Şimdi Ara

= HDR PC OYUNCULUĞU - ANA KONU = (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
11
Favori
17.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlıyorum hocam aslında şu anki hdr muhabbeti tam randıman li değil sanırım, bugünkü denemelerde Nvidia ayarlardan

4:4:4 ü yapınca ekran daha parlak oldu renkler canlı gibiydi ama hafif karıncalanma vardı hdr destekli video da bariz fark belli oluyor. Ama PS4 de neden olmadı çok merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz yanlış. HDR10, HDMI 2.0b gereksinimi taşıyor ve bunu uygulayabilmeniz için uyumlu bir televizyona ihtiyacınız var. Monitörlerde yeni çıkmaya başladı, sayı oldukça az. Bu olduktan sonra zannedilmesin ki HDMI 2.1 çıkacak; hayır, HDMI 2.0a var sırada. Bu Dolby Vision 12-bit. Uygulanışı şu an minvalinde imkansıza yakın.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Benim yazdıklarım başka şeyler, sizin yazdıklarınız başka şeyler. Ben HDMI 2.0b diye bir kablo olmadığını söylüyorum. HDMI 2.0 kablo vardır. HDMI 2.0b sadece cihazlarda olan bir konektördür. Ayrıca bu sene sonuna doğru HDMI 2.1'in geleceği söyleniyor. HDMI 2.0'a sahip olan firmalar otomatik olarak HDMI 2.1'e sahip olacaklar. Yani, geçiş oldukça kolay olacaktır.
  • Mayako M kullanıcısına yanıt
    PC de ayarlamak kolay ancak PS4 de sadece 4:2:2 veya 4:2:0 izin veriyor. Çünkü 10bit üstünü vermesi gerekiyor HDR için. O yüzden görüntüdeki renkler ve ışıklandırmalarda hafif bir azalma meydana geliyor. HDMI 2.1 ile bu ortadan kalkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMurat55 -- 2 Mart 2018; 11:34:22 >
    İtiraf edeyim, HDMI 2.1'i ilk sizden duyuyor olabilirim; çünkü çok safiyane bir düşünce diye düşünüyorum. Niye olduğunu da açıklayayım, yok öyle bir dünya: HDR10 yeni çıkarken, Dolby Vision daha 'yokken'(evet - hiç yok), siz diyorsunuz ki HDMI 2.1 çıkacak. Kabloları çıkınca HDMI 2.1'e mi sahip olunuyor? Öyleyse hiç yeni ürün almayalım...
    Bu konuda da yanılıyorsunuz. 10bit olması Dolby Vision 12-bit için gerekli(HDMI 2.0a). Uçacak, kaçacak bir durum yok. Ne kadar ekmek, o kadar köfte.
    Güzel arkadaşım herhalde sizinle anlaşamayacağız. Ama kısa da olsa anlatayım. Dolby Vision neden yok? Evet, çoğu TV'de yok. Sadece belli başlı pahalı TV'lerde var. Bunun 2 nedeni vardır. Birincisi, Dolby Vision'a sahip olmak için firmaların lisansına para ödemeleri gerekiyor. HDR10 da lisans ücreti yok. İkincisi, Dolby Vision'dan tam verim alabilmek için en az 4000 nits değerine sahip bir TV gerekiyor. Şuan ki piyasada daha 2000 nits'e erişebilmiş TV yok. 1600 nits'e kadar ulaşan TV'ler var şimdilik. Ayrıca film-oyun yapımcıların da bu lisans ücretini vermesi gerektiğini de unutmayalım, ekstra maliyet olarak görülüyor bu her zaman. O yüzden HDR10 şimdilik HDR standardı olarak geçiyor.

Fakat, HDMI 2.1 ile HDR10+ diye bir şey çıkacak yakın zamanda. Dinamik HDR olarak geçiyor. Yani kısaca Dolby Vision'un yaptığını yapacak.

