Şimdi Ara

Hdp ye stratejik oy vermek lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle şu yazıyı okuyana kadar hdp aklımın kuytu köşelerinden geçmezdi. Ancak akpyi sevmiyorum ve mecliste söz sahibinin kısıtlanmasını istiyorum diyebilirim. Şu yazıda yazılan şeylerin doğruluğu nedir sizede sormak istedim.

Yazının tamamı için:http://m.t24.com.tr/yazarlar/erdem-yoruk/8-maddede-neden-hdpye-stratejik-oy-vermek-lazim,11906

4. Seçim sisteminin matematiksel yapısı, ancak HDP’ye bu kritik konumu sağlamaktadır. CHP’nin oyundaki yüzde yarımlık oy artışı, CHP’nin AKP’den sadece 2-3 vekil almasını sağlamaktadır. HDP’nin oyundaki yüzde yarımlık artış, AKP’nin 50’ye yakın vekil kaybetmesini sağlayacaktır.

Görüşlerinizi bekliyorum, bende sizin gibi hdp ye terörist gözüyle bakan birisiyim açık açık söylemek gerekirse ancak işin içine stratejik olaylar girince ne yapmalı size de sormalı dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• karar senin dostum
    hdp ye bölücü terörist olarak bakıyor buna rağmen oy atıyorsan
    neden AKP ye oy vermiyorsun o halde diye sorarım
  • hdp baraj altı kalırsa diyarbakır'da %70 oy alsa bile milletvekillerinin hepsi ak parti'ye geçecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorguçadam

karar senin dostum
    hdp ye bölücü terörist olarak bakıyor buna rağmen oy atıyorsan
    neden AKP ye oy vermiyorsun o halde diye sorarım

Akp nin sözünün kısıtlanması ile Chp-Mhp nin meclisin içinde daha çok söz hakkı almasını sağlayabileceğini düşünüyorum. Olay hdp yi kullanmaktan öteye geçmez benim vereceğim oy ile, kısacası dediğim gibi stratejik bir oy bahsettiğim gibi. Tabi ne kadar doğru veya yanlış sizlerinde görüşürünü merak ettim.

• iyide sesini kısalım dediğin adamlara neden oy vermiyorsun
    sesini açalım dediğin HDP den neler duyacağını tam olarak biliyor musun bun soruyorum
    sırf AKP sussun diye HDP yi dinlemeye gerçekten tahhammül edecekmisin birazcık düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorguçadam

iyide sesini kısalım dediğin adamlara neden oy vermiyorsun
    sesini açalım dediğin HDP den neler duyacağını tam olarak biliyor musun bun soruyorum
    sırf AKP sussun diye HDP yi dinlemeye gerçekten tahhammül edecekmisin birazcık düşün

Evet bende bu konuyu zaten sorguluyorum, konuyu açmamın nedenide tam olarak bu dediğiniz cümlelerle alakalı.

• Beynini kullansan o yazının ne olduğunu anlardın . terörist senin 1 bakanlıgının kontrolünü eline aldıgı zaman senini işin bitti demektir. akp düşmanlıgınızı teröristtlere oy vererek dengelemeye çalışmayın . Ülkeyi daha beter duruma getirirsiniz. akp sevmıyorsan git mhps ver chp ver hdp verme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında bu konu şunu gösteriyor. Ülke insanının yarısından fazlasının kendi görüşleriyle oy vermediği gerçeği. Biri bir şey atıyor ortaya, arkasından tonla insan hurra peşinden gidiyor.

Hani bu konuyu açan arkadaş ver verecek mi onu çok merak ediyorum:))

• http://m.t24.com.tr/haber/iste-imralidaki-gorusmenin-tutanaklari,224711

ben bu linki atmaktan biktim , hdp meclise girince akpnin kisitlanacagini iddia edenler bikmadi.

BAK NE DİYOR APO "BAŞKANINIZ".
    TAYYİP BEYİN BAŞKANLIĞINI DESTEKLERİZ DİYOR.

• Arkadaşlar ben şunuda eklemek istiyorum.

Chp hangi önermeyi sundu da Akp kabul etti.

En basitinden soma madenlerinin incelenmesi diye bir öneri sunuldu Akp den yine red yedi.

Eğer hdp olsaydı böyle insancıl şeylere destek vereceğini düşünüyorum, böylede akp nin sözünü kısıtlayacak.

