Şimdi Ara

HDP barajı geçsin mi geçmesin mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buraya mantıklı yorum yapacak arkadaşları bekliyorum. Sizin görüşünüz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AKP nin tek başına iktidarını engelleyecekse geçsin,
    Ama yine AKP tek gelecekse bi zahmet baraj altı kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorguçadam

AKP nin tek başına iktidarını engelleyecekse geçsin,

Barajı geçerse, AKP tek başına hükümet kesin kuramayacak. Yani başkanlık sistemi iptal, bir tek geriye eğer AKP-HDP koalisyonu kalır çünkü CHP-MHP'den herhangi birisi koalisyon yapmaz AKP ile. Haa eğer HDP, koalisyonu redderse bu sefer koalisyon hakkı CHP'ye kalır ve MHP'yi yanına aldı mı AKP biter. Tabi bu senaryo, tamamen HDP'ye bağlı. Bu seçim bence HDP-AKP arasında diye düşünüyorum. HDP terör örgütüne bağlı olmayan sıradan bir Kürt partisi olsaydı, oyumu atardım böyle bir durumda ama ne yaparlarsa yapsınlar umrumda değil.
  • DİKTATÖRLÜĞE GİDEN YOLU KAPATMANIN TEK YOLU ( Bir ilk okul çocuğunun dahi kolayca yapabileceği matematiksel bir hesap) Diyelim ki HDP barajın altında kalacak bir oy oranı aldı ve meclise giremedi. Bu durumda AKP 400 milletvekili almayabilir ama kesinlikle anayasayı malum kişinin diktatörlüğüne hizmet edecek şekilde tek başına değiştirme veya en kötü ihtimalle anayasayı referanduma götürecek imkana kesinlikle kavuşur. HDP'nin meclise girememiş olmanın sonucu olarak AKP bu imkana kavuşurken, tabii ki CHP ve MHP de milletvekili sayılarını 5-15 arası artıracaklardır. CHP ve MHP 5-15 arası milletvekili sayısını artırarak meclise girmeleri neye yarayacak; ülke lehine, demokrasi adına ne değişecek Tabii ki kocaman bir HİÇ...Hatta sözüm ona, ''Türk Usulu Başkanlık Sistemi'' ne olanak veren bir sonuca giden durum ortaya çıkacak olursa, ülkemizde çok partili sistemden, muhalefetten söz edebilme olanağı kalmayabilir. Dolayısıyla gelecek yıllarda ne CHP, ne MHP diye bir partiden söz edemeyebiliriz..... HDP %10 barajı geçerek meclise girerse ne olacak Birincisi ve de en önemlisi AKP seçimden yine 1.parti çıkabilir, ama 276 milletvekili çıkaramayacak ve böylece diktatörlüğün önü kesilecek. İkincisi, demokrasiye inanan ve bu coğrafyada birlikte yaşamayı destekleyen başta Kürtler olmak üzere, tüm demokratik güçlere siyaset yapma olanağı yeniden doğacak. Üçüncüsü, HDP'nin mecliste olması demek, ülkemizde silahların, kavganın, çatışmanın, iç savaşın bitmesi ve barışın önündeki engellerin sonuna kadar kaldırma olanağına kavuşmak anlamına gelecektir....Bu gerçekler tüm çıplaklığıyla ortada iken, ister HDP'yi beğenelim, ister beğenmeyelim, egoist, oportünist, milliyetçilik, kürtfobik, vs. nedenlere oyumuzu HDP' ye vermeyerek, HDP'yi meclis dışında bırakacak olursak, kimsenin ama hiç kimsenin gerek günümüzdeki, gerekse gelecekteki antidemokratik uygulamalardan, özgürlüklerin kısıtlanmasından, hırsızlıktan, vurgunculuktan ve en önemlisi diktatörlükten... şikayet etme hakkı yoktur. HDP'nin meclis dışında kalması ve böylece gelecekte diktatörlüğe giden yolun açılması ve elde edilmiş tüm demokratik hakların kaybedilmesi olasılığı karşısında, ben aydınım diyen her birey, ülkemizin sosyal demokratları ve sosyalistleri, Aleviler, Birleşik Haziran Hareketi -TKP - ÖDP.... mensupları başta olmak üzere, barışı, demokrasiyi ve özgürlükçü yaşamı ilke edinmiş tüm Türkler, Kürtler ve diğer Türkiyeliler vicdanlarda ve tarih önünde sorumlu olacaklardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bence hdp barajı geçmeyecek .bırakmazlar kaosun terörün bu ülkede bitmesini.
    hdp gelirse ortam sakinleşir terör durur
    yanlışmıyım?
  • Sırf Akp tek başına iktidar olamasın diye geçmesini istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremyan

bence hdp barajı geçmeyecek .bırakmazlar kaosun terörün bu ülkede bitmesini.
    hdp gelirse ortam sakinleşir terör durur
    yanlışmıyım?