HDMI 2.1 ile evet, yeni kablolar çıkıyor. Bunun adı 48GBPS HDMI kablosu olarak geçiyor. 4K, 8K ve 10K'ya kadar çözünürlüğü destekleyecek. Şuan ki firmaların sahip oldukları HDMI 2.0 lisansı ile HDMI 2.1 lisansına sahip olacaklar. Firmalar eğer isterlerse mevcut HDMI 2.0 konektörlerini ufak bir güncellemeyle HDMI 2.1'e çıkarabilecek. Ama bu ne derece destek verir orası şimdilik bilinmiyor. Bu tamamen firmalara bağlı.

HDMI 2.1 ile bilgileri burada bulabilirsin.

https://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2_1/index.aspx

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim. HDMI 2.0b diye kablo yoktur. HDMI 2.0 vardır. Çamurlaşmaya gelirsek ne yazdığımı dikkatli okuyun. TV kötü olursa çamurlaşma olur diyorum. Hem kötü hemde üst seviye HDR TV kullanan birisi olarak yazdım bunları. Hakaret yerine dikkatli okunsa her şey hallolacak ama nerede...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordMurat55

Güzel kardeşim. HDMI 2.0b diye kablo yoktur. HDMI 2.0 vardır. Çamurlaşmaya gelirsek ne yazdığımı dikkatli okuyun. TV kötü olursa çamurlaşma olur diyorum. Hem kötü hemde üst seviye HDR TV kullanan birisi olarak yazdım bunları. Hakaret yerine dikkatli okunsa her şey hallolacak ama nerede...

Dikkatli okudum merak etme.HDMI 2.0b nin özelliklerinide oku bi gel arkadaşım nerde devreye giriyor bu "b" ibaresi ozaman tartışalım.Panele göre HDR kalitesi değisir ama HDR çamurlaştırıyor demek saçmalık bu dandik TV dahi olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 2 Mart 2018; 14:8:57 >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    2.0a ile 2.0b arasındaki farkı biliyorum. 2.0a ile HDR geldi, 2.0b ile Dolby Vision ve HLG HDR geldi.

Çamurlaşmaya geline, ben LG UH650V, KS8500 ve Sony XE9005 kullanmış birisi olarak, LG'deki TV'nin HDR görüntüsü çamur gibiydi. Bunu açıkça söylüyorum. Gereken bütün ayarları yapmama rağmen görüntü karanlık ve renkler yetersizdi. KS8500 ve Sony de ise, "işte HDR" bu dedim. LG'nin paneli 10bit olmasına rağmen sunduğu renk gamutu yetersizdi. Peak brightness dan bahsetmiyorum bile 250-350 nits civarıydı. KS8500 ve Sony de bu oranlar 2-3 katına kadar çıkıyor.

HDR için ya iyi bir OLED olacak ya da local dimming özelliği iyi olan bir TV gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordMurat55

2.0a ile 2.0b arasındaki farkı biliyorum. 2.0a ile HDR geldi, 2.0b ile Dolby Vision ve HLG HDR geldi.

Çamurlaşmaya geline, ben LG UH650V, KS8500 ve Sony XE9005 kullanmış birisi olarak, LG'deki TV'nin HDR görüntüsü çamur gibiydi. Bunu açıkça söylüyorum. Gereken bütün ayarları yapmama rağmen görüntü karanlık ve renkler yetersizdi. KS8500 ve Sony de ise, "işte HDR" bu dedim. LG'nin paneli 10bit olmasına rağmen sunduğu renk gamutu yetersizdi. Peak brightness dan bahsetmiyorum bile 250-350 nits civarıydı. KS8500 ve Sony de bu oranlar 2-3 katına kadar çıkıyor.

HDR için ya iyi bir OLED olacak ya da local dimming özelliği iyi olan bir TV gerekiyor.

