Şimdi Ara

HDMI to DVI Kablo veya Alternatifleri ile Ses ve Görüntü aktarımı?.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Philips 244E1SB almayı düşünüyorum, şuan kullandığım ekran kartıda HIS HD 4850 IceQ 4 Turbo 512MB (256bit) kartın HD desteği (Full HD 1080p) var ama HDMI çıkışı yok sadece 2 DVI çıkışı birde Svideo çıkışı var, şimdi mönitör ile kartı birbirine bağlamak için 3 alternatifim var.

1. şu anki mönitörümde olduğu gibi direk DVI to DVI ile bağlamak.

2. kutudan çıkan DVI to HDMI adaptör + HDMI kablo ile bağlamak.
     HDMI to DVI Kablo veya Alternatifleri ile Ses ve Görüntü aktarımı?.  HDMI to DVI Kablo veya Alternatifleri ile Ses ve Görüntü aktarımı?.

3. aşağıdaki DVI to HDMI kablo ile bağlamak.
    http://www.ttaf-consumer.com/HDMI-DVI-Kablo-24K-GOLD241-Pin-2-Metre-85047,PR-1770.html

Sizce hangisi daha verimli ve kaliteli olur malum ekran büyük karttan en yüksek verimi almak istiyorum, ayrıca direk HMDI çıkışı olmadığı için 2 ve 3. alternatiflerde seside kablo üzerinden taşıyabilir miyim?.

Cevaplar ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 1 Şubat 2010; 3:06:59 >

• evet bunu bende öğrenmek istiyorum DVI TO DVI ile bağlı benimde ekran kartım hd4870 monitörümde LG W2261VP-PF bunu alırken sormuştum ben bir arkadaş dönüştürücü kullansanda aynı kaliteyi alırsın dedi o yüzden şuan böyle kullanıyorum gerçekten kalite farkı olucaksa bende almayı düşünüyorum DVI 'ı HDMI a dönüştüren kablodan
  • Monitörden ses çıkışı ihtiyacınız yoksa DVI yeterli olacaktır. Görüntü kalitesinde fark yoktur.

HDMI-DVI dönüştürücü kullanıp kullanmamanız görüntü kalitesini etkilemez, dönüştürücünün ses desteği varsa o şekilde de ses iletebilirsiniz. Ekran kartlarından çıkan dönüştürücülerde bu destek genellikle oluyor.

Ekran kartınızı ayrıca LCD televizyona da bağlamak isterseniz HDMI ses ilettiği için daha pratik oluyor. Ben o şekilde kullanıyorum.
  • peki monitörden ses çıkışı nasıl alıcaz bunu biri açıklarmı ve kalitesi nasıl olucak normal anakartımdaki ses kartımın verdiği sesden dahamı kaliteli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

peki monitörden ses çıkışı nasıl alıcaz bunu biri açıklarmı ve kalitesi nasıl olucak normal anakartımdaki ses kartımın verdiği sesden dahamı kaliteli?

Sistem zaten sizin ses kartınızı kullanıyor. Ses kalitesini monitördeki hoparlörlerin kalitesi belirler bu durumda. Monitör hoparlörleri konusunda yorumlar genellikle zayıf kaldıkları yönünde ama sizin zevkinize göre değişir, bana genellikle yeterli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65
    Monitörden ses çıkışı ihtiyacınız yoksa DVI yeterli olacaktır. Görüntü kalitesinde fark yoktur.
    HDMI-DVI dönüştürücü kullanıp kullanmamanız görüntü kalitesini etkilemez, dönüştürücünün ses desteği varsa o şekilde de ses iletebilirsiniz. Ekran kartlarından çıkan dönüştürücülerde bu destek genellikle oluyor.
    Ekran kartınızı ayrıca LCD televizyona da bağlamak isterseniz HDMI ses ilettiği için daha pratik oluyor. Ben o şekilde kullanıyorum.

Mönitörden ses almak benim için önemli.

Ekran kartının sitesinde aşağıdaki açıklama yazıyor anladığın kadarıyla 4800 serilerinde 7.1 ses desteği varmış. Benim merak ettiğim Ekran kartı bu desteği sadece kutu içinde çıkan adaptör ve HDMI kablo ile mi veriyor, yoksa yukarıdaki 3. alternatifimdeki gibi DVI to HDMI kablo ile de verir mi?.

/>

A system with an ATI Radeon HD 4800 & 4600 Series graphics card can help enhance the HD entertainment experience by providing a seamless connection to an HDTV or home theater system. With built-in 7.1 surround sound audio (AC3 / DTS ), the new GPUs and graphics cards support single cable connection directly to a compatible HDTV, projector or receiver. This single cable carries both the HD video and 8 channel audio for a clean, high definition connection. Some graphics cards will be equipped with an HDMI connector, while others will output the HDMI signal using a special ATI Radeon DVI-I to HDMI adapter. These options give consumers more options and flexibility when connecting their PCs to monitors or home theaters for maximum enjoyment of HD content. The new GPU also supports xvYCC color which can display a wider range of color when connected to capable HDTVs.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

Ekran kartının sitesinde aşağıdaki açıklama yazıyor anladığın kadarıyla 4800 serilerinde 7.1 ses desteği varmış. Benim merak ettiğim Ekran kartı bu desteği sadece kutu içinde çıkan adaptör ve HDMI kablo ile mi veriyor, yoksa yukarıdaki 3. alternatifimdeki gibi DVI to HDMI kablo ile de verir mi?.

İkisi de aynı sonucu verir. Elinizde hazır HDMI-HDMI kablo varsa dönüştürücü kullanın, yeni alacaksanız kullanım kolaylığı açısından DVI-HDMI kablo alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65
    quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

İkisi de aynı sonucu verir. Elinizde hazır HDMI-HDMI kablo varsa dönüştürücü kullanın, yeni alacaksanız kullanım kolaylığı açısından DVI-HDMI kablo alın.

HDMI kablosu yok alırım ama adaptör ile uğraşmak istemiyorum, DVI to HDMI kablosu alacağım, umarım sorun yaşamam. En kısa sürde sonucu yazarım.

Yardımın için çok teşekkürler @fato65....

• Rica ederim

Hoparlör performansı hakkında fikrinizi öğrenmek isterim.

Kolay gelsin,
  • konu küllenmiş belki ama yeni aldığım lw5500 e dvı dan ati redeon 4650 üzerinden ses ve görüntü aktarmam mümkünmü.teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.