Şimdi Ara

HDMI / Micro HDMI'dan VGA Projektöre Görüntü Aktarımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
9.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Samsung NP700Z5C-S01TR model diz üstü kullanmaktayım. Bilgisayarımda VGA çıkışı yok, HDMI ve micro HDMI çıkışları mevcut.

     HDMI / Micro HDMI'dan VGA Projektöre Görüntü Aktarımı?


    Samsung micro HDMI'dan VGA'ya dönüştürücü aparat yapmış bu bilgisayar için ama Türkiye'de bulunmuyor, yurt dışında da 35$ gibi bir fiyatı var. Bunun yanında markasız micro HDMI'dan VGA'ya dönüştüren aparatların fiyatı 15$'dan başlıyor. HDMI'dan VGA'ya dönüştüren kablolar ise 1 $'a bile bulunabiliyor.

    Gelelim asıl soru(nu)ma: Okulda diz üstü bilgisayarımı VGA projektöre bağlayıp sunum yapmam gerekiyor. Bunun için herhangi bir micro HDMI'dan VGA'ya dönüştürücü mü almalıyım yoksa HDMI'dan VGA'ya dönüştüren kablolar da işimi görür mü?

    micro HDMI > VGA >>>>>http://www.ebay.com/itm/D-type-Micro-hdmi-to-VGA-female-output-projector-monitor-adapter-TF201-A500-BK-/160932701316?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item2578562484

    HDMI > VGA >>>>>>http://www.ebay.com/itm/HDMI-Male-to-VGA-HD-15-Female-15-pin-Video-AV-Adapter-Cable-For-HDTV-receiver-/200844810419?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ec34898b3







  • Bu kablolarla görüntü aktarımı yapılabilir ama ses aktarımı bildiğim kadarıyla yapılmıyor bunların dönüştürücü adaptörleri var hem ses hemde görüntüyü sorunsuz aktarır,biraz pahalı gelebilirhttp://www.akortek.com/aksesuar-yazilim/kablolar/dark-dijital-hdmi-analog-vga-ve-ses-aktif-donusturucusu.htmlhttp://www.teknobiyotik.com/dark-hdmi-vga-ve-ses-aktif-donusturucu.html sizin dediğiniz kabloların şöyle bir sorunuda olabiliyor bazı kablolar markalara göre uyumsuz olabiliyor ben forumda bu şekilde şikayet edenler rasladım kablo değiştirdikten sonda sıkıntıları düzelmişti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    Bu kablolarla görüntü aktarımı yapılabilir ama ses aktarımı bildiğim kadarıyla yapılmıyor bunların dönüştürücü adaptörleri var hem ses hemde görüntüyü sorunsuz aktarır,biraz pahalı gelebilirhttp://www.akortek.com/aksesuar-yazilim/kablolar/dark-dijital-hdmi-analog-vga-ve-ses-aktif-donusturucusu.htmlhttp://www.teknobiyotik.com/dark-hdmi-vga-ve-ses-aktif-donusturucu.html sizin dediğiniz kabloların şöyle bir sorunuda olabiliyor bazı kablolar markalara göre uyumsuz olabiliyor ben forumda bu şekilde şikayet edenler rasladım kablo değiştirdikten sonda sıkıntıları düzelmişti.

    Sesin aktarılmasına ihtiyacım yok şimdilik, diz üstü bilgisayarımın sesi yeterince yüksek çıkıyor, sınıf içerisinde sıkıntı olmuyor ses konusunda. Forumdaki uyumsuzluk şikayetleri HDMI'dan VGA'ya dönüştürücü kablolar için mi yoksa micro HDMI'dan VGA'ya dönüştürücü için de geçerli mi?




  • Hdmi'den vga ya direkt dönüştürücü kablolar için söyledim ses sorun olmuyorsa dediğiniz kablolardan alabilirsiniz deneyin uymazsa yeniden kablo alırsınız bu konuda aldığınız yerlede görüşün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    Hdmi'den vga ya direkt dönüştürücü kablolar için söyledim ses sorun olmuyorsa dediğiniz kablolardan alabilirsiniz deneyin uymazsa yeniden kablo alırsınız bu konuda aldığınız yerlede görüşün.

    Yurt dışından almayı düşünüyorum, Türkiye'de pahalı, alsam da internetten almam gerekecek yine, bulunduğum ilçede satan yer yok çünkü








  • alikan kablo çalıştımı
  • Bende cep telefonunda kullanmak için bakıyorum, çalıştı mı?
  • yokmu kullanan
  • Hala bir sonuç yok mu kablodan




  • Aslında hepsiburada'nın sitesindeki 'tartışma' bölümünde gereken açıklamalar yapılmış. Buraya alıntılıyorum:


    Emin Erçelik - Elektronik devreli çeviriciler mi? Basit bir kablo çevirici mi?

