni budur, ne kadar az alan kullanacağınıza bağlı olarak kalite kaybı yaşarsınız.

Aynı resmi %90 sıkıştırmakla, %80 sıkıştırmak arasında kapladığı alan ve görüntü netliği açısından mutlak bir fark vardır teknik olarak, bu detaya sizin önem verip vermediğiniz tamamen kişisel beklentilerinizle ilgilidir.
    Cep telefonu ile resim çeken biri açısından TIFF yada JPG farkı çok önemli olmayabilir. Ama SLR makineyle resim çeken biri için bu fark çok ciddi sorun olabilir.

Tamamen ihtiyaçlara ve kişisel tercihlere yönelik bir konu, teknolojiyi satmaya çalıştıkları doğru ama tek cin fikirli biz değiliz, dünyada herkes bu konuları biliyor ve üstünde çalışıyor, emin olun Türkiye dışındaki insanlar parasının kıymetini bizden çok daha iyi biliyor. Her kuruşun (cent'in) hesabını yapıyor.

• Dostum sizde şunu unutmayın yaygınlık ve kolay kullanılabilirlik kalitenin düşmanıdır.
    nerede data küçültülüp cebe girmişse orada taşınabilirlik kaliteyi yenmiştir.
    Bugün dünyanın gidişatı da böyledir, daha az kalite ama çok daha kolay kullanılabilirlik.

Bugün bir plağın sesini verebilen bir teknolojik cihazınız var mı ?
    yok ama artık kimsenin plakları taşıyacak ve depolayacak hali de yok bilmem örnek iyi oldu mu ?

quote:

Orjinalden alıntı: isk0rpit

jackal73
    Divx lerin çözünürlükleri genelde 640*272 dir
    HD videolarda bu çözünürlük 1080 lere çıkıyor.
    bir kere divx dvd den bile kaliteli olamazken hd videodan nasıl kaliteli olsun

unsal23
    En kaliteli Dvix bile ne ses konusunda nede görüntü konusunda DVD ye yaklaşamaz.(Orjinal dvd)

nuhcan
    Şimdi DivX le DVD arasında çok az bir fark var (hatta iddiaya göre DivX'i çok iyi yapıyorum neredeyse aynı oluyor) deniyorsa;

Beyler bu sözlerinizde ciddiyseniz kahkahalarla gülmek zorundayım siz divx in ne olduğunu bilmiyorsunuz ozamanda divx hakkında böyle yorumlar yapmamalısınız bu kanuya yabancı insanları yanlış bilgilendirmemelisiniz iyi codeclerle riplenmiş bir divx orjinal dvd den kesinlikle daha iyi bir görüntü verir divx in gelişimi hakkında bilginiz yok iş codeclerde biter yapılan sıkıştırma kalitesine bağlıdır benim pc 500 gb hdd silme 720 p mkv formatında x264 ve ac3 codeclerle sıkıştırılmış divxlerle dolu gelinde samsung 22'' monitörde gözleriniz 720 p film görsün dalgamı geciyonuz ne dvd si bu tamamen üretici firmaların cetrefilli satış politikasıdır ben dvd yi pc min 5 metre yanına sokmam ki ona rağmen sonunda divx oynatıcalar piyasaya girdi ama ne yazikki ev kullanıcıları için hala sorunlu divx pc de kraldır sebebi ise gelişmiş ve sürekli kendini yenileyen codec lerdir pc de devamlı codecleri değiştirebilir güncelleleyebilir yenilerini kulanabilirsiniz birde sağlam bir donanıma sahipseniz tadından yenmez divx filmler divx oynatıcıların (gom player vlc player bsplayer) kullanım rahatlığından bahsetmiyorum bile) üstelik bu x264 720p divxler bile ortalama 4 gb hala dvd den boyut olarak ufaktır size tavsiyem divx hakkında geniş bir araştırma yapmanız eğer sınırsız internet bağlantınız varsa indirinde görün kendi gözlerinizle adres bilmiyorsanız size bi kaç adres gönderebilirim siz ya hiç divx görmediniz yada gördükleriniz kötü rip lenmiş divxler.