Sizin kafanızda olan, benimde düşündüğüm kendi sorunları ile ilgili sözde kürdistan tarzında önergeler ile meclise birşeyler sunurlarsa zaten az olan koltuk sayısından dolayı birşey yapabileceklerini düşünmüyorum.

Sonuç olarak: chp veya mhp nin insancıl önergelerini destekleyecek bir hdp ve akpnin süreki red vermesini kısıtlayacak bir durum olacak mecliste. Buna ek olarakta hdp nin kendi görüşüme uymayan önergeleride mecliste fazla kişi olmadıklarından dolayı direk red yiyecektir diye düşünüyorum.

• Eğer Hdp barajı geçerse Akp tek başına iktidar olamazsa yüzde yüz Hdp ile ittifak yapacaklar başkanlık sistemi istemiyorum diyor nasıl oluyor da seçime parti olarak giriyor akıl işi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lance Vance

http://m.t24.com.tr/haber/iste-imralidaki-gorusmenin-tutanaklari,224711

ben bu linki atmaktan biktim , hdp meclise girince akpnin kisitlanacagini iddia edenler bikmadi.

BAK NE DİYOR APO "BAŞKANINIZ".
    TAYYİP BEYİN BAŞKANLIĞINI DESTEKLERİZ DİYOR.

Tarih 28.02.2013 kaynak akp nin havuz medyasi demeci veren imralidaki apo nerde verdi apo bu demeci akmerkezdemi istinye parktami ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP+HDP =BOP

ötesi yalan .bu tür konular açarak insanları burda yönlendirmeye çalışmayın. gidin FACE de yapın SAF insanları kandırın.

Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım

• Yahu arkadaşım benim yönlendirme yaptığım filan yok, hdp yide şu ana kadar hiç sevmedim bu vakitten sonrada sevebileceğimi düşünmüyorum. Ancak şartlar farklı durumları gerektiriyor, piyonlarımızı oynarken de mantıklı hamleler yapmak gerekiyor. Bir düşünce olarak görüşlerimi sundum.

Tabi olurda hdp akp ile iş birliğine giderse işin tamamen rengi değişir. Sonradan oy atanlar değil kürtler filan utansın artık akp ile iş birliğine giderlerse. Selo filan milletin yüzüne nasıl bakar artık bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

AKP+HDP =BOP

ötesi yalan .bu tür konular açarak insanları burda yönlendirmeye çalışmayın. gidin FACE de yapın SAF insanları kandırın.

Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım Hdp ye stratejik oy vermek lazım

Sende bu resimlerle aylardir anca kendini kandirirsin

• Hdp ye oy veren teröristtir.

• hayatımda hdp çizgisine hiç oy vermedim hep mhp, chp' ye oy verdim. Ama bu sefer türkiyede demokrasi gelişmesi için oyum hdp' ye. tÜRKİYENİN 13 YILDIR EN GÜÇLÜ KİŞİSİ OLAN TAYYİP BEY YÜZDE 10 SEÇİM BARAJINI KALDIRMADI, seçim barajını indirmemek demokrasiye ihanettir. Onun yüzünden hdp baraja takılmasın diye milyoonlarca kişi hdp ye sevmese bile oy vermek zorunda kalacak. Seçim barajını Tayyip bey istemediği için hiç kimse kaldıramıyor, böyle yağma dünyanın hiç bir yerinde yoktur. Ayrıca Gezi parkına Avm yapacam diye Tayyip kaç kişinin ölümünden sorumlu. ne VAR YANİ YEŞİL ALAN OLARAK KALINCA NE ZARARI OLDU, GEZİ PARKININ.
  • Bir yanlıştan kaçayım derken boğazına kadar yanlışa batmak.

Allah akıl fikir versin.
  • Bu arada Hdp/Akp iş birliğine selodan cevap gelmiş. Taze taze haber linkinide paylaşayım.

'' Akp nin burnunu sürteceğiz ''

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2015/05/150520_canli_turkiyede_bugun?ocid=socialflow_twitter

• Akpyi sevmedigimden oturu Hdpye oy vermeyi dusunmedim degil ancak gonlum el vermiyor. Ayrica meclise girerse Hdpnin Akpyi desteklemeyeceginin de garantisi yok

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.