Yav he he.

Hatta daha iyisi geldi aklıma.Komple pkk yöneticilerini başa getirelim.
    Apo cumhurbaşkanı, Cemil Bayık başbakan Bahoz erdal falan.İşte terörü bitirmenin en kolay yolu.
    Oldu olacak kıyafetleri de çıkaralım uğraşmasınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dodgers

quote:

Orijinalden alıntı: sorguçadam

AKP nin tek başına iktidarını engelleyecekse geçsin,

Barajı geçerse, AKP tek başına hükümet kesin kuramayacak. Yani başkanlık sistemi iptal, bir tek geriye eğer AKP-HDP koalisyonu kalır çünkü CHP-MHP'den herhangi birisi koalisyon yapmaz AKP ile. Haa eğer HDP, koalisyonu redderse bu sefer koalisyon hakkı CHP'ye kalır ve MHP'yi yanına aldı mı AKP biter. Tabi bu senaryo, tamamen HDP'ye bağlı. Bu seçim bence HDP-AKP arasında diye düşünüyorum. HDP terör örgütüne bağlı olmayan sıradan bir Kürt partisi olsaydı, oyumu atardım böyle bir durumda ama ne yaparlarsa yapsınlar umrumda değil.

Hayır.
    Bu kadar matematik özürlü olmayı nasıl becerir bir insan.

Öncelikle AKP nin tek başına olmaması hepimizin dileği.

Ama AKP+HDP koalisyonu eğer ki hükümet kurmaya yeterse bu durumda
    CHP+MHP koalisyonu hükümet kurmaya yetmez.
    Yani
    AKP-CHP-MHP-HDP sıralaması olup da (HDP de barajı aşarsa)
    ve AKP tek başına gelemez ve HDP nin vekilleriyle hükmet kurabilecekse
    Diğer alternatif MHP-CHP koalisyonu değil.MHP-HDP-CHP koalisyonudur.

AKP tek başına gelemezse kesinlikle MHP ile koalisyon kurar.

• çok moktan bir durum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık

• hdp barajı geçerse akp 45 ve altı oy alma durumunda tek başına hükümet kuramıyor simülasyonlara göre.. Kaldıki geçebilirde anketlerin çoğu barajı geçirmiş şimdiden

• Ben ne hırsıza güveniyorum nede teröriste.Umarım ikisi toplamı 376 yı geçmez yoksa Allah korusun her haltı yapabilir bunlar

Pkk yı mecliste tekrar görmek istemem, akpyi de tekrar tek başına iktidar görmek istemem.

İki ucu toplu değnek

• gecsin.

dağdakilere karşi guclensinler.dagdakiler bagdakileri kovacak yoksa.

ne dertleri varsa anlatsinlar.

• Geçerse farklı bir döneme girilir. Geçemezlerse ne yapacaklarını kestiremiyorum
  • Ne olursa olsun geçmesin. Geçemez de.
  • Kesinlikle geçmemeli. Eğer geçerse başkanlık için AKP-HDP ittifakı kaçınılmaz olacaktır. AKP'nin istediği ne? Başkanlık. HDP'nin istediği ne? Toprak. Boşuna Diyarbakır'a Kürdistan başkenti denmedi. Burada CHP'nin yapabileceği pek bir şey yok seçmen kitlesi belli, başındaki adam belli. Başkanlık sisteminin gelmemesi için bitin iş MHP'ye düşüyor. Çözüm sürecini istismar ederek AKP'den çalacağı her oy başkanlık sisteminin başlamadan bitmesine bir adım daha yaklaştırır. Referanduma bile gitse bence başkanlık sisteminin sonu olur. Başkanlığı istemeyen AKP seçmenleri de yok değil. Zaten HDP eğer baraj altı kalırsa PKK eskisi kadar rahat saldıramaz. Hemen arkalarında IŞİD belası var çünkü yine bize muhtaçlar. En azından arkalarına sağlama almaları lazım.
  • HDP barajı geçerse apo serbest kalır . AKP düşmanlığı ile gozunuz dönmüş . MHP CHP koalisyonu da olmaz 276 yi geçmek zorunda. MHP HDP CHP bir olacak ki öyle olur . HDP ile MHP ayni safta olamayacagina gore AKP HDP olur.

Ki zaten is oraya kalmaz AKP en az 300 milletvekili çıkarır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

çok moktan bir durum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık

On üç yıldır aşağı tükürdük yetmez mi ?

• A&G anket şirketi yerinde tahmin yapıyor hele o bi açıklasın anketini dananın kuyruğu görünür artık :)

• bana kalırsa hdp barajı kılpayı gecemeyecek. tahmını %9,6 oy alırlar.

ama bundan sonra ıste memleket karısacak. bır 4 yıl secımsız gıtmez bu memeleket benden demesı.
  • çogu CHPli HDPye oy verecek gibi duruyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.