    03.08.2010'den beri Hepsiburada.com üyesi

    Telefonumu pc monitöründe kullanabilmek için böyle bir dönüştürücü fikri güzel geldi başta ama yaptığım araştırmalara göre piyasada,
    sadece bir tarafı HDIM bir tarafı VGA kablolardan,
    dışardan enerji beslemeli, VGA çıkışının yanında Tos fişli ses kanallarının çıkışı da bulunan, 100-150 tl arası fiyatlarda satılan elektronik cihazlara kadar çok çeşitli ürünlere rastladım.
    Ben şimdi iki ucu farklı basit bu kabloyu mu almalıyım, yoksa 100-150 TL'yi gözden çıkarıp o elektronik cihazı almam gerekir? Bilemedim. Bilenlerden fikir isterim.


    Kerem Özen

    20.08.2005'den beri Hepsiburada.com üyesi

    Herkes bir soru sormuş ben de bir cevap vereyim bari. ^_^ Öncelikle ürünü almadım fakat bu konuyu vaktiyle yabancı site ve forumlardan uzunca araştırdım. Donanım Haber gibi forumlarda dediğimi sorup/ aratıp doğrulatabilirsiniz.

    VGA en eski ve tamamen analog sinyalle çalışan teknolojidir. DVI ise HDMI öncesi bir teknoloji olup hem dijital hem analog olanları mevcuttur. HDMI ise dijital sinyale sahip. VGA'yı bir mikroçip olmadan (ekran kartı işlemcisi, özel VGA'dan HDMI çevirici kutu gibi aparatlar vb.) HİÇBİR kablo ile doğrudan bağlayamazsınız. Yani sinyal mutlaka analogdan dijitale dönüştürülerek iletilmek zorundadır. Kısaca bu ürün tam manasıyla bir 'şaka'dır. (Umarım bu yorumum nedeniyle sansüre uğramaz mesajım...)

    DVI>HDMI için konuşursak: DVI girişlerinde -cihaza göre değişmekle birlikte- analog ya da dijital sinyalle çalışanlar var. Eğer dijital sinyale sahip ise sorun yok. Fakat analog ise yine işe yaramaz.

    Özetle HDMI>HDMI kablolar dışında ucuz ürünlere güvenmeyin. Ne yazık ki VGA çevirici cihazlar da ülkemizde oldukça yüksek fiyatlara satılıyor. Dışarıdan alınca da kargo sağolsun aynı hesaba geliyor...


    Levent ŞEKER

    30.10.2010'den beri Hepsiburada.com üyesi

    Arkadaşlar Kerem Bey bahsetmiş gerçi ama ben de değineyim. HDMI 'dan VGA'ya direk kablo ile geçi olmuyor. ben bizzat bu kablı ile denedim oradan öğrenmiş oldum :) Ayrı bir aparat almak ve HDMI yayını ses ve görüntüyü ayırıp analog yayına çevirmek gerek. Bu aparatlardan aldım, kibrit kutusundan biraz büyükçe bir şey ve 100 TL civarında fiyatları var.


    göktuğ gökçe - Android tableti projektöre bağlamak

    01.12.2006'den beri Hepsiburada.com üyesi

    ..... siz aldınızmı? işe yarıyormu... tagbleti projeksiyona bağlayaibliyormuyuzx


    Levent ŞEKER

    30.10.2010'den beri Hepsiburada.com üyesi

    Ben denedim olmuyor :) .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 27 Şubat 2013; 13:07:32 >




  • ammada sallamışsınız arkadaşlar ben bunu aldım ve kullanıyorum. gayette güzel çalışıyor 27lira!.. yapmayın bu yazdıklarınıza inananlar var.
    http://www.n11.com/micro-hdmi-to-vga-kablo-cevirici-donusturucu-P31695198
    http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/hdmi-to-vga-micro-hdmi-to-vga-cevirici-kablo-129435910?keyword=&gclid=CLW2o5rTjsECFWTHtAods10Aww&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bfc -- 2 Ekim 2014; 22:00:03 >




  • NS_85 kullanıcısına yanıt
    Sadece şu küçük dönüştürücüyü alsan işini çok rahat görür. Zaten ufacık bişey atarsın çantanın içine unutursun bile orda olduğunu
    Aktif dönüştücü zaten bu ürün sorun olmaz. Ses aktarmak istersen de 3.5mm jack kabloyla onu da çözebilirsin. kutu içinden o da çıkıyo zaten

    http://www.teknobiyotik.com/catalogsearch/result/?q=DK-HD-AHDMIXVGA2




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.