OLED'den iyi bir HDR perfarmansi icin uzun bir sure daha var beklemek lazim zira 10bin nitler konusulurken.LG'nin camurlasmasi HDR'dan ziyade daha cok islemci faktorudur.Sony'de paneli LG'den alıyor kendisi işliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 2 Mart 2018; 14:14:35 >

HDMI 2.1 duyuruldu. Özelliklerine şuradan bakabilirsiniz

HDMI 2.1
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Etikete bakmıyorum, altında Dolby Vision var onun.
    Konudan bihaber yazıp çiziyorsunuz. Önce çıkan standart Dolby Vision, sonraki ise HDR10. Burada sizin 'HDR' ibareli televizyonunuz HDR10 ile uyumlu olan 8-bit video diye bunu doğru dürüst çalıştırabilecek demek olmuyor. HDR10 uyumu, HDR desteğinden ayrı olarak mevcut olmalı. Dolby Vision hakkındaki tarihçeniz de yanlış, bahsettiğiniz sonraki standart 2.0b değil, 2.0a.https://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2_0/hdmi_2_0a_faq.aspx
  • Merhaba arkadaşlar, Samsung c27hg70 2k 144hz HDR monitörü nasıl bilirsiniz, kullanan var mı aranızda.
  • hdr için çok ciddi parlaklık değerlerine ulaşmak gerekiyor. 300cd parlaklık ile hdr filan var diyorlar. alayı fason hdr.

Hdr var mı var? o kadar..

Kısaca tamamen saçmalık. 1000cd hatta 2000cd filan gerekiyor gerçek hdr için kısaca böyle bir teknoloji de şu an ulaşılabilir olmadığı için büyük ihtimal ile ilerleyen yıllarda şimdiki hdr monitörler çöp olacak
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Mobil ekranlar hakkında okuduğum bir yazıda 600 lümen ışınımda fiziksel bir sınır deniyordu. Önemli olan ekranın ne kadar az ışık kaybı olduğu: çoğu ekran gerekli seviyelendirmeyi yapabiliyor aslında ama aydınlatma kaynağından ışık sızdığında detay metay kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Merhaba arkadaşlar, Samsung c27hg70 2k 144hz HDR monitörü nasıl bilirsiniz, kullanan var mı aranızda.

Ben kullaniyorum.gayet memnunum kendisinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: wodka_

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Merhaba arkadaşlar, Samsung c27hg70 2k 144hz HDR monitörü nasıl bilirsiniz, kullanan var mı aranızda.

Ben kullaniyorum.gayet memnunum kendisinden.

Bir kaç detaylı inceleme okudum , özellikle pcmonitör info'da çok derin incelemişler, yüksek beğeni almış ama sizin gibi gerçek kullanıcı yorumları daha değerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayako

Beyler bu 4K, HDR, Hdmı kablo sürümü konularından bıktım usandım artık sorumu detaylı olarak yazicam ama önce şunu sormak istiyorum.

TV im Samsung 55JU7000 uhd colordan Hdmı 1 aktif ettim PS4 den Uncharted 4' üde HDR aktif ettim ama öyle " bu nasıl görüntü canlılık karanlıklar çok değişti şok oldum vs diyemedim" sizler ilk hdr yi gördüğünüzde gerçekten bariz fark farkettinizmi?

Kimse de çıkıp dememiş ki JU7000 hdr desteklemiyor.Samsung'da o segmentte daha sonraki yıllarda çıkan ku ve mu serisi hdr destekliyor.ju7000 2015 çıkışlı bir model.Tvde Hdr bir içerik oynatılınca tvnin üst kısmında "hdr içerik oynatılıyor" diye bir ibare beliriyor direkt.Hatta info tuşuna basınca da gösterir çözünürlük bilgisinin yanında hdr diye.Sizde çıkıyor mu böyle bir ibare ? Sonradan yazılımla bazı modellere hdr açabilme özelliği gelmişti ju'larda da öyle birşey var mı bilmiyorum fakat geldiyse de ne denli etlkili oluyor bilmiyorum.En son 4k hdr planet earth 2 belgeseli izledim tvde.Fark var evet.Cidden bu hdr diyebileceğimiz görsel bir fark oluşuyor.Ama uncharted'da o kadar göremiyorsun farkı.Onu da denemiştim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.