• usanmadım başından sonuna kadar bütün post ları okudum( post saymaktan beterdi

benim anladığım kadarıyla arkadaşların anlaşmadıkları nokta divx mi daha iyi orjinalimi sorusu değil, divx mi daha iyi diğerimi sorusu :-) tabi burda anlaşılmayan nokta HD rip ten divx yapıtığında bu elindeki orjinal DVD den daha iyi görüntü verecektir DVD rip yaptığında buda elindeki VCD den daha iyi görüntü verecektir ama hiç biri orjinalinden daha iyi görüntü vermeyecektir yani orjinal bir DVD ile DVD rip arasında az da olsa bir kalite farkı söz konusu olacaktır, benim asıl merak ettiğim, ilk sürücüleri piyasaya çıkan ama yaygınlaşması için bir türlü çaba sarfedilmeyen HD media larmı yoksa BlueRay Medialarmı piyasanın hakimi olacak yoksa bir zamanların Beta Kaseti VHS kaseti gibi ikisi birden piyasada yer edinmeye mi çalışacak? Beta Kaset inadı yüzünden Sony firmasının o dönemlerde büyük bir sarsıntı geçirdiğini yaşı elverenler hatırlayacaktır. eh Allah ömür verirse bir kaç sene sonra bu postu okumak nasip olursa :-) bir cevap yazanı görebiliriz belki.
    Kalın sağlıcakla.

• quote:

Herkes biliyor, ben bilmiyorum... Peki kabul...

O zaman şunu söyler misiniz: DVD (720x576) kaynağı alıp, bilmem ne kalitedeki bir kodek ile SIKIŞTIRIYORSUNUZ ve DVD'den daha iyi bir görüntü elde ediyorsunuz?

Fizik kurallarını darmadağın ettiniz kardeşim. Kaynağı daraltıp, daha iyi bir kaynak elde ettiğinizi iddia ediyorsunuz, nasıl oluyor bu iş...

EVET Ben bilmiyorum, o zaman biri bana teknik bir şekilde bu işi anlatsın. Mademki öğrenmek için bu tartışmayı yapıyoruz. Bana lütfen öğretin. Kaynaktan eksilterek, kaynaktan daha iyi bir kaynağı nasıl elde ediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuhcan -- 9 Ocak 2008; 8:40:16 >

• divx konusunda bilgi eksikliğiniz var, ilk başta divx sadece bir görüntü sıkıştırma formatı biçimidir. İlk olarak divx formatı çıktığı için biz her gördüğümüz sıkıştırılmış medyaya divx der olduk (aynı winzip gibi selpak gibi) Halbuki şu an divx formatı kullanılmamaktadır çünkü ücretli bir formattır. Onun yerine xvid ücretiz açık kaynak kodlu format kullanılır çoğunlukla ve son zamanlarda mkv matroska ve h.264 formatları kullanılmaya başlanmılştı.

Yine genel olarak divx dersek bunlara bir divx medya illaki bir dvd den elde edilmiş medya değildir. Herhangi bir hdtv yayının 720p olsun 1080p olsun çözünürlüğünü ve bitrate ini koruyarak sadece kapladığı alan ufaltılarak oluşturulan medyalar var. HD dvd rip ler bluray dvd ripler var. Bunlar 10 GB ve bazen 20 GB olabiliyorlar. Tabi bunlar sıkıştırılmış halleri orjinal oalrak bu boyutun 3-4 katını düşünün.

• Hunter_one,
    Buradan ne anlamalıyız, konunun özüne dönecek olursak,
    ana kaynağı çeşitli olabilir, sorumuz xvid veya divx veya mkv herneyse hangi kaynaktan sıkıştırılıyorsa daha mı iyi görüntü verir eşitmi yoksa hepimizin kabul ettiği gibi,
    daha az kaliteli mi sizce ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

Hunter_one,
    Buradan ne anlamalıyız, konunun özüne dönecek olursak,
    ana kaynağı çeşitli olabilir, sorumuz xvid veya divx veya mkv herneyse hangi kaynaktan sıkıştırılıyorsa daha mı iyi görüntü verir eşitmi yoksa hepimizin kabul ettiği gibi,
    daha az kaliteli mi sizce ??

ben de aynı şeyi öğrenmek istiyorum

sıkıştırılan medya, neyi-neyle sıkıştırdığınız önemli değil,

sıkıştırılan medya, kaynağından daha kaliteli olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.